tesfalar je napisal/-a:No, takole je (počasi, da bo šlo...);
- če se hoče avto premakniti, se morajo kolesa zavrteti, in to VSA ne samo gnana (to pomeni samo, da morajo gnana kolesa vrteti toliko bolj, da se zaradi premikanja avtomobila in trenja vrtijo tudi negnana kolesa),
- da pride do vrtenja koles z neko kotno hitrostjo (obodna je enaka hitrosti avtomobila) je potreben navor, ki povzroči kotni pospešek,
- sorazmernostni koeficient med navorom in kotnim pospeškom, je vztrajnostni moment telesa (v tem primeru kolesa, t.j. platišča in pnevmatike),
- vztrajnostni moment je definiran kot J = int(sq(r)dm)),
- dvakrat večja masa pri enaki geometriji pomeni dvakrat večji potreben navor za enak kotni pospešek.
Še vedno kdo misli da je vztrajnostni moment kolesa zanemarljiva količina?
tesfalar je napisal/-a:No, takole je (počasi, da bo šlo...);
- če se hoče avto premakniti, se morajo kolesa zavrteti, in to VSA ne samo gnana (to pomeni samo, da morajo gnana kolesa vrteti toliko bolj, da se zaradi premikanja avtomobila in trenja vrtijo tudi negnana kolesa),
- da pride do vrtenja koles z neko kotno hitrostjo (obodna je enaka hitrosti avtomobila) je potreben navor, ki povzroči kotni pospešek,
- sorazmernostni koeficient med navorom in kotnim pospeškom, je vztrajnostni moment telesa (v tem primeru kolesa, t.j. platišča in pnevmatike),
- vztrajnostni moment je definiran kot J = int(sq(r)dm)),
- dvakrat večja masa pri enaki geometriji pomeni dvakrat večji potreben navor za enak kotni pospešek.
Še vedno kdo misli da je vztrajnostni moment kolesa zanemarljiva količina?
tabletten je napisal/-a:Glej to je dobronamerni nasvet.. Jaz imam 100HP več in se opazno pozna razlika med 16 in 18.. mimo tebe bo pa letel vsak clio 1,4 RT. falus pa tak porsche ki zgleda in se nikamor ne premakne.
CockroaC je napisal/-a:Vio v dupleku vceraj ... te ni blo pri avtu da bi kako rekli, sem te mislo poiskat pa mi je blo prevec slabo se od sobote. Oni piss on gti mu pa res dela krivico ..
crxdelsol je napisal/-a:Piss on gti pusti gor pa samo g zamenjaj z s
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 40 gostov