Ko ni ročnega oblikovanja in krivljenja 2 mm debele pločevine je vse hitr narejen.
Mislim pa da se ti bolj zdi da zadeva hitro napreduje. Barvanje potniškega prostora zahteva relativno malo časa v primerjavi z izdelavo enega zadnjega koloteka. Če rečem da je čiščenje, brušenje in barvanje kabine vzelo 5 ur bo to kr dovolj natančna ocena. Pri izdelavi zadnjega koloteka sem recimo za 1 kos pločevine velikosti 12x40 cm porabil 1 uro samo za oblikovanje in prilagajanje. Debelina pločevine v kombinaciji z kompleksnimi oblikami je katastrofa. Sprednja koloteka je bilo enostavno
popravit.
Časovno zamudna sta bila recimo tudi oba pragova. 2 para rok sta imela 1 vikend konkretno velik dela na 1 strani, drugače pa ga zmagata oba boka. Za vsakega porabil 1 dan, da sem ju obrezal in prilagodil na željeno obliko ter seveda primerno pripikal.
Posebna zgodba pa je seveda varjenje in brušenje zvarov. Po vsakem delovnem koncu tedna bil zapečen, kot da bi bil na morju na dopustu. Čeprav je bil moj zadnji letni dopust zaradi dela prestavljen iz avgusta na november, sem se lahko pohvalil z lepo zagorelo poltjo
V glavnem, zadeva se odvija naprej, bo pa napredek po novem zelo odvisen od razpoložljivih financ, ker prihaja faza obnove, ko je potrebno nabavit ogromno mehanskih delov, z šefom pa ugotavljama, da je tale gospodarska kriza konkretno oklestla moj račun (neplačništvo

)
In potem spet samo stokam
Ja, tale obnova je taprav užitek in ko me tu pa tam kdo ki se vsaj malo spozna na delte vpraša, če mi je žal da ne obnavljam "tapravega" modela, mu z nasmeškom na obrazu odgovorim da to sploh ni predmet pogovora.
Je neko posebno doživetje, ko po celih dnevih preživetih za računalnikom, pridem v garažo in z rokami nekaj ustvarjam. Še lepše je, če se mi tu pa tam kaj posreči

In še nekaj na temo ravnanja strehe...
V nedeljo zvečer psa peljal na sprehod, ker on pač ne zastopi, da celodnevno delo v garaži pusti posledice na telesu povprečnega pisarniškega mojstra v obliki utrujenosti in zelo jasno in glasno potem "razlaga" kaj si želi .
No in med sprehodom sem opazoval, kako je asfaltna podlaga na eni od cest zdelana. Predvsem za vse neravnine v obliki jam sem že v živo videl kako na njih varim navojne palce in potem to ob pomoči enega HOP profila vlečem ven in ustvarjam solidno ravno površino, ki jo zgladi kit. Zgleda da sm se malenkost preveč vživel v vlogo kleparja

Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......