Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe nov 28, 2008 2:56 pm

22€ za vložek za dizo je v redu cena ampak kdo te je scat peljal da si za 5-ko dal 10 takratnih jurjev za vložek??Drugače pa edina stvar ki mi je všeč pri VM motorjih je ta ko ti prepiha tesnilo glave zamenjaš samo tistega ki ga je prepihalo,ker je vsaka glava posebej.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe nov 28, 2008 8:42 pm

Primoz_86 Že res, da prideš zelo poceni skozi pri osebnem (recimo jaz na petki ko je prepihalo tesnilo glave in me je komplet mala generalka prišla okrog 100 evrov) ampak kok pa to zdrži? Tale motor pa skoraj dam roko v ogenj da še ni bil šravfan ( razen mogoč kako tesnilo na glavi ali pa kaka vodna pumpa ,termostat....) takole generlano gledano kot sedaj pa še sigunro ne.....ima pa 335 tisoč prevoženih.....pri fiatu (ali bilo kerem osebnem) pa v teh kilometrih nardiš že 3 ali celo 4 krat velik servis......Enako je za gume že enkrat razložu nebivedu ......pri terencu nabaviš celoletne ki zdržijo tri sezone.....pri osebnem kupiš dva paketa gum ki zdržijo tri sezone.....za terenca pridejo 500 evrov.....za osebnega pa 2 krat po 200 + tri menjave.....
Tudi sam sem se na začetku bal vzdrževanja ampak sedaj vidim da ni tako črno kot se zdi na prvi pogled.

Drocky: Že v temi o petki sem napisal da ljubitelsko :)

čare: Imam še račun nekje....original BOSCH so bili takrat malo pod 10 jurjo.....ponaredkov se mi takrat ni dalo iskat in tud izkazalo se je da so vredne svojga denarja.....po 150.000km še vedno pršijo lepše kot najbolša šoba za barvanje....
Drgač pa ja, lahk menjaš samo eno tesnilo.....lahko celo menjaš samo en bat ali samo en par obročkov (celo cilindrske puše ima) brez da bi raztrgal celi motor:) Je to slučajno zapuščina velikih ladijskih motorjev kjer lahk kr med delovanjem odklopijo en bat in nardijo generalko?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So nov 29, 2008 12:00 am

lisko je napisal/-a:
čare: Imam še račun nekje....original BOSCH so bili takrat malo pod 10 jurjo.....ponaredkov se mi takrat ni dalo iskat in tud izkazalo se je da so vredne svojga denarja.....po 150.000km še vedno pršijo lepše kot najbolša šoba za barvanje....

OFF:

Predvidevam, da je bila to cena za vse štiri vložke.

LP!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So nov 29, 2008 4:04 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:

OFF:

Predvidevam, da je bila to cena za vse štiri vložke.

LP!

OFF:
78 jurjo komplet......42 jurjo obnova pumpe in 36 jurjo šobe (vložki in tesnila) original bosch seveda.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So nov 29, 2008 7:04 pm

OK saj ni panike samo meni se zdi drago glede na to da je bil včasih original vložek BOSCH za Golf II cca.2500 sit.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne nov 30, 2008 6:50 pm

OFF
@Lisko: Ok...predvidevam da so v tej ceni bli všteti vložki + menjava + nastavitev..

LP!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To dec 02, 2008 4:29 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:OFF
@Lisko: Ok...predvidevam da so v tej ceni bli všteti vložki + menjava + nastavitev..

LP!

Komplet vse!
Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To dec 02, 2008 5:03 pm

OFF:

Ja pa tak povej,ne :D

ON: Srečno s projektom 8)

LP!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če dec 04, 2008 10:15 pm

Eto stvari gredo dalje.....danes me majster kliče da je pumpa gotova....ves veseli se odpravim po lisico in grema skupaj dvignit "vročo" robo.
Pumpa je bila baje že kar zdelana.....zračnost je bila v vseh pušah in tud semering ni bil kaj prida (kar sem sumil že ne vem kdaj.....), šobe so bile že tko na koncu....
No in menjano polovico pumpe :D (garnitura tesnil,puše,puša gasa,komplet rolic,komplet štirih vložkov,drobni material.....in rihtanje moje napake....odlomljenga dela...) nastavitev in delo je prišlo vse skupaj 450 evrov.....po pričakovanjih. Sedaj še samo v nabavo 10 litrov olja,10 litrov antifriza,filtrov in jermena ter sestava se začne :)

Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Če dec 04, 2008 10:33 pm

lisko kolk ti je racunal vlozke za šobe???

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če dec 04, 2008 10:38 pm

imilet1 je napisal/-a:lisko kolk ti je racunal vlozke za šobe???

Je že blo omenjeno....22 evrov po vložku brez dela in nastavitve.
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So dec 06, 2008 8:52 pm

Še morem kaj dodat? :)
Slika
Slika

Še par ur dela.....
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne dec 07, 2008 3:39 pm

Ze laufa? :lol:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne dec 07, 2008 7:20 pm

monster_d je napisal/-a:Ze laufa? :lol:

Jap pred pol ure je kresno....Napolnil sem mu nafto v pumpo in niti ni rabu več kot 10 sekund da je vžgal(obljuba dela dolg :D ) . Pa nobena lučka na armaturi od elektronike ne sveti :D (kolikor je pač ima :D)
Žal sedaj ni časa da bi gor dajal video in vse.....to pride jutri. Pa finese še čakajo, kot je zračni filter,nosilec za šibko olja,maska.....
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne dec 07, 2008 8:01 pm

Kdaj gremo potem kako turo po snegu - recimo na kako menino?
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po dec 08, 2008 4:07 pm

ZAj sicer youtube neki štrajka da bi dal video gor kako lepo je vžgal tako da pride zvečer:)
Nebivedu.....zaj pride še en neumesni manjši projekt.....in sicer zgleda ko je stal je uspelo spustit zadnjemu zavornemu cilindru....tako da moram menjat še zadnja cilindra in potem bo avto popolnoma vozen. :)
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po dec 08, 2008 10:26 pm

Zakaj mi na youtube ne gre dat filmčka gor? sploh mi ne pusti opcije .....
Drgač pa zaj sem se malo vozu..... če rečem da je razlika brutalna ni za verjet.... če pa rečem da je razlika kot da bi se prej peljal s petko 1.1 in potem se vsedo v RS cliota....je pa tam neki.....
Res ne morem verjet da je lahko tako razlika.... prej si lepo speljal in je motor zvezno vleko kok pač je...... sedaj pa pride do 2000 obratov in ponori... dobesedno ima 40 konjev več....
Drgač pa obnovljena bosch pumpa.....novi vložki šob....nov jermen, olje,filtri,semering....cena okrog 500 evrov.
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To dec 09, 2008 5:32 pm

Si ga tjunal v domaci garazi a :D
Zaj pa bos lahko vleko hlode s šume :lol:

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 To dec 09, 2008 5:53 pm

lisko,si ti tezko odsraufal vlozke za šobe dol*?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To dec 09, 2008 11:05 pm

imilet1 je napisal/-a:lisko,si ti tezko odsraufal vlozke za šobe dol*?

Komplet šobe sem mu nesu in je pol on to porihtu vse. Drgač same šobe pa.....je blo že omenjen :D
Slika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov