Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po okt 27, 2008 10:45 pm

kofy je napisal/-a:Letos pozimi me čaka menjava kompletnih bremz na jeepu. Po 14 letih mi zadeva ne diši preveč!!
Mi posodiš sličajno Lisico (za šraufanje). Vidim po slikah, da ji gre od rok!

Ni na posojo :twisted: :P
Naj pa ti povem da zavore pri jeepu sma že šravfala :D Ker sma poleti že obnovila zadnje zavore in je bla pridno poleg :P
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Po okt 27, 2008 10:49 pm

Ma je lažje ajnliftat bremze z neko, ko ma prakso! :lol:
..pa uspešno šraufanje Jeepa.....

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po okt 27, 2008 11:04 pm

kofy je napisal/-a:Ma je lažje ajnliftat bremze z neko, ko ma prakso! :lol:

Hehe verjameš ali ne... pri tem je bila glavna :P napumpaj....drži...spusti...napumpaj....drži....spusti.... :P
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po okt 27, 2008 11:08 pm

No končno je ratalo...Hebote, tle si pa že naredu diplomo....Iskreno povedano.....čestitke za ta podvig......zdej pa upam,da bo zadeva šla še skupi.. :D

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

lisica
Novinec

Kraj: pod Jeep-om

Napisal/-a lisica To okt 28, 2008 10:18 am

Če je šlo narazn,te skup tuji gre. :D

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe nov 21, 2008 12:08 am

No skoraj en mesec je že od kar je šla pumpa dol......u mes so bili še drugi problemi in nikakor ni bilo časa prit do motorja da bi končno rešil še šobe. U mes sem poskušal ( če se kdo spomni sem celo iskal colski sistem mer), ker nikako ni šlo šob odtegnit.....27 ključ ne paše 28 je bil prevelik.... mera matice je 27.8mm. Ker itak ni nobenga prostora se je stvar vedno bolj komplicirala..... Vedel sem da rabim 28 cevni ključ.....ampak kje ga dobit.....merkur (v mb in okolici ga ne drži na zalogi).Tako da sem ga naročil......minilo je že skor tri tedne pa ga še vedn niso dobili..... Med tem sem kupil 27 cevni ključ ( petka ima 27 na šobah) in zgrožen ugotovil da si niti s cevnim 27 ključem pri petki ne morem pomagat( ključ se kot cev prehitro zoži in nasede na priključe šobe) ....ok torej bo 28 verjetno podobno.... ampak pustmo se presenetit. In tako je minil en teden......ključa še ni blo..... že malo živčen in začel probavat vilice itak odpadejo.....ring se je peljal prek....potem sem dobil 28 cevni(na sposojo) in probal... uspelo mi je odlomit priključek za povratni vdd na šobi (alumini ....še ne vem kak bom rešu upam da se bo dal popravit, drgač pa iščem šobo za omenjen motor) ....spet čakanje..... pogled na motor je bil vedno bolj žalosten.....nikakor da mrdne.....
No potem pa sem imel dovolj čakanja (samo se ne bo odtegnilo) in kakor hitro se je najdel čas sem pomeril šobe in odletel k strugarju....ta je vzel 27 imbus vijak mu odrezal glavo.....v glavi vijaka postružil kanale na 27.8 mm in na glavo privaril cev.....vse skupaj zakalil in jaz veseli probam....
Takole zgleda točno po meri narjen ključ...... bolj točno na matico šobe ne more pasat....niti stotinke zračnosti nima....
Slika

Takole zgleda cel ključ...
Slika
No in takole v akciji....
Slika
Ja tud dekl ventilov je moral stran.....Odločla pa sma se da motorja dalje na boma trgala...šel je normalno, olja ni pil in tud pri minus 18 je čist lepo vžigal......tako da motor zaenkrat ostane skupaj...
No in tako končno pumpa in šobe romaju k majstru za te zadeve....
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe nov 21, 2008 12:18 am

lisko je napisal/-a:... uspelo mi je odlomit priključek za povratni vdd na šobi (alumini ....še ne vem kak bom rešu upam da se bo dal popravit, drgač pa iščem šobo za omenjen motor) ....spet čakanje..... pogled na motor je bil vedno bolj žalosten.....nikakor da mrdne.....
....

Ta film se iz poučne avanture iz ure v uro spreminja v tragedijo (vsaj italijanska in ne grška). Ni čudno, da sem najprej naslov teme, ki sem ga prej videl že 100x, prebral kot "Lisko in Lisica z novim problemom". In žal zadel. :P :lol: :lol: :roll: :oops:

Vso srečo....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe nov 21, 2008 9:34 pm

Pa lih zdej k bo sneg in se bo dalo uživat s terencem po snegu.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Pe nov 21, 2008 9:44 pm

nebivedu je napisal/-a:Pa lih zdej k bo sneg in se bo dalo uživat s terencem po snegu.

Ej Lisko, si že kaj razmišljal o nabavi pravega jeepa (1941-1945) ko imaš tako voljo...

Vzdrzevanje voza je resda pozlačeno, ampak narediš kompletno generalno v tednu dni z orodjem iz Kmetijske zadruge 8) ! Ali pa ti v tednu dni dobavijo nov motor (resda za ceno 1/3 novega polota).
Škoda, da stanuješ na drugem koncu SLO, drugače bi lahko združila (entuzijatske Jeeparske) moči!
Dobro šraufanje!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe nov 21, 2008 11:56 pm

Esem:
Moj sosed ima hišni servis in njegov moto na kombiju je : Tudi vaš problem ima sistem!

In pri vsakem opravilo naletiš na problem...ampak pri nekaterih primerih se niti ne zavedaš(recimo menjava olja....imaš problem kako odvit filter....ampak ker je to rutinsko opravilo , ki ga veš že na pamet in pač problem izpuhti...)
Tako da bi načeloma lahk bilo naslov teme tudi kot si ti prebral:) Sploh pa pri starih avtih naletiš vedno na težave.....Ampak veš kak pravijo.... konec srečen vsi srečni:)
Jaz pa pravim da če se da nekaj uničit.....potem se da tudi popravit....sicer pa ne moreš bit majster dokler nekaj ne uničiš :D

Nebivedu:
Rogla je 22 km vožnje stran od mene.... potem veš kok snega vidijo moji avti(a letos sem prvič in zadnjič šel na roglo pa še takrat sem mel prometno :evil: )

kofy: Slovenina se ti zdi velika, da omenjaš drugi konec slovenije?:D
Slika

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy So nov 22, 2008 12:13 am

lisko je napisal/-a:Esem:
kofy: Slovenina se ti zdi velika, da omenjaš drugi konec slovenije?:D

Ja! Jeep nima strehe, pa motor tudi ne,... osebni voz je pa samo prevozno sredstvo :twisted:

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Če nov 27, 2008 4:17 pm

lisko....se premika kaj??....bo treba pocasi pohitet a....pri vas je ze fanj snezilo baje... :)

pri nas se ni nic :(...nazalost.. :(

LP
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če nov 27, 2008 7:27 pm

Ne vem kaj se je amerikancu pletlo po glavi ko se je odločil Italijanski motor v svoje avte tlačit??

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Če nov 27, 2008 7:38 pm

Nič se ni pletlo Ameru, ampak njegovim evro služabnikom (dajmler-krajzler jeep- gradec)
Američani v svoji prodajni paleti za severno ameriko sploh nimajo dizla v Jeepu.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če nov 27, 2008 8:13 pm

kofy je napisal/-a:Nič se ni pletlo Ameru, ampak njegovim evro služabnikom (dajmler-krajzler jeep- gradec)
Američani v svoji prodajni paleti za severno ameriko sploh nimajo dizla v Jeepu.

Ja to že da je evropski partner izbral IT motorje.....ampak, če mene vprašaš pod strogim nadzorom jeep amerika.Kajti dosti stvari se najde,ki so lahko samo tipično ameriške.....colski ključi so že eno tako sranje, ki bi lahk nakazovalo na ameriko.

Dario: se premika:) V petek sem peljal pumpo in šobe k mojstru in me je včeraj klical. Šobe so nažalost ( ali pač ima moj američan srečo in bo imel sedaj nove) ]popolnoma uničene (lulajo ko zmešane sicer pa še držijo pritisk) in bodo sedaj nove za 22 evrov komad(vložek). Pumpa je šla proti koncu življenske dobe (zrabljene puše,semeringi,valčki...) in bo sedaj obnovljeno kar pač mora bit. Za ceno obnove mi je rekel okrog 300 evrov. Glede na to da pa sem dal pred tremi leti obnovit šobe in pumpo za petko....pa me je takrat prišlo 38 jurjo za pumpo in 10 jurjo za vložek (komad) , torej 78 jurjo.....se pravi od oka 325 evrov.....za jeepa pa bo okrog 400....1.6 proti 2.5 motorju se mi niti ne zdi pretirano.
Se pravi bo cena skupaj nekje 500 evrov (semering na motorju, nov jermen,olje,filtri,antifiz,zavorno olje) aja pa še zav. zadnji cilinder morm menjat ampak je cena 20 evrov......In kljub temu da bo pol motorja novega in narjen veliki servis.....se bo cena izenačla z velikim servisom za cliota.....pa naj še kdo reče da so terenci dragi za vzdrževanje......

Drugač pa sem iz mojih virov zvedel da tole obnovo/popravilo spremlja celo tudi prvi lastnik tega avta,tako da če berete to (prvi lastnik) se mi javite na mail : lisko82@gmail.com , da malo podebatirama in poveste , če se vam dopade da lastnik za vami tako skrbi za avto ;)
Slika

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Če nov 27, 2008 9:19 pm

lisko je napisal/-a:Se pravi bo cena skupaj nekje 500 evrov (semering na motorju, nov jermen,olje,filtri,antifiz,zavorno olje) aja pa še zav. zadnji cilinder morm menjat ampak je cena 20 evrov......In kljub temu da bo pol motorja novega in narjen veliki servis.....se bo cena izenačla z velikim servisom za cliota.....pa naj še kdo reče da so terenci dragi za vzdrževanje......

Ja spet odvisno kako gledaš, pri Cliotu imaš v tej ceni že delo vračunano. Recimo za puntota me stane material za glavni cervis pod 100eur:
svečke = 10eur, če se prav spomnim
olje selenia + filter + filter zraka = 30eur
zobati + napenjalec + pumpa = 55eur

Fajn zrihtaj :tomidelej:

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če nov 27, 2008 9:38 pm

vrjetno ima v mislih velik servis za 1.5dci, oz ga bo še malo ceneje prišlo ;)

Dobro vama tole uspeva, sploh ker se vsakič najde nova prepreka. Večina bi že vmes večkrat obupala, kdo bi mogoče še kej zlamal od jeze. imaš potrpljenje in veš kaj delaš. Sej nevem al je že blo kje napisano al ne. Ti si mehanik popoklicu al je to ljubiteljsko?
LP Rok

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Pe nov 28, 2008 1:10 am

Pa kaj so nori :shock:

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera Pe nov 28, 2008 11:44 am

lisko vsaka ti čast da maš tolk volje...
Slika :ewil:
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov