lisko je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:listnate vzmeti zamenjaš v eni uri, vsaj jaz sem jih na ferozi skupaj z amortizerji zamenjal v tem času.
Prvič: če jih veš
Drugič: če menjavaš samo vzmeti
In tretjič: če ne delaš z užitkom

No če bi tole menjal v eni uri....Marolt mi je reku, da če gre normalno pol res v eni uri....če pa je vse (nem reku kje) pa je rabu že tudi celo soboto pa je majster za jeepe in podvozja.....pol veš kolk oz. kak dolg boma rabla dva amaterja
No danes se je začelo. Naj že na začetko povem da je na avto 100kg blata.....namensko pa cel teden nisem pral ker so skoz pravli da bo deževalo...... pa ni ali pa je tko malo da ni opralo podvozja....no zato tudi tako blatno podvozje.....poleg tega je bil to explozivni projekt..... zjutraj se zbudima....spijema kavo in pride ideja da grema menjat fedre ( kar je govora že več kot en mesec....no ni blo časa avto oprat....prvo ga pereš pol ure pol pa bi se še sušil dve uri bla sma pa že tko al tko pozna.....
No in se je zaćelo.....že skoraj odmontirana fedra na levi strani...
Potem se seveda začnejo prve težave..... fedre so pritrjene na vsaki strani z M14 šravfom in seveda ker je to jeep je to tak zarustano (prvič pred enim mescem sem polomu par nastavkov gedor...) da se je špricalo z vsemi špreji celi mesec do danes in pa seveda UNIOR nastavek in UNIOR ročica (fiksna). No da sem odtegnu samo zadnji šravf sem rabu skoraj eno uro ( premikanje za četrt obrata na skoraj metrski ročici).
No sprednji šravf nama je dal še več "vetra" ne samo da je bil zarustan ko na 50 let starem tamiču.....še puša je piknila na šrabf in seveda pozvročlo dodatne težave...Za vzorec s kako ročico se je komaj kaj premikal.....dobro ga je blo treba potegnit....no zato pa sem ta šravf prepustil strokovnjakinji za take podvige
Potem še lepo ločenje nihajne roke.....ki ni delala težav.
No in pa že zmontirane leva , čaka še samo finiš zategovanja.
No leva stran je bila končana....lotit se je blo treba desne. Ko sem nastavil kluč in podalšek je čakalo presenečenje.....šravf se je prvo z lahkoto zavrtel ( no kok pač lahk rečeš "z lahkoto" glede na to da maš metrski podalšek ) potem pa težave....malo se začne upirat....ok se je na levi strani tudi pa je pol vseeno popustil....ampak ker ŠE NIKOLI ampak res NIKOLI pri takem projektu ni šlo vse kot po maslu ( spomnite se prejšnega projekta na petki in zlomljenih ajnlifterjev...) se ja na vsem lepem šravf odlomil....super res ni bolšega kot da se ti odlomi šravf, ki je za nameček ostal na polovici puše....tako da brez večjih posegov fedra ne bo šla dol....
Takole probano na stari fedri....to kar manjka do konca puše je ostalo v njej .....in drži fedro...
No sedaj me čaka malo več dela.....uho, ki drži pušo je treba na eni strani odrezat od podvozja.....zvit stran tako da bo puša šla bočno dol s šravfa.....potem pa čaka gretje tolčenje in prijemanje zlomljenga vijaka, ki upam da ga dobim ven po nekem logičnem postopku ( zagrej primi z rorcangami in potegni...) In potem varjenje ( kar že mam prakso

) uhe nazaj na podvozje in spet iskanje prav namenskega šravfa ( ali pa znajdljivost) ter sestava nazaj.....