Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Če apr 08, 2010 5:35 pm

Hja, mislim, da je ta avto bolj za užitek v vožnji in se v kakih extremnih padavinah ne bo vozil, če že pa se bo vozil normalno in počasi. Če bi ble gume res slabe, koliko izletov iz ceste pa bi ob dežju na dan beležili zarad tistih, ki kupujejo nalite ali podobne iz Baumaxa itd..

Glede na to, da ga bo vozila ženska in slednje vozijo vedno počasi so tukaj bolj pomembni ojačani robovi.. hecam se da nebo kdo resno vzel :lol:

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Če apr 08, 2010 5:52 pm

GT_Turbo17 je napisal/-a:super...vse prav pohvalno!! Izgleda vse odlično!!

ampak ne razumem zakaj se pri tako obsežnem in kvalitetnem projektu potem špara na gumah. :? to je res edini stik s podlago in avtom...za katerega bi prav pri takem avtu moral poskrbet... v osnovi sicer baje dobre gume a zelo glasne, na mokri cesti oprijem slab, na suhi zadovoljiv, nevarne za aquaplaning... za po mestu so verjetno okej... samo upam, da ne bojo prehitro plastične. Sej pravim...odvisno od potreb - sam se ne bi odločil nikoli za takšno pnevmatiko. V takem primeru navijam za TOYO - so dosti boljše gume!!

LP T.

Vsekakor imaš prav, AMPAK zamisli si na kakšnih gumah so se golfi 1 vozili ko so bili stari 2, 3 leta. :D Vsekakor so te gume ogromno boljše od tistih izpred 25 let. Avto ima pa danes iste pefromanse kot takrat, tako da sploh nebi smelo biti problema.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Če apr 08, 2010 6:21 pm

to je pa tudi res...vse kar sta vidva napisala. se moramo strinjati. ;)
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Če apr 08, 2010 7:33 pm

super so prišle gume na felne, tak kot more bit :-P

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če apr 08, 2010 7:35 pm

gume so čist OK za 1000+km letno ;)
saj nebo gato špilal vaškega racerja po Mb...
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Če apr 08, 2010 7:42 pm

Kaj je z vami, pišete kot da sploh gum nima gor, in se bo vozil po golih felnah (češ da nebo vožen po dežju, pa da nebo dirkal, pa da je to čist ok guma za 1000+ km letno) ... ?!?!?!?

Sej jaz tut vem da tole ni neka ful opasna guma (ala goodyear f1 in michelin) ampak je čist ok guma za vsakodnevno vožnjo.

Taki občutek sem dobo ko berem vaše komentarje, kot da je ta guma pač za silo, tolko pač da je nekaj gor, da se lahko pelješ 2x na teden v mesto pa nazaj, pa še to če ni dežja.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a Če apr 08, 2010 8:07 pm

offtopic: tipično za povprečne slovence... pri gumah in olju vsi pametni in nič ni dovolj dobro za njihove avte, vse ostalo pa tema. Potem pa tlačijo super športne gume na avte s 100 konji in stokajo, da so glasne in se hitro obrabijo. Da o oljih za 28eur/l niti ne govorim. Treba se je pač obnašati racionalno. Navsezadnje so na avtu gume, ki so svetlobna leta pred tistimi, ki so bile nameščene v osnovi.

@avtor: Gre za super projekt, vreden vseh pohval. Izredno visok nivo dela, poudarek na detajlih, kar je najboljše pa je, da se je odločil svoje delo deliti z nami vsemi. Verjamem, da se je marsikdo naučil kaj novega. Ta tema je vredna branja od začetka do konca. Tako kot večina ostalih, tudi jaz komaj čakam, da vidim celoto. Verjamem, da se bo avto dolgo in dobro vozil po naših cestah, in še enkrat vse čestitke za opravljeno delo in oživitev stare legende!
nič ni tako dobro, da ne bi moglo biti boljše!

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Če apr 08, 2010 8:12 pm

Očitno si dobil napačen občutek. Jaz sem dež omenjal samo v večjih nalivih, v katerih pa vsak vozi razmeram prilagojeno in takrat tem razmeram ta guma služi dobro. Seveda je to daily ampak vseeno verjetno ne bo zdaj vožen na nevem kake relacije pa skoz na AC itd.. Upam samo, da se te gume ne bodo zvile po tekalni površini kot so se meni te "smrekarke" GY Eagle F1..

Sem pričakoval pa manj napeto gumo kolikor sem si predhodno ogledoval slike po netu. Me je kr presenetlo in zgleda super.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Če apr 08, 2010 9:01 pm

Iste sem mel na ibizi za par mescov :)
195 45 16
Tud obrable so se v tistih par mescih :)))
Za po suhem je, po dezu pa nesmes pretiravat,... pa gre skoz.
Slika

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare Če apr 08, 2010 9:13 pm

Sam sm take gume vozu 2 let(30k km +) in sm biu glede na ceno čist zadovoljen z njimi.Če ne bi imele že v osnovi po robu malo profila bi bile na avtu verjetno še sedaj.
Uredu pa so ble tako po suhem kot po mokrem.Pa tud nism vozu lih kot penzionist.
Tko,da boš čist zadovoljen z njimi. ;)

Kar se pa avta tiče sm pa brez besed. 8)

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward Če apr 08, 2010 10:40 pm

daj gato ne s*** pa zmontiraj :-P
Renault 5 Campus 1.1/1.4 1992 - prodano
Renault Laguna 1.8 16V 2000 Fairway - prodano
Volvo S80 D5 2003 - prodano
Volvo S60 D5 2010 Summum avt.
Slika

Uporabniški avatar
pero-san
Novinec

Napisal/-a pero-san Če apr 08, 2010 11:29 pm

Gato vsaka čast , lepop si zrihtu , samo nekaj mi pa ne gre v račun , zakaj vraga si dal gor gumo z zaščitnim robom saj je itak tolko napeta da ne nudi nobene zaščite več ,pa še čudno zgleda!!!
lp

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Pe apr 09, 2010 6:21 am

pero-san je napisal/-a:Gato vsaka čast , lepop si zrihtu , samo nekaj mi pa ne gre v račun , zakaj vraga si dal gor gumo z zaščitnim robom saj je itak tolko napeta da ne nudi nobene zaščite več ,pa še čudno zgleda!!!
lp

Kera pa te nudi zascito??
Ze pri 5kmh, je tista zascita bol ko ne za okras :)
Slika

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Pe apr 09, 2010 6:33 am

off:

damek1a je napisal/-a:offtopic: tipično za povprečne slovence... pri gumah in olju vsi pametni in nič ni dovolj dobro za njihove avte, vse ostalo pa tema. Potem pa tlačijo super športne gume na avte s 100 konji in stokajo, da so glasne in se hitro obrabijo. Da o oljih za 28eur/l niti ne govorim. Treba se je pač obnašati racionalno. Navsezadnje so na avtu gume, ki so svetlobna leta pred tistimi, ki so bile nameščene v osnovi.

sej sem vedel, da se bo najdu en in omenjal slovence itd.... :roll:
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe apr 09, 2010 7:12 am

Osebno sploh ne razumem kaj se mate nekateri tok za ku....it? Če vam kaj ne paše bodite raje tiho kot pa da smetite temo o tem kakšne gume bo dal Andrej gor na svojega golfa, ki ga je sam sestavil.

Res ne razumem tega, da ste eni tako nestrpni in tečni zaradi ene take stvari. Moje osebno mnenje je: če vam gume niso všeč mu pa vi kupite ene super duper gume brez oz. z robom in mu jih prinesite. Pa naj bodo vsaj bridgestone ali michelin.
In potem boste mirno spali.

Za normalno vožnjo tega avta so gume več kot dobre in še ugodne so bile.
Andrej in Tina: res izgleda lepo in komaj čakam dan, da končno pokažeta celoto na cesti.

LP

p.s. Pa opravičujem se za OFF!

Uporabniški avatar
...:::Team:::...
Novinec

Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...

Napisal/-a ...:::Team:::... Pe apr 09, 2010 8:32 am

:pop:

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe apr 09, 2010 8:57 am

Nevem zakaj ta hinavski smeh,ravno to želim povedati.... mogoče si preveč prvšno prebral in je bila prva takšna tvoja replika. Pač jst tud uživam v motoristični sezoni,hitri vožnji z avtom,zato res ne potrebujem komentarjev v smislu veš kok so motoristi rizična skupina,enkrat boš padel itd....

point je v tem,če se je sam odločil za to in to,že sam dobro ve,da se je odločil tako kot je njemu ok in nevem zakaj nekateri pametujejo.

Upam da smo zdaj razčistili,da se ne bo name vsul plaz opazk!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Pe apr 09, 2010 8:59 am

Končajmo glede gum... So kake so... Če bi res bile tak hudo slabe dvomim, da bi jih sploh prodajali (sploh v takšnih izven serijskih dimenzijah)... Tako da dvomim da so tako slabe... Kakšne bodo pa moje izkušnje oziroma Tinine pa vam sporočim, ko jih boma malo zvozila... ;)

pero-san je napisal/-a:Gato vsaka čast , lepop si zrihtu , samo nekaj mi pa ne gre v račun , zakaj vraga si dal gor gumo z zaščitnim robom saj je itak tolko napeta da ne nudi nobene zaščite več ,pa še čudno zgleda!!!
lp

Naj pojasnim... Ne gre se mi za to, da bi rob nudil zaščito, čeprav na teh felnah je dokaj zaščiten... ;) Gre se mi za to, ker napete gume, ki nimajo zaščitnega roba delujejo kot balon - izgled je preveč napihnjen... Tako da za mene pri napetih gumah zaščitni rob more biti, zaradi lepšega izgleda... :lol:
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Pe apr 09, 2010 9:12 am

Felne namontirane - za probo... ;) Avto bo v kratkem popolnoma končan... Manjkajo še krom obrobe okoli oken in končno čiščenje ter poliranje zunanjosti...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

Jeaka
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a Jeaka Pe apr 09, 2010 9:17 am

:shock: nice
[url=http://www.enigma-motorsport.si][img]http://www.enigma-motorsport.si/images/enigma_uvodna.jpg[/img][/url] http://www.enigma-motorsport.si
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov