Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Re: Car Wrapping - prihodnost ali le trenutni trend?

Napisal/-a yashica Če mar 21, 2013 5:54 am

Za nekoga, ki prvič reže folijo na avtu je najbolje, da najprej vadi na balonu. Ko mu bo uspelo porezati folijo in bo pri tem balon ostal cel oziroma ne bo počil je na dobri poti, da mu uspe tudi na pločevini.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Maxl1
Nov uporabnik

Napisal/-a Maxl1 Če mar 21, 2013 9:43 pm

Pozna kdo koga, ki v okolici Ljubljane kvalitetno folira? Bi rad dal streho folirat, pa sem našel ljudi, ki folirajo samo na Štajerskem koncu.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če mar 21, 2013 9:58 pm

ali so lahko kakšni negativni efekti na laku zaradi folije?

gizmokak
Nov uporabnik

Napisal/-a gizmokak Pe mar 22, 2013 10:23 am

Če je spodaj lak načet oz "zmatiran", če ima balončke, če je spikan, če je od smole, če blablabla... Potem ja. Lahko ob odstranitvi folije lak potegneš s sabo. Še prej pa bo za to poskrbela folija sama. Folija je "živa" in se s temperaturami tako kot vsi materiali (vsak različno) razteza in krči. Pri tem bo lahko pobrala lak sabo (bo odstopil od površine) in na tem mestu bo folija skupaj z lakom "v zraku". Posledično bo videt kot balonček oz lisa, prej ali slej bo tam tudi počla ker nima stika s fiksno podlago. Rezultat si predstavlaš...
V kolikor je lak spodaj nepoškodovan in zdrav. Se nimaš kaj bat. Seveda ob uporabi kvalitetnih folij. S kitajskimi se dogaja, da pustijo lepilo na podlagi (poleg vseh ostalih bedarij) in boš moral z agresivnimi čistili to očistit. Za lak to ne predstavlja nič lepega.

Če te še kaj zanima praši. upam, da sem ti odgovoril dovol :D
Zadnjič spremenil gizmokak, dne Pe mar 22, 2013 10:25 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Vse sem pokradu, samo izpit in diplomo sem kupu...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe mar 22, 2013 10:25 am

gizmokak je napisal/-a:Če je spodaj lak načet oz "zmatiran", če ima balončke, če je spikan, če je od smole, če blablabla... Potem ja. Lahko ob odstranitvi folije lak potegneš s sabo. Še prej pa bo za to poskrbela folija sama. Folija je "živa" in se s temperaturami tako kot vsi materiali (vsak različno) razteza in krči. Pri tem bo lahko pobrala lak sabo (bo odstopil od površine) in na tem mestu bo folija skupaj z lakom "v zraku". Posledično bo videt kot balonček oz lisa, prej ali slej bo tam tudi počla ker nima stika s fiksno podlago. Rezultat si predstavlaš...

Če te še kaj zanima praši. upam, da sem ti odgovoril dovol :D

ok. obstojnost same folije ( govorim o mat izvedbi) je vsaj 5 let?

gizmokak
Nov uporabnik

Napisal/-a gizmokak Pe mar 22, 2013 10:28 am

To garantira proizvajalec folij OB PRAVILNI APLIKACIJI. S tem so izključene avtopralnice ipd. Nekje do 10 pranj mat folija prenese, nato se načne coating (laminat zaščita). Postopoma ima folija vedno majn zaščite in začne bledet, pokat, luščit ipd.

V praksi..... So bol trpežne, kot navaja proizvajalec :) Vsak dan gledam testno (v podjetju) zliman avto v karbon, pa je tam že 3leta in vsaj 50x v avtopralnici pa je kot prvi dan. Razen fizičnih prask od nohtov, robide ipd...

Black_Racer

Napisal/-a Black_Racer Pe mar 22, 2013 10:49 am

Maxl1 je napisal/-a:Pozna kdo koga, ki v okolici Ljubljane kvalitetno folira? Bi rad dal streho folirat, pa sem našel ljudi, ki folirajo samo na Štajerskem koncu.

http://www.poglejpoglej.si/

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe mar 22, 2013 11:12 am

gizmokak je napisal/-a:To garantira proizvajalec folij OB PRAVILNI APLIKACIJI. S tem so izključene avtopralnice ipd. Nekje do 10 pranj mat folija prenese, nato se načne coating (laminat zaščita). Postopoma ima folija vedno majn zaščite in začne bledet, pokat, luščit ipd.

V praksi..... So bol trpežne, kot navaja proizvajalec :) Vsak dan gledam testno (v podjetju) zliman avto v karbon, pa je tam že 3leta in vsaj 50x v avtopralnici pa je kot prvi dan. Razen fizičnih prask od nohtov, robide ipd...

ta avto ima mat folijo že dobre 2 leti, sedaj bo že tretje leto...potem problem kar se dežja tiče nebi smel biti?

sedaj je problem, ker avto stoji pod "streho" in ni imel stika z snegom kaj šele z dežjem, pri moji uporabi bi bil pa izpostavljen tako dežju, soncu kot snegu itd...

gizmokak
Nov uporabnik

Napisal/-a gizmokak Pe mar 22, 2013 11:36 am

Dež in sneg nimata veze. Zanimivo je da se sneg na mat folijo še majn prijemlje... :)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne mar 24, 2013 11:33 am

Imam željo polimat avto s folijo a me zanima, ker je lak cel a umazan, bi ga v prvo spoliral a, če nebo šlo s poliranjem lahko dam folijo gor ??? Prednja hauba, streha in zadnja hauba bi dal v folija in ogledala še .

gizmokak
Nov uporabnik

Napisal/-a gizmokak To mar 26, 2013 6:19 pm

Kako misliš umazan lak? Zmatiran? Se lušči? To moreš obvezno popravt. Čene bo v zraku, lak in folija... Piši PM če si primorc, se oglasi mimo...

ArtisticStudio
Nov uporabnik

Kraj: Celje-Laško

Napisal/-a ArtisticStudio Ne jul 07, 2013 7:34 am

leplenje zaščitne folije na vozilo.Folija preprečuje poškodbe laka.
Slika
Slika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov