torej ko sem plastike pobrusil, sem jih spral z vodo, nato se se posušile, potem pa sem jih zdrgnil še z čistilom za plastiko od MOBIHELA-lahko bi jih tudi z nitro razredčilom.
in nato je bil čas da vse plastične dele pihnem v primer za plastiko(spet od MOBIHELA).
in tukaj je bila še ena težava - lakirna pištola-. Nisem je imel to je bil problem
no pa sem prebral malo po forumih in so vsi pisali da dobra je 150 ali pa 200€+ in sem si rekel da zame itak nima veze ker je to vse amatersko in sem šel v bauhausa kupit tole:
craftomat, 44€, šoba 1,4mm
no pištola je bila doma par dni nakar se spravim barvat in ko jo sestavim ugotovim da je spodaj pri ročaju počena. Mal znorim, uzamem račun in jo vrnem nazaj. Še uprašal niso kaj je narobe. Rekel sem samo da vračam in že sem mel dobropis v roki. No vsaj neki dobrega če že roba ni boh ve kaj.
No in grem po trgovini in najdem eno drugo ki sem jo prvič sploh spregledal. doplačal sem 9€, zgleda pa takole:
Lahko povem da sem bil po končanem barvanju z njo zelo zadovoljen velikost šobe ima 0,8mm, dela pa že na tehnologiji (HVLP - high volume, low pressure = velik volumen oz. dobra razpršitev barve pri nizkem delovnem tlaku). Edina pomenkljivost je 100ml posodica, ki je malo majhna. Čeprav sem jo za vse plastike polnil le 2x. Pa pištola je mišljena za bolj precizne stvari (kao).