Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: PIMPED by ElGato

Napisal/-a abbe So apr 16, 2011 6:53 pm

ti pa si norc-v dobrem pomenu
Ni vse res kar napišem

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Ne apr 17, 2011 9:22 am

Bolano :P česa vsega nisi spremenu na temu Audiju haha :)

kar se pa negativnih opazk tiče... Haters only hate the things that they can't get and the people they can't be.

kje so še preostale slike... čakamo :P

LP!

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales Ne apr 17, 2011 9:44 am

KlemenP je napisal/-a:Bolano :P česa vsega nisi spremenu na temu Audiju haha :)

kar se pa negativnih opazk tiče... Haters only hate the things that they can't get and the people they can't be.

kje so še preostale slike... čakamo :P

LP!

Tako kot si napisal!!!

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Ne apr 17, 2011 3:19 pm

Kako si naredil zadnjo luč, glede nato, da je unikatna si moral tud prednjo prosojno plastiko naredit sam. Si jo zlimal iz večjih delov al kako?

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Ne apr 17, 2011 3:21 pm

R 26 je napisal/-a:Kako si naredil zadnjo luč, glede nato, da je unikatna si moral tud prednjo prosojno plastiko naredit sam. Si jo zlimal iz večjih delov al kako?

To mene tudi zanima. Kako si lahko spojil to prozorno plastiko, da ni videt lepila pa tega na spojih.

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Ne apr 17, 2011 4:38 pm

vugy je napisal/-a:
R 26 je napisal/-a:Kako si naredil zadnjo luč, glede nato, da je unikatna si moral tud prednjo prosojno plastiko naredit sam. Si jo zlimal iz večjih delov al kako?

To mene tudi zanima. Kako si lahko spojil to prozorno plastiko, da ni videt lepila pa tega na spojih.

Dvomim da jo je šou spajat k to bi blo zlo zaj****, laži bi jo blo nekak ob straneh odrezat pa pol pač nazaj gor butnt pa zlimat če že...

če ni slučajno prozorno ohišje od luči enostavno v enem delu al pa kj tazga, sicer bo pa Dr. Gato povedu :) jst sam ugibam...

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Ne apr 17, 2011 6:16 pm

KlemenP je napisal/-a:
vugy je napisal/-a:

Dvomim da jo je šou spajat k to bi blo zlo zaj****, laži bi jo blo nekak ob straneh odrezat pa pol pač nazaj gor butnt pa zlimat če že...

če ni slučajno prozorno ohišje od luči enostavno v enem delu al pa kj tazga, sicer bo pa Dr. Gato povedu :) jst sam ugibam...

Sprednje steklo je ostalo originalno, samo odrezano - odrezan je zadnji del luči (do pleksija) toliko da sem lahko vstavil novi zgornji del LED-diod... Narediti sem pa moral zgornji zaključek luči, ki pa je bil plastičen... Na teh slikah tega zaključka še ni... Zatesnil pa sem s silikonom za stekla...
Slika

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward Ne apr 17, 2011 6:41 pm

gato ti kr nadaljuj s slikami, pohvale za trud ki ste ga vložili v avto
Renault 5 Campus 1.1/1.4 1992 - prodano
Renault Laguna 1.8 16V 2000 Fairway - prodano
Volvo S80 D5 2003 - prodano
Volvo S60 D5 2010 Summum avt.
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Ne apr 17, 2011 9:50 pm

V nadaljevanju sem začel izdelovati "suicide doors"... "Suicide doors" so bile želja Courage™-a in ker jaz ponavadi ne zavrnem ničesar, kar mi predstavlja izziv, sem ta izziv tudi sprejel... Moram povedat, da mi je bilo zelo težko rezati boke z mislimi, da mogoče pa vseeno ne bo šlo... ;) Čeprav je bilo kr nekaj nevšečnosti mi je na koncu vendarle uspelo...

Vrata pred predelavo...

Slika

Bok pred predelavo...

Slika

Močno iskani panti... ;) Prvi problem se je pojavil pri pantih, kateri so bili takrat še zelo nedostopni, že samo sliko pantov z približnimi merami je bilo skorajda nemogoče poiskat, kaj šele razstavljene po komponentah... Tina je poskusila tudi s kontaktiranjem raznoraznih podjetij, ki jih izdelujejo seveda v ZDA, ampak brez uspeha - od njih smo dobili le približne slike sestavljenih pantov... Največji problem je predstavljal lok panta od katerega je odvisna celotna funkcionalnost... Ker panta nikjer nismo dobili sem ga začel izdelovati sam - po slikah, ki jih je pridobila Tina sem narisal načrt panta, katerega sem začel tudi izdelovat... Glavno roko vodila so naredili v podjetju Montavar, po zaslugi Courage™-a.

Sestavljen pant...

Slika

Označene mere luknje v katero pride vstavljen pant...

Slika

Vrezana luknja...

Slika

Glede na to, da je pant nameščen na bok, sem moral ta del konkretno ojačati, saj bo samo en pant držal celotna vrata na delu, ki sploh niso predvidena zanj... Začetek meritve ojačitvene plošče...

Slika

Po meritvah je kolega nosilce zavaril ...

Slika

Vstavljeni noslici, katere je potrebno zavariti na avto...

Slika

Slika

Slika
Slika

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Po apr 18, 2011 10:35 am

hudo hudo :D me prov zanima končn izgled :drool:

noro res!

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po apr 18, 2011 11:00 am

V tej temi se lepo kaže nepismenost Slovencev. Rabli bi prav sticky post, ki bi se vedno postavil na zadnji post kjer bi pisalo da tema opisuje predelavo, ki je ŽE bila narejena...da nebo nekega WAUU efekta in pričakovanja končnega izdelka avto pa že par let naret skup.

Bambi158
Novinec

Napisal/-a Bambi158 Po apr 18, 2011 1:08 pm

:DDD
POhvale za delo in trud, ki je šel v izdelavo ;)
OT:
in gato se ti v bližnji prihodnost obeta tudi kak nov projekt?

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Po apr 18, 2011 2:22 pm

Bambi158 je napisal/-a::DDD
POhvale za delo in trud, ki je šel v izdelavo ;)
OT:
in gato se ti v bližnji prihodnost obeta tudi kak nov projekt?

Hvala...

Pri meni se vedno dogaja nekaj novega - pač vsega ne objavljam... (preprosto ni časa) ;)
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Po apr 18, 2011 2:34 pm

Nadaljevanje "suicide doors"...

Slika

Slika

Slika

Cinanje - spremeniti sem moral notranjo obliko vrat...

Slika

Zaradi novega načina odpiranja vrat sem moral spremeniti tudi obliko vrat in boka... Na bok je bilo potrebno privariti novo linijo...

Slika
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Po apr 18, 2011 2:39 pm

Ko je bilo vse zavarjeno sem nadaljeval s kitanjem in brušenjem...

Slika

Slika

Šprickit...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Po apr 18, 2011 7:02 pm

OFF:

crxdelsol je napisal/-a:V tej temi se lepo kaže nepismenost Slovencev. Rabli bi prav sticky post, ki bi se vedno postavil na zadnji post kjer bi pisalo da tema opisuje predelavo, ki je ŽE bila narejena...da nebo nekega WAUU efekta in pričakovanja končnega izdelka avto pa že par let naret skup.

A zdj če je avto že narejen in to dobro vem da je (je omenjeno večkrat), pa ne smem bit v pričakovanjih končnih slik izdelka?

Sam sem mnenja, da je ta način k si ga je Gato izbrau za predstavljanje čist vredu, zakaj?

Zato ker na vsake toliko časa nalima par slik in medtem lahko uporabniki vprašajo določene stvari k jih pač zanimajo in on jim lahko odgovori, pol pa spet nov segment slik itd.

Pa mislm da je povsem neporebno neko ven metanje glede pismenosti, razen če ti je pač dolgcajt al kaj jst vem. Kako že gre tisto... če nimaš kj pamtnga za napisat/povedat je bolje da si tiho... nekaj v tem stilu :) če ti je pa bed k "dickrajdamo" Gatota ti pa nemorm pomagat :D hehe

peace <3

Sam še hidravlika pa kšn NOS mu manjkata pa bi bil avto direkt vn iz NFS Underground 2 :P haha lepo lepo

Me pa zanima kok ur si samo na vratih porabu?

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Po apr 18, 2011 7:48 pm

KlemenP je napisal/-a:OFF:

crxdelsol je napisal/-a:V tej temi se lepo kaže nepismenost Slovencev. Rabli bi prav sticky post, ki bi se vedno postavil na zadnji post kjer bi pisalo da tema opisuje predelavo, ki je ŽE bila narejena...da nebo nekega WAUU efekta in pričakovanja končnega izdelka avto pa že par let naret skup.

A zdj če je avto že narejen in to dobro vem da je (je omenjeno večkrat), pa ne smem bit v pričakovanjih končnih slik izdelka?

Sam sem mnenja, da je ta način k si ga je Gato izbrau za predstavljanje čist vredu, zakaj?

Zato ker na vsake toliko časa nalima par slik in medtem lahko uporabniki vprašajo določene stvari k jih pač zanimajo in on jim lahko odgovori, pol pa spet nov segment slik itd.

Pa mislm da je povsem neporebno neko ven metanje glede pismenosti, razen če ti je pač dolgcajt al kaj jst vem. Kako že gre tisto... če nimaš kj pamtnga za napisat/povedat je bolje da si tiho... nekaj v tem stilu :) če ti je pa bed k "dickrajdamo" Gatota ti pa nemorm pomagat :D hehe

peace <3

Sam še hidravlika pa kšn NOS mu manjkata pa bi bil avto direkt vn iz NFS Underground 2 :P haha lepo lepo

Me pa zanima kok ur si samo na vratih porabu?

eni ste res neverjetni :?

Uporabniški avatar
Ausc
Novinec

Napisal/-a Ausc Po apr 18, 2011 8:06 pm

Zaradi te teme sem prav sel gledati originalno temo o temle audiju. V cigavi lasti je trenutno ta avto? Na koncu tiste teme je bil (spet) od Courageta, ampak se je spet o nekih prodajah govorilo...

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po apr 18, 2011 11:17 pm

Ausc je napisal/-a:Zaradi te teme sem prav sel gledati originalno temo o temle audiju. V cigavi lasti je trenutno ta avto? Na koncu tiste teme je bil (spet) od Courageta, ampak se je spet o nekih prodajah govorilo...

Zdaj je v rokah sosedov.. avstrijcev. Bo pa verjetno Gato povedal tekom predelave pri kom in zakaj vse je avto dejansko bil.

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Po apr 18, 2011 11:32 pm

to bomo na koncu zgodbe zvedli ....tak da bo napeto :P

jaz tudi dam prav sashu,oz ne vidim nekega napada v njegovih komentarjih,se je pač zgražal nad poliestrom namesto pleha, saj meni je tudi čudno, je pa elgato lepo razložil zakaj je tak, jebiga :P

vsa čast za takšno predelavo vrat :DDD
Slika pugi.si
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 46 gostov