Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So dec 13, 2008 9:13 pm

Evo obljubljen filmček prvega vžiga.....sicer mal pozno ampak me je youtube nekaj jezo :)
Sliši se beeper ker so odprta vrata....
http://www.youtube.com/watch?v=Z4LuLLBPdpw
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy So dec 13, 2008 9:25 pm

Si majstor ti lisko si, da se greš lotit vseh teh popravil, razdiranja mašine... ;) A telefon si imel prislonjen na vrata, da se je tako treslo :P

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Po dec 15, 2008 11:44 pm

Traktor ni kaj.

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To dec 16, 2008 12:24 am

Scremer je napisal/-a:Traktor ni kaj.

Eh traktor je bolj mirn :lol:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po dec 29, 2008 9:11 am

Res laufa kot traktor.....verjetn ima celo malo lepši glas kot kak zetor:D Ampak men se dopade.....lep močan drhtajoč zvok mrzlega motorja.....vžiga mrzel lepše kot kak novi dizel.....prehitevanja so postala mačji kašelj....motor več kot 3000 obratov sploh ne rabi videt.....
Kot glavno pa je spet imela v mes prste elektronika.....že lep čas nazaj sem po forumu spraševal o pritisku olja. Na začetku sem misli (ker je pač zatekala nafta v motor) da toliko razredči olje , da čez čas postane redkejše in ni več pritiska. No ker pa se je po popravilo črpalke še vedno kazalo , da pada pritisk sem se po dolgem premlevanju odločil raziskat napako. Čudno mi je bilo da dokler je motor mrzel in tud po določenem času še vedno kaže pravi pritisk.No potem pa mi ni dalo mira ( le nekak se ne pelješ sproščen če veš da nekaj ni vredu (pa čeprav samo kazalo ni vredu)) in sem razkopal komplet elektroniko....vzel narazen in očistil vse konektorje kaj jih motor ima.....razkopal motorni računalnik ga lepo očistil in vse lepo zložil nazaj.....lej ga zlomka....pritisk se je namudoma popravil (prikaz) lepo drži konstantno minimalno 2 bara v prostem teku in malo čez 4 pri 3000 obratih.....No ker se je ob tej težavi izkazalo, da ne bo potrebno "spet" razkopat motorja , je pač potrebno postorit kaj druga.
No privoščil sem mu original olje z dodatkom za zadnji dif (kerje pač 99% v pogonu pod obremenitvijo)
Slika
Ker je za izpust olja potrebna demontaža pokrova diferinciajala......pokrov pa je pritrjen z 65timi vijaki :D pač jeep nebi bil jeep če ne bi en vijak jezil kot ne vem kaj.....vsi vijaki so šli lepo odtegnit en pa se ni dal....no po eni uri kletja....tolčenja (kak pa če je jeep....macola parti) gretja,hlajenja....se je predal....olje je bilo zelo črno....z veliko opilkov in usedlin.....
No po končanem in zmontiranem deklu ga je bilo potrebno malo olepšat...
Slika

Potem sma odkrila prostor za dve dodatni stilkali....
Slika
Ki vkljapljata tole.....
Slika
Morem reč da kr hudo močne......4x55W vezana vsaka prek svojga releja in svoje varovalke.
Slika
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po dec 29, 2008 9:22 am

Pozdravljeni
Lepo, lepo. Kaj pa zakon pravi o lučeh ( meglenkah ) montiranih na streho vozila?

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po dec 29, 2008 9:31 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Lepo, lepo. Kaj pa zakon pravi o lučeh ( meglenkah ) montiranih na streho vozila?

Lep pozdrav

Heh verjeli ali ne pravi tako da si ne moreš razlagat kako je pravilno.....prvo pravi da so lahko na vozilo luči katere je predvidel proizvajalec....potem v drugem odstavko je napisan , da so lahko luči na vozilo če jih vozilo potrebuje za svojo dejavnost.....potem pa je spet napisano da so lahko delovne luči če ne slepijo in ogrožajo drugih.....vsaj tako sem jaz razumel in prebral.....mogoč je spet kaka nova odredba .....naj me nekdo popravi.
Prižganih med vožnjo nimam in jih tud ne uporabljam na cesti.....prižgane so samo na kakih stran poteh in na kaki osamljeni makadamski cesti....So pa montažne.Nosilec je pritrjen na rob strehe same luči pa imajo konektor na strani tako, da jih lahk po potrebi tudi odstranim.
Slika

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po dec 29, 2008 12:00 pm

Pozdravljeni

V koliko se da zakon tolmačiti na več načinov je dobro. Sam sem imel grdo izkušnjo, ko so me na tehničnem izvrgli zaradi tega ( moja nesreča, da so bile luči fiksne in ne tako kot pri vas ) tako, da sem vsako leto demontiral komplet strešne luči, dokler se ni našel pameten policaj, mi vzel prometno, me poslal na tehnični in napisal lep plačilni nalog. In zgodbe je bilo v hipu konec.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po dec 29, 2008 12:31 pm

Na strehi imaš lahko delovne luči, vendar ne smejo biti med vožnjo prižgane. Prižgane imaš lahko na terenu ali, če kaj delaš, pa si svetiš z njimi.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Po dec 29, 2008 10:13 pm

kapo dol za projekt!! :bow drugega sploh nimam kaj za rečt! Res si mojster 8)
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po dec 29, 2008 10:25 pm

Lisko a greš jutr zraven na offroad?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po dec 29, 2008 11:27 pm

nebivedu je napisal/-a:Lisko a greš jutr zraven na offroad?

Žal me jutr cel dan ni doma.....tako da se priporočam za kdaj drugič:)

Me pa tko al tko blokada zadnjega difa jezi.....nikakor (do sedaj) mi še ni uspelo po kakih serijskih ali kaj , ugotovit ali ima to model sploh LSD zadaj ali ne.....Če avto dvignem z roko ni moč pognati samo enega kolesa (se sučeta obe če pa eno primem pa na drugi več nimam moči obrnit) ....včeraj pa sem sem probaj z eno na ledu z drugo na asfaltu.....in je kopala samo tista na ledu.....sicer se je avto trudil premaknit ampak ni bilo dovolj moči(no potem je čudežna ročka pomagala in avto se je brez problema premaknu )....po moje če bi bil navaden dif potem bi lahk eno kolo z roko normalno zavrtel (kot recimo spredaj.....tam lahk čist na izi goniš vsako kolo posebej). Točno še morem ugotovit a vendar mislim da je model z LSD difom....
Nekak tako je videt...
Slika
Pod točko 12 (kaj dost več ne vidiš pod pokrovom).....se mi dozdeva da je točno tak.
Vsekakor pa mi je že marolt omenjal menjavo teh plošč (sklepam da teh pred in za fedro) ...cena okrog 100 evrov.Verjetno se pa tudi obrabljajo, saj vsakič v ovinku drgnejo druga ob drugo.....na terenu pa še tok bolj....Ali se bom lotu še tega ali pa bom enkrat polet nardil lepi izlet v mozirje...si z lisico lepo spet ogledal mozirski gaj...jo povabil na kosilu.....ta čas pa bo avtek fertik :)
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To dec 30, 2008 12:05 am

Ne moreš enega blokirat in drugega v prazno vrtet - vsaj pri meni ne gre - mora bit kr ogromna sila za tak premik. Al pa imam jst tut LSD zadaj, pa ne vem zanj. (nekatere feroze so to imele).

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To dec 30, 2008 1:41 am

nebivedu je napisal/-a:Ne moreš enega blokirat in drugega v prazno vrtet - vsaj pri meni ne gre - mora bit kr ogromna sila za tak premik. Al pa imam jst tut LSD zadaj, pa ne vem zanj. (nekatere feroze so to imele).

Ja sej pravim.....med tem ko spredaj lahko (če avto dvigneš na eni strani lahko tisto kolo kamot vrtiš pa se vseen dif poleg suče) zadaj pa ne gre.....torej po tej logiki ima neko zaporo (delno) in LSD rabi dodatek k olju ( tista mala flaška) da ob trenju (ko se ena kola vrti hitrje kot druga) zgosti olje in prime še druga kola.....v bistvu kot visko sklopka. Ampak pr men očitno ne pride do tega.....zaj pa al so lamele že tok obrabljene ali pa ni tak dif kot jaz mislim da je.
Slika

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO To dec 30, 2008 11:09 am

Glede na tist test na ledu je moč sklepati, da LSDja ni; eventuelno, da ne deluje;
A na diferencialu pa nič ne piše (tip, kataloška,... karkol)?
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To dec 30, 2008 11:25 am

GorazdO je napisal/-a:Glede na tist test na ledu je moč sklepati, da LSDja ni; eventuelno, da ne deluje;
A na diferencialu pa nič ne piše (tip, kataloška,... karkol)?

Dif ima ploščico na kateri piše:
52098768 L
3 73 5775 3
Tega pa niti približno ni v katalogu.
Slika

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO To dec 30, 2008 12:23 pm

sej.. verjetno si tole že našel - http://www.scribd.com/doc/2678155/Jeep- ... ts-Catalog

na 4. strani je identifikacija z. diffa- Dana model 35 itd... morda bi si s tem lahko pomagal pri identifikaciji?
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To dec 30, 2008 12:37 pm

Mam te kataloge vse doma....
Na pokrovu difa pa so oznake:

3226
060 6
REV 6
05 04 94
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po feb 02, 2009 9:00 pm

Ker so nekateri na forumu celo prišli do idej, da tisti , ki pač ne zaviramo pretirano z motorjem hitro pregrejemo ali pa uničimo bremze.....sem danes šel po par paketov :)

Slika
Not pa v vsej ameriški lepoti :D
Slika
Slika

Nekaj jih more zagrabit :D
Slika

In pa ker zadnje zavore ne smejo niti malo zaostajat za prednjimi.....nove obloge in oba nova cilindra.
Slika
:wink:
Slika

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po feb 02, 2009 10:42 pm

Koda: Izberi vse
Če koga motijo kilometri jih lahko poljubno nastavim

:D
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov