Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 So maj 09, 2009 6:25 pm

najcenejsa resitev ti je lavacol,brusenje,sprickit,barvanje in lakiranje.dodam pa se to da na eg ja sploh ne sede crom felga ampak kak gunmetal,plus to da ce zelis rocno dobit ven crom effekt z poliranjem.mislim da ti bojo roke odmrle na takih feltnah z veliko kraki. :D

Uporabniški avatar
HB_Honda_VTI
Nov uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a HB_Honda_VTI So maj 09, 2009 7:52 pm

Roady je napisal/-a:Zdej pa že pretiravaš ej. Tok si len, da ne moreš it v Gama color pa rečt kaj rabiš pa zakaj pa boš vse dobo. In ne nebodo vedli v trgovini z barvami kaj je šprickit... kje pa.. :roll: :roll:

A ti še morem narisat kje je GAMA COLOR V MS??? ker vem, da boš vprašal kje je to, ker si po vsem napisan zgleda zlo lene sorte....

evo ti.. http://www.gamacolor.net/ oziroma direkt link, da neboš rabil iskat slučajno ubošček... http://www.gamacolor.net/kje%20smo.html

Lp

:D pač če misliš da so v ms 3 baute .... škoda komentarja.... :D
pa hvala..

Uporabniški avatar
stony
Novinec

Napisal/-a stony So maj 09, 2009 8:10 pm

Katere barve pa priporočaš in lake? In koliko slojev po koliko razmaka časovnega?
Da se mi pol nebi vse skup luščilo od menjave gumijev???

Imel sem neko čisto poceni klasično barvo(srebrno) za platišča, lahko pe daš gor kar ti srce zaželi. Barval sem bazo 2X in lak 3X( ker sem preveč laka zmešal :D ). Sušile so se dva dni na soncu(poleti 7 mesec) in pri montaži pnevmatik in do sedaj ni nič odstopilo, razen par pikic od kamenčkov. Je pa že okrog 2 leti od tega.

[/quote]

Uporabniški avatar
HB_Honda_VTI
Nov uporabnik

Napisal/-a HB_Honda_VTI So maj 09, 2009 11:00 pm

stony je napisal/-a:
Katere barve pa priporočaš in lake? In koliko slojev po koliko razmaka časovnega?
Da se mi pol nebi vse skup luščilo od menjave gumijev???

Imel sem neko čisto poceni klasično barvo(srebrno) za platišča, lahko pe daš gor kar ti srce zaželi. Barval sem bazo 2X in lak 3X( ker sem preveč laka zmešal :D ). Sušile so se dva dni na soncu(poleti 7 mesec) in pri montaži pnevmatik in do sedaj ni nič odstopilo, razen par pikic od kamenčkov. Je pa že okrog 2 leti od tega.

[/quote]

Čuj kaj pa primer si dau kaj gor? Ali pa samo šprickit? Lahko daš gor kako sliko da bomo videli kako si naredil?

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Ne maj 10, 2009 7:13 am

HB_Honda_VTI je napisal/-a: Platišča so me stala 80 eur :)

Hondaša lahko vsak nategne :lol: haha

Uporabniški avatar
stony
Novinec

Napisal/-a stony Ne maj 10, 2009 9:27 am

Primerja nisem dajal gor, ker nisem dal peskati platišč, ampak sem samo očistil lak in "cviknil" staro barvo( z 320-400 brusnim papirjem, površinsko pobrusiš barvo)
Ko daš peskati platišče ti ga očistijo do surovca, se pravi imaš goli aluminij, pri tem pa moraš dati najprej primer nato pa vse ostalo.
Sliko ti lahko prilepim popoldan, ko bo avto opran, ker zdaj je katastrofa :D .

Uporabniški avatar
gashper
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a gashper Ne maj 10, 2009 9:37 am

dejan84 je napisal/-a:

A ti je treba OFF- TOPICE delat?
[url=http://www.poraba.com/car_details.php?carid=27793] [img]http://www.poraba.com/povprecna/27793_2.png[/img][/url]

Uporabniški avatar
HB_Honda_VTI
Nov uporabnik

Napisal/-a HB_Honda_VTI Ne maj 10, 2009 11:43 am

dejan84 je napisal/-a:

Še zmerom boljše ko pa tvoja DACIA :D

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Ne maj 10, 2009 7:53 pm

Kakšna dacia neki?

Če te že zanima, kaj vozim, imam do konca sporihtanega marutija :lol: ahahaha

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Ne maj 10, 2009 8:05 pm

kupo bi vredo platišča za solidno ceno ne pa zje...ane za 80 € pa se ti neb blo treba pritoževat nad odgovori ki si jih dobil :P
VW golf IV

Uporabniški avatar
HB_Honda_VTI
Nov uporabnik

Napisal/-a HB_Honda_VTI Ne maj 10, 2009 10:04 pm

cky2k je napisal/-a:kupo bi vredo platišča za solidno ceno ne pa zje...ane za 80 € pa se ti neb blo treba pritoževat nad odgovori ki si jih dobil :P

ne sej pa glej zbalansirana so.. vse je ql.. niso popokana, niso poškodovana, niso limana... le barva gre dol... pa se reši z lavacolom.... kdo se kaj pritožuje? :?

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao To maj 12, 2009 9:17 pm

poliranje krakov na teh platiščih bi bila šalamala, ostalo pa pobarvaš pa imaš bling bling, če ti je tako všeč ;)

sam sem isto kupil zjahane feltne in jih speskal ter sam poliral rob, potem še prašno barvat (te pride 40-80€, tako da se je brezveze doma za(je)bavati s tem) in lakirat dal, pa zgleda prav sexy

tak je rezultat
Slika

je pa precej dela, pa mišice dobiš
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Uporabniški avatar
HB_Honda_VTI
Nov uporabnik

Napisal/-a HB_Honda_VTI To maj 12, 2009 11:03 pm

shusuglao je napisal/-a:poliranje krakov na teh platiščih bi bila šalamala, ostalo pa pobarvaš pa imaš bling bling, če ti je tako všeč ;)

sam sem isto kupil zjahane feltne in jih speskal ter sam poliral rob, potem še prašno barvat (te pride 40-80€, tako da se je brezveze doma za(je)bavati s tem) in lakirat dal, pa zgleda prav sexy

tak je rezultat
Slika

je pa precej dela, pa mišice dobiš

ZIVIJO!

Odkod pa si? Mi lahko kaj zrihtaš da bi si tako naredil? Koliko bi me stalo peskanje in barvanje?

hvala

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Sr maj 13, 2009 3:21 am

iz Lj sem
vse kar rabiš se dobi v bauhausu ali merkurju
rabiš:
brusni papir (če imaš vibracijski brusilnik še bolje, da ti ne bodo roke stran padle)
za pripravo na poliranje vodobrusni papir od bolj grobega pa do P1000
potem pa še filc (ki ga natakneš na vrtalnik) in pasto za poliranje kovine pa si zmagal

za peskanje sem dal 50€, barvanje pa 40€ za rdečo + 40€ za lak
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Uporabniški avatar
HB_Honda_VTI
Nov uporabnik

Napisal/-a HB_Honda_VTI Sr maj 13, 2009 11:16 am

shusuglao je napisal/-a:iz Lj sem
vse kar rabiš se dobi v bauhausu ali merkurju
rabiš:
brusni papir (če imaš vibracijski brusilnik še bolje, da ti ne bodo roke stran padle)
za pripravo na poliranje vodobrusni papir od bolj grobega pa do P1000
potem pa še filc (ki ga natakneš na vrtalnik) in pasto za poliranje kovine pa si zmagal

za peskanje sem dal 50€, barvanje pa 40€ za rdečo + 40€ za lak

Mi lahko zrihtaš peskanje? Kje bi se dalo to narediti?

Hvala

Uporabniški avatar
HB_Honda_VTI
Nov uporabnik

Napisal/-a HB_Honda_VTI So sep 05, 2009 3:02 pm

evo pa sem uredil platišča!

Zgledajo nekako tako... zdaj če kdo kupi naj pove!

Cena je 250 eur.... brušenje je bilo prvo.... odstranjevanje barve... pol šprickit pri ličarju z brušenjem, pol nanos baze zelo srebrne metalik in še na koncu lakiranje...

Hvala za vsak nasvet...
Priponke
jante.jpg

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne sep 06, 2009 1:46 pm

HB_Honda_VTI je napisal/-a:evo pa sem uredil platišča!

Cena je 250 eur.... brušenje je bilo prvo.... odstranjevanje barve... pol šprickit pri ličarju z brušenjem, pol nanos baze zelo srebrne metalik in še na koncu lakiranje...

Hvala za vsak nasvet...

Hahaha 250 EUR. Saj ne rečem platišča so lepa in vse. Samo eno popoldne zaslužiti toliko... Če se ne spomniš si se par postov nazaj hvalil da si dal zanje 80 EUR. Sedaj pa prodajaš za 4x višjo ceno. Res je da je material nekaj stal, pa tudi precej dela si vložil. Ampak glede na tvoje amatersko znanje (prebral celo temo). Ceno si postavil takšno kot da je zadeva narejena profesionalno.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Ne sep 06, 2009 2:32 pm

tristan01 je napisal/-a:
HB_Honda_VTI je napisal/-a:evo pa sem uredil platišča!

Hvala za vsak nasvet...

Hahaha 250 EUR. Saj ne rečem platišča so lepa in vse. Samo eno popoldne zaslužiti toliko... Če se ne spomniš si se par postov nazaj hvalil da si dal zanje 80 EUR. Sedaj pa prodajaš za 4x višjo ceno. Res je da je material nekaj stal, pa tudi precej dela si vložil. Ampak glede na tvoje amatersko znanje (prebral celo temo). Ceno si postavil takšno kot da je zadeva narejena profesionalno.

LP Tristan01

Ni veliko če računaš, da je za vsako platišče potreboval mesec dni :P

Lp, A
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov