Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Sr jun 02, 2010 11:37 am

Dejansko kaj zelis ti narediti s tem "odpadom" ? Mislim, zakaj rihtas tole? Tekmovanje, za sebe....uporabo vsak dan...
:)

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr jun 02, 2010 11:48 am

FLINK je napisal/-a:Dejansko kaj zelis ti narediti s tem "odpadom" ? Mislim, zakaj rihtas tole? Tekmovanje, za sebe....uporabo vsak dan...

da gre takim kot si ti v nos
Slika

Jeaka
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a Jeaka Sr jun 02, 2010 12:03 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:
FLINK je napisal/-a:Dejansko kaj zelis ti narediti s tem "odpadom" ? Mislim, zakaj rihtas tole? Tekmovanje, za sebe....uporabo vsak dan...

:clapclap
[url=http://www.enigma-motorsport.si][img]http://www.enigma-motorsport.si/images/enigma_uvodna.jpg[/img][/url] http://www.enigma-motorsport.si

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Sr jun 02, 2010 12:04 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:

Ne, k te pac ne razumem in me nzanima. Pred hiso odpad, vredno vse skp nic...ves cas samo neko menjavanje, rihtanje, kupovanje,...
Pac, ce ima to smisel in ce ima namen?
:)

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Sr jun 02, 2010 12:16 pm

Vsak ima kakšen hobi ane? b3ybo ima celo takšnega, ki je uporaben :lol:

Ma če kdaj kupim kakšnega malega fijata, ga bom k tebi vozil servisirat ok? Ker si verjetno že doktoriral iz cinq, sei, punteka... 8)

mucek21
Novinec

Napisal/-a mucek21 Sr jun 02, 2010 12:47 pm

gofra je napisal/-a:
mucek21 je napisal/-a:najraj bi te fentu, šel si rezat williams havbo in to še tk grd, da me je kr v src stisnal. čeb sej nekak zrezu, da bi ti pihal zrak na filter ne pa tole, pa vseen veš kolk folka išče tako havbo, ti jo greš pa rezat pa tlačit na....... :roll: :evil:

Zrezu, da bi na filter pihal? :lol:
Kolikor jaz vem, je bula uporabljena, ker motor ni dovoljeval, da bi se serijski pokrov popolnoma zaprl.

ti si pa narobe zvedu, navaden pokrov motorja se lepo zapre na clio w ali 16v-ju, bula je zato da ti hladi izpušen kolektor med vožnjo, pa še da ti topl zrak ven piha ko stojiš na mestu. imam kolega ki ima seriskega clio-ta z 1.8 16v motorjem pa navadno havbo gor, on drgač išče originalno 16v ali w havbo. pošlite mi na pm tisti ki še imate te havbe cene pa kontakt pa se bomo čuli.
l.p.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Sr jun 02, 2010 12:52 pm

FLINK je napisal/-a:...vredno vse skp nic...ves cas samo neko menjavanje, rihtanje, kupovanje,...
Pac, ce ima to smisel in ce ima namen?

Si si odgovoril sam. Cesa si bil kot otrok bolj vesel, frisnega paketa lego kock, da bos kaj po svoje ustvaril ali ze sestavljene zadeve? Al si se z barbikami igral?

LpF

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Sr jun 02, 2010 12:54 pm

mucek21 je napisal/-a:
gofra je napisal/-a:
mucek21 je napisal/-a:najraj bi te fentu, šel si rezat williams havbo in to še tk grd, da me je kr v src stisnal. čeb sej nekak zrezu, da bi ti pihal zrak na filter ne pa tole, pa vseen veš kolk folka išče tako havbo, ti jo greš pa rezat pa tlačit na....... :roll: :evil:

Zrezu, da bi na filter pihal? :lol:
Kolikor jaz vem, je bula uporabljena, ker motor ni dovoljeval, da bi se serijski pokrov popolnoma zaprl.

ti si pa narobe zvedu, navaden pokrov motorja se lepo zapre na clio w ali 16v-ju, bula je zato da ti hladi izpušen kolektor med vožnjo, pa še da ti topl zrak ven piha ko stojiš na mestu. imam kolega ki ima seriskega clio-ta z 1.8 16v motorjem pa navadno havbo gor, on drgač išče originalno 16v ali w havbo. pošlite mi na pm tisti ki še imate te havbe cene pa kontakt pa se bomo čuli.
l.p.

Moj post se je nanasal na razlog zaradi katerega je B3ybo uporabil bulo in ne cemu je sluzila prvotno...

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Sr jun 02, 2010 12:54 pm

On ti je napisal zakaj je bula na beybotovem avtu, ne zakaj je na ventilarju...

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Sr jun 02, 2010 2:43 pm

evo se en filmcek.

http://www.youtube.com/watch?v=4DfnO7P89VQ

avto bo danes mogoce ze naredil prve km
Slika

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Sr jun 02, 2010 2:50 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:
GT_Turbo17 je napisal/-a:a mi lahko zmeriš širino? oops

7mm pa 10 metrov dovzine

bi lahko še kakšnega zrihtal? :)
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Sr jun 02, 2010 3:01 pm

zrihtam ti ga lahko samo ko bom sel spet v italjo. ti javim preden grem, pa mi bos rekel ce se rabis.

avto ostane tak. taki so bili prvotni plani. Edino kar se bo rihtalo na avtu bo sanacija rje in pa ponovno barvanje strehe ker je res zelo obupno pobarvano
Slika

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Napisal/-a GT_Turbo17 Sr jun 02, 2010 3:46 pm

Sma zmenjena! ko boš šel PM me prosim ;)

zadnji lonec moraš še malo naštimat, ker ti malo postrani stoji. Sicer pa je verjetno bolj profizoriš gor dan...

Slika

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Sr jun 02, 2010 3:54 pm

hm....definitivno zanimiv projekt. Ali je notri od puntota 1.2 motor ?
Ali si že kaj naračunal končno težo avtomobila ? :D Drugače bom pa lepo spremljal naprej. Na posnetku je zanimiv tudi zadnji ror. Ali boš naredil v stilu R32 v odbijač ?

Lp miha

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Sr jun 02, 2010 4:03 pm

tukaj cisto provizoris stoji auspuh, sam tok, da nepiha v prazno.

prvotno je bilo misleno, da bomo malo porezali odbijac in tja nastimali lonec. Ampak je prislo do sprememb.
Imela bo kot je bilo na zacetku oz org., samo, da bo Jokra z dirkalnega Sei., zaradi lazje homologacije.

ceprav imamo velike probleme ze sedaj glede homologacije. ker avto je 2 meseca prestar in nikjer nocejo izdati org. kartoncka. Uvoznik nas posilja na LPP, da lahko samo oni izdajo ker je bil avto 2 meseca prej uvozen kot so bili obvezni kartoncki. LPP trdi pa da mora uvoznik izdat...

Jap motor je od puntota 1.2. Predvidevam tam nekje okoli 700 kil (malo vec) ko bo vse koncano
Slika

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Sr jun 02, 2010 5:00 pm

ufff....cela štala s homologacijo. Upam, da čimpreje rešiš zadevo, kar se da uspešno....

700 kg in 60KM bi moralo iti kar lepo. Se bo kaj delalo tudi na legi oz. podvozju ?

Kr se tiče zadnjega lonca se mi zdi, da bi pa lepo prišla varianta ala R32 oz. Clio RS. Upam da bo kej v tej smeri :D

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Sr jun 02, 2010 5:58 pm

Vidim, da res obvladaš stvari, a je tudi za moje pojme to zgrešen projekt. Z denarjem in predvsem trudom (ki je nenazadnje vreden veliko več kot €) bi lahko obnovil/predelal res kak dober avto, ne pa te jajčke.

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Sr jun 02, 2010 5:58 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:
GT_Turbo17 je napisal/-a:kje si kupil rdeči trak za odbijače? :)

jap prav za te stvari je trak. kupil sem ga v italiji

Slika

zaenkrat super drzi

fičfirič je napisal/-a:
_B3yBo_ je napisal/-a:ker je tale motorka tako majhna je velikokrat ispostavljena pregrevanju (bolezen 900 kubicnih)

in kako naj bi naredil prisilno hlajenje? Saj se vidi da je že vodno hlajena....

aja ce je vodno hlajena se jo pa neda prisilno hladit?
vsi dirkalni seicentoti imajo zelo enostavno prisilno hlajenje. Ventilator je priklopljen na stikalo v kabini in ti uklopis ventilator ze prej oz kadar ti mislis, da je najbolje (pomeni ko stojis v guzvi, itd...) zadeva deluje odlicno... sprobano

potem imas pa drugo vrjanto, da stikav- senzor zazene ze ventilator pri 75 stopin in ga glih lepo hladi, da se nepregreva. zadeva tudi sprobana in deluje odlicno, pa se stikala nerabis v kabini

ce imas normaln stikav- senzor, ki prizge ventilator pri 90-93 stopin, celo 85, ta zadeva zakuha ker nemore v tem cajtu shladiti.. je ze prepozno

Aja torej nastavitev termostata za 10-20 stopinj nižje se že smatra za prisilno hlajenje...?
Ta izraz se uporablja v praksi za vse motorje ki se ne hladijo prosto na zraku, ampak z pomočjo nekega hladilnega sistema.Torej vsi avti, nekateri mopedi...itd itd.
Pa ne me narobe razumet.....fajn projekt

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Sr jun 02, 2010 6:15 pm

Mindflash je napisal/-a:Vidim, da res obvladaš stvari, a je tudi za moje pojme to zgrešen projekt. Z denarjem in predvsem trudom (ki je nenazadnje vreden veliko več kot €) bi lahko obnovil/predelal res kak dober avto, ne pa te jajčke.

Kolk js vem je to za punco ki noče drugega avta ampak točno tega ;)

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Napisal/-a GT_Turbo17 Sr jun 02, 2010 6:24 pm

me pa res razjezite nekateri, ki govorite, da je to nesmiseln projekt....pol pa en obnovi 30 let starega golfa v katrega da še dvakrat tolko dnarja ga pa vsi hvalite kolk je super projekt!!

Ja, mogoče je tale cinque danes nezanimiv nekaterim, ki se vidite le v enih bmwjih in audijih... Ampak če pa človek izbere sam znamko in model avta, ki ga bo rihtal za dušo pa res nobenega ne zanima kolko vloži vanj in kaj bi si s tistim denarjem kupil. Sicer pa beybo ima tudi daily avto kolikor vem...in je to lih tako ljubiteljski projekt kot vsi ostali.

Ne vem zakaj ne napišete cromatu zakaj vlaga denar v gajbico od expressa, al pa seveda Elgato-ju... :roll: :roll: tam se pa vsi slinite. - pa ne govorim to zato, ker njunih izdelkov ne občudujem...ampak repliciram na vaše butaste izjave v tej temi.

Beybo pač dela isto...le po svoje! In mislim, da so komentarji: "škoda denarja v tole..." ipd. zelo neprimerni. Bolje kot pa večina mladih pri nas, ki zapije in zapuši ves keš, ki ga slučajno dobijo (od staršev) - vozijo se pa z avteki od fotrov in se duvajo s čupco in špeglami...nimajo pa nobene službe in so večni študenteki.

pa mirna bosna

Slika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov