Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

ElGato
Poznavalec foruma

Re: VW Mk1 GTI by ElGato customz

Napisal/-a ElGato Če feb 02, 2012 8:58 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:
fitipalDDi je napisal/-a:Itaq, dela je ogromno in ga kar ne zmanjka. Tole ko si dal kit / maso na spoje ... sem ekrat gledal ko mi ja avtoličar to delal na orignal spojih (ker je bil menjan prag na avtu) je lepo dal nanos širine cca 6-8mm ... potem pa čopič v eno raztopino (zgledalo je kot redko olje) potegnil po nanosu v eno smer ... ej, kot original :) pa povsod enakomerno ;)

Po vsej verjetnosti cet. Vsaj tako jaz delam....Finta vsega pa je , da se ne prime na čopič/prst ali s čimerkoli pač delaš.

x2

prvic ko se nisem vedel, sem malo morje rokavic zamenjal ker te navadne kr potrga ko jo zlepi skupi

Ja, tak se dela, ko morajo biti čiste lepe ravne linije... Tukaj je namen silikona ta, da se čimbolj vtre, kar pomeni, da sem ga stapkal v luknje in ga nanesel v čim večji količini - zaradi zaščite... Na silikon pride nanešen body, ki ga popolnoma prekrije...
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Pe feb 03, 2012 11:07 am

Nanos body-ja...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

_Roba_
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a _Roba_ Pe feb 03, 2012 12:07 pm

Aha body te je izdal v kero smer cilas :lol:

Slika

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe feb 03, 2012 1:03 pm

Body si nanašal 1x ali večkrat? Nanašal si na debelo ali je bolje manj?
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Pe feb 03, 2012 1:40 pm

primozek68 je napisal/-a:Body si nanašal 1x ali večkrat? Nanašal si na debelo ali je bolje manj?

bodi naj bi se nanašal nekje do 0.6-0.8mm. enakomerno seveda.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe feb 03, 2012 1:44 pm

Ja na piksni marsikaj piše, ker pa mi ElGato deluje, kot da se mu sanja kaj dela, potem me zanima, če ima kakšen svoj ''recept''.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Pe feb 03, 2012 3:17 pm

primozek68 je napisal/-a:Ja na piksni marsikaj piše, ker pa mi ElGato deluje, kot da se mu sanja kaj dela, potem me zanima, če ima kakšen svoj ''recept''.

hehehe to ne piše na piksni ampak tako priporoča proizvajalec. podatek je prebran iz else. upam da poznaš

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe feb 03, 2012 4:15 pm

Pa dobr no, a te mama ni marala?

piksna/etka/elsa/ isti k***c, okej? Vprašanje je bilo namenjenu mojstru. Ko bom pa rabil, da mi nekdo prepisuje iz else, ti bom pa rekel.

Vprašanje ElMačku ostaja....

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Pe feb 03, 2012 5:22 pm

primozek68 je napisal/-a:Pa dobr no, a te mama ni marala?

piksna/etka/elsa/ isti k***c, okej? Vprašanje je bilo namenjenu mojstru. Ko bom pa rabil, da mi nekdo prepisuje iz else, ti bom pa rekel.

Jaz sem ga nanašal postopoma - večkrat (po občutku)... Ne sme ga biti preveč naenkrat (začne tečt)... Se hitro suši, tako da lahko greš hitro pol spet prek znova in znova - gre kr precej tega gor... Šparat pri body-ju glih ni priporočljivo, zato priporočam, da se ga nanese toliko da je vse prekrito in da so zapolnjene vse luknje na delih, kjer so raznorazni stiki in so bolj izpostavljeni - tam ga naj bo raje malo več... Pač po občutku... Gre pa zelo lepo delat s tem, če imaš pištolo...

V glavnem boljše več kot premalo...
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Pe feb 03, 2012 5:22 pm

_Roba_ je napisal/-a:Aha body te je izdal v kero smer cilas :lol:

Slika

:mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe feb 03, 2012 5:23 pm

_Roba_ je napisal/-a:Aha body te je izdal v kero smer cilas :lol:

Slika

Ne pa ni.. gasilci majo spodaj črnorjav body =P

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Pe feb 03, 2012 7:43 pm

primozek68 je napisal/-a:Pa dobr no, a te mama ni marala?

sam tko informativno... elsa ni izraz za neko posodo/piksno ali kaj podobnega ampak program ki ga uporablja grupa VAG v katerem je vse opisano (postopki dela, merske enote, debeline izolacije/barve, kar se motornega sklopa tiče, itd....) zadevo lahko naneseš na debelo ali na tanko in enakomerno in je učinek isti. sicer pa če boš imel kdaj možnost poglej kako na debelo so izolirani pragi. tovarniško nikoli več kot 1mm.
aja in te o mami in podobno prosim ne omenjaj več ok.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe feb 03, 2012 10:33 pm

ElGator, hvala za odgovor iz prve reoke. Sprašujem zato, ker sem imel občutek, da če je preveč nadebelo nanešen, se kar v krpah lušči dol.

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic So feb 04, 2012 7:04 am

primoz, zakaj bi se luscil, lusci se v primeru ce nimas vredu pripravljene podlage, to pa je tako kot pri vseh stvareh, ki se nanasajo na razlicne materiale...fantom, eno je zascita novega avta, in to pocetje z odmerjeno kolicino, kjer je z vsakim prehodom metanje denarja skozi okno, plus tega se vsa zadeva nanasa na strojno nanasanje preko robota, kar pa pomeni da clovek, naj se bo toliko izkusen, tega ni primoran izvesti...in to da si rekel da je vseeno ce je debel ali tanek nanos, lih se nebi strinjal s tem...kot je gato rekel, kjer imas obcutek da ga je potrebno vec ga pac naneses vec, spoji itd...ravne povrsine ga res ne rabijo tolko...in tukaj se gre za obnovo/predelavo...tako da bi bilo boljse iskati individualne podatke o tem nanasanju, od ljudi, ki so to ze poceli...

gato, kar tako naprej, redno spremljam...me prav zanima koncna podoba =)
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato So feb 04, 2012 9:38 am

dominic je napisal/-a:primoz, zakaj bi se luscil, lusci se v primeru ce nimas vredu pripravljene podlage, to pa je tako kot pri vseh stvareh, ki se nanasajo na razlicne materiale...fantom, eno je zascita novega avta, in to pocetje z odmerjeno kolicino, kjer je z vsakim prehodom metanje denarja skozi okno, plus tega se vsa zadeva nanasa na strojno nanasanje preko robota, kar pa pomeni da clovek, naj se bo toliko izkusen, tega ni primoran izvesti...in to da si rekel da je vseeno ce je debel ali tanek nanos, lih se nebi strinjal s tem...kot je gato rekel, kjer imas obcutek da ga je potrebno vec ga pac naneses vec, spoji itd...ravne povrsine ga res ne rabijo tolko...in tukaj se gre za obnovo/predelavo...tako da bi bilo boljse iskati individualne podatke o tem nanasanju, od ljudi, ki so to ze poceli...

Evo, točno tak... Hvala... ;)

Lušči se lahko samo zaradi slabe priprave (to pomeni, da je potrebno pred nanosom novega body-ja površino vredu pripraviti in očistiti - odstraniti mastno, umazanijo)...

Glede zaščite novega avta v tovarni, je res čist drugo kot zaščita doma (ročno delo)... In ja, jaz tudi nerad prebiram raznorazna navodila kako se dela, ampak raje vprašam kakšne stare mojstre, ki delajo to že več let (saj vsi vemo - nekaj je praksa, nekaj pa teorija)...
Slika

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom So feb 04, 2012 11:44 am

ElGato je napisal/-a:
dominic je napisal/-a:primoz, zakaj bi se luscil, lusci se v primeru ce nimas vredu pripravljene podlage, to pa je tako kot pri vseh stvareh, ki se nanasajo na razlicne materiale...fantom, eno je zascita novega avta, in to pocetje z odmerjeno kolicino, kjer je z vsakim prehodom metanje denarja skozi okno, plus tega se vsa zadeva nanasa na strojno nanasanje preko robota, kar pa pomeni da clovek, naj se bo toliko izkusen, tega ni primoran izvesti...in to da si rekel da je vseeno ce je debel ali tanek nanos, lih se nebi strinjal s tem...kot je gato rekel, kjer imas obcutek da ga je potrebno vec ga pac naneses vec, spoji itd...ravne povrsine ga res ne rabijo tolko...in tukaj se gre za obnovo/predelavo...tako da bi bilo boljse iskati individualne podatke o tem nanasanju, od ljudi, ki so to ze poceli...

Evo, točno tak... Hvala... ;)

Lušči se lahko samo zaradi slabe priprave (to pomeni, da je potrebno pred nanosom novega body-ja površino vredu pripraviti in očistiti - odstraniti mastno, umazanijo)...

Glede zaščite novega avta v tovarni, je res čist drugo kot zaščita doma (ročno delo)... In ja, jaz tudi nerad prebiram raznorazna navodila kako se dela, ampak raje vprašam kakšne stare mojstre, ki delajo to že več let (saj vsi vemo - nekaj je praksa, nekaj pa teorija)...

z zgoraj napisanim se tudi sam strinjam in dajem obema prav. res je eno praksa in drugo teorija. in ker imam že sam iskušje takšne in drugačne z odstranjevanjem doma nanešene izolacije od kao mojstra ki je bila debela celo centimeter sem zato napisal podatek ki sem ga našel v zgoraj omenjenem portalu oz. teh. pomočniku. je pa videti na sliki da je elgato res taprav maček ki resnično obvlada svoj posel in da je tudi izolacija tako nanešena kot mora biti. je pa logično samo po sebi da je na ispostavljenih delih malce debelejša plast kod pa na manj ispostavljenih.

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Ne feb 05, 2012 1:45 pm

Medtem, ko je avto bil na boku, sem pobrusil in na novo zaščitil tudi del, ki je v bistvu neviden in skorajda nedostopen, to je del po vetrobranskim steklom v motornem prostoru, kjer je vezna stena...

Slika

Slika

Odvijačenje volanskega droga...

Slika

Slika
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Ne feb 05, 2012 1:50 pm

Ko sem dokončal podvozje, smo avto postavili nazaj v vodoraven položaj, da še popravim oziroma obnovim koloteke...

Slika

Slika

Slika

Slika

Tudi znotraj bom pobrusil staro izolacijo...

Slika
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Ne feb 05, 2012 1:56 pm

Brušenje...

Slika

Slika

Tam, kjer je bila izolacija še v odličnem stanju, je nisem popolnoma zbrusil, saj je bila res v odličnem stanju - sem pa jo zbrusil toliko da sem jo pripravil na novi nanos...

Slika

Slika
Slika

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a dgreso Po feb 06, 2012 11:16 pm

ko bom hodil kaj po tvojem koncu te pokličem pa pridem špogledat to čudo. razen če ni top secret vse skup :D
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov