Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jul 12, 2010 2:53 pm

Hehe...nisi še srečal človeka, ki si vzame cajt za poliranje.
Škoda da nisi vidu mojega prejšnjega avta kak je bil zbledel in spraskan, ko sem ga kupu. Po tistem, ko sem ga spoliral na roke, pa se je svetil ko nov. Je pa res, da je poliranje kr trajalo (2x 10ur konkretnega diglanja). Ampak na koncu ni bilo nobenih hologramov, kot ostanejo po strojnem poliranju.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Po jul 12, 2010 5:18 pm

točno tako kot je lenivec povedal.
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jul 12, 2010 8:08 pm

No, kakorkoli...različna mnenja so zelo dobrodošla... :D
Kot zanimivost pa lahko še to povem, da sem na lastne oči vidu holograme na vozilu, ki jih je pustu en zelo priznani mojster strojnega poliranja. No, in ko se je lastnik avta mojstru malo zbunu, da je avto na soncu živa katastrofa, mu je mojster prbil, da je avto bil katastrofa prej, zdej je pa prav lep :lol: Seveda je mojster svoje delo mastno računal...zato,da je bil v parih urcah fertik,zastonj popravljat se mu pa ni dalo kar je zajebal. Na koncu sem mu jest spravu holograme na roke ven...za enga six-packa.

glede ročnega poliranja in tistih past z filerji:
to uporabljajo bureki, ki 15 let avta niso 2x oprali, tik pred prodajo, ga pa s tem vragom namažejo, da izgleda kot nov. jest takih čorb ne uporabljam.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Po jul 12, 2010 8:21 pm

hologrami ti takoj nastanejo. Malo preveč paste, mal umazana gobica, premal obdelana pasta itd.. in eto ti holograme, sploh na kakšni mehki barvi znajo bit nočna mora in večina majstrom se to ne da popravljat. Se pa to lahko vsakemu zgodi, zato pa so zelo dobrodošle raznorazne svetilke in sonce in reflektorji pri poliranju ravno zato da se izogneš hologramom. Seveda po tretmaju z IPA. Sonce je pa itak najboljši pokazatelj raznih nepravilnosti 8)

Kaj pa ti uporabljaš za poliranje?
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jul 12, 2010 8:40 pm

Te informacije pa raje ne bi delil naokoli....

LP!

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Po jul 12, 2010 9:17 pm

:lol: :lol:
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jul 12, 2010 10:10 pm

grahovc je napisal/-a:Kaj pa ti uporabljaš za poliranje?

Arf.......... :lol: :-P

PS. tu je govora o tisti rdeči Lantri?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jul 13, 2010 9:24 am

Hehe...uporabljam mešanico Arf-a in Cet-a. Če pa hočem na grobo spolirat, pa tej mešanici dodam še malo Ariel-a.Recimo ene pol kile na liter..:lol:

@Sašo5: Ne, ni rdeča lantra :)

@Lenivec: Ja, te paste ne more vsak imet, ker je niti ni v prosti prodaji..
Pa dovolj o tem...

LP!

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To jul 13, 2010 1:23 pm

top sikret :D

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc To jul 13, 2010 7:48 pm

me prav zanima kaj maš za enga vraga :shock:
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jul 13, 2010 9:00 pm

@lenivec: ti kr provociraj....zvedu tak al tak ne boš.. :-P

LP!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jul 14, 2010 2:45 pm

Nisem reku,da je ta čorba revolucionaren zvarek kot tudi ne, da je rezultat boljši kot pri poliranju z mašino,ampak sem samo reku, da po poliranju z mašino ostanejo hologrami. to so tvoje besede. Zato bodi srce in ne polagaj svojih besed v moja usta.

očitno si še vedno mali in se boš pač moral še naučiti,da če nekaj v življenju še nisi videl, še ne pomeni da to ne obstaja.
sem lepo povedal, da te informacije ne bom delil in tega se pač bom držal. konec koncev je itak moja osebna odločitev, če bom povedal s kero čorbo poliram al pa ne, se ti ne zdi?
Ja...trgu bi prav prišla takšna stvar, samo kaj ko ni v prosti prodaji niti po mojem skromenm mišljenju ni mišljena za prosto prodajo.
Ja, tvoji posti so provociranje, ker te firbec mantra, kaj je to zaena čorba, ti pa ne boš nikol zvedu kaj to sploh je.

LP!

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 Sr jul 14, 2010 8:09 pm

Mislim da ti je že lenivec napiso da holograme narediš z polovičnim delom...tak da ne pametuj nekaj če še nikoli nisi mašine držo v roki pa z njo poliro. Glede tvoje čorbe je ne rabim... bi pa rad vido samo eno tvojo sli od blizu al pa pod kakim reklektorjem...AMPAK RES TVOJO.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jul 15, 2010 8:32 am

TrijoAdijo je napisal/-a:........ ker te firbec mantra, kaj je to zaena čorba, ti pa ne boš nikol zvedu kaj to sploh je.

mene tud...... :-P ..........ampak, ko jaz zvem, povem vsem :lol:

PS. sicer je pa tvoj "karavanček" pol halogramov----- :mrgreen: :cry ...........lahko se oglasim do tebe, mam neke praske na Fordu :?: pač sestra ne mirka, pa mogoče tvoji "zvarki" dobijo to ven...... :arrow: bom mižal, da ne vidim "proizvoda".....

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jul 15, 2010 11:05 am

:har :cry
Hologramov ni, ker jih nima bit od česa. Je pa pol drobnih praskic od avtopralnice...ampak dokler ni prva havba rešena vseh poškodb od kamenčkov, tut poliran ne bo..Morda med dopustom..prej ne.

LP

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 Če jul 15, 2010 12:24 pm

Pa naredi samo en kos...recimo 1/4 havbe pa slikaj prej pa malo med delom pa na koncu pod soncem pa pod kako močno neonko :D...če je vreji to boš obogatel :D jas ti res rečem...če narejiš isto kot mi z mašino pa po 9-16ur dela z mašino različnimi gobicami pa pastami, ti pa z enim zvarkom lahko obogatiš ker bomo vsi pri tebi kupovali...jas sem prva stranka.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost