Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Ne nov 22, 2009 8:31 pm

Slika

Tak so platišča potem...

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Ne nov 22, 2009 10:41 pm

Lep citroen. Se vidi da ga je čuval prejšni lastnik. Pa lepo si ga spucal in porihtal. Opreme ma pa res ogromno za svoja leta. Čuvaj ga da bo tak čim dlje ostal ;)
LP

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po nov 23, 2009 8:23 am

Opreme pa res nima ogromno. Tut na '94 F Tempri sem imel vse razen usnja in AB.

Ostale znamke so škrte z opremo, to bo.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Po nov 23, 2009 9:14 am

Uff, sem mislil da maš Opel Admirala, po naslovu sodeč, sem kar malo razočaran, vendar vseeno hud avto!!!!

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po nov 23, 2009 9:45 am

Tut jst sem pričakoval opla :D

Sicer pa hud stroj, sem se včasih nekaj prevažal v takšnem, enako motoriziranem, a z več opreme.

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Po nov 23, 2009 10:20 am

Ja v naslovu sem mislil bolj v smislu admiralske ladije. ;)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po nov 23, 2009 10:27 am

Opel je z Admiralom itak kiksnil. Edino Citro-hidravličarji so pravi admirali, ki plavajo na valovih! :P

Drugače pa - seveda - lep avto.

Uporabniški avatar
Pravi_Diablo
Uporabnik

Napisal/-a Pravi_Diablo Po nov 23, 2009 2:57 pm

u lep lep, samo kateri dizajn je pa noter - gumbki pa to ...sej ni čudno da se to ni prodajalo :) že iz vidika okusa.

ampak danes je pa pravi posebnež, no se bomo peljali kakšen krog pomladi :) če ne prej :D
Prvi slovenski Mercedes-Benz portal http://www.mb-slovenija.com

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Po nov 23, 2009 3:17 pm

U saj so jih prodali ogromno... Avto je bil pred časom to pa ga je pokopalo!

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Po nov 23, 2009 3:24 pm

xandrej je napisal/-a:U saj so jih prodali ogromno... Avto je bil pred časom to pa ga je pokopalo!

Kaj zdaj boš reko da je še vedno pred časom, da še nismo prišli do takih vesoljskih oblik :lol: :lol: :lol: vmesnega obdobja za tem avtom tudi ni bilo, da bi bilo to moderno :lol: :lol: .....sicer pa so istočasno obstajale merce z nič kaj manjšo opremo, in res obliko pred časom, saj so se podobne oblike komaj nedavno uveljavile pri ostalih...da nebom čisto offtopic - tvoj tudi ni neka svetlobna leta naprej, sej niti klime nima......

za moje pojme so ti avti brca v temo, tako kot tisti j**c prejšnja Xsara picasso....sej vem da se bo zdaj našo en ko bo spet začel, da ne vidim dlje od vw....kar pa ni moj namen...ampak meni so ti avti žal brca v temo (to je bilo moje subjektivno menje )

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Po nov 23, 2009 4:15 pm

Govorim o letu 89 ko je ta avto ven prišel. Nisem rekel, da je ZDAJ pred časom. Malo se spomni kakšni avti so se vozili takrat okoli... Načeloma moj nima vso opramo avtomatska digitalna klima mu manjka ter usnejni sedeži električni... leta 89 je pa imel vse električno z šipami vsemi ter s sedeži še naslonjalo za roko je bil električen. Poleh hidravljičnega vzmetenja s sport tipko (katera utrdi vzmetenje) D.I.R.A.V.I. (volan se vedno sam vrne v pozicijo (0) itd itd... Valjda do so imeli avti tistega časa že to noter le XM je eden predstavnik teh ki jih je bilo bolj malo v evropi. prodali so jih 330 000 komadov in bil je tudi avto leta 1990.

Glede xsare picaso bi se tudi lahko pogovarjali amapk to je druga tema.

Uporabniški avatar
Pravi_Diablo
Uporabnik

Napisal/-a Pravi_Diablo To nov 24, 2009 8:17 am

ah vzamem nazaj...včeraj bil pri juretu pa vidim XMa tam, pa rečem ta je pa enak kot od xandreja..pa reče če pa je to ta :) haha, no avto je hud ni kaj, tudi noter zgleda dobro, sliko so mal varale :)
Prvi slovenski Mercedes-Benz portal http://www.mb-slovenija.com

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej To nov 24, 2009 11:24 am

Vidiš kak je svet mali... Ja tam je garažiran. Ko mam cajt grem tja pa kaj porihtam pa to... Zdaj ko še ni vrat na garaži ima ena muca fetiš na njega skoz gor po haubi skače....

Drugače pa imam vprašanje za vse majstre:

original felna je bila taka: načeloma so gvihte zabijali na rob s katerim so odkrušili lak in potem se je aluminij začel oksidirat...

Slika

Zdaj sem jo dal speskat (kremenčeva moka)...

Sedaj pa moram spolirat rob da se bo svetilo ter pobarvat naan notranji del...

Sedaj so felne take:

Slika
Slika
Slika

ko pa s čem bi je jih lotil. obstajajo kakšne paste za poliranje aluminija ali kaki kompleti za izvedbo ali kakokoli? Kakšen nasvet?

Hvala!

madpanter
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a madpanter To nov 24, 2009 3:35 pm

Huh jaz sem enkrat gledal na unmu whelers dealers (upam da sem prav napisal) na discovery ko je poliral alu feltne z obično polir pasto pa neko trdo spužvo na električni brusilki.

tu poglej kak je naredil:
http://www.youtube.com/watch?v=c-iQvDZ6ix0

Zgleda kar ok sam nevem če je potem šel še čez z prozornim zaščitnim lakom kar je pa pomoje nujno.

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 To nov 24, 2009 5:32 pm

AgitatoR je napisal/-a:Opreme pa res nima ogromno. Tut na '94 F Tempri sem imel vse razen usnja in AB.

no, no... kdaj je mela tempra recimo električne sedeže, zadaj el. šipe, hi-fi sistem original,potovalni računalnik,... tempra je bila roko na srce proti temu avtu le senca je pa res, da je bila nekaj razredov nižje :)

drugače pa je dejstvo to, da je bilo v 80ih takih avtov zelo malo na naših cestah zato se nam je zdelo to WAUUU! so ble takrat popularne R25 baccare in podobni stroji samo smo jih bolj poredko videli. ampak če se je pa tam med jugeci pojavil XM...si pa samo sral opeke! :lol: danes je takšna oprema že skoraj samoumnevna...takrat pa si v takem avtu doživljal orgazme. :) ljubitelji jih pa še zdaj :P
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc To nov 24, 2009 6:33 pm

če je .92 letnik je kar malo nevšečna notranjost, tistega časa so bili že oblikovno lepši in modernejši avtomobili znotraj in zunaj. Opreme pa ima veliko, to pa je treba priznat, veliko avtov letnika 2009 nima elektronskih sedežev :lol:
Relax take it easY
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej To nov 24, 2009 10:48 pm

Ja letnikje 92 ampak je modelno leto 89.

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej To nov 24, 2009 10:49 pm

GT_Turbo17 je napisal/-a:
AgitatoR je napisal/-a:Opreme pa res nima ogromno. Tut na '94 F Tempri sem imel vse razen usnja in AB.

no, no... kdaj je mela tempra recimo električne sedeže, zadaj el. šipe, hi-fi sistem original,potovalni računalnik,... tempra je bila roko na srce proti temu avtu le senca je pa res, da je bila nekaj razredov nižje :)

drugače pa je dejstvo to, da je bilo v 80ih takih avtov zelo malo na naših cestah zato se nam je zdelo to WAUUU! so ble takrat popularne R25 baccare in podobni stroji samo smo jih bolj poredko videli. ampak če se je pa tam med jugeci pojavil XM...si pa samo sral opeke! :lol: danes je takšna oprema že skoraj samoumnevna...takrat pa si v takem avtu doživljal orgazme. :) ljubitelji jih pa še zdaj :P

No nekj v tem smislu sem hotel povedat... ;) Aja ima še daljinsko centralno zaklepanje pa pod haubo zvočno izolacijo z lučko... ;) ;)
Zadnjič spremenil xandrej, dne To nov 24, 2009 10:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej To nov 24, 2009 10:50 pm

madpanter je napisal/-a:Huh jaz sem enkrat gledal na unmu whelers dealers (upam da sem prav napisal) na discovery ko je poliral alu feltne z obično polir pasto pa neko trdo spužvo na električni brusilki.

tu poglej kak je naredil:
http://www.youtube.com/watch?v=c-iQvDZ6ix0

Zgleda kar ok sam nevem če je potem šel še čez z prozornim zaščitnim lakom kar je pa pomoje nujno.

Ja saj vem kako to naret. Nikjer pa ne piše s čem pa s kakimi krtačami je najbolje pa s kako pasto pa nič. Če grem v eno izmed naših tehničnih trgovin me zanima kaj bojo rekli... Jaz pa bom prišel: Nekaj rabim za aluminj polirat... Že vidim... Mogoče pa bom presenečen. ;)

madpanter
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a madpanter Sr nov 25, 2009 8:29 am

Bom strica prašu ki je delal u bivšem TGA (tovarna glinice in aluminija) s čim bi se poliralo pa ti javim sam to bi moral met v kakem merkurju ali štacuni z ličarsko opremo te polirne paste za pleh tako da kar tam vprašaj. Pa še to vprašanja niso nikoli glupa samo odgovori so lahko ;)

EDIT:

No pravi da bi šlo z navadno polirpasto in tisto spužvo za poliranje. Pravi da majo to mogoče v mavrici oz merkur tako da tja pojdi vprašat oziroma ti bo zihr kdo tam znal svetovat.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost