Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Pe feb 19, 2010 8:34 am

Konkretno zdelanega si se lotu :shock:
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Pe feb 19, 2010 8:48 am

ja to morem dodat da takrat je bilo stanje na trgu katastrofalno, obrnil sem vse oglase, hodil gledat in dejansko sem dobil expressa v boljšem stanju zastojn (pač brez motorja ki ga takrat res nisem rabil) kot pa so se prodajali drugi, od zvitih karoserij, do sestavljank...in cene so bile med 400-800 evri.

Moj izgovor je bil tak da imam prijatelje ki bodo pomagali in se bo ta denar ki se je prišparal uporabil za donatorja drugega motorja 1.8 ali 2.0 in nakupa materiala za obnovo tega belega in švasarijo.

Na začetku sem pozabil dopisat, avto se dela kot budget killer, v štartu je bilo mišljeno 1000€ in da vidimo kaj se da narest, dobro to sem prebil ker se določenim delom pač nisem želel odrečt. Ampak v grobem je avto narejen s feltnami, gumami, sedeži, vse kar se je delalo na njemu sem si vse beležil za nekje 1000€ ker tudi jaz želim dokazat da ne rabiš novega avta za 20k€ predelovat in vlagat še enkrat toliko denarja v njega da bo "eyecatcher" ampak da se da z ogromno volje in iznajdljivosti naredit projekt.
the brand with the three stripes :)

Roader_
Nov uporabnik

Kraj: Slov. Konjice

Napisal/-a Roader_ Pe feb 19, 2010 10:13 am

Croma @ Odličen projekt. Malo je ljudi ki se spusti v takšno obnovo/predelavo, zato vsaka ti čast. Komaj čakam nove slike :lol:

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Pe feb 19, 2010 11:48 am

Še ena fajn tema za spremljat :D
Croma čakamo naslednji paket slik :)
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man Po feb 22, 2010 7:35 am

Za vikend me ni blo pri čarunalniku da bi lahko updejtal, bom pa zdej :)

odbijač razrezan in nastavljen na distanco
Slika

problematične meglenke nastavljene v odbijač
Slika

provizorično postavljeno na avto
Slika

airride ON
Slika

airride OFF
Slika

baaad look na maski, odlična rešitev da ni treba švasat npr. pokrova motorja
Slika

motorizacija avta, highly tuned 1.6D z launch controlom ki zgleda tako da se zmenim še s kolegom in skupaj po dvorišču tiščima avto do wapa
Slika

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Po feb 22, 2010 9:36 am

spremljam projekt na renault.forumu, avto bo res noro zgledal..tak, da ti želim da čimprej zaključiš projekt ;)

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po feb 22, 2010 9:42 am

Jaz pa projekt spremljam kar na tem forumu 8)
Zanimiv projekt glede na vse druge, predvsem zarad avta samega. Me pa nekaj zanima, a blatnike boš še kaj širil, ker kolesa gledajo čez rob blatnika, ali so ta kolesa zdaj gor samo zarad premikov samga avta?

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man Po feb 22, 2010 10:09 am

pinny odgovor dobiš čez 2 dni ko bo nov paket slik, drugače pa ja, komplet avto je širši za 4 cm in na te 4 cm razširitve so šle obrobe od petke turbo.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po feb 22, 2010 11:19 am

u si le predstavil skrivnostni sladoledar projekt :lol:

bom spremljal temo, dokler ne vidim kaj bo zadaj v kesonu :twisted:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Po feb 22, 2010 9:08 pm

zelo zanimiv projekt,komaj čakam na nov paket slik :lol: felgne pa hude k p*****a :twisted:
VW golf IV

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po feb 22, 2010 11:02 pm

croma_man je napisal/-a:ja to morem dodat da takrat je bilo stanje na trgu katastrofalno, obrnil sem vse oglase, hodil gledat in dejansko sem dobil expressa v boljšem stanju zastojn (pač brez motorja ki ga takrat res nisem rabil) kot pa so se prodajali drugi, od zvitih karoserij, do sestavljank...in cene so bile med 400-800 evri.

Moj izgovor je bil tak da imam prijatelje ki bodo pomagali in se bo ta denar ki se je prišparal uporabil za donatorja drugega motorja 1.8 ali 2.0 in nakupa materiala za obnovo tega belega in švasarijo.

Na začetku sem pozabil dopisat, avto se dela kot budget killer, v štartu je bilo mišljeno 1000€ in da vidimo kaj se da narest, dobro to sem prebil ker se določenim delom pač nisem želel odrečt. Ampak v grobem je avto narejen s feltnami, gumami, sedeži, vse kar se je delalo na njemu sem si vse beležil za nekje 1000€ ker tudi jaz želim dokazat da ne rabiš novega avta za 20k€ predelovat in vlagat še enkrat toliko denarja v njega da bo "eyecatcher" ampak da se da z ogromno volje in iznajdljivosti naredit projekt.

Kak mesec ali dva prej sem prodajal svoj Express ki je že imel vgrajen 1.7 karb. bencinski motor iz R 21 in stole od Bacarre usnjene za ceno 300 eur ! Kje si bil takrat ??? lep - zanimiv ekspres ... čestitke za dober projekt !
LP M.
Zadnjič spremenil Mad, dne Po feb 22, 2010 11:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man Po feb 22, 2010 11:08 pm

avto delam od 12 mesca 2008 tako da mi tvoj ne bi koristil nič, če boš sledil temi boš videl v katero smer se je začelo odvijat, ko skoraj nič kar se je začrtalo ni bilo več dobro...

je pa PO***AN murphy vedno zraven ko se kaj takega dela, iščeš, kupuješ, enostavno takrat ko ne rabiš se najdejo zadeve.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To feb 23, 2010 12:47 am

Se mi ni dal tle čakat po 4 slike na dan pa sem se raj včlanil na reno forum in pogledal :) kr fascinantno.

Ni pa šans da to narediš za 1000 €, če si normaln vsakdanji človek (že pri tebi mi je to neverjetno, super če ti je tako uspelo), ki mu to ni profesionalno življenje.. Že če prišteješ par 100 ur dela (oz v tvojem primeru omenjaš tudi po več kot 1000..) po 10 € na uro, si daleč naprej od budgeta. Pa če bi recimo tudi se potrudil in poizkusil večino sam delat, tako da to ni nikakor primerljivo. Primerja se lahko edino z ostalimi predelovalci, ki so "pri koritu", imajo znanje, orodje in dobre veze, ki mu za njegov avto delajo zastonj oz. po "zelo prijateljski" ceni.

Mene npr. že da bi dal pošvasat rjo na podobnem avtu in poravnat pleh bi me pomojem prišlo kar blizu tej cifri.

lp
Slika

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man To feb 23, 2010 7:46 am

eclipse_R je napisal/-a:Se mi ni dal tle čakat po 4 slike na dan pa sem se raj včlanil na reno forum in pogledal :) kr fascinantno.

Ni pa šans da to narediš za 1000 €, če si normaln vsakdanji človek (že pri tebi mi je to neverjetno, super če ti je tako uspelo), ki mu to ni profesionalno življenje.. Že če prišteješ par 100 ur dela (oz v tvojem primeru omenjaš tudi po več kot 1000..) po 10 € na uro, si daleč naprej od budgeta. Pa če bi recimo tudi se potrudil in poizkusil večino sam delat, tako da to ni nikakor primerljivo. Primerja se lahko edino z ostalimi predelovalci, ki so "pri koritu", imajo znanje, orodje in dobre veze, ki mu za njegov avto delajo zastonj oz. po "zelo prijateljski" ceni.

Mene npr. že da bi dal pošvasat rjo na podobnem avtu in poravnat pleh bi me pomojem prišlo kar blizu tej cifri.

lp

kar se mojih ur in ur kolegov tiče je tukaj pač hobi in recimo da se to ne šteje k budgetu, drugače pa za vse zadeve ki sem jih kupil si vodim evidenco, brez akustike je avto danes na 10.000€ redne cene in 2.000€ mojega vložka. Seznam držav je pa obširen, Hong Kong, Kitajska, Nemčija, Anglija, Avstrija, pri nas sem dosti dobil po forumih res ugodnih cen za dele tako da ja, se da, ampak če se nebi znal znajdit bi bil na 10.000€ danes.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man To feb 23, 2010 8:06 am

in gremo naprej, ker sem izgubil živce na odbijaču in teh gnilih meglenkah, sem se lotil širjenja avta. Ja očitno odličen začetek če se mi zalomi pri prvi stvari.

Moj novi prijatelj je postal stirodur ki smo ga drajsali in drajsali in drajsali ... po celem avtu.

Zdej ideja je bila zmontirat od petke turbo obrobe in konec, ja konec, česa? obroba gor, guma še zmer 2 cm iz obrobe ven gleda, dobivam napade božjasti tako da se lotim naprej komplet boka in vrat. Širilo se je za 3 cm, nekaj podobnega sem videl na eni stari petki originalno pa mi je v mojem primeru prišlo zelo prav.

postopek zelo simpl, vroče lepilo in stisneš na avto ter drajsaš dokler ne prideš na željeno linijo kar na boku ni bil problem ker se je kompleten širil za debelino stirodurja.

Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
devilll
Nov uporabnik

Napisal/-a devilll To feb 23, 2010 8:41 am

kako boš pa zadaj rešil da ti nebo kolo zabijalo v obrobo???

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man To feb 23, 2010 8:43 am

žiga žaga poje fleksarca, sej za original obrobe od turbo petke morš tud požagat oz. porezat pleh. Torej če delaš iz navadne petke turbača morš rezat, turbo ma pa že odrezane pa pač obrobe čez.

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK To feb 23, 2010 9:29 am

Super projekt, se posebej notranjost,ki je (bo) narejena vrhunsko. Bo pa toliko manj za mene zunanjost...tega materiala veliko centimetrov:))) merkej, da ti kdo ne brcne v avto al pa uzge:) bos brez pol avta ostal:) Skoda, da se nisi teh mega siritev odlocil na drug nacin.
Bo pa verjetnos zunanjost v zivo zgledala fenomenalno, v to ne dvomim. ;) ;)
:)

Uporabniški avatar
devilll
Nov uporabnik

Napisal/-a devilll To feb 23, 2010 9:34 am

croma_man je napisal/-a:žiga žaga poje fleksarca, sej za original obrobe od turbo petke morš tud požagat oz. porezat pleh. Torej če delaš iz navadne petke turbača morš rezat, turbo ma pa že odrezane pa pač obrobe čez.

aha, to me je zanimalo ker sem bil prepričan da gre na expressu kolo ravno gor.....se nc ne umakne noter....

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man To feb 23, 2010 9:42 am

zunanjost oz. ves poliester od zunaj bo lepljen in šraufan dodatno iz zadnje strani oz. notranjosti vrat in kesona. Zakaj lepljen? zato ker zaradi akustike odpade kitano na karoserijo ker jo bo zvijalo kot presto in tukaj z lepilom pridobim toliko da V TEORIJI pobere vibracije toliko da mi nebo vse spokalo. Bo pa avto po večini v nalepke oblečen tako da če bo kje kaj počlo se bo dalo popravljat.

Glede amortizerjev spredaj sem pa mogu ven pobrat fedre ker je bil avto brez motorja in je bil pač gorska koza, tako da na slikah stoji avto samo na amortizerjih.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov