Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

patrick123
Nov uporabnik

Napisal/-a patrick123 Ne okt 14, 2007 7:34 pm

jst mam glavo in cel motor če te bo kej zanimal
lp patrick

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po okt 15, 2007 7:04 pm

No po nekaj dnevnem Premoru in iskanju najbolše rešitve.... dobil nekaj ponudb za glavo in motor. sem najdu najbolšega ponudnika za kompet motor z menjalnikom , mostom, polosovinami,pesti,amortizerji,fedre........ komplet prednji del petke za solidno ceno ( naj ostane do nakupa še skrivnost D:)

Torej jutr se gre po ta komplet in potem se nadaljuje.......Pojavi se pa vprašanje. Ali na tem kompletu ( motor in menjalnik) menjat samo sklopko ter vgradit komplet in nato zamenjat bosh pumpo in šobe z mojga ( ki so praktično nove) ali pa oni motor razdret in uporabit samo glavo in sestavit moj motor nazaj.....

Ali pa razdret oni motor in nardit generalko ( oz. z mojga pobrat kar se tiče dobrih delov..... bati in obroči,ojnice in ojnične ležaje,semeringe, bosh pumpo in črpalko,štarter, alternator........
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po okt 15, 2007 7:51 pm

lisko je napisal/-a:No po nekaj dnevnem Premoru in iskanju najbolše rešitve.... dobil nekaj ponudb za glavo in motor. sem najdu najbolšega ponudnika za kompet motor z menjalnikom , mostom, polosovinami,pesti,amortizerji,fedre........ komplet prednji del petke za solidno ceno ( naj ostane do nakupa še skrivnost D:)

Torej jutr se gre po ta komplet in potem se nadaljuje.......Pojavi se pa vprašanje. Ali na tem kompletu ( motor in menjalnik) menjat samo sklopko ter vgradit komplet in nato zamenjat bosh pumpo in šobe z mojga ( ki so praktično nove) ali pa oni motor razdret in uporabit samo glavo in sestavit moj motor nazaj.....

Ali pa razdret oni motor in nardit generalko ( oz. z mojga pobrat kar se tiče dobrih delov..... bati in obroči,ojnice in ojnične ležaje,semeringe, bosh pumpo in črpalko,štarter, alternator........

Po moje jaz bi tak naredu ta drugi motor bi vgradil ter zamenjal sklopko če je zanič
se s tem vozil in po potrebi čez čas to premenjal :idea: :!: ;) 8) V mes bi pa enega v nulo porihtal :idea: ;) tako na IzI

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe okt 19, 2007 9:03 pm

Lisko kot lisko se je pač odločil za razdretje motorja ki sma ga kupla......Motor sem komplet razdrl in lej ga zlomka.... blok motorja je počen. Ampak na najino srečo je glava cela:) Torej uporabla boma moj komplet in pa novo glavo , ki je zdaj v "rihtanju". Ostanejo nama pa vsi deli razen bloka motorja. Tako da avto bo nekje prot koncu nasljednjega tedna že na cesti :)

Slike sledijo.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Pe okt 19, 2007 9:29 pm

can't wait :P

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe okt 19, 2007 10:16 pm

Evo jo...... čaka lepo na čiščenje...... brušenje........obnovo........Sledi pa menjava teflonov,"žlajmanje" ventilov,podlaganje ventilov in pa poliranje kanalov. Mogoče me celo "spipa" in nardim še celo kak styling na njej :D

Slika
Slika

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Pe okt 19, 2007 11:48 pm

bravo, kar tako naprej! 8)

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX So okt 20, 2007 8:42 am

Lepo pa počasi. Je pa res da ima vsak svoj okus. Drugače projekt mi je super, spremljam ga že od samega začetka.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So okt 20, 2007 9:26 pm

Eto danes se je glava komplet razšravfala ( na njej ni več nič kar bi bilo prišravfano), čaka ponedeljek ko gre v eno firmo na brušenje. Tudi očistila se je in pa vsi ostali sestavni deli.

Čiščenje glave v nafti:
Slika

Med tem moja lubika lisica čisti vse ostale dele.....ventile..vzmeti itd...

Slika

Takole se pa čistijo kolektorji....."drotpiršna" na zajlo... zajla pa na drug stran v pormašini..... in lepo vlečeš skozi vsako luknjo posebej ob enem pa ti en pomaga in vliva nafto zgoraj v kolektor da lepo spira sprot.
Slika

In pa glava ki čaka ponedeljek...... poleg nje na mizi pa na levi strani komplet od stare glave, na desni pa komplet od "nove" glave.

Slika

Motor ki je ostal in glava ki je počena..... Je vse skupaj že načeto... ampak če nardima skupaj nazaj bo motor za par ur na teden dober in glede na to da imama sedaj komplet prednji del petke ( komplet podvozje s fedrami,rokami,spodnji most,menjalnik,polosi,diske,klešče......) in pa komplet zadnjo premo...... pa glede na to da imam Jeepa ki lahko vleče kr veliko prikolico...... si lahko nasljednji projekt že mislite ( sicer je še v povojih ampak je lubika kar navdušena:) ) ....
Slika

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga So okt 20, 2007 9:35 pm

:bow
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Ne okt 21, 2007 8:51 pm

ce jo bos se prodajal bom zacel na veliko sparat da bo moja :D

Uporabniški avatar
urbn
Uporabnik

Napisal/-a urbn Ne okt 21, 2007 8:55 pm

Dobr gre tole vama ni kej :D :tomidelej:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne okt 21, 2007 9:15 pm

urbn je napisal/-a:Dobr gre tole vama ni kej :D :tomidelej:

Gre dober pa počasi:) počas pa predvsem zarad tega ker se nikamor ne mudi poleg tega tko imama drug avto da se lahko kamot vozima.Če bi se nama blo in če bi si vzela čas samo zato....bi bla v dveh dneh konec :) Tko pa sma prvo tega razjemala da sma vidla pri čem sma, pol sma drugega iskala pol brušenje glave,deli....Pa še lepo si čas vzamema poleg za druge stvari :D
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po okt 22, 2007 9:45 pm

Glava prišla z brušenja........ ni se šlo v extreme ampak samo poravnanje. Se pa bojo nardile druge stvari....... rečmo brusijo in polirajo se sesalni kanali in spoliral se bo tudi sesalni kolektor.

Slika

Na sliki se lepo vidi razlika med sesalnimi in izpušnimi kanali......... poleg tega da izpušni kanali manjši so tudi dost bolj hrapavi.
Slika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po okt 22, 2007 10:49 pm

Zgleda ko nova! :mrgreen: :tomidelej:
A izpušni se bojo tud polirali?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po okt 22, 2007 11:32 pm

Izpušni se bodo verjetn mal pobrusli..... tok da se jih očisti zažganih saj..... poliranje izpušnih kanalov pri dizlu nima smisla.... ker ne pride do izraza tok kot pri bencinarju.
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To okt 23, 2007 8:49 pm

Glava je pripravljena za montiranje....... jutr dobim vse potrebne dele in začnema počas sestavljat....

Ampak renault ne bi bil renault če ne bi na vsakem koraku šokiral..... Šokantna zadeva, ki sem jo danes odkril..... je primerjava kanalov v glavi s kanali sesalnega kolektorja..... POUDARJAM da kanalov v glavi nisem zbrusil tak da ne bi šli več skupaj s kolektorjem.... ampak sem jih samo fino obdelal, ker so prej bli grobo hrapavi zdaj pa so gladki...... Če so so večji mogoče za slabi mm.

In pa ŠOK :shock:

Glava in pa poleg sesalnih kanalov pomično ravnilo in pa v ozadju sesalni kolektor...
Slika

In pa ista mera na pomičnem ravnilo v primerjavi s sesalnim kolektorjem :shock:
Slika

Sesalni kolektor ima kanale za 5 MILIMETROV manjše kot so kanali v glavi...... renault kot renault.......In zaj kako te kanale povečat da bodo pasali skupaj z glavo? Že v originalo niso šli skupaj......... rad pa bi da je narjeno tko kot mora bit.
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če okt 25, 2007 12:06 am

V merkurja po bruse za pormasino, dobis male kake ces, pa pac brusis, ce je kolektor z gusa pa se tolko vecje veselje ker traja in traja uzitek brusenja :lol:
Robe na kolektorju povecaj, razn ce se bojis da se bo ti pol motor previsoko sukal :EE

Uporabniški avatar
urosr
Novinec

Kraj: Šmartno ob Paki

Napisal/-a urosr Če okt 25, 2007 3:26 pm

lisko je napisal/-a:Eto danes se je glava komplet razšravfala ( na njej ni več nič kar bi bilo prišravfano),

Slika

To se pa motiš, uni šraufi za držanje kolektorjev izpušnih in sesalnih se tudi dajo odstranit :P pa še pipca za vodo gre vn. :P
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če okt 25, 2007 4:04 pm

A to nafto boš potem precedil in ponucal v petkici ? :D
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost