Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če maj 03, 2007 5:11 am

dobr si da se ti da tok ukvarjat s petko :)

drgac si pa fajn zastavu, sam a neb blo bols da bi se ksnga sexi old timerja lotil? :)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če maj 03, 2007 7:56 am

monster_d je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Hehe monster kaj je tak grozno ?:)

Heh bi reko da je blo, samo pogled na podn je bil podoben enemu 40-50let staremu avtu.
Rjast cisto cel, dobro da sem med menjavo mosta opazil.
Sem use pofleksal, pa z temeljno barvo premazal. Tak da bo pomoje en cas mir, ce pa bo zacela rja naprej tolct bom pa podn menjal.
Sicr pa je bil podn ze posvasan, pa zgleda da novi pleh je bil je zasciten spodaj avta, navznoter pa nic, zato taka rja.
Nasel sem le eno luknjo ki jo bom jutr vrezal vstran in na novo posvasal :lol:

Mimogrede kaj mislis dat na poden ko ga bos porihtal, tale bitumenske plate so se itak unicile. Zgleda da so zato tam da rahlo dusijo zvok, al kaki naj bi bil njihov namen.

Heheh prideš?:) zdej mama že prakso :D Drgač pa zgleda da je bil namen teh plošč zvočna izloacija ja. Ampak po 17tih letih so se pokazale kot slaba naložba.... rjavelo je namreč pod njimi. Kaj bom pa zdej dal gor pa še ne vem.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Če maj 03, 2007 9:08 am

Caki mal a jaz prav vidim, da ti to svasas z elektrodami?
Sam sem od zacetka isto z elektrodami varil, zdej mam pa ze dve leti co2 pa ni primerjave. Co2 je zakon za tanek pleh!

Drugace pa vsa cast za projekt :tomidelej:
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Če maj 03, 2007 1:43 pm

jaz sem tudi mislil to omenit, še bolj mi je pa v oči padla maska za švasanje :lol:

vsaka ti čast za voljo ;)
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če maj 03, 2007 6:11 pm

1.6mm Jadran S pa gre lepo če se le potrudiš pa maš mal znanja:) Poleg tega je že zdej šlo kr gnara tko da je ta mesec sfalilo za CO2 švasaparat popravt je blo pa treba ampak tud s temi lepo gre.

No dans je šlo že mnogo dlje.

Narjeni komplet novi nosilci za zadnji odbijač:

Slika

Povarjena oz. obnovljena zadnja vezna:
Slika

No med tem ko jaz varim in se j***m s podnom avta :) Je moja lubika spet pridna dalje in barva oz. pripravlja za barvanje odbijače in ogledala.

Slika

NO pa spet jaz v "akciji" , ko se j***m z 17 let staro izolacijo :) In pa opazit je da je avto brez zadnje preme ( nova je že pripravljena za na svojo mesto edin nosilce okol nje je še treba povarit.

Slika

NO za konc pa še primerjava med 2 leti starimi MONROE amortizerji s 80kkm prevoženimi in pa poleg ORIGINAL Renault amortizer star 17 let in xxx prevoženimi.

Slika
Za zanimivost še da bo avto z novo premo zadaj širši za 2cm ( kolotek)
Zadnjič spremenil lisko, dne Sr dec 26, 2007 8:46 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe maj 04, 2007 8:05 pm

No stvar gre dalje...... sicer kr počasi ampak ziher.

Popolnoma nov narjen zadnji del praga ter zgoraj se vidi že obnovljen nosilec zadnje preme.

Slika

No in pa nosilec še z druge strani.

Slika

Moja draga pa je medtem že pošmirklala oba špegla in pa zadnji odbijač tko , da je pripravljeno za barvanje. Drgač pa.... tole varjenje gre hudo počasi... sploh ker je treba delat vse na novo...rezat kose pleha...prilagajat...me že kr mika da bi dobu nekje enga orng oldija pa se ga lotu :) Kak pa je drgač petka sploh skupi narjena.... pa sploh nem razlagal.. ker boste lastniki petk preveč razočarani :)
Zadnjič spremenil lisko, dne Sr dec 26, 2007 8:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So maj 05, 2007 8:56 pm

Stvar je prišla tako daleč da je gor že zadnja prema...

že pobarvano podvozje z temeljno barvo in pa prema ki je že gori.

Slika

No pojavu se je pa VELIK problem..... in sicer novi ( posebno narjeni) ajntlifterji ne tesnijo...... jebeno.Pojma še nimam kaj naj nardim....razmišljam že o nakupu novih cilindrov.....
Zadnjič spremenil lisko, dne Sr dec 26, 2007 8:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
Blueboy_RM
Novinec

Kraj: Posavje

Napisal/-a Blueboy_RM Ne maj 06, 2007 8:43 am

Probi dobit od katerega starega cilindrčka. Verjetno konus ni enak in ne nalega tok k bi mogu.
RM

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne maj 06, 2007 9:45 am

O madona tole ti pa še na Dinosu nebi vzeli.Sicer pa,če te take stvari sproščajo vse pohvale.Aja kje pa take lubice rastejo, da v prostem času z vsem umazanim decom praskajo rjo s karjole pa tudi ne vem.Svaka čast :D

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne maj 06, 2007 12:15 pm

Od starega cilindra ne gre ker tist je fi7mm jaz pa sem vrezal not navoj fi8mm. No ampak stvari so se danes zjutraj že premaknile dalje... mi je uspelo nekak zatesnit in pa spravt zrak ven. zgrabijo nenormalno.Hja še rastejo sam najd jih je treba.... pač sem pod srečno zvezdo rojen :D Drgač bi se pa brez nje bolj težk znajdu ker lepo pridno pomaga :)
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne maj 06, 2007 5:42 pm

Spet neki novga....

Avto je že na kolah. Bremze že delajo edin ročno je še treba priklopit.
Lepo se vidijo diski,oz. zaščita pod katero se skriva disk :D

Slika

Prednji del avta kjer je treba še povarit zadevo....rob pri pragu:

Slika

In pa nova pridobitev oz. darilo od moje drage.

Predpražniki:

Slika

In prevleke:

Slika

S takim tempom bo avto končan predvidoma v sredo....upam da rata.
Zadnjič spremenil lisko, dne Sr dec 26, 2007 8:54 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Ne maj 06, 2007 6:21 pm

Vsaka čast,Lisko.Tebi in tvoji najdražji-za voljo in dobre živce.Uspeh je na dlani.Bizgec.

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Ne maj 06, 2007 6:34 pm

lepo napredujes. svaka cast.super bo izpado.
mam pa eno prosnjo.
mi plz opises kak si pobarvo odbijace. s cim vse in ka.
ker bo mogo tud jaz to naret. THx
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne maj 06, 2007 11:59 pm

S temi predprazniki bos resno cisto drugi clovek, tudi mene omeni tvoji da se priporocam za za taksno darilo :lol:
Zaj usaj mas ¨avto¨ z štirimi diski :P

lisica
Novinec

Kraj: pod Jeep-om

Napisal/-a lisica Po maj 07, 2007 7:46 am

Lepo,kar tako naprej :bow :P :P

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po maj 07, 2007 6:28 pm

Predlani si obnovil motor.Zdej pa še komplet pleh.Jebote...svaka čast :bow

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Po maj 07, 2007 6:57 pm

omg...sej maš več rje kot jaz v svojmu...prvič sploh vidim...ampak vidim da si lepo poštimal zadevco...nice....sam jest mam tud co2...kr uspeva ti z temi elektrodami...
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po maj 07, 2007 9:50 pm

lisica je napisal/-a:Lepo,kar tako naprej :bow :P :P

Mislim da mam oboževalko :D Glede na to da je to tvoj prvi post, ti želim dobrodošlico. :D :D

Hja za CO2 pa tko... sam za tole se mi ga ni splačalo kupovat....varim pa z elektrodami že tudi od 12tega leta... tko da mi ni problem varit tudi kr tanke plehe.

Drgač pa varjenje je pri koncu....Rje ni več :D edin mogoče bom še kje spodaj kak nosilec ojačav to pa je tudi vse od varjenja.

No končani notranji pragi

Leva stran

Slika

In pa desna

Slika

Zdaj čaka še samo barvanje. Prvo s temeljno barvo komplet notranjost potem zaščita (izotek po vse verjetnosti , da bo tudi zvočno izoliran) in potem še v barvo avta. In še sestava pa bo avto pripravljen za nasljednjih par let :D
Zadnjič spremenil lisko, dne Sr dec 26, 2007 8:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Po maj 07, 2007 10:17 pm

saj se ne gre za znaje varjenja z elektrodami,ampak ti garantiram da te bo varjenje z elektrodami udarlo po glavi ker s takšnim načinom varjenja prežgeš pločevino ki pa na renoju ni niti približno debela.če ne spucaš vara vredu pa takoj z dihtmaso zaliješpa preko pobarvaš bo ves trud zaman in bo čez leto dni vse spet rjavo.raje si kje sposodi co2 aparat za teh par dni
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost