Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
Snoopy27
Nov uporabnik

Re: Blok motorja

Napisal/-a Snoopy27 Če maj 30, 2013 8:36 pm

Evo da spet malo osvežim temo :) Bil sem na obisku pri enemu starejšemu gospodu ki ima 2 starodobnika in sva se pogovarjala o rji in kako bi očistil umazanijo.. Priporočal mi je citronsko kislino 100g na 10L. Potopil sem odmično gred za 2dni v to vodo... Rezulat:

Slika

Slika

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če maj 30, 2013 9:30 pm

...in ni razlike.

Malo eksperimentiraj, a ne? Poiskusi Carb cleaner, detergent za pranje, boraks, olio di gomito itd.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Snoopy27
Nov uporabnik

Napisal/-a Snoopy27 Če maj 30, 2013 10:35 pm

Razlika je zelo očitna :) tukaj je bila slaba svetloba.. Samo fajn bi bilo še spolirat.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe maj 31, 2013 8:34 pm

Snoopy27 je napisal/-a:Evo da spet malo osvežim temo :) Bil sem na obisku pri enemu starejšemu gospodu ki ima 2 starodobnika in sva se pogovarjala o rji in kako bi očistil umazanijo.. Priporočal mi je citronsko kislino 100g na 10L. Potopil sem odmično gred za 2dni v to vodo... Rezulat:

In isto narediš z blokom motorja. Samo 100g / 10L vode je bolj tko....kot bi se v morje poscal in pričakoval, da se bo gladina morja opazno zvišala :D Za čiščenje 10L rezervoarja od motorja sem ponucal 500g citronske kisline. Pa sem ga na dvakrat pucal.
Najprej blok motorja operi z vapom in raznoraznimi razmaščevalnimi čistili, pol ga vrž v en star plehnat sod, nalij vode toliko, da bo blok cel pod vodo, nasipaj 1kg citronske kisline in pusti 24 ur. Po 24 urah blok potegn ven in ga z vapom operi, s stisnjenim zrakom pa posuši. Nato sledi barvanje,ali cinkanje,..itd.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Snoopy27
Nov uporabnik

Napisal/-a Snoopy27 So jun 01, 2013 9:45 am

TrijoAdijo je napisal/-a:
Snoopy27 je napisal/-a:Evo da spet malo osvežim temo :) Bil sem na obisku pri enemu starejšemu gospodu ki ima 2 starodobnika in sva se pogovarjala o rji in kako bi očistil umazanijo.. Priporočal mi je citronsko kislino 100g na 10L. Potopil sem odmično gred za 2dni v to vodo... Rezulat:

In isto narediš z blokom motorja. Samo 100g / 10L vode je bolj tko....kot bi se v morje poscal in pričakoval, da se bo gladina morja opazno zvišala :D Za čiščenje 10L rezervoarja od motorja sem ponucal 500g citronske kisline. Pa sem ga na dvakrat pucal.
Najprej blok motorja operi z vapom in raznoraznimi razmaščevalnimi čistili, pol ga vrž v en star plehnat sod, nalij vode toliko, da bo blok cel pod vodo, nasipaj 1kg citronske kisline in pusti 24 ur. Po 24 urah blok potegn ven in ga z vapom operi, s stisnjenim zrakom pa posuši. Nato sledi barvanje,ali cinkanje,..itd.

Točno tako sem naredil samo da bom pustil blok notr za 2dni. In potem ga bom pobarval.

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a en3rgie Če jun 06, 2013 3:26 pm

Evo se par mojih slik. Ocisti jo z megliom .. u hoferju mas kao fake meglio za pol manjso ceno. Ali pa kaksno agresivno luznato cistilo .. Sem jo pa ocistil in nato speskal.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Snoopy27
Nov uporabnik

Napisal/-a Snoopy27 Če jun 06, 2013 9:51 pm

Super si to naredil. Jaz sem zdaj najdel enega kolega ki mi bo popeskal skoraj pa zastojn. Potem pa vse skupaj lakirat in izdelat leseno ploščo ali pa marmorsko samo so drage zelo...

tesfalar
Nov uporabnik

Napisal/-a tesfalar Pe jun 07, 2013 6:36 am

Mila mati moja...
Pa zakaj bi na blok motorja kot podnožje mize tlačil gor las ali marmor?
Daj kaljeno steklo, da se bo vsaj videlo, kaj si naredil, drugače lahko spodaj šutneš gajbo od krompirja, saj ne bo nihče opazil...
Če pa zadevo izpelješ tako, da bo videti, kot da je plošča od mize avtomobilsko steklo, si pa sploh zmagal. Naredi krom obrobo okoli stekla kot pri starem golfu, s spodnje strani zmontiraj brisalec, pa na vinjeto ne pozabi.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe jun 07, 2013 8:53 am

hahaha tesfalar, sem se nasmejal tvojemu komentarju :lol: :D
tako je, če že delaš mizico, naj bo na njej kaljeno steklo ustrezne debeline. mogoče ob strani letvice iz brušenega ali poliranega aluminija za boljši izgled in zaščito ;)
nikar pa ne tlači marmorja ali lesa, ker potem ne izgleda.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a en3rgie Pe jun 07, 2013 7:50 pm

les odpade itak, sploh pa kaksna marmorna plosca. Kaljeno steklo !

Uporabniški avatar
Snoopy27
Nov uporabnik

Napisal/-a Snoopy27 Ne jun 09, 2013 1:13 pm

Les ozirima marom sem hotel dati na spodnjo stran da nebi praskal parketa in da lepše zgleda.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne jun 09, 2013 2:14 pm

Snoopy27 je napisal/-a:Les ozirima marom sem hotel dati na spodnjo stran da nebi praskal parketa in da lepše zgleda.

Če se že tega lotevaš na ta način, bi bilo lepše če narediš aluminijaste nogice, ki zadevo dvignejo minimalno od tal, na spodnjo stran pa nalepiš zaščiot iz filca - dobiš jo v vsaki hoby mojster trgovini za nekaj centov. Boš dobil precej bolj čisti izgled kot pa z lesom ali kamnom.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Po jun 10, 2013 12:26 pm

tristan01 je napisal/-a:Če se že tega lotevaš na ta način, bi bilo lepše če narediš aluminijaste nogice, ki zadevo dvignejo minimalno od tal, na spodnjo stran pa nalepiš zaščiot iz filca - dobiš jo v vsaki hoby mojster trgovini za nekaj centov. Boš dobil precej bolj čisti izgled kot pa z lesom ali kamnom.

LP Tristan01

Ali pa se lahko znajde in naredi iz ventilov nogice ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jun 10, 2013 6:05 pm

buhti je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:Če se že tega lotevaš na ta način, bi bilo lepše če narediš aluminijaste nogice, ki zadevo dvignejo minimalno od tal, na spodnjo stran pa nalepiš zaščiot iz filca - dobiš jo v vsaki hoby mojster trgovini za nekaj centov. Boš dobil precej bolj čisti izgled kot pa z lesom ali kamnom.

LP Tristan01

lp

x2
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To jun 11, 2013 2:48 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
buhti je napisal/-a:

LP Tristan01

lp

x2

Še boljši predlog. Če ga skrbi parket v dnevni sobi, pa bo tisti filec naredil čudeže.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost