Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Re: PlastiDip zaščita pred zimo???

Napisal/-a Jerch_ Če jan 23, 2014 9:42 am

bi lahko informativno vprašal koliko bi stalo dipanje celotnega avta? recimo bmw 1.. je res da je barve za nekje 250-300eu plus delo?

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Če jan 23, 2014 9:50 am

Jerch_ je napisal/-a:bi lahko informativno vprašal koliko bi stalo dipanje celotnega avta? recimo bmw 1.. je res da je barve za nekje 250-300eu plus delo?

Seveda, ti bom rajsi napisal ZS, da ne bo kaksne pritozbe zaradi kakega nedovoljenega oglasevanja..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Ferdoo
Nov uporabnik

Kraj: KP

Napisal/-a Ferdoo Če jan 23, 2014 10:39 am

Super
Jutri bom naročil RDS, ker nimajo za RD še razredčila oz. rekli so mi, da bodo kmalu začeli prodajat.

Uporabniški avatar
Bojanxe
Novinec

Napisal/-a Bojanxe Če jan 23, 2014 8:57 pm

EX-B je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:bi lahko informativno vprašal koliko bi stalo dipanje celotnega avta? recimo bmw 1.. je res da je barve za nekje 250-300eu plus delo?

Seveda, ti bom rajsi napisal ZS, da ne bo kaksne pritozbe zaradi kakega nedovoljenega oglasevanja..

Še meni prosim info na ZS :D
Alfa Klub Slovenija

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe jan 24, 2014 10:19 am

EX-B je napisal/-a:

hvala za odgovor na ZS! bom se oglasil kaj :D
pisem pa sem javno, da malo pokomentiram, če pač še komu prav pridejo te info.. imam črn avto in bi ga dal v mat črno. verjetno je precej lažje potem zaradi vseh notranjih robov in nasploh, ker ni treba biti tako natančen? si slučajno že videl tako kombinacijo? pride ta mat do izraza sploh, je nagubano dovolj?

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Pe jan 24, 2014 10:59 am

Crn avto v mat crno imas dve opciji:
- mat clear cez originalno crno - meni osebno lepsa opcija, ker pride lep "frosted" izgled (ne izgleda tako "flat" mat crna, doda malo globine). Na zalost ta opcija pride v postev samo v primeru, da imas originalen lak v odlicnem stanju
- mat crna navadna, bolj flat, pa seveda pokrije kake male praskice in podobne napake na originalnem laku

Mat pride do izraza, seveda. Enim je zelo vsec izgled, enim ne, je pa to popolnoma drug look. Ne razumem kaj tocno si zelel vprasat s tem, ce je nagubano? Ce si mogoce mislil kako izgleda finis dipa, ti lahko povem da je lep, gladek, mat finis, finis ni teksturiran, ce si slucajno to mislil.

@bojanxe: dobis ZS v kratkem
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Ferdoo
Nov uporabnik

Kraj: KP

Napisal/-a Ferdoo Pe jan 24, 2014 3:59 pm

Danes sem dobil RDS :) komaj čakam, da ga nanesem na avto :)

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko Sr apr 30, 2014 4:30 pm

Evo, tud mene je plasti dip navdušil po priporočilu kolega in ogledu parih filmčkov.. Danes prejel po pošti 4x sprej črna mat (cca 70eur).. Itaq pa bi špricnil še cel avto, ampak ne s tem sprejem.. to je bolj za feltne.. Koliko litrov plasti dipa približno se rabi za eno limuzinco?:)
Priponke
1.jpg

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B So maj 03, 2014 10:54 am

Uf M4rko, tole je nemski PlastiDip.. Ceprav ga dela ista firma kot originalnega ameriskega, je narejen v EU po EU regulativi, ki ne dovoljuje uporabe istih materialov v proizvodnji kot v USA. Zato je nemski PlastiDip VELIKO slabsi od originalnega ameriskega. Ce ga se nisi uporabil, priporocam da ga vrnes in narocis ameriskega. Kdo ga dobavlja, sem ti pa napisal ze v ZS skupaj z ostalimi odgovori.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So maj 03, 2014 11:09 am

V čem točno je razlika :?:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B So maj 03, 2014 11:15 am

Razlika naj bi bila v topilih ki jih uporabljajo. To se vidi ze takoj pri tem, da hlapi EU PlastiDipa niti pod razno ne smrdijo tako kot originalni USA PlastiDip. V praksi pa se to pozna pri tem, da je EU PlastiDip veliko slabse prekriven, veliko bolj voden, slabse se spreja (tudi pri pogreti piksni ne spreja lepo enakomerno, vsaj moja piksna ni), in pa meni osebno ga ni ratalo nanest tako, da bi se posusil v lep gladek finis (kar seveda z USA piksno ni poseben problem). Posledica vsega tega je, da so plasti EU PD-ja tanjse, kar se pozna pri zasciti in potem tudi odstranitvi. Jaz sem ga iz testne feltne, ki mimogrede zelo redko vidi sonce in je vecino casa notri v delavnici, odstranil po dobrem mesecu, pa se ni odstranil lepo v enem kosu kot USA PD, se je zelo rad trgal in pa ni imel take natezne trdnosti kot USA PD. Definitivno veliko veliko slabsi produkt za isto ceno kot uvozen originalni USA PD.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So maj 03, 2014 11:20 am

Kje se pri nas dobi usa verzijo? Lahko na zs ;)
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Napisal/-a M4rko So maj 03, 2014 2:29 pm

ojej, tnx.. še dobr da gre za kripo od avta :D ja nič to prvo rundo bom pokoristil to kar imam.. ker, če kaj sovražim je pa to pošiljanje nazaj:) ko bo zadeva fertik, popnem sliko kako zadeva izpadla z EU plastijem:) še dobro da nisem že kaj naročeval literskih EU plasti dip:)

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA So maj 03, 2014 3:57 pm

ne vem sicer kaj vi počnete, ampak za feltne poštrihat je ta nemški več kot dober in tudi ni nevem kakšne razlike, sam sem fletne poštrihal z nemškim ,cel avto pa z usa/uk...vse je odvisno od priprave in koliko nanosov je na avtu/fletneh, več jih je bolje je...avto sem "slekel" po 9 mesecih v plasti dipu in ni bilo težav nikjer, tako da priporočam...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B So maj 03, 2014 7:16 pm

TOYOTA: kot nekdo, ki se s tem ukvarja za biznis, sem obe varianti sprobal preden karkoli govorim. Seveda tudi nemska varianta deluje, ampak dejstvo ostaja: stane popolnoma isto kot uvozen originalni USA PD, je pa veliko slabsi produkt zaradi razlogov, ki sem jih napisal ze v prejsnjem postu. Glede na to, da se USA PD sedaj brez problema pri nas dobi isto kot EU PD, sem hotel samo opozorit, da za isto ceno in isto lahko dobis boljsi produkt.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Napisal/-a M4rko Ne maj 04, 2014 2:32 pm

One down, three to go:)
Priponke
1.jpg

Uporabniški avatar
MSrougeZX
Novinec

Kraj: Lendava

Napisal/-a MSrougeZX Sr maj 07, 2014 1:01 pm

Lani sem prebarval platišča na oranžno. Ker bi rad spremenil letos izgled me zanima, ali moram potrgat dol 5 slojev oranžne, ali lahko pihnem čez z mat črno, če ja, koliko slojev, verjetno ne 5 ali?
Laguna coupe 2.0 dci 2013
C4 Cactus Shine 1.2T 110 2018

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Sr maj 07, 2014 1:15 pm

MSrougeZX je napisal/-a:Lani sem prebarval platišča na oranžno. Ker bi rad spremenil letos izgled me zanima, ali moram potrgat dol 5 slojev oranžne, ali lahko pihnem čez z mat črno, če ja, koliko slojev, verjetno ne 5 ali?

PlastiDip lahko brez problema "nalagas" sloj na sloj dokler hoces. Oz. dokler ne zacne bit tako debelo, da ne izgleda vec lepo :) Ce imas oranzno se vedno lepo neposkodovano povrsino, potem lahko brez problema barvas cez z drugo barvo, ne rabis se olupit teh 5 slojev. Prednost tega je tudi, da crne lahko cez naneses samo toliko slojev, da dobis 100% barvno prekritost, saj imas ze tako ali tako primerno debelino za odstranitev in zascito.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
MSrougeZX
Novinec

Kraj: Lendava

Napisal/-a MSrougeZX Sr maj 07, 2014 1:33 pm

Se mi je zdelo, super, hvala.
Laguna coupe 2.0 dci 2013
C4 Cactus Shine 1.2T 110 2018

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr maj 07, 2014 6:36 pm

@EX-B: Kakšno pištolo imaš za nanašanje. Mogoče tako kot jo ima v programu slovenski uvoznik usa plastidipa :?:

Še nekaj me zanima... koliko bi približno stalo dipanje golfa 6, ki bi ga iz bele za probo dipal v črno in ali predstavlja dipanje v mat črno folirane strehe kakšen problem :?:

Je potrebno folijo odstranit?
1992 Fiat Uno 60 SX
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov