Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
HB_Honda_VTI
Nov uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a HB_Honda_VTI Pe jan 29, 2010 10:52 pm

tropsky je napisal/-a:Dele motorja bi si lahko speskal če bi jih mel zunaj in lepo razstavljen motor ter zaščiteno vse kar je pomebnega in potem vse temeljito očistit. Namreč kremenčev pesek se drobi in nastaja zelo fin prah ki po moje ni dobro če bi prišel v kak cilinder al pa ležaje.
Drugače pa sam doma peskam z peskom iz merkurja (2€ 50kg) pištola pa tudi hoby program edinole kompresor mam z malce večjo zalogo.
Sicer se pa doma ne splača peskat ker gre zelo zelo veliko časa. npr za eno jekleno felgo porabim min 1h da je dokaj očiščena rje pa še to ni tisto tapravo peskanje

Alo... ja dej motor bi bil razstavljen, sam barval ga neb pol bi ga le tolk speskal z to pištolco k jo mam, da bi očistil vse to... ali bi se bolj splačalo vse počistit pa nekaj delov spolirat? mam polir mašino,... sam me zanima kaj je boljša varijanta?

Dej povej mi kako ze kliče ta pesek ki je za 2€? model in proizvajalec?

Hvala

mucek21
Novinec

Napisal/-a mucek21 So jan 30, 2010 1:07 am

mene pa zanima, če je to taka pištola kot je na sliki za kompresor v merkurju?? in bi se dalo z njo peskat felge? imam kompresor z pretoka 400L/min in vse skp 12barov ter 100L posode in bi šlo to? pač da ne vozim skoz felge nekom peskat, bi to delal doma in si prešparu nekaj denarja! hvala za odgovore.
aja, pa še kater pesek bi moral uporabit za felge, kako fin??

huek111
Nov uporabnik

Napisal/-a huek111 So jan 30, 2010 6:30 am

Če imaš kje v bližini kakšno livarno boš tam dobli pesek zastonj saj zelo podobnega uporabljajo za izdelovanje form.V Železarni Ravne ga bi dobil kolkr hočeš!
Hvala bogu da nimam VW

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 30, 2010 8:01 am

Yoni je napisal/-a:To je navadna pištolca za "barvanje". Pištola za barvanje je od 150€ pa gor.

Ti bi s tem peskal?? S pištolo za pranje se še da mogoče kaj res malega. Za kaj resnega pa boš rabil naprej 20 al pa 30 barov tlaka.

Sem jaz delel pri peskanju Šina v Logatcu, in je bil tlak 6-8 bar. Tako z 20-30 bari bi kar hitro luknjo zkozi železo naredil, ne pa da bi kašen alu. ali pleh peskal. Res mi pa ta pištola deluje za barvanje ne pa peskanje.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager So jan 30, 2010 9:37 am

lancia hf je napisal/-a:
Yoni je napisal/-a:To je navadna pištolca za "barvanje". Pištola za barvanje je od 150€ pa gor.

Ti bi s tem peskal?? S pištolo za pranje se še da mogoče kaj res malega. Za kaj resnega pa boš rabil naprej 20 al pa 30 barov tlaka.

Sem jaz delel pri peskanju Šina v Logatcu, in je bil tlak 6-8 bar. Tako z 20-30 bari bi kar hitro luknjo zkozi železo naredil, ne pa da bi kašen alu. ali pleh peskal. Res mi pa ta pištola deluje za barvanje ne pa peskanje.

:hi
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
napi
Novinec

Napisal/-a napi Ne jan 31, 2010 11:05 am

Tele peskalne pištolce, ne vem no.. zguba cajta pa denarja. Imam sam podobno,pa sem prišel do spznanja, da če rabim kaj speskano bolš da nesem pa mi speskakjo.
-Pištole so zelo požrešne (zrak), mislim da je okol 200-300 l/min
-Peskalni medij imaš ala vsepovsod če nimaš komore
-Pesek je res poceni, npr merkur 50kg žakelj plamensko sušenega kremenčevega je manj kot 5€
-Pa nikoli ti ne uspe tak speskat da bi bilo u nulo narejeno
drgač pa je teh izvedb več:
http://ss1.spletnik.si//000/000/147/3c0 ... SKANJE.pdf

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Ne jan 31, 2010 12:49 pm

Drager je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:

:hi

jaz mam na šihtu 4 turbine po 200 barov pa jekleni granulat pa peskam ve kar pride razen alu.in bakra .Drugače pa grejo platišča kamot peskat učasih jih morem dat celo 2x ali 3x skozi pa nič ne prebije. :D :D :D :D Kar se pa tega granulata v metalu ravne tiče pa ne valja za te pištole hobi program je pregrob vsaj v valjarni mamo tega:
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Trixi
Nov uporabnik

Kraj: Radenci

Napisal/-a Trixi Ne jan 31, 2010 6:03 pm

HB_Honda_VTI
Kakšno mašino za poliranje pa imaš? A prav kako dobro al hobi program?

Ker če imaš kako tabolšo bi vprašu če se lahko poleti ko bo mal bol toplo zmeniva za enodnevno posojo bi rad svoj avto spoliral v celoti :D Drugače sem pa vsak dan v MS pa če treba tud dam za kaki 3 pive :P

Drugače pa če hočeš mašino pošlihtat ni lažje pol dele očistit nekatere spolirat.. Druge pobarvat... Plastiko pa lepo namažeš z onim za gume pa se fejst lepo svet :roll:

Jaz osebno ne razumem v čem je smisel da se mašina nevem kako sveti. Ker to od vročine pa vseh vplivov hitro spremeni videz v kaj grdega. Pa še pol dež pa sneg mraz..
Prebarvaš da je zaščiten materijal pa je to to :roll:
Nej rajš mašina lepo deluje kot lepo zgleda :)

Moje mnenje samo.
Cars are like strippers. They only work when you throw money at them.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov