Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Ne jan 31, 2010 6:32 pm

ColdMan87 je napisal/-a:
070alex je napisal/-a:
abcabc je napisal/-a:Zakaj nebi raje nabavil enga podobnega cliota brez rje in ga potem predeloval.

x2

X3...če pa še boš lotil projekta pa se boš lepo nabruso pa lepo se bo bliskalo...priporočam ti masko zraven...ker se bo mel dimnico rje :)

This is more Fun :D
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Ne jan 31, 2010 7:25 pm

speedy_gonzales
Nov uporabnik

Kraj: prevalje

Napisal/-a speedy_gonzales Ne jan 31, 2010 8:45 pm

andrej86 je napisal/-a:tak rajši naredi kot sem jaz :D
http://www.facebook.com/profile.php?ref ... 1513540990
8)

nice one :D ;)
ampak jaz ga nebom niti ne predeloval.. ampak bi ga rad spravil v neko normalno stanje da ga bom imel za dailya :D

slike pridejo v kratkem ker me neki J**E shrani.si :)
Zadnjič spremenil speedy_gonzales, dne Ne jan 31, 2010 9:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Napisal/-a andrej86 Ne jan 31, 2010 9:00 pm

speedy_gonzales je napisal/-a:
8)

ampak jaz ga nebom niti ne predeloval.. ampak bi ga rad spravil v neko normalno stanje da ga bom imel za dailya :D

slike pridejo v kratkem :)

če ga boš mel za daily moreš pa res biti čudak,ker boš tu že samo s flikanjem rje toliko denarja zapravil da ni res.za avto ki ga dobiš za 300€ kot novega :idea:

speedy_gonzales
Nov uporabnik

Napisal/-a speedy_gonzales Ne jan 31, 2010 9:07 pm

andrej86 je napisal/-a:
8)

slike pridejo v kratkem :)

če ga boš mel za daily moreš pa res biti čudak,ker boš tu že samo s flikanjem rje toliko denarja zapravil da ni res.za avto ki ga dobiš za 300€ kot novega :idea:

za flikanje rje sem zapravil celih 18€ pa še to ker sem mogel si kupiti nove škarje za železo in nekaj drobiža za elektriko ki mi poganja varilni stroj :) ostali material se mi je pa valjal okoli po delavnici ;)
Priponke
spyshot.jpg
ena za dvigovanje morale :D :D

speedy_gonzales
Nov uporabnik

Napisal/-a speedy_gonzales Ne jan 31, 2010 9:32 pm

lenivec je napisal/-a:to je šele začetek :)
kje je pa še zaščita in barvanje in podobne zadeve.
jaz sem tut mnenja da se ne splača. furaj doker ne razpade pol na odpad pa drugega za 300€ in problem rešen.

vem vem da je šele začetek :) barva pride ju3 domov ( pri renault serviso so bili toliko prijazni da so mi jo namešali za male pare samo po njo moram še iti) izolacija je tudi že doma barval mi pa bo prijatelj ki je avtoličar ali pa se bom lotil kar sam ;) :D tako da glede tega nebodo veliki stroški.. stroški se začnejo pri motorju ter podvozju (velik servis+ tesnilo glave ravnanje glave+ vzmeti, zavore ter podobne malenkosti .....) :D kjer je volja tam je pot :)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne jan 31, 2010 10:12 pm

Pa človek ti boš PREGNITE KOŠE VARIL :bonk To ne gre čez tehničnega nikoli in tudi ni VARNO :!: Pragi pa niso vitalni del vozila ;) in se lahko voziš s prestreljejnimi 8) Do sanacije ali odjave & uničenje vozila.

speedy_gonzales
Nov uporabnik

Napisal/-a speedy_gonzales Ne jan 31, 2010 10:35 pm

Ivan36 je napisal/-a:Pa človek ti boš PREGNITE KOŠE VARIL :bonk To ne gre čez tehničnega nikoli in tudi ni VARNO :!: Pragi pa niso vitalni del vozila ;) in se lahko voziš s prestreljejnimi 8) Do sanacije ali odjave & uničenje vozila.

bolj bo varno kot je pa bilo. saj če ti porežeš rjo dol pa dobro privariš del na zdravo pločevino mu skoraj nič nemore bit poudarjam SKORAJ. videl že avtomobile ki so imeli šalčke bolj rjave in so jih popravljali pa so še sedaj na cesti ;) če je avtomobil šel z luknjo polepljeno z poliestrom na rjo zadnjih 5 let bo pa še zdaj šel z novo privarejno in dobro zaščiteno pločevino ;)

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Napisal/-a andrej86 Po feb 01, 2010 3:49 pm

Ivan36 je napisal/-a:Pa človek ti boš PREGNITE KOŠE VARIL :bonk To ne gre čez tehničnega nikoli in tudi ni VARNO :!: Pragi pa niso vitalni del vozila ;) in se lahko voziš s prestreljejnimi 8) Do sanacije ali odjave & uničenje vozila.

bolj bo varno kot je pa bilo. saj če ti porežeš rjo dol pa dobro privariš del na zdravo pločevino mu skoraj nič nemore bit poudarjam SKORAJ. videl že avtomobile ki so imeli šalčke bolj rjave in so jih popravljali pa so še sedaj na cesti ;) če je avtomobil šel z luknjo polepljeno z poliestrom na rjo zadnjih 5 let bo pa še zdaj šel z novo privarejno in dobro zaščiteno pločevino ;)

komplet nova vezna na herkulesu pa pride s poštnino vred 50€ :D
moje mnenje je da se navadnega 1.2 ne splača generalno obnavljat. kaj barvat tut misliš celega ?

drugače pa kakšno je kaj dno avtomobila ? ker pr teh avtih na pamet vem kje je vsak rjav.

speedy_gonzales
Nov uporabnik

Napisal/-a speedy_gonzales Po feb 01, 2010 4:06 pm

andrej86 je napisal/-a:
komplet nova vezna na herkulesu pa pride s poštnino vred 50€ :D
moje mnenje je da se navadnega 1.2 ne splača generalno obnavljat. kaj barvat tut misliš celega ?

drugače pa kakšno je kaj dno avtomobila ? ker pr teh avtih na pamet vem kje je vsak rjav.

ne barvat ga ne mislim celega :D ni toliko vreden :D dno je imelo eno luknjo pa prag je bil malo načet.. ampak je že vse popravljeno sedaj čaka samo še da si jaz vzamem čas ter vse skupaj lepo izoliram ter pokitam zadnjo haubo ter pobarvam blatnika ter pokrov pritljažnika in mogoče še odbijača ;) saj clio nebo generalno obnovljen ampak samo poflikan ter spravljen skupaj da se bom upal z njim preljati bolj daleč ko pa do najbližje trgovine :D
Zadnjič spremenil speedy_gonzales, dne Po feb 01, 2010 5:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Napisal/-a andrej86 Po feb 01, 2010 4:07 pm

no to je že bolj ekonomično za slišat :lol:

speedy_gonzales
Nov uporabnik

Napisal/-a speedy_gonzales Po feb 01, 2010 6:52 pm

evo nekaj slikic
Slika

Slika

nekaj mi je tudi oče pomagal ki me je tudi že prej naučil variti ter osnove kleparije :)
Slika

temeljni premaz
Slika
Slika

druga stran
Slika

začasno sestavljen saj med tednom nimam toliko časa da bi ga popravljal saj sem do 4rih na praksi nato pa imam še druge obveznosti :(
Slika

Slika

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a ervin30 Po feb 01, 2010 7:07 pm

spredaj še znak dol zašvasaj :)
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Napisal/-a andrej86 Po feb 01, 2010 9:19 pm

temeljni premaz
Slika

daj vzami fleks,pa brusno šajbo gor.potegni čez vare parkrat lepo da nebo grbin,pokitaj ,malo se potrudi in pobrusi, daj temeljno gor da pore na kitu zapre,da se nebo posedal,pol pa šprickit,pobrusit pa pobarvat. al kaj to delat sploh ? :)
improvizirate prvotno obliko?

speedy_gonzales je napisal/-a:šalabajzerji ti rečem :D
:roll:
Zadnjič spremenil andrej86, dne Po feb 01, 2010 9:28 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

speedy_gonzales
Nov uporabnik

Napisal/-a speedy_gonzales Po feb 01, 2010 9:21 pm

ervin30 je napisal/-a:spredaj še znak dol zašvasaj :)

ehh potem pa morem še prednjo haubo špricat.. :D ki se mi je pa še ne splača ker je bila pred kratkim ko so popravljali od kamenčkov škodo!! namest da bi popravili rjo :evil: šalabajzerji ti rečem :D pa še potem mi spredaj nekam potegne na kak uni vrtni traktor :D

speedy_gonzales
Nov uporabnik

Napisal/-a speedy_gonzales Po feb 01, 2010 9:56 pm

andrej86 je napisal/-a:
temeljni premaz
Slika

daj vzami fleks,pa brusno šajbo gor.potegni čez vare parkrat lepo da nebo grbin,pokitaj ,malo se potrudi in pobrusi, daj temeljno gor da pore na kitu zapre,da se nebo posedal,pol pa šprickit,pobrusit pa pobarvat. al kaj to delat sploh ? :)
improvizirate prvotno obliko?

saj to še pride zdaj sem samo preventivno zaščitil da mi nebo zunaj vse skupaj zarjavelo saj veš kako rjavi nezaščiten var ter pleh. tam pri švasih morem še očistit ter konkretno narediti da se nebo tako vidlo. :) zdaj sem še malo tikal po dnu vozila in sem ugotovil od kod so bili zadnji tepihi mokri :D luknja pri ceveh za gorivo je bila khhm "malo" večja ampak hvalabogu se je že tudi poflikala.. :D najraje bi cel avtomobil oblekel v 5mm železo in izoliral :D :D bo vsaj melo kam rjavet :twisted:

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Napisal/-a andrej86 Po feb 01, 2010 10:18 pm

najboljše da slečeš celega pa greš pol flikat ,bo bolj enostavno

speedy_gonzales
Nov uporabnik

Napisal/-a speedy_gonzales Po feb 01, 2010 10:35 pm

andrej86 je napisal/-a:najboljše da slečeš celega pa greš pol flikat ,bo bolj enostavno

neupam da nebo razpadel :D hec.. saj zdaj sem že saniral vso večjo rjo oziroma luknje tako da bo zaenkrat dosti varjenja :) sedaj se začne bolj kitanje izoliranje ter barvanje ter ostala ličarija nato pa preidemo na motorni del ;)
če bo pa kdaj še kakšen avtomobil v delu bo pa najverjetneje kaj takšnega kot si si pa ti omislil ;) in ta bo narejen tako kot se spodobi pri tem pa mi je poglavitno da se pelje dokaj varno ter "brez" strahu da se mi razleti zaradi rje :)

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Napisal/-a andrej86 Po feb 01, 2010 10:45 pm

andrej86 je napisal/-a:najboljše da slečeš celega pa greš pol flikat ,bo bolj enostavno

neupam da nebo razpadel :D hec.. saj zdaj sem že saniral vso večjo rjo oziroma luknje tako da bo zaenkrat dosti varjenja :) sedaj se začne bolj kitanje izoliranje ter barvanje ter ostala ličarija nato pa preidemo na motorni del ;)
če bo pa kdaj še kakšen avtomobil v delu bo pa najverjetneje kaj takšnega kot si si pa ti omislil ;) in ta bo narejen tako kot se spodobi pri tem pa mi je poglavitno da se pelje dokaj varno ter "brez" strahu da se mi razleti zaradi rje :)

samo da neboš mislil da je moj 1.8 16v :D malo boljše poglej :D1.4 rt je poširjen
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov