Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Clio F8Q Priprava za nasljednjih 200 tisoč WTF?

Napisal/-a TrijoAdijo So jun 29, 2013 4:44 pm

lisko je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Sem ti reku da mrbit neki iz pumpe nazaj prihaja :)

Fora je samo u tem da lopatice rotorja so iz bakelita....opilki so pa zlate barve nisem pa probal ce se primejo magneta...

Iz bakelita so? :shock: :shock: Sej pol ni čudno,da jih je hudič vzel....
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jun 29, 2013 9:06 pm

Bakelit ja....
Zdej mu morm se samo elektro ventil zrihtat, da mu zmansa obrate, ko se segreje....revcek leti zdej na 1000 obratov:D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 So jun 29, 2013 9:08 pm

Škoda ker mu manjka vsaj 1 bat :mrgreen:
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jun 30, 2013 4:46 am

grega983 je napisal/-a:Škoda ker mu manjka vsaj 1 bat :mrgreen:

Batov je dovolj :D Puhalo mu manjka :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Ne jun 30, 2013 4:55 am

lisko je napisal/-a:
grega983 je napisal/-a:Škoda ker mu manjka vsaj 1 bat :mrgreen:

Batov je dovolj :D Puhalo mu manjka :D

To sem tudi sam mislil, dokler sem vozil navadne 4 cilindrske motorje oops
Sem pred kratkim nabavil 5 cilindraša pa je veselje sedaj dosti večje :lol:
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 To jul 02, 2013 2:17 pm

kupil si avto, ki je vreden 1000€. ker ima klimo in je dizel.. kao popravil, vergel ven klimo.. no zdej je vreden 300€... pa niti eura več.. opreme nima nobene - še od fotra astra te z šibedahom pihne mimo.. in sedaj kaj se dobi?

kakšna dva meseca nazaj ko sem spremljal avto.net si našel 206 5 vrat , 2003 letnik, z avt. klimo, novimi gumami in bistveno boljšo vožnjo kot tole čudo za 1500€.. e tok je vreden.. dejstvo je da ne popravljaš stvari, ampak jih razstaviš in če znaš daš skupaj, pobarvaš s sprejem in je kao novo.. v bistvu pa mečeš svoj čas in denar ven čez okno. to da si pa dal klimo ven ker je spuščala očitno pa je non sense.. ampak izgovor da smo se 30 let nazaj brez klime isto vozili je za nekatere sodeč po forumu edin pameten odgovor. Za slednje mi je samo čudno da uporabljajo GSM, računalnike in pa barve televizije.. sej 30 let nazaj jih ni bilo.. :huh:

mojih 5 centov..

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To jul 02, 2013 4:20 pm

mito155 je napisal/-a:kupil si avto, ki je vreden 1000€. ker ima klimo in je dizel.. kao popravil, vergel ven klimo.. no zdej je vreden 300€... pa niti eura več.. opreme nima nobene - še od fotra astra te z šibedahom pihne mimo.. in sedaj kaj se dobi?

kakšna dva meseca nazaj ko sem spremljal avto.net si našel 206 5 vrat , 2003 letnik, z avt. klimo, novimi gumami in bistveno boljšo vožnjo kot tole čudo za 1500€.. e tok je vreden.. dejstvo je da ne popravljaš stvari, ampak jih razstaviš in če znaš daš skupaj, pobarvaš s sprejem in je kao novo.. v bistvu pa mečeš svoj čas in denar ven čez okno. to da si pa dal klimo ven ker je spuščala očitno pa je non sense.. ampak izgovor da smo se 30 let nazaj brez klime isto vozili je za nekatere sodeč po forumu edin pameten odgovor. Za slednje mi je samo čudno da uporabljajo GSM, računalnike in pa barve televizije.. sej 30 let nazaj jih ni bilo.. :huh:

mojih 5 centov..

V celoti se strinjam. Ampak če je on srečen s kripo brez klime, naj jo ima. :)

kosir1234
Novinec

Napisal/-a kosir1234 Sr jul 03, 2013 1:13 am

Dobr, kaj vas to zdaj žuli da je klimo ven vrgu?

koga briga kok je zdj uredn na trgu, če ma avto zase? Ker itak ne boš od njega avta kupval se pa sploh čist vrezveze sekiraš.

Kar se pa klime tiče, kako je fajn bit razvajen bit polet na prijetnih 18stopinjah, pozimi pomožnosti še kuriš na 23stopinj ob tem pa še kolneš vsak 2. torek, da je gorivo drago...

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Sr jul 03, 2013 7:19 am

Jaz na stvar gledam tako... Lisko je polnoleten, kupuje in rihta za svoj denar.... torej, zaradi mene, lahko kupi full option cliota, pa vse pomeče ven... če ga pač to veseli....

Jaz osebno se s tem sicer ne strinjam, če je že kupil avto z neko opremo (klima), potem je brezveze to metat ven, ker če nočeš klime, pač v štartu kupiš avto brez klime. V tem primeru pa, če je klima spuščala (al kar koli že), se pa zadevo porihta. Če pa ni €€, pač preložiš za mesec ali dva. Ampak na koncu, bi pa imel cliota dizla, ampak s KLIMO!!!

To me rahlo spominja na nekega znanca, pred kar nekaj leti, je kupil Hyundai pony, 3 vraten, brez servota, brez CZ, ampak imel je šibedah (pač takega je dobil). In potem je vse prepričeval kako je zakon brez servota, da je boljši občutek, pa da CZ itak ne, ker je avto 3 vraten, pa šibedah je zakon, ker pri klimi ga glava boli.....

Čez kako leto pa je nabavu lanosa, z klimo, servotom, CZ, ABS..... takrat je pa to kar naenkrat postalo ZAKON :-D

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Sr jul 03, 2013 4:19 pm

kosir1234 je napisal/-a:Dobr, kaj vas to zdaj žuli da je klimo ven vrgu?

koga briga kok je zdj uredn na trgu, če ma avto zase? Ker itak ne boš od njega avta kupval se pa sploh čist vrezveze sekiraš.

Kar se pa klime tiče, kako je fajn bit razvajen bit polet na prijetnih 18stopinjah, pozimi pomožnosti še kuriš na 23stopinj ob tem pa še kolneš vsak 2. torek, da je gorivo drago...

nobenega ne žuli. govorim samo ker je to forum in lahko komentiram. Če dam jaz slike svojga avta gor in ti ni všeč da sem dal 19 col gor lahko mirno rečeš in komentiraš. Z vložki, ki jih dela v avto, vozilu znižuje vrednost kolikor je še mogoče in dejansko iz ato b vozila dela a in okolica. Danes je 30 stopinj zunaj.. in vsakič ko dobim od fotra astro brez klime mi je misel da moram priti še domov muka. Pa imam 20min lepe vožnje. In vreči klimo ven iz avta je danes non sense

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jul 03, 2013 4:43 pm

grega983 je napisal/-a:Sem pred kratkim nabavil 5 cilindraša pa je veselje sedaj dosti večje :lol:

Ko boš prišel na V6, boš mislil, da voziš kamion in ne traktor :mrgreen: :DDD :twisted:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr jul 03, 2013 5:02 pm

Eto zgodba....
Bugdet je bil 2500 eur....Gledli so se različni avti...
AMPAK v štaru sem vedel, da bo treba v VSAK rabljen avto nekaj vložit in tako je budget padal....Ker nekak renoje najbolj poznam (al pa so mi pri srcu) se je začel gledat en mali renojček. Ker so z DCI več kot SAMI problemi ( plus tega ima el. gas. el. nadzorovan komplet motor....vrag od vraga in ker se mi z elektroniko v avtih lih ne da najbolj ukvarjat je prišlo do sklepa da mora bit letnik do 2000...D ali DTI motor). DIzel je moral bit v vsakem primeru eno želja drugo nuja.....(do 5 tisoč km na mesec).
Drug pogoj je 5 vrat.

Takrat je bila izbira takih cliotov v rangu 5-7 komadov...Štirje 5 vratni ,en turbo dizel dva BREZ klime in dva taka....
Trije so bili iz čist drugega konca slovenije, DTI je imel prek 350 tisoč prevoženih....eden iz Mb eden pa tale s Ptuja.
Padla je odločitev da to kar se je nardilo sedaj na tem se bo nardilo na VSAKEM kaj bo prišel k bajti. Ker je tist iz mb bil predrag je odpadel.....in tako je ostal samo ta. Že na samem ogledu je blo videt da samo visokotlačno črpalko bo treba obnovit....Imel je vse listke s servisov do 190 tisoč....na števcu 207 tisoč. Klime takrat ni bilo možnost na hitro sprobat....kompresor je vklopil obrati so zanihali....Zunaj pa minus....Na samem ogledu je to odpadlo....
Rje ni bilo zasledit (kar je pri drugih bla...pragi, robovi blatnikov.) edin popokan in zluščen lak....Ampak meni nemoteče.

Potem je prišla na vrsto obnova motorja. Pri sami demontaži mi je uspelo nekak cev klime toliko premaknit da je popustila nekje na spoju...ampak samo malo je pihnilo in konec. Potem ko se je motor sestavil je kompresor še vedno uklopil....a hladilo ni. Šel do mehanika, klimo testiral, napolnil....ampak zgodilo se ni nič. Pritisk je ostal v sistemu, torej sistem je tesnil...
Potem pa se je začelo....šel na servis kjer so pogruntal da kompresor ne da pritiska....
Dobil drugi rabljen kompresor ( Z ENAKEGA CLIOTA....1.9D 99 letnik...). Kompresor sam je enak....priključki drugi....NE GRE SKUPAJ...ne tesni zaboga ne. Ok.....dobil komplet drugih cevi (od tistega kaj sem kompresor vzel, se prav z enakega avta) in cevi NE PAŠEJO. NE moreš jih spravit gor zaboga....niti če jih pregeneš....in ker je že tko al tko blo zabitega preveč denarja in časa za prazen nič....je odletelo iz avta vse kar se da odstranit od klime. Da bi pa dal za bedo od klime 200 eur in več da bi se porihtal pa hvala lepa. Avtek pa tko al tko ni bil kupljen za prodajo in mi je čisto vseeno kok je vreden Jaz že vem zakaj je pr bajt.
In to je zgodba klime oz. zakaj je klima odletela ven....Zakaj bi vozil poleg nekaj česar v življenju ne bo delalo...
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr jul 03, 2013 8:22 pm

No za ta denar bi dobil golfa IV SDI z klimo,vzdrževanje je ceneje, dele kupješ pri mesarju...Al pa III TDI z neuničljivim 66Kw motorjem.Pa nisem nek pristaš VW-jev sam renoja Dti pa si tud ne bi kupil da se bom kao poceni vozil.Sicer pa ne vem kaj se bojiš elektronike??Enkrat bo teh starih j**c katerih edina elektronika je avtomat za žmigavce zmanjkalo in boš naredil kaj?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr jul 03, 2013 9:13 pm

čare je napisal/-a:No za ta denar bi dobil golfa IV SDI z klimo,vzdrževanje je ceneje, dele kupješ pri mesarju...Al pa III TDI z neuničljivim 66Kw motorjem.Pa nisem nek pristaš VW-jev sam renoja Dti pa si tud ne bi kupil da se bom kao poceni vozil.Sicer pa ne vem kaj se bojiš elektronike??Enkrat bo teh starih j**c katerih edina elektronika je avtomat za žmigavce zmanjkalo in boš naredil kaj?

Ker nimam "orodja" za elektroniko in ga še ne mislim kupovat. Da bi pa za vsako pizdarijo letel na tester mi pa tudi ne diši.
No poceni....
Avto jurja...
Popravila 700
In to je za zdaj vse....Poleg hobija seveda, ki ga je na tem forumo tok težk razumet....drgač pa je verjamem da je težk razumet ker pač delam po svoje....na takem forumu bi se mogu avtu svetiti med 4 področno klimo s panoramsko streho 27col felge....492 konjev s šajni turbino trojno ventiliranimi diski....pa še kaj bi se najdlo.
NE jaz se spustim v motor, podvozje in gibajoče se dele.....zunanjost me ne pritegne. Raje imam nove batne obročke kot pa šajni felne...
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr jul 03, 2013 9:37 pm

Za tester si program potegneš z neta,kabel dobiš pri kitajcih za mile pare in je to to.Saj ma že vsak kekec ki ima VW-ja in laptop tudi VAGCOM...Praviš ne razumemo hobija...Šri svojih 18 letih sem mel za prvi avto 126p in je tistega sem dopoldne za hobi šravfal da sem se popoldne lahko vozil no sedanji avto pa je v TOP stanju ampak se popravlja po potrebi in ne preventivno kot delaš ti...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jul 04, 2013 6:03 pm

čare je napisal/-a:Za tester si program potegneš z neta,kabel dobiš pri kitajcih za mile pare in je to to.Saj ma že vsak kekec ki ima VW-ja in laptop tudi VAGCOM....

Ponavad dajo kitajci poleg kabla tudi program,ki deluje ok. In en tak hobby tester dandanes ne košta niti 100€.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če jul 04, 2013 8:50 pm

Revček je imel uničen podtlačni ventil....Kater mu zniža obrate ko je topel.

Slika

No predelava konektorja in ima spet 750obr/min ko je topl....

Slika

Zbiram ponudbe za komplet podvozje (kugle,roke,gumice stabilizatorja,diske, ploščice...) Vem, da je nekdo enkrat omenja , da lahko dobi diske za 30 eur....prosim z besedo na dan.
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po jul 08, 2013 10:18 pm

tuki so po 30€ par ;) http://www.silux.si/spletna-trgovina/po ... 50-renault Clio II Phase 2 société, 1.9 D Société 65cv
ploščice 24€ http://www.silux.si/spletna-trgovina/po ... 13-renault

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To jul 09, 2013 11:22 pm

Ivan ni vse zlato kar se sveti....

Dvojni ventilirani so....pravi športnik je :D
Slika

ddejc
Novinec

Napisal/-a ddejc Sr jul 10, 2013 2:16 pm

Drugače daš lahko naredit cevi takšne ali drugačne, tudi za klimo, v trgovino/servis kjer izdelujejo hidravlične cevi ;) V LJ imaš Prit, v NM imaš Hidex, v MB imaš Hidra, ....
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost