Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Re: Car Wrapping - prihodnost ali le trenutni trend?

Napisal/-a tomzzi Ne maj 06, 2012 9:09 pm

yashica je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:Konec iskanja... Očitno se dobi tudi pri nas http://www.cds.si/html/car_wrap.html

Izgleda, da bo solo wrapping... po folijo, trak in gasa po polžje :D

Daj javi če boš klical pa povej potem ceno tistega Finish line... Da vidim koliko hočjo za eno rolco... Če bo predrago bom pač z nožkom rezal... :huh:

Edit: saj nimaš kaj zaje.at če imaš dobro folijo. Ker je dejansko ogromna razlika med folijami. Preizkušeno.

Bom tukaj objavil cene ;) . Osebno raje 2x preplačam trak kot, da si kasneje razbijam glavo. Kar se folij tiče sta moj izbor Hexis in 3M(360 mikronska zaščitna folija zmaga).

Sem ti pozabil odgovorit na zgornje vprašanje... Imam ja. Speskane pragove. Oziroma najbolj kritično je pri zadnjih vratih... Označeno z rdečim na fotki... Zdaj imam zavesice gor...
Slika

folirat pa mislim še sredinsko konzolo v črno kot je na fotki (zdaj je cela v eni barvi) po tej liniji. Zato dvomim v uspeh z nožem...

Slika

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Ne maj 06, 2012 9:22 pm

22 pa vse tja do 30 funtov za ta trak ni ravno poceni zadeva .... veš kolko nožev za ta dnar dobiš celo vrečo ,da jih maš do smrti :lol: saj zato pa tud vrjetno malokdo dela s tem :huh:

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne maj 06, 2012 9:44 pm

106 je napisal/-a:22 pa vse tja do 30 funtov za ta trak ni ravno poceni zadeva .... veš kolko nožev za ta dnar dobiš celo vrečo ,da jih maš do smrti :lol: saj zato pa tud vrjetno malokdo dela s tem :huh:

Sploh ni point v tem koliko nožev dobiš za to ceno ampak kako je narejeno. Prej bom z nožem škodo naredu pa po možnosti še folijo uničil in stran vrgu kot pa s tem... Samo je pa kar draga zadeva ja. Ampak vsekakor varnejša za razrez kot pa nož.

ted
Nov uporabnik

Napisal/-a ted Po maj 07, 2012 7:05 am

Zdravo...

kar se tiče rezalne žice jo je predstavil CDS lansko leto v sloveniji, a se jo da dobiti že kar nekaj časa prek neta. Z njo sem že delal, a me ni prepričala v smislu zamudne in nenatančne porezave folije. Tisti trak ki ostane pod folijo, pa je treba dobiti ven, z delom noža izbrskati ven in nato potegniti zelotno dolžino stran, ter zalimati folijo nazaj. Zadeva je tudi relativno draga, s tem da jo malokdo uporablja, pa tudi veliko pove. Mislim da bo le tržna niša kratkočasno.
Sam delam vse z nožem, pomemno je da je rezilo novo ostro in da čimbolj reže, pritiska ob rezu pa se uporablja resnično malo (skoraj le lastno težo noža). Potrebne je seveda malo kilometrine, a zadeva dela :) Sicer sem pred leti na graf. sejmu v Milanu kupil tudi nož s katerim naj bi veselo rezal po plehu, ampak se ni obnesel.

Ko sem ravno videl armaturo od Astre: ravno prejšnji teden sem oblekel armaturo + del kjer je ročna zavoda (lakiran srebrni del) v črno svetlečo folijo (kao neka tovarniška piano black.) S pravo folijo in z veliko odsevnostjo je zadeva izpadla zelo lepo, res pa je da se je armatura razstavila na kose, ker je bilo potrebno vso folijo zalimati okoli na zadnjo stran, da se nikjer ne vidi prejšnje barve.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po maj 07, 2012 7:23 am

Cena traku je:
FINISH LINE 50m 75€
BRIDGELINE 50m 95€

@ted brez zarezovanja v lak pa vendarle ne gre. Ali se motim ?? Verjamem, da je za rezanje potrebna kilometrina samo, ko vidiš po odstranitvi folije, ki jo je lepil priznan foler poškodovan lak te vse mine.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

ted
Nov uporabnik

Napisal/-a ted Po maj 07, 2012 9:18 am

Zaenkrat je bilo vse ok. Če pa se naredi po vseh letih ko je folija na avtu kaka minimalna površinska praska od noža, se jo ponavadi da spolirati da niti ni vidna. Med vsem tem časom, ko se avto vozi okoli s folijo, se naredi veliko več prask od uporabe in parkirišč-takih ki so nerešljive.. enastavno se tem ne da izognit. Tako mislim da tukaj ni problema, edino če bi avto imel za v dnevno sobo, kar pa mislim da ni bil mišljen :)

Tud sam poznam ljudi ki so folijo na avtu rezali do te mere da je tam avto celo rjavel. se pravi so brez občutka rezali v živo kovino :shock:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po maj 07, 2012 9:30 am

A golf nima strešnih letvic? Zanimivo....
Slika

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po maj 07, 2012 10:01 am

Zjutraj sem po mailu poslal povpraševanje glede folij in prirezovalnega traku na NCR. Odgovor je bil hiter in temeljit. Tudi trak se dobi pri njih s tem, da je cenejši vendar ga trenutno nimajo na zalogi (3 tedne).
Cena je 45+ddv za 50tm.

Kontaktiral sem tudi znanega folerja (Mengeš) in bi prišla hexis mat črna z montažo 120€ kar se mi zdi poštena cena. Kjerkoli sem do sedaj spraševal je bila cena okrog 160€ in to s slabšo folijo (oracal).
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Po maj 07, 2012 1:21 pm

če kdo kupuje ali ima folijo, bi potreboval 3mc

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po maj 07, 2012 4:28 pm

ted je napisal/-a:Zdravo...

Ko sem ravno videl armaturo od Astre: ravno prejšnji teden sem oblekel armaturo + del kjer je ročna zavoda (lakiran srebrni del) v črno svetlečo folijo (kao neka tovarniška piano black.) S pravo folijo in z veliko odsevnostjo je zadeva izpadla zelo lepo, res pa je da se je armatura razstavila na kose, ker je bilo potrebno vso folijo zalimati okoli na zadnjo stran, da se nikjer ne vidi prejšnje barve.

A to si prav celo sredinsko konzolo preoblekel v črno svetlečo? Ker jaz bi oblekel v črno kot je na tej fotki. Po tej liniji, ker ostalo bi pustil srebrno. Kako tukaj po tej liniji obrezat brez kakšnih poškodb in čimbolj natančno? Demontaža konzole pa ni problem, ker sem jo že vzel dol in imam prakse. =P

Slika

ted
Nov uporabnik

Napisal/-a ted To maj 08, 2012 6:45 am

tomzzi je napisal/-a:

A to si prav celo sredinsko konzolo preoblekel v črno svetlečo? Ker jaz bi oblekel v črno kot je na tej fotki. Po tej liniji, ker ostalo bi pustil srebrno. Kako tukaj po tej liniji obrezat brez kakšnih poškodb in čimbolj natančno? Demontaža konzole pa ni problem, ker sem jo že vzel dol in imam prakse. =P

Slika

Jaz sem oblekel celo ja, sicer pa bi lahko tudi tole ti rešil tako, da nalimaš pred aplikacijo folije pod njo krep papir (sloj ali celo dva) in nato režeš. Nato krep odstraniš, tudi tistega pod folijo in jo zalimaš.

perom
Nov uporabnik

Napisal/-a perom Če maj 10, 2012 7:32 am

yashica je napisal/-a:Zjutraj sem po mailu poslal povpraševanje glede folij in prirezovalnega traku na NCR. Odgovor je bil hiter in temeljit. Tudi trak se dobi pri njih s tem, da je cenejši vendar ga trenutno nimajo na zalogi (3 tedne).
Cena je 45+ddv za 50tm.

Kontaktiral sem tudi znanega folerja (Mengeš) in bi prišla hexis mat črna z montažo 120€ kar se mi zdi poštena cena. Kjerkoli sem do sedaj spraševal je bila cena okrog 160€ in to s slabšo folijo (oracal).

Če misliš, da je hexis pojem kvalitete, se malo motiš, oz. bom drugače napisal. Ni vreden svoje cene. Sem že kar nekaj polepil s hexisom, tudi moj avto in so vedno same težave in veliko več dela, da ostane tako, kot mora. V tem primeru veliko raje delam z oracal.
Kar se pa rezanja tiče, je pa potrebno imeti samo občutek in tudi malo poznavanja materialov ne škoduje. Lahko rečem, da mi po sedmih letih še ni nihče zatežil, da sem kaj zarezal

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če maj 10, 2012 3:41 pm

perom je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:Zjutraj sem po mailu poslal povpraševanje glede folij in prirezovalnega traku na NCR. Odgovor je bil hiter in temeljit. Tudi trak se dobi pri njih s tem, da je cenejši vendar ga trenutno nimajo na zalogi (3 tedne).
Cena je 45+ddv za 50tm.

Če misliš, da je hexis pojem kvalitete, se malo motiš, oz. bom drugače napisal. Ni vreden svoje cene. Sem že kar nekaj polepil s hexisom, tudi moj avto in so vedno same težave in veliko več dela, da ostane tako, kot mora. V tem primeru veliko raje delam z oracal.
Kar se pa rezanja tiče, je pa potrebno imeti samo občutek in tudi malo poznavanja materialov ne škoduje. Lahko rečem, da mi po sedmih letih še ni nihče zatežil, da sem kaj zarezal

Nimam nobenih izkušenj z wrap folijami tako, da se zanašam na mnenja ljudi, ki si z njimi služijo kruh. Ti večinoma pravijo tako: 3M :arrow: HEXIS :arrow: ORACAL :mrgreen:

O sami izbiri folije se še odločam. Tudi odločitev med gloss in mat še ni padla... Kaj priporočaš :?:

Mi lahko kaj več poveš o težavah pri apliciranju folij hexis :?:
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če maj 10, 2012 4:09 pm

ted je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a:

Jaz sem oblekel celo ja, sicer pa bi lahko tudi tole ti rešil tako, da nalimaš pred aplikacijo folije pod njo krep papir (sloj ali celo dva) in nato režeš. Nato krep odstraniš, tudi tistega pod folijo in jo zalimaš.

Uh... To se mi zdi, da bi bilo pa preveč temno vse skupaj. Kaj potem si tudi okrog zračnikov in roče na vratih komplet v sijaj črno oblekel?
Sicer pa sem danes dobil en fejst ošter nožek (skalpel) in je ogromna razlika med Olfa in tem skalpelom. Tako, da bom verjetno ta vikend (če bo čas dopuščal) šel kar limat ta del konzole. Spodaj bom pa po robu polimal eno folijo ki jo imam viška in je ne mislim za nič drugega ponucat. Tako, da bo bolj sigurno. Ali pa izolir trak. Sloj ali dva.

perom
Nov uporabnik

Napisal/-a perom Če maj 10, 2012 7:50 pm

yashica je napisal/-a:
perom je napisal/-a:
Cena je 45+ddv za 50tm.

Nimam nobenih izkušenj z wrap folijami tako, da se zanašam na mnenja ljudi, ki si z njimi služijo kruh. Ti večinoma pravijo tako: 3M :arrow: HEXIS :arrow: ORACAL :mrgreen:

O sami izbiri folije se še odločam. Tudi odločitev med gloss in mat še ni padla... Kaj priporočaš :?:

Mi lahko kaj več poveš o težavah pri apliciranju folij hexis :?:

Hexis ni slaba folija, žal pa res ni vredna te cene, sploh karboni so močno preterani s ceno. Imajo pa veliko izbiro barv tako, da sem velikokrat primoran delati s hexis. Do sedaj se bil najbolj zadovoljen z oracal. Tudi nekatere stranke, ki so prišle nazaj pod reklamacijo, so imele ravno hexis. Enostavno je z njo preveč dela, da ostane tam kjer mora celo življensko dobo. ˝Slabost˝ pri oracalu pa je, poleg že omenjene manjše izbire barv, da ima zadaj sivo lepilo, ki se pri možnih štukanjih, vidi potem ta siva črtica.

Ne vem točno kaj boš lepil ampak sijaj barva je veliko bolj občutljiva na praske, kot mat (manjše praske izginejo tudi na soncu). Vse ostalo je stvar okusa.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Pe maj 11, 2012 5:12 am

perom je napisal/-a:

Hexis ni slaba folija, žal pa res ni vredna te cene, sploh karboni so močno preterani s ceno. Imajo pa veliko izbiro barv tako, da sem velikokrat primoran delati s hexis. Do sedaj se bil najbolj zadovoljen z oracal. Tudi nekatere stranke, ki so prišle nazaj pod reklamacijo, so imele ravno hexis. Enostavno je z njo preveč dela, da ostane tam kjer mora celo življensko dobo. ˝Slabost˝ pri oracalu pa je, poleg že omenjene manjše izbire barv, da ima zadaj sivo lepilo, ki se pri možnih štukanjih, vidi potem ta siva črtica.

Ne vem točno kaj boš lepil ampak sijaj barva je veliko bolj občutljiva na praske, kot mat (manjše praske izginejo tudi na soncu). Vse ostalo je stvar okusa.

Hvala za odgovor ;)

Lepila se bo streha na golfu 6 bele barve... Izgleda, da bom res izbral mat črno. Kako je z vzdrževanje same folije in ali se lahko polira ?
1992 Fiat Uno 60 SX

perom
Nov uporabnik

Napisal/-a perom Pe maj 11, 2012 7:06 am

mat folije še nisem poliral, sijaj se pa lepo spolira in tudi priporočam 1x letno, da se svinjarija, ki se zažre v folijo, odstrani.
Vzdrževanje pa, redno pranje, čim manjkrat na krtačah, pa pri pranju z vapom je potrebno biti pazljiv, sploh na robovih

ted
Nov uporabnik

Napisal/-a ted Pe maj 11, 2012 9:32 pm

perom je napisal/-a:
Cena je 45+ddv za 50tm.

se podpišem pod tole ;)

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Ne maj 13, 2012 12:45 pm

Mene zanima kje bi se dala dobit "stickerbomb" varianta nalepke. Tak da bi mogla bit printana.

Uporabniški avatar
The_drifter
Novinec

Kraj: Brežice

Napisal/-a The_drifter Ne maj 13, 2012 1:56 pm

Lahk ti js zrihtam :) folijo seveda.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov