ddejc je napisal/-a:Drugače daš lahko naredit cevi takšne ali drugačne, tudi za klimo, v trgovino/servis kjer izdelujejo hidravlične ceviV LJ imaš Prit, v NM imaš Hidex, v MB imaš Hidra, ....
V vrednosti večje od avta

ddejc je napisal/-a:Drugače daš lahko naredit cevi takšne ali drugačne, tudi za klimo, v trgovino/servis kjer izdelujejo hidravlične ceviV LJ imaš Prit, v NM imaš Hidex, v MB imaš Hidra, ....
lisko je napisal/-a:
V vrednosti večje od avta![]()
Falco_ je napisal/-a:lisko je napisal/-a:
V vrednosti večje od avta![]()
... zdaj ko nimaš več klime res
lisko je napisal/-a:Eto zgodba....
Bugdet je bil 2500 eur....Gledli so se različni avti...
AMPAK v štaru sem vedel, da bo treba v VSAK rabljen avto nekaj vložit in tako je budget padal....Ker nekak renoje najbolj poznam (al pa so mi pri srcu) se je začel gledat en mali renojček. Ker so z DCI več kot SAMI problemi ( plus tega ima el. gas. el. nadzorovan komplet motor....vrag od vraga in ker se mi z elektroniko v avtih lih ne da najbolj ukvarjat je prišlo do sklepa da mora bit letnik do 2000...D ali DTI motor). DIzel je moral bit v vsakem primeru eno želja drugo nuja.....(do 5 tisoč km na mesec).
Drug pogoj je 5 vrat.
Takrat je bila izbira takih cliotov v rangu 5-7 komadov...Štirje 5 vratni ,en turbo dizel dva BREZ klime in dva taka....
Trije so bili iz čist drugega konca slovenije, DTI je imel prek 350 tisoč prevoženih....eden iz Mb eden pa tale s Ptuja.
Padla je odločitev da to kar se je nardilo sedaj na tem se bo nardilo na VSAKEM kaj bo prišel k bajti. Ker je tist iz mb bil predrag je odpadel.....in tako je ostal samo ta. Že na samem ogledu je blo videt da samo visokotlačno črpalko bo treba obnovit....Imel je vse listke s servisov do 190 tisoč....na števcu 207 tisoč. Klime takrat ni bilo možnost na hitro sprobat....kompresor je vklopil obrati so zanihali....Zunaj pa minus....Na samem ogledu je to odpadlo....
Rje ni bilo zasledit (kar je pri drugih bla...pragi, robovi blatnikov.) edin popokan in zluščen lak....Ampak meni nemoteče.
Potem je prišla na vrsto obnova motorja. Pri sami demontaži mi je uspelo nekak cev klime toliko premaknit da je popustila nekje na spoju...ampak samo malo je pihnilo in konec. Potem ko se je motor sestavil je kompresor še vedno uklopil....a hladilo ni. Šel do mehanika, klimo testiral, napolnil....ampak zgodilo se ni nič. Pritisk je ostal v sistemu, torej sistem je tesnil...
Potem pa se je začelo....šel na servis kjer so pogruntal da kompresor ne da pritiska....
Dobil drugi rabljen kompresor ( Z ENAKEGA CLIOTA....1.9D 99 letnik...). Kompresor sam je enak....priključki drugi....NE GRE SKUPAJ...ne tesni zaboga ne. Ok.....dobil komplet drugih cevi (od tistega kaj sem kompresor vzel, se prav z enakega avta) in cevi NE PAŠEJO. NE moreš jih spravit gor zaboga....niti če jih pregeneš....in ker je že tko al tko blo zabitega preveč denarja in časa za prazen nič....je odletelo iz avta vse kar se da odstranit od klime. Da bi pa dal za bedo od klime 200 eur in več da bi se porihtal pa hvala lepa. Avtek pa tko al tko ni bil kupljen za prodajo in mi je čisto vseeno kok je vreden Jaz že vem zakaj je pr bajt.
In to je zgodba klime oz. zakaj je klima odletela ven....Zakaj bi vozil poleg nekaj česar v življenju ne bo delalo...
Ivan36 je napisal/-a:Jaz sem kupu KIO PRIDE za 100€ ko šuš ohranjena pa sem jo brez 1€ vloženega čist uniču v 1 letu pa 15.000 km
lisko je napisal/-a:Men se zdi da imaste bolj svojo temo o klimi kot pa o cliotu![]()
Pa še vedno....1700 eur je skupni strošek brez klime. Pa lahko zdaj štartam za moskvo pa se upam it stavt da zarad česa drugega kot pa zarad tankanja se ne bom rabu ustavit. Najd mi cliota za 1700 eur kater je zmožen prid do moskve in nazaj brez popravil....pa dizel more bit. To je pač žal pogoj pri meni.
In bolikater rabljen avto bi kupu neb mogu mirno spat dokler neb bil porihtan kot je treba. Pri rabljenem nikol ne veš kaj se kje skriva.....lota žal ne igram....za novega pa nimam denarja niti možnosti...tko pa zbereš dva jurja u petih letih....daš jurja za avto za jurja pa ga obnoviš....je še vedn res stari clio (brez klime) ampak ima pa menjane vse vitalne dele. In to je glavni razlog....boli te falus kok je star in kak avto je....važn da se zjutraj usedem in odpeljem pa magar na aljasko.
mito155 je napisal/-a:lisko je napisal/-a:Men se zdi da imaste bolj svojo temo o klimi kot pa o cliotu![]()
Pa še vedno....1700 eur je skupni strošek brez klime. Pa lahko zdaj štartam za moskvo pa se upam it stavt da zarad česa drugega kot pa zarad tankanja se ne bom rabu ustavit. Najd mi cliota za 1700 eur kater je zmožen prid do moskve in nazaj brez popravil....pa dizel more bit. To je pač žal pogoj pri meni.
In bolikater rabljen avto bi kupu neb mogu mirno spat dokler neb bil porihtan kot je treba. Pri rabljenem nikol ne veš kaj se kje skriva.....lota žal ne igram....za novega pa nimam denarja niti možnosti...tko pa zbereš dva jurja u petih letih....daš jurja za avto za jurja pa ga obnoviš....je še vedn res stari clio (brez klime) ampak ima pa menjane vse vitalne dele. In to je glavni razlog....boli te falus kok je star in kak avto je....važn da se zjutraj usedem in odpeljem pa magar na aljasko.
od fotra astra recimo... pa je bil 4 leta nazaj 800€... tako da ne favoriziraj svojega predragega avtommobila.... mislim da je takih avtomobilov kar nekaj ki so zmožni narediti par tisoč km..
lisko je napisal/-a:Men se zdi da imaste bolj svojo temo o klimi kot pa o cliotu![]()
Ivan36 je napisal/-a:tuki so po 30€ parhttp://www.silux.si/spletna-trgovina/po ... 50-renault Clio II Phase 2 société, 1.9 D Société 65cv
ploščice 24€ http://www.silux.si/spletna-trgovina/po ... 13-renault
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov