Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
stony
Novinec

Napisal/-a stony So sep 12, 2009 11:43 am

Če si se odločil da boš najprej popravil platišča, probaj dobiti vsaj še dva enaka, da boš imel vsa ista. Če se nemotim so zadnja od novejšega modela( tretja gen.).

Uporabniški avatar
Jackal81
Novinec

Kraj: SLP

Napisal/-a Jackal81 Po sep 14, 2009 6:15 pm

stony je napisal/-a:Če si se odločil da boš najprej popravil platišča, probaj dobiti vsaj še dva enaka, da boš imel vsa ista. Če se nemotim so zadnja od novejšega modela( tretja gen.).

Tako je, zadnja platisca so od novejse generacije. Pa brez skrbi - Imam pa vsa 4 platisca enaka (3rd gen). Ta, ki so trenutno spredaj (rumena) so sposojena samo toliko, da sem lahko odmontiral en par platisc in jih zacel popravljati.

Trenutno sta obe platisci ocisceni barve, prahu zavor in rje in gresta ta teden k majstru, da mi preveri ce so slucajno kje zvite in mi popravi robove.

Pocasi se bo zacelo tudi dogajanje v notranjosti. Sprednja dva sedeza sta potrebna kompletne zamenjave tapiserije in popravila ogrodja sedeza. Tu bo mogoce proslo do kakega presenecenja :twisted:

Anyway... slike sledijo.
Priponke
Picture 257.jpg
Kandidatki za popravilo in ciscenje...
Picture 265.jpg
Po prvi rundi ciscenja prahu zavor...
Picture 270.jpg
Nanos odstranjevalca barve. Zadeva je v gelu, da ne odtece tako hitro z nagnjenih povrsin.
Picture 269.jpg
Odstranjevalec barve (in rje) ucinkuje...
Picture 272.jpg
Leva ociscena, desna se caka...
Picture 277.jpg
Robovi potrebni popravila...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
stony
Novinec

Napisal/-a stony To sep 15, 2009 6:09 pm

Lepo.
Skoraj kot nova ;) .
A tisti žlebi v krakih pridejo potem v črno pobarvani?

PS; Pokrov motorja je tudi fajn zdelan.

Uporabniški avatar
Jackal81
Novinec

Napisal/-a Jackal81 Pe nov 06, 2009 10:37 pm

Malo updata...

Napredujem sicer bolj počasi, ker zraven delam še garažo in sem trenutno tako daleč, da je avto pod streho.

Torej za platišča imam v mislih nekaj takšnega (fotošop):
Slika

Tisti transformers znak je za hec, sicer pa tudi če enkrat bo, je samo pokrovček in se lahko sname. :-P

Barva na levi strani je precej v slabem stanju (razpokana, obledela)
Slika

Medtem ko je na desni strani skoraj kot nova
Slika
Predvidevam, da je avto stal kje zunaj z levo stranjo bolj izpostavljeno soncu.

Robovi blatnikov imajo sicer nekaj rje, ampak ni hudega
Slika

Slika

Slika

Udarec profila, ko mi je olupilo gumo
Slika

Tukaj pa je pristal profil gume
Slika

Še nekaj slik notranjosti, preden se začne podirat
Slika

Slika

Slika

Slika

Še dobro, da sem "štromar"
Slika

Začela se je podirati tudi notranjost... in pa nekaj nad čemer nisem najbolj navdušen
Slika

Slika

Slika

Nadaljni plan je odstranit vse sedeže, zaščite na pragovih, zadnjo polico, pregledat kakšno je stanje glede rje v notranjosti.
Sicer pa imam namen v bližnji prohodnosti v garaži položit ploščice po tleh in še namontirat garažna vrata. Šele potem se lahko lotim tudi zunanjosti avta in podvozja.

LP
Zadnjič spremenil Jackal81, dne Pe nov 06, 2009 10:43 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe nov 06, 2009 10:42 pm

Ne mi rečt da je to originalen gas pedal? :wink:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe nov 06, 2009 10:49 pm

Bo tole kar zajeten projekt. Taki nastanki rje niso nič kaj dobri....No vsekakor pa vso srečo z vso podporo :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Jackal81
Novinec

Napisal/-a Jackal81 Pe nov 06, 2009 11:05 pm

sebaveh je napisal/-a:Ne mi rečt da je to originalen gas pedal? :wink:

Ne, originalen gas pedal je raven z zelenimi ledicami ob straneh :vc /joke
Ne, ni originalen.

Glede rje pa imam občutek, da je avto bolj zarjavel znotraj kot zunaj. Avto izvira namreč iz Arizone, vendar je od leta 2001 v Mehiki.

Namreč glavni nosilci in nosilci vzmeti na podvozju niti ne kažejo veliko znakov rje.

Slika

Slika

Slika

Ampak šele, ko bo podvozje očiščeno do gole kovine se bo dalo reči kakšno je dejansko stanje.

LP
SlikaSlika

Uporabniški avatar
emmo
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a emmo Pe nov 06, 2009 11:10 pm

ne vem koliko časa že živiš tam pri fižolarjih ampak ti noben ni povedal da so v ameriki slabi mojstri za popravilo pločevine? čudno mehka pločevina da je kos gume naredil tako udrtino pa še direktni udarec ni bil.pa spojler si pokazal da je guma udarila.spojler je poln kita!!! tako delajo v ameriki ja.srečo imaš da živiš tam kjer si da imaš mehanske dele poceni,ker tam dobiš vse dele večinoma obnovljene in zelo poceni. pišem ti moja opažanja ker sem tudi sam že naredil nekaj projektov oldtimerjev in youngtimerjev.ti imaš youngtimerja.če misliš platišča barvat pol lahko peskaš.če pa jih misliš polirat,jih tukaj v naši deželici odsvetujejo peskat ker vedno nekaj prašnih delcev ostane v platišču in ko poliraš jih samo utiraš vse globje in globje.delal pa sem predvsem nemške avte ki so mi pri srcu.veliko sreče in potrpežljivosti ti želim
owner: bmw e 30
vw karmann ghia 1965
karmann ghia 1961
vw bus t3 blue star-hannover edition
porsche 914
porsche 911s (serija 0)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe nov 06, 2009 11:11 pm

Glavni nosilci (šasija) so iz drugega (bi lahko rekel skoraj jekla) ali so cinkani ostali pleh pa ni....ali kaj vem. Namreč podoben problem se pojavla pri mojem američanu....nosilci so popolnoma zdravi med tem ko plehi podvozja kažejo znake rje.... Zato pravim da taki znaki rje ne kažejo nič dobrega. Ampak z voljo se da vse uredit :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Sandi
Novinec

Napisal/-a Sandi Pe nov 06, 2009 11:14 pm

wow svaka čast mož :) hud avto in zelo zanimiv projekt upam da ti čim bolje uspe 8)
off: kje pa si v mehiki in s čim se tam ukvarjaš? lahko tudi na pm.
lp,
Sicr bl mal pišm, sm pa skoz tuki

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe nov 06, 2009 11:37 pm

Z veseljem bom spremljal tole temo,ker takilih legend se pr nas na žalost premal restavrira in predstavi na forumu.Boš podvozje in karoserijo peskal...? Ker mam občutek,da bo še kr neki luknic od rje pršlo na plan.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 So nov 07, 2009 12:41 am

emmo je napisal/-a:srečo imaš da živiš tam kjer si da imaš mehanske dele poceni,ker tam dobiš vse dele večinoma obnovljene in zelo poceni.

Vse dele dobiš kar popolnoma NOVE in za razumno ceno. Sicer pa nevem zakaj je to zdaj tako neverjetna prednost za Jackal81? Vse te dele lahko pošlejo tudi v Slovenijo :roll: . No nekoliko ceneje ga bojo deli zagotovo stali, kot pa nas v Slo.

emmo je napisal/-a:ne vem koliko časa že živiš tam ampak ti noben ni povedal da so v ameriki slabi mojstri za popravilo pločevine?

Se strinjam, da je tam veliko kvazi mojstrov, ki sami zelo šlampasto pacajo avtomobile. Moram pa tudi rečt, da pri nas ni veliko bolje. Uf kakšne pocarije sem že videl pri nas in to od "mojstrov", ki naj bi bili vešči svojega dela. Dobrega kleparja in ličarja je povsod težko najti.
Zadnjič spremenil cruiser1, dne So nov 07, 2009 1:31 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 So nov 07, 2009 12:53 am

Zelo zanimiva stvar tole, bom tud jst tole temo spremlju z velikim zanimanjem, se pa nemorem upret da ne pokomentiram notranjosti, ki me spominja na prizorišče zločina iz priljubljene serije CSI (blood stains all over the place:D), hec pomoje sam preveč TV gledam ;)
Dobro napreduj pa veliko užitkov pri obnovi!

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ So nov 07, 2009 9:22 am

Za tolk denarja, cajta, volje in živcev, kot te bo stala obnova tegale avtočka, bi dobil (sploh tam, kjer živiš) VELIIIKO bolj ohranjen isti model avta, katerega bi bilo mogoče samo malo popedenati in si zmagal. Ne temle boš pa pustil preveč cajta in denarja, pa še na koncu to ne bo to. Original je le original, tisti ki so že kdaj obnavljali tako krepenino že vedo, kaj govorim. V USA je teh avtov morje in imajo nobene cene, tako da lahko izbiraš, kateri ti je všeč.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay So nov 07, 2009 10:03 am

huh jaz se nebi spuščal v tak projekt. Tudi, če nebi bil denar problem. Enostavno je preveč vsega.
To bi še čip fus rekel OH :)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So nov 07, 2009 10:09 am

jay je napisal/-a:huh jaz se nebi spuščal v tak projekt. Tudi, če nebi bil denar problem. Enostavno je preveč vsega.
To bi še čip fus rekel OH :)

Eni smo pač dost nori :)
Slika

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike So nov 07, 2009 6:57 pm

Stari dober projekt. In seveda zanimiv. Me veselijo taki problemi. veliko uspeha ti želim.
Tisti transformers sign pa niti ni tak slaba zamisel ;)
Make my day

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power So nov 07, 2009 7:37 pm

Avto je prava razvalina, pazi, da se ne razpade ko boš ven tepihe pobral :lol: hec

Pri nas je nekaj časa nazaj imel en možakar podoben projekt KLIK
Ogled priporočam tudi vsem ostalim pocarjem, ki se imate za mojstre, mogoče pa izveste kaj novega :twisted:
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost