Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr dec 16, 2009 4:42 pm

Volvo power je napisal/-a:Tole je bolj Lancia delta wannabe turbo
V naslovu teme imaš napačo :lol:

Wanaabee expert

http://en.wikipedia.org/wiki/Lancia_Delta#HF4WD

HF turbo delajo od 84 do 87 (nima razširjenih Blatnikov)
Integrale delajo od 87 do 93 (ima razširjene blatnike)

Naslov je že pravi.

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Sr dec 16, 2009 6:08 pm

@Pero: Verjetno je komentar letel na to, da je avtomobil v osnovi bil 1300, kasneje pa je bil predelan v HF turbo.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Sr dec 16, 2009 6:43 pm

Pero je napisal/-a:
Volvo power je napisal/-a:Tole je bolj Lancia delta wannabe turbo
V naslovu teme imaš napačo :lol:

Wanaabee expert

Naslov je že pravi.

Mejčkan popravek.
Sicer nisem ravno strokovnjak za vse različice Delte I, pa vendar so HF turbo proizvajali do leta 92.
Prvotni model s klasičnim uplinjačem (84 - 87)je imel 131 konjev, kasnejši z elektronskim vbrizgom (87 - 92) pa 140 konjev. Navora sta imela oba enako.

Toliko mi je znano o tem, pričakujem pa kakšen popravek, ker vem da se na tem forumu najde tudi kakšen res taprav poznavalec oops
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr dec 16, 2009 7:48 pm

grega983: Imaš kar prav, samo eno stvar bom popravil
HF turbo so bile tiudi z elektronskim vbrizgom 130 hp, tiste z 140 hp, imajo pa samo dražje zavarovanje pa čisto nič drugega, ker je vse do potankosti enako. ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Sr dec 16, 2009 7:55 pm

lancia hf je napisal/-a:grega983: Imaš kar prav, samo eno stvar bom popravil
HF turbo so bile tiudi z elektronskim vbrizgom 130 hp, tiste z 140 hp, imajo pa samo dražje zavarovanje pa čisto nič drugega, ker je vse do potankosti enako. ;)

Zato pa je lepo debatirati s poznavalcem :lol:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr dec 16, 2009 8:13 pm

Pero je napisal/-a:Wanaabee expert
Naslov je že pravi.

Še popravek na tole ;)
Treba je ločiti Delto HF turbo, in Delto HF 4WD. Saj sta na zunaj in noter povsem enaka, (nimajo poširjenih blatnikov)

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Sr dec 16, 2009 10:06 pm

lancia hf je napisal/-a:Še popravek na tole ;)
Treba je ločiti Delto HF turbo, in Delto HF 4WD. Saj sta na zunaj in noter povsem enaka, (nimajo poširjenih blatnikov)

Res je, se pa razlikujeta po temu, da ima HF turbo enojni izpuh, HF 4WD pa dvojnega.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Po jan 04, 2010 9:18 pm

Razstavlanje skoraj pri koncu. Sam še par malenkosti pod haubo pa bo ....

Pol pa veselo po kleparskih opravilih

http://www.mojalbum.com/grega983/srebrn ... hf-turbo-1

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Srebrna Delta HF turbo - komplet obnova

Napisal/-a lancia hf To dec 21, 2010 10:02 pm

Kako je sedaj kaj pri tebi, je že kaj več poslikanga, ali proekt počiva čez zimo.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Sr dec 22, 2010 8:08 am

lancia hf je napisal/-a:Kako je sedaj kaj pri tebi, je že kaj več poslikanga, ali proekt počiva čez zimo.

Projekt nikakor ne počiva, se odvija. Po novem imam spet blazno več časa, poleg tega pa se itak morm malenkost zaposlit, tk da se bo zadeva hitreje odvijala :D

Ja, zadnji del je komplet končan. Na novo sta izdelana oba zadnja koša, oba zadnja boka sta nova, zadnjo vezno steno sem na novo naredu, nov je dno prtlažnika, popravljena sta oba vzdolžna nosilca (na mestu pritjevanja zadnjega mostu in stabilizatorja), pa zadnji prečni nosilec je tudi narejen na novo. No, na novo sem naredu že tudi oba praga. Ni blo videt, sam spodaj je rja naredila pravi pokol na pločevini.
V kratkem naredim še en mali detajl na zadnjem desnem pragu, potem pa se lotim strehe. Treba komplet pokrov zamenjat, ker nova streha s šibedahom je kr dost drugačna. Po strehu sledita še oba sprednja koša, ki od zunaj ne zgledata hudo, čeprav sm se do sedaj že nauču, da tudi če ne zgleda hudo lahko tam pričakujem ravno tam največjo katastrofo. No v pomoč mi je tema, ki jo ima Samo na drugem forumu.
Ja no, po tem sledi še komplet čiščenje dna karoserije in morebitni mali popravki, porihtat pa še morem par detajlov okoli lukenj v karoseriji za cevi za bencin, za ozemljitev.
Upam da do februarja bo zadeva tk daleč, da bo šla k ličarju :)

No toliko o že opravljenih delih in tistih ki v kratkem sledijo.
Iz napisanega bi nekateri sklepal, da pač delam bolj počasi oz. skoraj nič. Pa to ni čist res. So določeni detajli, ki jih na koncu ni za videt, so izredno majhni, vzamejo pa neverjetno velik časa.
Priponke
slike 024.jpg
Ko govorimo o detajlih, tale začetek praga ni zgledu neki bogo, dokler ga nism odpru, no potem pa sm porabu ene 3 ure da sm izrezu vso rjo ven in zaključu. In to je samo en mali detajl
pleharija 031.jpg
Za predstavo o opravljenem delu. Vse kar je pobarvanega rdeče, je menjano ali popravljeno

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Sr dec 22, 2010 8:24 am

Aja, pa verjetno bo treba naslov teme v kratkem menjat, ker avto od ličarja ne bo več prišel nazaj v garažo srebrn ampak v eni od variacij rdeče barve.
Odločam se med temno vinsko rdečo (barva mojga sedanjega traktorja v podpisu :lol: ) in pa barvo, ki so jo imele EVO 2 delte DEALERS COLLECTION. Ja vem, ta tazadnja ni original barva od tega modela/letnika, sam je pa strupena :twisted:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr dec 22, 2010 7:29 pm

Pa le lepo napreduje avto, itak pa da mora biti rdeča, deltam to zlo paše :mrgreen: ;) ko boš pa streho menjal, pa le kaj slik objavi.

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 Sr dec 22, 2010 8:48 pm

Kaj boš zunaji del avteja dal v epoxi primer al bo temelna barva osnova?

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Sr dec 22, 2010 9:07 pm

za moje pojme pa je na delti najlepša bela =)
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Sr dec 22, 2010 10:16 pm

@lancia hf - ja je lep napredek, še več dela pa me čaka. Slikovnega materiala je kolk češ, sam morm najbolj pametno nabrat ven.

@coldman87 - na to vprašanje ti še ne morem dat odgovora. To ti bom lahko povedal po ličanju. Za1x je predvideno, da kitanj, šprickit in vse ostalo opravi ličar. Moj del pri ličanju bo, da bom kabino, motorni prostor, koloteke in pa dno karoserije odel v neko užitno barvo.

@pixie - barva je stvar subjektivnega mnenja. Bela barva je fenomenalna za moje pojme, vendarle samo pogojno na 8 in 16V integralkah ter obvezno na evolucionkah. Vse je odvisno od linij avtomobila, kar pa HF turbo po moji oceni nima tapravih. Na rakitni se nahaja ena takšna bela. Moja se bo o nje ločila samo po tem da bo imela ročno odpiranje šibedaha namesto električnega, stekla bodo rjava namesto zelenih, litke bodo 14 namesto 15 colskih pa streha bo malenkost drugačna. Vse ostalo bo identično, vendar takšna meni niti malo ne sede. En čas sem razmišljal tudi o british racing green varianti z zlatimi alu felgami, vendar spet ni taprav model za to kombinacijo. Pač , barva je stvar posameznika, jz pa sm se tk odloču da bo tako ali drugače rdeča.
Zadnjič spremenil grega983, dne To jan 11, 2011 5:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Če dec 23, 2010 3:52 am

No pa da ne bo v tej temi samo nekih bednih linkov in kregarije, bom prilepil še par fotk ter vse, kar se ne da opisat z njimi, oplemenitil z komentarji :)
Takole je makina zgledala, ko sem jo nabavil. Na prvi pogled dost solidno, čeprav sem že ob nakupu vedel da so robovi vrat zacveteli, prav tako robovi strehe in pa zadnja blatnika. Od mehanike se je takoj vedelo da so slovo vzel sinhroni za 2., 3. in vzvratno prestavo, sklopka je tudi bolj ali manj že oddelala svoje, avto je na valoviti cesti znal delovat nervozno, zato sem takoj imel na sumu amortizerje. No, v leru je obratomer kazal čudno visoko vrednost, kar je neznosno dretje iz devito izpuha potrdilo. Prosti tek je nastavljen na 1500 obratov, kar je verjetno eden od prejšnjih lastnikov nastavil verjetno zaradi prikrivanja kakega čudnega hrupa iz motorja. Zelo verjetno so ležaji fuč. No zadeva se še ni odprla in se verjetno še en lep čas ne bo, tk da so to samo domneve.

V glavnem, za porihtat je ohoho stvari. Pa to je bilo ugotovljeno še preden sm začel to gajbo karkoli rihtat.
Nekateri se boste vprašal zakaj sem sploh v štartu nabavu tako j...... oops
Avto ima za moje pojme fenomenalno obliko, poleg tega pa sem rally fan, kjer pa je Lancia z vsemi modeli delte dosegla lepe rezultate :D
In ja, to ni integrale, ima pa pod haubo vendarle tudi polžeka in dost manjšo težo od 4x4 gnanih verzij, vozne lastnosti pa so tudi z uničenimi amortizerji fenomenalne :)
Priponke
DSCN0026.jpg
DSCN0024.jpg
DSCN0023.jpg
DSCN0022.jpg
DSCN0021.jpg
DSCN0020.jpg
Zadnjič spremenil grega983, dne Če dec 23, 2010 5:42 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Če dec 23, 2010 4:17 am

In tako sem kake 3 mesece po nakupu zadevo parkiral v garaži. Ta čas se je zadeva uporabljala za prevoz v službo. To pa so bila lepa jutra, ko se prebujaš ob zvoku polžeka, devita in pa uničenih sinhronov.
In da ne pozabim omenit, ob hudo šparovni vožnji je tole konkretno žejna zadeva :shock: V tej topli jeseni je na relaciji Polzela-Maribor poraba bila 9.5+/100 km, ko pa se je začel konkreten mraz, no potem pa je potreba po bencinu narasla na 11+/100 km (mestna in primestna vožnja). Ni ta špas za tiste, ki gledajo na vsak deci porabljenga goriva. :evil:

No, da ta raj ni trajal večno je poskrbela sama tehnika. Med enim laganim prehitevanjem mi je pri prestavljanju iz 4. v 5. prestavo nekaj vsekalo pod haubo, kadilo se ni, je pa postal motor blazno neodzivn.
Ja, nekaj je zaropotalo okoli turbine oops
Ker v tistem trenutku nisem vedel kaj bi to bilo in v izogib morebitni dodatni škodi, je delta postala nepremičnina.
Kasneje, ko sem odstranu motor iz karoserije sem ugotovil da je razneslo cev za zrak od turbine do IC, pa to ravno pri turbini, kjer si lahko šteješ za dosežek da prideš z bilokakim orodjem zraven.

No, da ne bom predolgi, zadeva stoji v garaži, sledi malenkost bolj detajli ogled gore, ki jo moram preplezat.
Na kratko, zaslutil sem da bodo križi in težave z rjo :?
Kar se tiče morebitnih neznanih karambolov. Poškodovana je bila samo zadnja vezna stena ter zadnji odbijač ter pokrov prtlažnika, ki pa sem ga itak dobil zraven ob nakupu avta (poleg za cel kombi delov :D )
No, en k****n je imel idejo da je potrebno za devita razrezat zadnji odbijač :twisted: Še ena stvar več za zamenjat :huh:
Priponke
Slika 031.jpg
Slika 028.jpg
Slika 022.jpg
Slika 018.jpg
Slika 016.jpg
Slika 013.jpg

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Če dec 23, 2010 4:38 am

Še par fotk od razdiranja. Hitr mi je postalo jasn, da tole pa sosed zihr ne bo varil. Bi se rabu preselit v mojo garažo oops
Treba je bilo začet iskat varilni aparat in pa jeklenko za plin pa vso pripadajočo opremo. Vem da bi bilo lažje pri naših jezičnih, celo nadležnih sosedih poiskat lepšo karoserijo, pa vendar to danes vsi znajo. Nabavit novo in staro zavržit. Zakaj bi bilo enostavn, če pa je lahko zakompliciran :D
No, ker pač nisem nek izučen mehanik, časa pa tudi nimam na pretek, je razdiranje trajalo kr dost časa. Vmes še odkril resnico o amortizerjih. Ja, res jih je dal prejšnji lastnik obnovit in tršat, narejeno je pa bilo za en k....
Trije od 4ih amortizerjev so kapituliral tk da je olje že veselo mazalo zavore, končnike, in pa ležaje :twisted:
Priponke
Slika 127.jpg
Slika 125.jpg
Slika 055.jpg
Slika 027.jpg
Slika 018.jpg
Slika 008.jpg

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Če dec 23, 2010 4:41 am

Še kr razdiranje/podiranje :D

ja, počas sm začel dobivat izpuščaje po obrazu ob omembi RJE :twisted:

Nekje februarja 2010 sem pa vendarle končal z razdiranjem. Heh, čist ponosn nase, ker sm vmes odtrgu/odrezu sam 3 vijake. Pravi dosežek za tole rjasto staro nepremičnino ;)
Priponke
Slika 277.jpg
Slika 135.jpg
Slika 133.jpg
Slika 131.jpg
Slika 130.jpg

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Če dec 23, 2010 5:11 am

No pa se je začela veselica.Vseh slik ne morem in ne bom prilepu. Jih je preveč, poleg tega pa vsakega detajla nism posliku ker okol avta večinoma skače 1 par rok, ki pa je zaposlen z pločevino, fleksi, škarjami, kladivi, ..... no sej veste. Ne gre vse na1x nardit :)
Priponke
Slika 022.jpg
Slika 013.jpg
Slika 010.jpg
Slika 009.jpg
Slika 006.jpg
Slika 002.jpg
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov