Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

drmocar
Stalni uporabnik

Re: Predelava avta v dirkalnik

Napisal/-a drmocar Po jul 01, 2013 9:13 am

To tudi mene zanima, ker drugače se bolj težko kaj svetuje.

chelichni
Nov uporabnik

Napisal/-a chelichni Po jul 01, 2013 3:35 pm

Tudi jaz mislim da najprej barvanje, pa potem ostalo? Pleh niti ni toliko bogi, spodaj pod pragi nekoliko, pa pod zadnjim spojlerjem in stranskimi obrobami.... Drugače je ok.

Kar se tiče pa financ, se pa trenutno dogovarjam, če bi se projekta lotil skupaj s prijateljem, kar stvar precej olajša, če pa bom sam pa tudi težko rečem... Kolikor bo pač potrebno, vsak mesec nekaj, pa bo.... Kakeršno koli številko bom sedaj rekel bom brcnil v temo. Sem že nekaj sešteval cene materiala, vendar se vedno še najde en kup stvari na katere nisi pomislil :) Pa tudi dokončno se nisem odločil kako "globoko" predelavo bom delal.

V kolikor se spravim homologirat stvari, če tudi se res lahko kletka homologira, kaj je z vsemi odstranjenimi stvarmi? Armaturna plošča, zadnji sedeži, tapete,.... Se zaradi tega policaj ne more bunit? Ker če se odločim za homologacijo hočem da je res vse tip top, da me ne skrbi.. Eventuelno je lahko tudi brez kletke, se pasove fiksira a zadnji stabilizator, samo še vedno ne bo zicev :)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po jul 01, 2013 4:35 pm

Brez armaturne bi bilo pa res čudno, da lahko homologiraš kot normalen avtomobil.....

chelichni
Nov uporabnik

Napisal/-a chelichni Po jul 01, 2013 5:03 pm

Dobro, ali pa z malce predelano :)

Nič, nekje bo treba začeti, seveda pri najnujnejših stvareh, da avto ostane vozen... Zaenkrat :D Zadnji lonec je tako zarjavel, da sem ga danes vzel iz avta, saj sem se bal da ga med vožnjo izgubim in povzročim kakšne neljube dogodke v prometu :? :D :D . Torej, kakšni predlogi? Želim da ima homologacijo, kolektorje in ostalo sem že našel na spletu, ampak bodo še nekaj časa počakali.

LP Jan

chelichni
Nov uporabnik

Napisal/-a chelichni Po jul 01, 2013 10:29 pm

Glede loncev se še odločam, sem poslal par emailov za cene (Inoxcar ter Imasaf).

Zanima pa me kaj si mislite v vzmeteh Apex, cena za nove je smešna (50€)... Seveda bi potem dal tudi trše amortizerje...

Našel pa sem tudi "Športno nastavljivo vzmetenje Opel GEWINDE TA Technix" za 200€, kar se mi zdi za komplet tudi zelo ugodno....

Mnenja?

LP Jan

kosir1234
Novinec

Napisal/-a kosir1234 To jul 02, 2013 12:17 am

Apex je bil svoje cajte sekret, kako je pa zdaj pa nevem...

gewinde za 200€?... a tud to se dobi :D

chelichni
Nov uporabnik

Napisal/-a chelichni To jul 02, 2013 4:35 am

Ja ne vem, takšne cene so na bolhi, sem pisal email ali je cena veljavna, čakam odgovor...

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS To jul 02, 2013 6:43 am

gewinde za 200€ se dobi, ampak kot pravjo: mal dnarja, mal muzke.
Slika

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy To jul 02, 2013 12:51 pm

Mene tud rajca podobn projekt, le da avta še nimam(za projekt:D)
Taka da kar lepo po vrsti, pomoje:
- pošvajsat karoserijo, da skoz ne padeš
- ven vržeš zadnjo klop, kakšne tapete, rezervno kolo, itd. Armaturko le pusti :)
- ene malo bolj znane vzmeti ala Eibach, H&r.. + amortizerje stršaš naknadno - pomojem najbolj ugodna varianta. Za poceni gewinde se zna zgodit, da ob hudi obremenitvi ne bodo dolgo zdržale..je pa za probat :)
- zavore si dob od astre GSI al pa od Calibre..s tem se dejansko ustaviš.
- motorju pa eno generalko prvoščiš, odvisno v kakšnem stanju je.. Potenciala ima kar nekaj, odvisn pač od financ:) (izpušni kolektor, CAI, custom izpuh skoz in skoz, portanje glave, druge odmične, remap pa si na cca. 130KM od oka)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To jul 02, 2013 8:22 pm

Glede podvozja bom jaz rekel tako (sicer sem neizkušen, ampak prebral sem že precej...bomo že drugi potrdili/ovrgli moje razmišljanje):

Podvozje je najpomembnejši del takih "gokardov", torej ne preveč šparat. Apexi mislim da še vedno slovijo kot "skret" (malo dnarja, malo muzike), gewinde za 200€ pa...ne vem, če je to racing avto, in ne za obične ceste in ne za showe, potem vgradiš eno res dobro podvozje za to ceno (ali pa malo več; Eibach ali kaj podobnega), ker kvalitetne gewinde, ki bi bile primerne za dirkalni avto sigurno niso 200€...

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Napisal/-a sasocar123 To jul 02, 2013 9:19 pm

Za tak avto kupi gewinde kot se spodobi. V rangu kakšnih KW variante 2, bilstein b14.. Zaželjeno je da je nastavljivo tako po višini kot trdoti ;)

lp

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr jul 03, 2013 6:47 am

sasocar123 je napisal/-a:Za tak avto kupi gewinde kot se spodobi. V rangu kakšnih KW variante 2, bilstein b14.. Zaželjeno je da je nastavljivo tako po višini kot trdoti ;)

lp

Podpis.
Slika

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Sr jul 03, 2013 7:27 am

Drugace ane.. glede gewind..
resni dirkalniki imajo gewinde po 10.000eur in vec... to ti povem kot smernico, kam se nagibajo cene ornk zadev... ena gewinda stane okoli 2000 ali vec eur...
raje reskiraj ene 1500eur za dobre gewinde kot 200eur za izlet s piste...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Sr jul 03, 2013 9:42 am

Nočem ti jemat volje, ampak če nimaš vsaj 5k€ )pa tud če sam za corso) investiraj raje v boljši civilen avto. Vsak nakup, ki se ti bo na začetku zdel ugoden, ga boš kasneje obžaloval..
RiDe hArD

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jul 03, 2013 11:35 am

R 34 GT-R je napisal/-a:Nočem ti jemat volje, ampak če nimaš vsaj 5k€ )pa tud če sam za corso) investiraj raje v boljši civilen avto. Vsak nakup, ki se ti bo na začetku zdel ugoden, ga boš kasneje obžaloval..

Se strinjam, za ta denar, ki bi ga zmetal v Corso raje kupi kakšno dobro vzdrževano petardo (tu pa tam se kaj takšnega preverjenega prodaja po forumih) in se potem loti predelave, ko bo pač denar. Problem je, da če misliš konkretno zrihtat, te bo verjetno za isti učinek stalo več, kot da kupiš kaj v osnovi bolj strupenega, če misliš pa gewinde za 200€ nabavljat, boš pa itak več ali manj "drek mešal", dnar bo zginil, avto bo vreden manj kot v originalnem stanju, učinka pa ne bo kaj dosti ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Sr jul 03, 2013 1:52 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
R 34 GT-R je napisal/-a:Nočem ti jemat volje, ampak če nimaš vsaj 5k€ )pa tud če sam za corso) investiraj raje v boljši civilen avto. Vsak nakup, ki se ti bo na začetku zdel ugoden, ga boš kasneje obžaloval..

Se strinjam, za ta denar, ki bi ga zmetal v Corso raje kupi kakšno dobro vzdrževano petardo (tu pa tam se kaj takšnega preverjenega prodaja po forumih) in se potem loti predelave, ko bo pač denar. Problem je, da če misliš konkretno zrihtat, te bo verjetno za isti učinek stalo več, kot da kupiš kaj v osnovi bolj strupenega, če misliš pa gewinde za 200€ nabavljat, boš pa itak več ali manj "drek mešal", dnar bo zginil, avto bo vreden manj kot v originalnem stanju, učinka pa ne bo kaj dosti ;)

podpis

chelichni
Nov uporabnik

Napisal/-a chelichni Sr jul 03, 2013 9:46 pm

Kar se gevind tiče, sem vprašal ker se mi je zdelo smešno poceni... Tolk pridejo samo fedri...

Drugače pa tukaj ni zdaj govora o nekem dirkalniku za rallyje ali gorsko hitrostne dirke, da bi mogli bit res top materijali! Za na raceland it uživat, in tišat po kakšni neprometni cesti je lahko tudi kakšna povprečna stvar gor. Gre se bolj za to, da nekaj naredim sam, kar imam že dolgo željo, in da se potem uživa.

Po mojih izračunih bi moglo it s slabimi 3000€ skozi.

LP Jan

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr jul 03, 2013 10:07 pm

Pozdravljeni

Osebno bi najprej naredil spisek:
- kaj nameravam zamenjati s čim
Ko bi to imel, bi šel s spisom na tehnični, kjer bom delal homologacijo, da mi mojsti potrdijo ali zavržejo
No, ko bi vedel kaj lahko in kaj ne, koliko ton papirologije bom mogel zbrati ........................... je sama predelava še najmanjši problem

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Ne jul 14, 2013 5:50 pm

Zdaj si skos samo spraševal pa ugotavljal kako in kaj.

Ti bom iz lastnih izkušenj povedal. Preveč sprašuješ premalo delaš. Začni delat na avtu, začni predstavljat in boš videl, da bodo stvari začele tečt same od sebe. To da želiš homologirat določene zadeve, se boš ubada z temu sproti. Začni nekaj šraufat oz. nabavi nekaj robe in začnji menjat.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

bb2
Nov uporabnik

Napisal/-a bb2 To avg 27, 2013 11:10 am

chelichni je napisal/-a:Kar se gevind tiče, sem vprašal ker se mi je zdelo smešno poceni... Tolk pridejo samo fedri...

Drugače pa tukaj ni zdaj govora o nekem dirkalniku za rallyje ali gorsko hitrostne dirke, da bi mogli bit res top materijali! Za na raceland it uživat, in tišat po kakšni neprometni cesti je lahko tudi kakšna povprečna stvar gor. Gre se bolj za to, da nekaj naredim sam, kar imam že dolgo željo, in da se potem uživa.

Po mojih izračunih bi moglo it s slabimi 3000€ skozi.

LP Jan

Hudo dvomim
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov