Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Obnova: Yugo 45A, letnik 1986

Napisal/-a TrijoAdijo Ne maj 19, 2013 6:58 am

kosir1234 je napisal/-a:ja moj je tist v reviji :D

Me pa frgazar nekej j**e, nikakor se ga ne da prav naštelat hudiča :evil:

Svaka čast :bow

Glede frgazerja: Imaš plovec prav nastavljen? Pa cel frgazer dihta?
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

kosir1234
Novinec

Napisal/-a kosir1234 Ne maj 19, 2013 9:06 pm

problem je, ker z vijakom ki štelaš zrak, se ne zgodi nič ko ga vrtiš :D

Gremo pa na izlet z drugim avtom, ker sm nekaj zajebu zgleda, ko sm sestavlu in smo ga mogl pršlepat dam :D

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po maj 20, 2013 10:49 am

Pol pa frgazer dol, razdret,spucat,spihat in pregledat,če je vse na svojem mestu.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

kosir1234
Novinec

Napisal/-a kosir1234 Pe maj 24, 2013 8:41 pm

Kupte če koga zanima, skeniru vam nam, ker se ne spodob :D

Slika

Slika

Tole sm tud prejšn tedn delu:

Pretegneni fedrčki v razdelilcu vžiga... ker se z obrati vžig malce zamika se more tud nazaj vrnit v prvo lego... če pa ne fedrčki ne šponajo v prvotno lego poskakuje rotorček naprej in nazaj... In z stroboskopom (upam da sm prav napisu :D ) zgleda to tako da se vžig premika par stopinj sam od sebe....
Slika

zamenjano, spucano, namazano
Slika

ker sm štorast sem polomu distančnik razdelilca, ki gre notr v blok, sem dal narest novega :)
Slika

kosir1234
Novinec

Napisal/-a kosir1234 Sr jun 05, 2013 1:35 pm

Evo nove luči:
Slika

tko je blo prej:

Slika

Zarad tega sem mel pa probleme:
Slika

Zgoraj je "nova" palčka za pogon pumpe... ker sm narobe zložil skup jo je 5mm zbruslo :\
Ker mi špene v motorju niso nič prav pasale (čeprav sem karter par tednov prej že dol snel), sem ga spet dol vzel in še enkrat zadihtal... Tokrat sem poslušal enega majstra in sva dihtnge naredla na njegov način, originalne sem pa kar nazaj v omaro pospravu... In dihta, nič ne solzi :D Sproti sem pa še menju semering pri jermenici in dihtnge na benz pumpi :)

Torej dihtnge iz "tagostga" kartona
Slika

spucan karter:
Slika

Zdj mam pa mir na levi strani motorja, na drugi strani pa zamenjam semering, ko bo prišel 5stopenjski menjalnik :D

Uporabniški avatar
kesneberg
Novinec

Kraj: Do Grosuplja

Napisal/-a kesneberg Pe jul 12, 2013 10:35 pm

Svaka čast, rihtahš avto moje mladosti.
Nisam pa opazil da bi menjal tesnilo glave, 45 so rade preplozale, sploh če se po hribih voziš. Men je vodo pihnila na Austrijski strani podkorena, tako da sem z dimni signali pr odprtih rampah čez mejo letu. So vsi cariniki zuni stal ma mahal da naj grem čimprej čez. (jaz pa nič šverca u paketregrju).
Drugač pa Y45 je zakon, sem jo v eni furi 2dni teral do Amsterdama pa nazaj, davnega 89. Ča cager ne skače pa brisalci ne štekajo ni Yugo.
Jaz sem predvžig štelal po klasiki na 5w žarnico, stroboskop je ponavadi lagal zaradi luftov frtajlerja.

kosir1234
Novinec

Napisal/-a kosir1234 Ne jul 14, 2013 7:27 pm

Glavo se bo obnovilo pozimi, pravtako komplet predno podvozje...
zdaj se samo vozim, ker sem prodal avto za vsak dan, ker itak šiht mam pri sosedu, popoldne fušam v delavnici cel dan in avta sploh na rabim (vsak dan na kavo in nazaj :D )

Sem pa šel v vročini na mangrtsko cesto in tam pod vrhom so ble skale na cesti in ko sem jih počasi obvozu ni šlo čez klanec, sem mogu it po zalet haha :D

uff amsterdam, tja tud hočem 1x it :)
Cager skače za hitrost in gorivo, brisalci kdaj mal šteknejo, počasna in hitra stopnja sta skoraj isti...
Lufta v frtajlerju ni več... no ni ga več toliko kot je blo :lol:

Štelanje na 5w žarnico mi pa ni znano... se vidi, da sem malo premlad, lahko kdo opiše ta postopek? :)

Uporabniški avatar
kesneberg
Novinec

Kraj: Do Grosuplja

Napisal/-a kesneberg Po jul 15, 2013 10:00 pm

kosir1234 je napisal/-a:Štelanje na 5w žarnico mi pa ni znano... se vidi, da sem malo premlad, lahko kdo opiše ta postopek? :)

lahko uporabiš tud fazenbrifer če ti ok svet, drugač pa takole. Na 5w žarnico nalotaš žice, eno daš na maso, eno pa na vijak za od platin(na boku ohišja frt.) Postaviš cahn na vtrajniku na 7st.pred mrtvo točko (nej me popravijo če ni tako) Odviješ pritrdilni vijak frt, toliko da se vrti brez lufta, vrtiš frtjler da posveti žarnica, malo nazaj da vgasne,(tuki je mal filinga) priviješ pritrdilni vijak frt. če ga mal frcneš mora lučka posvetit tako maš začetek odpiranja na 7 st.. Platine sem pa štelal na 0,45 na vrhu kladivca.
Podobn smo štelal tud katrce, pa 101.
Še ena iz zaloge, če je počena kapa lahko preveriš tako da prižgeš mašino in z grafitnim svinčnikom (navaden HB) pelješ okoli, če preskoč iskra je kapa počena.

Uporabniški avatar
Rocky Balboa
Nov uporabnik

Napisal/-a Rocky Balboa So jul 20, 2013 7:48 pm

http://www.youtube.com/watch?v=BwVvCn3L9b4

Živijo!
Kakšen je nalov skladbe, ki se začne pri 1:51 in pa tiste, ki se začne pri 2:46 ? Najlešše hvala za odgovor. BTW, lep avto
Rising up, back on the street..

Uporabniški avatar
Amadej
Nov uporabnik

Napisal/-a Amadej So jul 20, 2013 9:09 pm

Rocky Balboa je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=BwVvCn3L9b4

Živijo!
Kakšen je nalov skladbe, ki se začne pri 1:51 in pa tiste, ki se začne pri 2:46 ? Najlešše hvala za odgovor. BTW, lep avto

http://www.youtube.com/watch?v=lAZgLcK5LzI
http://www.youtube.com/watch?v=92cwKCU8Z5c
Clio driver :)

Uporabniški avatar
Smrk
Nov uporabnik

Napisal/-a Smrk Po jul 29, 2013 6:14 pm

Srce me boli, ker tele teme nisem odkril prej. Dober teden nazaj sem vrgel v smeti ene 50 avdio kaset, skoraj novih in bi ti jih z veseljem podaril.
Priden si, lepo rihtaš Yugeca, ne obremenjuj se s provokatorji, saj vidiš, da je večina navdušena nad tem, kar počneš. Srečno.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost