Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Ne okt 18, 2009 6:49 pm

sacrifice je napisal/-a:jože20, prvic imam avto s turbino in prvič imam dizla zato pa sprasujem kako pa kaj, menda je za to forum

Res bi rad konkretne odgovore kako je z IC-jem kaj je bolj za motor z njim(večji al original) ali brez njega

lp

Kolk je men znano IC hladi zraka ki ga turbo potisne not v motorju,torej zrak gre iz turbine naprej do IC in potem ohlajen v mašino. Zrak se greje zarad vrtenja same turbine in pritiska ki se ga ustvarja. Kot zamenjavo za IC lahka narediš kovinsko( aluminjasto) škatlo enakih dimezij in luknje za cevi za dovod in odvod zraka.,Moglo bi delovat,vendar se mal pozanimaj glede tega.

cumulunimbus
Nov uporabnik

Napisal/-a cumulunimbus Ne okt 18, 2009 7:09 pm

delno pravilno 8)
opisal si, kaj dela IC, zdaj pa še razloži zakaj ;)

drugače, zrak se ne segreje zaradi vrtenja turbine, ampak zaradi komprimiranja in temparature turbine same, ker je ta vroča od izpušnih plinov......
zrak (in večina plinov) se ob komprimiranju (stiskanju) segreje (in **** - več o tem po tvoji obrazložitvi), ob raztegovanju (dekomprimiranju - in/ali spravljanje v vakuum) se pa hladi (in tudi zmrzuje) ;)

podobno je tudi s tekočinami 8)

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a sacrifice Ne okt 18, 2009 7:24 pm

To so bli časi z tisto vectro, sam use se enkrat pomiri. Imam jo pa še vedno doma (aja da nebi mislil da sm od onih dol, cefurjada je bla v zajebanciji, drgac house pa dance poslušam). tud mene je pamet srečala in smo se umiril z norenjem okol.
Power is nothing without control!!!!!

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Ne okt 18, 2009 7:26 pm

zdaj mi je približno bolj jasno glede delovanja IC-ja, take nasvete sem rabil. Evo use mam pripravljeno za montažo, samo še kolega čakam da prinese ključe in veselo na delo. to more zaropotat hehe;)

cumulunimbus
Nov uporabnik

Napisal/-a cumulunimbus Ne okt 18, 2009 7:28 pm

sacrifice je napisal/-a:zdaj mi je približno bolj jasno glede delovanja IC-ja, take nasvete sem rabil. Evo use mam pripravljeno za montažo, samo še kolega čakam da prinese ključe in veselo na delo. to more zaropotat hehe;)

no, glavno, da si vsaj delno skužil IC, samo za drva vozit ga itaq ne rabiš :wink:

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Ne okt 18, 2009 7:33 pm

hehe kriza je ce je edini avto s kljuko doma, passat bencinar jo ma sam ni registriran, vectra je pa brez kljuke. Pol pa jbg morm pa svojga za to uporabt. Sej se bo tudi to končalo ko ga bom zacel na zunaj urejat da bo lep za pogledat:)

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Sr okt 21, 2009 12:01 pm

sestava je na cakanju zaradi zdravstvenih razlogov( vnetje zoba) cel vikend je bolelo zdej sem pa cist otečen, potem pa naprej sestavljat. Vedno nekaj pride umes.

Zanima me edino katero olje priporocate za ta motor, iz lastnih izkušenj. V Vectro točim elfovo competition(rdeče9 10w-40, tudi za tega sem to kupil, ker se je v vectri dobro pokazalo. Rad bi se vase nasvete.

Heh po pogovarjanju z mehaniki so mi rekli da če bi imel bencinarja bi avto zagoru, ker je bila notri temperatura okrog 400-500stopinj in kako mi je dihtunga prepuščala mi ga je sproti hladilo, evo zanimiva stvar a ne;)

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Če okt 22, 2009 8:52 am

sacrifice je napisal/-a:sestava je na cakanju zaradi zdravstvenih razlogov( vnetje zoba) cel vikend je bolelo zdej sem pa cist otečen, potem pa naprej sestavljat. Vedno nekaj pride umes.

Zanima me edino katero olje priporocate za ta motor, iz lastnih izkušenj. V Vectro točim elfovo competition(rdeče9 10w-40, tudi za tega sem to kupil, ker se je v vectri dobro pokazalo. Rad bi se vase nasvete.

Heh po pogovarjanju z mehaniki so mi rekli da če bi imel bencinarja bi avto zagoru, ker je bila notri temperatura okrog 400-500stopinj in kako mi je dihtunga prepuščala mi ga je sproti hladilo, evo zanimiva stvar a ne;)

10w40 diesel iz leclerca.

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Če okt 22, 2009 11:16 am

Matjazy je napisal/-a:
sacrifice je napisal/-a:sestava je na cakanju zaradi zdravstvenih razlogov( vnetje zoba) cel vikend je bolelo zdej sem pa cist otečen, potem pa naprej sestavljat. Vedno nekaj pride umes.

Ti se zajebavaš? A bi rad da siromaku avto ribne?

Ama nesceiri
Nov uporabnik

Napisal/-a Ama nesceiri Če okt 22, 2009 1:16 pm

Jože20 je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:

Zakaj že?
Modrost se prepira z molkom

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Če okt 22, 2009 2:37 pm

Jože20 je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:

Ne, sem s tem oljem prevozil v podobnih avtomobilih ogromno kilometrov. Odlično olje!

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Če okt 22, 2009 6:01 pm

Dobro use lepo in prav samo jaz sem iz posavja, v ljubljano ne hodm pogosto. Probal bom kako se bo obnašal na ELF COMPETITION 10w-40, ki ga uporabljam v vectri in mi ga ne požira. Tudi vnetje je že bojše in se bomo kmalu lotili avto sestavit nazaj.

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice To okt 27, 2009 6:34 pm

na žalost smo ugotovili da je bila glava počena pri forcomorah in ni bilo užiga, tako da se išče druga glava, prosim ponudbe na pm, lahko je od 1.6d, 1.9d, 1.6td, 1.9td use so iste

lp jan

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power To okt 27, 2009 7:04 pm

Verjel ali ne tut s počeno glavo avto užge, samo treba je znat u fazo dat

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice To okt 27, 2009 7:08 pm

problem je ker prva dva sta vžigala v drugih dveh pa ni bilo prave kompresije in ko smo dajal glavo gor sta prva dva bila črna druga dva pa nič, pa če prvi bat ki mi je rizičen je užigal

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline To okt 27, 2009 7:58 pm

Avto mora vžigat tut če je glava počena. Nekaj si narobe nastavil-pršravfal.

cumulunimbus
Nov uporabnik

Napisal/-a cumulunimbus To okt 27, 2009 8:06 pm

brez kompresije ne more vžgat 8)

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline To okt 27, 2009 8:10 pm

cumulunimbus je napisal/-a:brez kompresije ne more vžgat 8)

Ja,sam zarad majhne razpoke veš da tolk kompresije ni varijante da zmanjka.

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice To okt 27, 2009 8:11 pm

točno to, zdaj se pa išče druga glava samo da je od 1.6d al 1.9d ni nujno da je od turbo dizla

cumulunimbus
Nov uporabnik

Napisal/-a cumulunimbus To okt 27, 2009 8:25 pm

ne videl, ne verjel.....potegneš predkomoro vun, in vidi, luknja do vodnega kanala, bi skor porino čik skozi.........
moje mnenje, neki kmet je dal predolge svečke notri in je tam glavo prežgalo :P

drugo glavo bo treba stestirat tako, da jo obrneš okoli, z zgorevalnim prostorom v luft, spredaj in s strani pa začepit luknje (vodne izhode)........v vodne kanale naliti neko redko tekočino, npr: bencin ali nitro, ker je redkeje od vode, inopazovati, kje spušča.....; če bo samo slinilo kje, bo to lepo opazno, da bo tekočina "plezala" po glavi, dodatno pa lahko v predkomore pihneš s kompresorjem in opazuješ tekočino v vodnem sistemu, če prihaja kje do mehurčkov ;)
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost