Lep deževen dan....kaj pa češ delat drugega kot pa se spustit v kako inovacijo na avtu
No in tako se je začelo...... pred slabim tednom sem na drugem forumu opazu oglas da se prodaja clio 96 letnik po delih....po pogovoih sem ugotovil da ima el. šipe in da hoče komplet za oba mehanizma s stikali in konektorji 10 evrov.... brez premisleka
No zgodba se začne danes ko sem se zadeve lotil....
Prvo odstraniš zvočnike...
Potem odstraniš celo tapeto....
Se malo razgledaš kako ima petka sploh ročni pomik stekla narjen..... in hitr prideš do sklepa da ima petka plastični nosilec in komplet vzvodovje iz plastike clio pa iz pleha.....ugotoviš da brez večjih predelav ne bo šlo ( prvo sem upal da bi lahko sistem samo menjal....sanjala svinja o koruzi a koruza.....) . In začnejo se predelave....
Motorček od cliota kater ima ovojnico zajle iz pleha....
Takole ga vzameš narazen.....seveda je zagnetan ampak obstaja vrtalka:D
Potem iz starega sistema na petki vzameš dol plastični sistem ( moraš ga razrezat) in potem se ob kupo novih idej lotiš montaže novega ( ohišje zajle, ki je plastična je treba fiksirat v plehnat del od cliota......kar pa niti malo ni enostavno....) . Tam kjer so bili gneti daš vijake in zaegneš skupaj nazaj....
Ko nardiš takole skupaj začneš gruntat kam sploh postavit motorček in kako ga dobit v vrata...... porodi se ideja da je treba en del vrat odrezat.... zvrtat dve luknji in sistem se pritrdi....
No potem se lepo sestavi skupaj nazaj ...ustavi se pri ročki za pomik stekla.... saj je nimaš kam namestit
No in tako sistem dela svojo nalogo...
http://www.youtube.com/watch?v=LLQCDNOh4PA