Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po feb 02, 2009 10:54 pm

Oglas je od danes naprej zbrisan :) Enostavno se morajo zavore vlečt pri men :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po feb 02, 2009 10:59 pm

vse bol me mika da bi imel terenca :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Po feb 02, 2009 11:26 pm

Imeti takega pravega terenca pomeni RAZSVETLITI se in preiti v NAJVIŠJE dojemanje premikanja iz A bo B. Enako kot postati vegetarijanec, superjebač, motorist, lovec, nacionalist, pristaš določene superiorne znamke,......
Za to moraš biti malo...malooff..
Če pa se že odločiš, wellcome to the club...

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ To feb 03, 2009 1:07 am

jaz sem veliko off :lol:

prvo moram postimati ta projekt ki ga delam potem pa bi znalo biti za drugi nekaj v tej smeri
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To feb 03, 2009 3:51 pm

kofy je napisal/-a:Imeti takega pravega terenca pomeni RAZSVETLITI se in preiti v NAJVIŠJE dojemanje premikanja iz A bo B. Enako kot postati vegetarijanec, superjebač, motorist, lovec, nacionalist, pristaš določene superiorne znamke,......

Hehe to za mene tud velja? :D Je pa res da začneš malo drugače mislit.....Način vožnje se ti spremeni....na pot se odpraviš z več opreme.....zjutraj se ne vstajaš več prej ,da bi dvorišče skidal... :D

Sicer pa za info o vzdrževanju....za vse kar je na slikcah sem dal 233 evrov.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne feb 08, 2009 8:54 pm

Eto prišel je čas ko so zavore rekle NE ob zaviranju......
No in tako se je začelo.....že zadnjič slikce novi zapakiranih zavor, ki pa so danes romale na avtek.
Prvo se je blo treba lotit diskov, saj stari so bili načeti do konca....
Slika
Kr hitro so šli dol ( presentljivo....nekdo je enkrat omenil kako zajebano je šravfat liskotovega jeepa.....) ampak po resnic povedan ima narjeno enostavno kot navaden cestni avto....
Slika

Meli so skoraj 3mm roba :shock:
Slika

Še enkrat slikana vsa roba na kupo...
Slika

No ne vem ali je treba res povsod šparat (recesija?). Namreč zadnje pakne niso barvane....navaden goli pleh. Že v škatli v original foliji so ble že rahlo rjave....no zadeva se je pobrusla in pobarvala.....no treba je tudi mal pogret da se barva lepo prime:)

Slika

No med tem ko se zadnje pakne sušijo.....se spredaj nardi do konca.
Slika

Prav lepo zglleda:)
Slika

Zadaj ni bilo tako rožnato....Ker je že kr lep čas puščal zav. cilinder se je zadaj kr nabralo svinjarije in vsega....
Slika

Vse kose je bilo potrebno lepo očistit in pobarvat....
Med sušenjem :D
Slika

Vse lepo zloženo in namazano ter pripravljeno na konkretno zaviranje :D
Slika
Slika
Slika
Zaenkrat je to to :)
Lisica mi tokrat ni pomagala, ker je v mirovanju je pa prišla tu pa tam malo pošpegat :D
Slika

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne feb 08, 2009 11:48 pm

Pozdravljeni

"lisko" izredno lepo opravljeno delo, vredno pohvale. Hmmmm ali bom dobil konkurenco? Haha

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne feb 08, 2009 11:51 pm

kofy je napisal/-a:Imeti takega pravega terenca pomeni RAZSVETLITI se in preiti v NAJVIŠJE dojemanje premikanja iz A bo B. Enako kot postati vegetarijanec, superjebač, motorist, lovec, nacionalist, pristaš določene superiorne znamke,......

Pozdravljeni

Hahahahahahah, do solz sem se nasmejal. Kakšen slikovit opis "posebnežev", nas "normalni" smrtnikov.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po feb 09, 2009 4:10 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

"lisko" izredno lepo opravljeno delo, vredno pohvale. Hmmmm ali bom dobil konkurenco? Haha

Lep pozdrav

Heheh nikoli se ne ve :D Je pa res da je tole bilo dva dni laganega dela.....pač da vse lepo očistiš....obrusiš....pobarvaš....posušiš....in sestaviš skupaj nazaj. Tak način dela je za avtomobilsko delavnico smrt.....:)
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So feb 21, 2009 5:24 pm

Nekaj se pač more dogajat...:D
Zadnjič v najhujšem metežu je začel silit s temparaturo vedno višje.....obstal , dolil vodo in ga zapeljal v garažo. Ker nekaj izkušenj z dizli mam sem točno vedel kje tiči problem....
Tačelo se je ob enajstih.....in ob treh je bil rezultat tole.
Slika
Za primerjavo velikosti bastov...
Slika
Zanimiv sistem klaviature...
Slika
No zgodba podobna kot izpred leta in pol s petko......tesnilo celo....ampak nič kaj rožnato ko sem obrnil glave...
Slika
Slika

In pa vse lepo zloženo na delavni mizi. Upal sem da bo pokjena vsaj samo ena glava....
Tako da sedaj se iščejo vse 4 izpravne glave :)
Slika
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So feb 21, 2009 5:45 pm

Lisko v snežnem metežu večina avtomobilov proba zakuhat. To je zato, ker se spredaj pred kilerjem nabere ogromno ledu in snega in blokirajo pretok zraka. Pri terencih je to še bolj izrazito, ker so spredaj pravokotni. Če vsake toliko časa ustaviš in sčistiš zadeve, je boljše za avto. Ali pa moraš imeti 10cm od maske do kilerja in potem vseeno pride dovolj zraka zraven.

Tako da pomoje pretiravaš s tem popravljanjem.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So feb 21, 2009 5:59 pm

nebivedu je napisal/-a:Lisko v snežnem metežu večina avtomobilov proba zakuhat. To je zato, ker se spredaj pred kilerjem nabere ogromno ledu in snega in blokirajo pretok zraka. Pri terencih je to še bolj izrazito, ker so spredaj pravokotni. Če vsake toliko časa ustaviš in sčistiš zadeve, je boljše za avto. Ali pa moraš imeti 10cm od maske do kilerja in potem vseeno pride dovolj zraka zraven.

Tako da pomoje pretiravaš s tem popravljanjem.

Mišljen ni bil metež da bi ga tako zamedlo :) pred kilerjem ni blo popolnoma nič snega. Jah kompliciram al ne.....samo kaj sem ga prestavil v garažo (laufal 1 minuto) je spil liter vode.....iz izpuha pa kar metalo vodo ven :shock:
Sicer pa .....jaz pretiravm al ti ko si prenovil celo ferozo ?:)
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So feb 21, 2009 6:03 pm

Lisko feroza je bila tok gnila zadaj, da se pes ni hotel več peljat z mano v avtu, ker je skoz vse luknje tok pihalo not.

No ja če je spil liter vode, potem pa že, ampak najdi razlog za pokanje glav, ker brez tega ne boš nič rešil. Ko boš dal nove glave gor se zadeva lahko ponovi.
Old subarus never die, they just get faster!

valve
Nov uporabnik

Napisal/-a valve So feb 21, 2009 6:36 pm

Že dalj časa opazujem tvoje projekte lisko in vse pohvale. Ampak newem zakaj vztrajaš pri tem s. . . ju . Nočem blatiti jeepa ampak ta motor ki ga imaš ti v jeepu je res za en drek. Glave pokajo kot za šalo. Narejen je kot traktor vsaka glava posebej vglavnem še vedno upam da si kupiš pravega dizla oz pravega terenca. Nenazadnje imaš izbiro veliko pri japonskih terencah. Pa brez zamere.

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So feb 21, 2009 6:40 pm

hehe, tio nebi bil zdrav če nebi nekaj razkopal a :D
Maš srečo ker ti skoz nekaj gre v k**** tak da maš usaj razlog :lol:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So feb 21, 2009 8:53 pm

monster_d je napisal/-a:hehe, tio nebi bil zdrav če nebi nekaj razkopal a :D
Maš srečo ker ti skoz nekaj gre v k**** tak da maš usaj razlog :lol:

No vsaj en ki me razume na tem forumu :)
Drgač pa obstaja en rek: ....avti, ki se ne kvarijo niso za liskota :D

Nebivedu: pokanje glav je pri VM motorjih pogost pojav. Sicer pa če so zdržale 340 tisoč.....

valve: kak že pravijo.....za lepoto je treba potrpet.....in če mi je samo ta terenc lep bom pa potrpel :D No ja izjema je SRT8
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So feb 21, 2009 9:15 pm

Ma dio bono koliko te stane 1000km s tem vozom? Skoz nekaj rihtaš a ne bi bilo dobro to na enkrat urediti :idea: saj diski se niso v enem mesecu obrabili glede na to, da je dosti stal :shock: :(

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So feb 21, 2009 9:55 pm

Ivan36 je napisal/-a:Ma dio bono koliko te stane 1000km s tem vozom? Skoz nekaj rihtaš a ne bi bilo dobro to na enkrat urediti :idea: saj diski se niso v enem mesecu obrabili glede na to, da je dosti stal :shock: :(

V skupnem seštevku.....še ni dosegel vrednosti , ki jih dosegajo na avto.net. :)
Jebat ga vsak hobi nekaj stane :)
Slika

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 So feb 21, 2009 10:38 pm

Hah pa to je tko k d bi dnar čes mašino spušu.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So feb 21, 2009 11:57 pm

http://www.christiantena.net/motor/reviews/Jeep_Cherokee.html
Slučajno sem našel nekaj za tvojega Jeepa.

LP. 8)
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov