croma_man je napisal/-a:ja to morem dodat da takrat je bilo stanje na trgu katastrofalno, obrnil sem vse oglase, hodil gledat in dejansko sem dobil expressa v boljšem stanju zastojn (pač brez motorja ki ga takrat res nisem rabil) kot pa so se prodajali drugi, od zvitih karoserij, do sestavljank...in cene so bile med 400-800 evri.
Moj izgovor je bil tak da imam prijatelje ki bodo pomagali in se bo ta denar ki se je prišparal uporabil za donatorja drugega motorja 1.8 ali 2.0 in nakupa materiala za obnovo tega belega in švasarijo.
Na začetku sem pozabil dopisat, avto se dela kot budget killer, v štartu je bilo mišljeno 1000€ in da vidimo kaj se da narest, dobro to sem prebil ker se določenim delom pač nisem želel odrečt. Ampak v grobem je avto narejen s feltnami, gumami, sedeži, vse kar se je delalo na njemu sem si vse beležil za nekje 1000€ ker tudi jaz želim dokazat da ne rabiš novega avta za 20k€ predelovat in vlagat še enkrat toliko denarja v njega da bo "eyecatcher" ampak da se da z ogromno volje in iznajdljivosti naredit projekt.
eclipse_R je napisal/-a:Se mi ni dal tle čakat po 4 slike na dan pa sem se raj včlanil na reno forum in pogledalkr fascinantno.
Ni pa šans da to narediš za 1000 €, če si normaln vsakdanji človek (že pri tebi mi je to neverjetno, super če ti je tako uspelo), ki mu to ni profesionalno življenje.. Že če prišteješ par 100 ur dela (oz v tvojem primeru omenjaš tudi po več kot 1000..) po 10 € na uro, si daleč naprej od budgeta. Pa če bi recimo tudi se potrudil in poizkusil večino sam delat, tako da to ni nikakor primerljivo. Primerja se lahko edino z ostalimi predelovalci, ki so "pri koritu", imajo znanje, orodje in dobre veze, ki mu za njegov avto delajo zastonj oz. po "zelo prijateljski" ceni.
Mene npr. že da bi dal pošvasat rjo na podobnem avtu in poravnat pleh bi me pomojem prišlo kar blizu tej cifri.
lp
croma_man je napisal/-a:žiga žaga poje fleksarca, sej za original obrobe od turbo petke morš tud požagat oz. porezat pleh. Torej če delaš iz navadne petke turbača morš rezat, turbo ma pa že odrezane pa pač obrobe čez.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov