Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Car Wrapping - prihodnost ali le trenutni trend?

Napisal/-a SamoK So feb 26, 2011 9:21 pm

DeLux:, ki si pa se naučil to delat?

Uporabniški avatar
DeLux
Novinec

Kraj: 1230

Napisal/-a DeLux Pe mar 04, 2011 3:46 pm

SamoK je napisal/-a:DeLux:, ki si pa se naučil to delat?

Najprej sem očetu že dosti let nazaj nekajkrat polimal dirkalni avtomobil z nalepkami sponzorjev, štartnimi številkami itd ker je bil res pikolovski je moralo biti narejeno v nulo, potem prijateljem, znancem raznorazne nalepkice, potem sem delal za eno firmo kjer so izdelovali nalepke in tudi lepili. Tam sem še dopolnil svoje znanje. Sedaj mi ni problem polepiti avto, kombi, avtodom, motor itd .... Je pa veliko dela, učenja, improvizacije, spoznavanja različnih materialov, itd ...

:lol: :lol: Vse se da če se hoče.

lp
Slika
http://www.suzuki-klub.com SUZUKI KLUB SLOVENIJA

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Ne mar 20, 2011 1:06 pm

Delux imam eno vprašanje, kako pa recimo pri ibizi, tuki vidim da si v prvem postu polimal streho ibize 6L. Kako ti uspe narediti tisto ravno črno, zato ker ni nobenega roba, upam da me razumeš kaj hočm povedat... Ali nakoncu samo robove ''zapečš'' in samo z olfa nožem odrežeš, samo potem s tem poškoduješ lak...?

Lp, Boštjan
Slika

Uporabniški avatar
The_drifter
Novinec

Kraj: Brežice

Napisal/-a The_drifter Pe mar 25, 2011 3:02 pm

Kje se da kupit to folijo ?

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe mar 25, 2011 7:49 pm

Možen izrez napisa na črni foliji/nalepki ?
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 So mar 26, 2011 12:23 pm

Nekaj kar se pa res že dolgo sprašujem bi pa res bil vesel če bi mi kdorkoli znal odgovorit na to vprašanje in sicer: Avto imam pod polnim kaskom zavarovan, dam ga oblečt celega v folijo, se mi en na parkirišču podrajsa ob folijo, kdo mi zdaj krije stroške popravila oz. menjave folije? Ker za barvanje mi pač odobrijo parkirišče in ga dam štrihat in vse potrebno in je popravljeno. Kako pa potem zdaj to pri foliji zgleda? Ali so kaj zmenjene z zavarovalnico ali si mora lastnik vse sam krit? Ker če je tako je parkirišče potem brez veze da ga sploh imam :?

LP

Uporabniški avatar
DeLux
Novinec

Napisal/-a DeLux Ne mar 27, 2011 8:46 am

buhti je napisal/-a:Delux imam eno vprašanje, kako pa recimo pri ibizi, tuki vidim da si v prvem postu polimal streho ibize 6L. Kako ti uspe narediti tisto ravno črno, zato ker ni nobenega roba, upam da me razumeš kaj hočm povedat... Ali nakoncu samo robove ''zapečš'' in samo z olfa nožem odrežeš, samo potem s tem poškoduješ lak...?

Lp, Boštjan

Prav veliko izbire nimam, se pravi porežem z nožem in maksimalno pazim da ne zarežem v lak :)
Slika

Uporabniški avatar
DeLux
Novinec

Napisal/-a DeLux Ne mar 27, 2011 8:48 am

PIKSNA007 je napisal/-a:Nekaj kar se pa res že dolgo sprašujem bi pa res bil vesel če bi mi kdorkoli znal odgovorit na to vprašanje in sicer: Avto imam pod polnim kaskom zavarovan, dam ga oblečt celega v folijo, se mi en na parkirišču podrajsa ob folijo, kdo mi zdaj krije stroške popravila oz. menjave folije? Ker za barvanje mi pač odobrijo parkirišče in ga dam štrihat in vse potrebno in je popravljeno. Kako pa potem zdaj to pri foliji zgleda? Ali so kaj zmenjene z zavarovalnico ali si mora lastnik vse sam krit? Ker če je tako je parkirišče potem brez veze da ga sploh imam :?

LP

Zanimivo vprašanje, bom vprašal kolega ki je zavarovalni agent če ima že kakšno podobno izkušnjo.
Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne mar 27, 2011 9:23 am

DeLux je napisal/-a:
PIKSNA007 je napisal/-a:Nekaj kar se pa res že dolgo sprašujem bi pa res bil vesel če bi mi kdorkoli znal odgovorit na to vprašanje in sicer: Avto imam pod polnim kaskom zavarovan, dam ga oblečt celega v folijo, se mi en na parkirišču podrajsa ob folijo, kdo mi zdaj krije stroške popravila oz. menjave folije? Ker za barvanje mi pač odobrijo parkirišče in ga dam štrihat in vse potrebno in je popravljeno. Kako pa potem zdaj to pri foliji zgleda? Ali so kaj zmenjene z zavarovalnico ali si mora lastnik vse sam krit? Ker če je tako je parkirišče potem brez veze da ga sploh imam :?

LP

Zanimivo vprašanje, bom vprašal kolega ki je zavarovalni agent če ima že kakšno podobno izkušnjo.

Kolikor je meni poznano, moraš pri zavarovalnici prijaviti dodatno opremo, ko vozilo zavaruješ, sicer tega ne krijejo. Predvidevam, da je podobno tudi s tole folijo. Vsekakor bo pa zanimivo zvedeti mnenje iz prve roke. Čeprav namesto agenta bi raje vprašal direktno na zavarovalnico. Po mojih izkušnjah agenti marsikatere podrobnosti ne vedo, ali pa jo tolmačijo nepravilno (iz tega naslova poznam tudi par precej velikih zadev, kjer je bilo zavarovanje sklenjeno precej drugače kot dogovorjeno, zadeva pa se je ugotovila šele pri škodnem primeru).

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 Ne mar 27, 2011 11:01 am

DeLux je napisal/-a:

LP

No to bi res lepo prosil če se lahko pozanimaš pa ko izveš da sporočiš. Hvala za tvoj trud že v naprej :)

LP

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage Po mar 28, 2011 5:26 pm

Stroški folje ti nihče ne povrne. Zakaj bi pa sploh ti povrnili? Če ti pomaga primer - moja črte so serijsko na avtu. Ker tudi niso prav poceni(niso navadne plave ampak biserno modre pride komplet 300€. In se ne da naročit le posameznih delov), sem se na zavarovalnici pozanimal in so dejali, da v primeru, da jih ne zavarujem nisem upravičen do novih. Zavrovanje črt je blo cc. 40€ na leto in ko so mi odbijač popraskali sem dobil poleg novega odbijača še cel komplet novih črt(vseh, hauba, odbijač, streha, zadnji odbijač,...).

Sicer pa - pacientom na parkirišču ne boš utekel. Če je dobr udarec oz. odrgnina ti tud folja ne bo pomagala. Kamnčki ti bodo predrli foljo, ostalih minimalnih poškodb na odbijaču pa itak ne boš utrpel.

So se pa tolk razpasile te folje in je postal prav trend. Poleg tega tudi lastniki nimajo preveč domišlije in izvirnosti pri tem. Najlažje si je streho oblečt pa zadnji spoiler. Pol pa vsi avti zgledajo kot Corsa black and white edition. Bljak! :) Cel avto v belo npr, kot je bil M3 od Luka Marka je nekaj kar bi si tudi sam omislil, lepit le določene dele avta v fake karbon ali črno mi pa ne odgovarja in v večini primerov zgleda ceneno.

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 Ne apr 03, 2011 10:29 pm

Delux a si se že pozanimal za ta primer?

@:Brain damage: A pol če bi obleku cel avto bi mogu dodatno zavarovt folijo al kako?

LP

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage Po apr 04, 2011 3:20 pm

Moje mnenje je, da nima smisla zavarovat teh folj. Če se ti npr. na odbijaču popraska, odlepi,... jo pač zamenjaš. Sej cena ni astronomska - najbrž okoli 100€ za cel odbijač? Ne vem, ugibam, brat je dal čez zimo haubo v črno(zaradi zaščite) in je cena bla 50€. Mislim, da se pa cena celotnega car wrappinga giba okoli 1000€.

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare Po apr 04, 2011 3:44 pm

Sam en popravek, kamenčki folije ne bodo prebili in tudi rahlo srečanje z drugim avtom, ograjo, škarpo, .... je ne bo poškodovalo. ;)

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 To apr 05, 2011 8:58 am

Če se je ne da zavarovat se za to nikol nebi odloču. Če se jo pa da, jo pa definitivno raje zavarujem pa mi nj zavarovalnca krije letne menjave foljie. Na žalost nevem al mam sam js tako nesrečo ampak od kar mam avto ni blo leta k nebi šou avto na barvanje zaradi malomarnosti drugih ljudi oz. parkinga. Trenutno moram spet dat barvat prednji in zadnji odbijač ter levo in desno letvico na vratih. Po vašem mnenju bi pol js na let skor 200€ za menjavo folij dau??????? To je res bedarija pol če bi obstajal samo ta primer :?

LP

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To apr 05, 2011 11:17 am

PIKSNA007 je napisal/-a:Če se je ne da zavarovat se za to nikol nebi odloču. Če se jo pa da, jo pa definitivno raje zavarujem pa mi nj zavarovalnca krije letne menjave foljie. Na žalost nevem al mam sam js tako nesrečo ampak od kar mam avto ni blo leta k nebi šou avto na barvanje zaradi malomarnosti drugih ljudi oz. parkinga. Trenutno moram spet dat barvat prednji in zadnji odbijač ter levo in desno letvico na vratih. Po vašem mnenju bi pol js na let skor 200€ za menjavo folij dau??????? To je res bedarija pol če bi obstajal samo ta primer :?

LP

Sem mislil, da sem edini... 2X letno barvat zaradi kretenoidov in vsakič delat reklamacijo zaradi smeti (ne smetk) v laku, pocejene barve in hologramov... No, z zadnjim sem se nekako sprijaznil, ker bo avto tako ali tako šel v komplet poliranje. Edino kar ni bilo barvano sta streha in pokrov motorja... Na srečo imam vse papirje od popravil, samo bo to še enega heca ob prodaji :roll:

PS: da ne omenjam, da je zadnji odbijač tako vpasan (po novem), da v ovinkih buta ob prtljažna vrata...

PS2: pozitivna stran tega je, da sem z nadomestnimi vozili obdelal že celo paleto renojevih vozil in tako privarčeval svojemu cca 7000 km (morda še kaj več) :lol:
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
DeLux
Novinec

Napisal/-a DeLux Če maj 26, 2011 10:30 pm

Brain Damage evo neki zate :D

Meni je odlično izpadlo! Slikano je sicer z mobitelom ampak vseeno.

BMW E46 328. Zunanji stebrički klasika karbon look, notri pa vse 4 lajšte po vratih, lajšta po armaturki ter konzola okoli prestavne ročice beli karbon look - res lepo zgleda tale bela folija!!

Slika Slika Slika Slika Slika
Slika

ColdMan87
Novinec

Napisal/-a ColdMan87 Pe maj 27, 2011 6:32 pm

Še vedno je samo carbon look...traba dat pravi carbon gor :D lepše zgleda

Slika

Uporabniški avatar
DeLux
Novinec

Napisal/-a DeLux Pe maj 27, 2011 10:20 pm

Zgleda že super. Kakšna pa je cena?
Slika

ColdMan87
Novinec

Napisal/-a ColdMan87 So maj 28, 2011 1:10 pm

Dražje je ziher ko tvoje...je pa odvisno od avta do avta...
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost