Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Pe avg 15, 2008 12:25 am

Kaj pa da bi ubral malo lažjo pot? Na bolhi se prodajajo za nekaj evrčkov univerzalni el. pomiki stekel. Kompleti 8)

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Pe avg 15, 2008 5:41 am

Caby je napisal/-a:Kaj pa da bi ubral malo lažjo pot? Na bolhi se prodajajo za nekaj evrčkov univerzalni el. pomiki stekel. Kompleti 8)

ja sj jest sem kupil nov univerzalni komplet za pomik stekel za 60€. fora njegove univerzalnosti je pa v tem da te motorcki vrtijo ze obstojeci rocni sistem za pomikanje stekel. zato pa pase na vsa avtomobila.
Renault Clio 1.8 16V l. 1993

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Pe avg 15, 2008 9:10 am

Ja jst sm tud nameravu tole kupt za zadi za v 306ko..sm nism vedu da je treba met obstoječi sistem..ker na enih vratih ga nimam :) :? Obstaja tud tak, da lahk brez obstoječega sistema?

PS: Sorry za off.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe avg 15, 2008 3:18 pm

Caby je napisal/-a:Ja jst sm tud nameravu tole kupt za zadi za v 306ko..sm nism vedu da je treba met obstoječi sistem..ker na enih vratih ga nimam :) :? Obstaja tud tak, da lahk brez obstoječega sistema?

Kak pa pol okno odpiraš? na "kurbl" se zmontira :) JAz pa sem komplet vse pač predelal.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Pe avg 15, 2008 4:08 pm

Caby je napisal/-a:Ja jst sm tud nameravu tole kupt za zadi za v 306ko..sm nism vedu da je treba met obstoječi sistem..ker na enih vratih ga nimam :) :? Obstaja tud tak, da lahk brez obstoječega sistema?

kako nimas? potem ne mors na enih vratih odpret sipe?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe avg 15, 2008 9:36 pm

lisko je napisal/-a:

Kak pa pol okno odpiraš? na "kurbl" se zmontira :) JAz pa sem komplet vse pač predelal.

Pa na polento tudi gre dol pa gor sam je smotano za zadaj mus el. stekla drgače je :-P Nekje imaš tisto lepo vinto pa se malo pod njo razglej. ;)

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Kraj: Ljubljana&Dolina ljubavi

Napisal/-a scisco1 Pe avg 15, 2008 9:49 pm

Caby je napisal/-a:Kaj pa da bi ubral malo lažjo pot? Na bolhi se prodajajo za nekaj evrčkov univerzalni el. pomiki stekel. Kompleti 8)

Vam odsvetujem univerzalnega... Sem imel na prejšnjem avtu (accent) zmontirano notr... sicer sm sam delal in "posledično" še bolj pritrdil motorčke kot je bilo potrebno... Rezultat je bil, da mi je enkrat pri mojem oknu počla zajla ki gre od motorčka na original pomik. Parkrat so se mi znucali tisti plastični nastavki, ki naredijo da paše na tvoj sistem...itd...
Največji problem je bil enkrat, ko sem parkiral na morju in želel dat zadnjo šipo gor, pa je zajla skočila dol iz original "navijalca"... K sreči sem imel s sabo orodje... tako da je bilo v 15 minutah spet vse urejeno:)

Še enkrat odsvetujem univerzalne pomike zaradi zgoraj navedenega in pa tudi zaradi samega izgleda...

lp, nejc

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 So avg 16, 2008 5:57 am

js pa lih mam univerzalnega :D zaekrat kr deluje samo bomo vidl kolk casa. sicer pa ce crkne se ne bom sekiral bom samo motorje zamenjal z kaksnimi od renaulta ker imam itaq ze ves strom zvezan in napelan.

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby So avg 16, 2008 8:45 pm

bam88 je napisal/-a:

kako nimas? potem ne mors na enih vratih odpret sipe?

Ja strgana je bla zajla, mehanizem je pa čist fuč bil, tko da sm zajlo okol enga šraufa ovil da šipo gor drži, mehanizem pa stran pobral v upanju da kje dobim drugega oz. tega univerzalnega za katerega nazadnje zvem da rabm tud prejšni mehanizem :? Odgovor: ne ne morem :?
Zadnjič spremenil Caby, dne Ne avg 17, 2008 10:19 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Ne avg 17, 2008 2:59 am

ah tako.. to je pa kriza ja.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne sep 07, 2008 9:30 pm

No ker je v eni temi blo govora o cukanjo..... in nemirnem teku motorja pod določenimi obrati.....je en uporabnik dal idejo o menjavi bosch črpalke.....

Prvo je sledila demontaža stare........
Slika

"nova" druga ki čaka na montažo....

Slika

Druga že zmontirana......
Slika

Če povzamemo da je 42 litrski tank(natankal sem do roba) ..... je pri 842tem kilometru pomežiknila lučka za gorivo.... Pri 897km sem zavil na črpalko in natankal 39.7 litra do roba......
Slika
Kar pomeni porabo pičlih 4.3 -4.4 litra na sto.....s tem da je bila u mes AC (gas do podna :D) , gorska vožnja na roglo .....in vsakdanja vožnja v službo in nazaj ter fijakanje po mestu....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne sep 07, 2008 10:30 pm

cuka še?
LP Rok

Uporabniški avatar
|kr_en|
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a |kr_en| Ne sep 07, 2008 11:05 pm

ej lisko kuk te je pa prišla boschpumpa? ker jz opažam da bom mogu tut počas razmislt o kaki generalni obnovi al pa menjavi....pač avto ma skor 300kkm pa še ni blo generalne. pa tut nimam pojma ka je prejšn lastnik tanku.
imam peticu........nije beemve......ali troši ko beemve!!

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po sep 08, 2008 11:14 am

Lepo, lepo, no zgleda, da ne rabiš glih neke nove tehnologije in turbine, da dosežeš tako fajn porabo, samo avto mora bit vzdrževan in znati je treba vozit.
Ali pa kupiš "varčni" 20x dražji Prius, da imaš potem porabo 5L/100km... :twisted:
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Po sep 08, 2008 3:07 pm

Ja te dizel petke so res tanki. Povsem primerljivi z Golfi II diesel. No mogoče je petka malo manj trpežna. Uglavnem, tako robustnih avtov že zdavnaj ne delajo.

lisica
Novinec

Kraj: pod Jeep-om

Napisal/-a lisica To sep 09, 2008 5:44 am

Drocky je napisal/-a:cuka še?
Ne.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To sep 09, 2008 11:17 am

lisica je napisal/-a:
Ne.

A še kaj manj pije :shock: :?:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To sep 09, 2008 12:50 pm

Povej kak je s cukanjem. Je boljš? Porabo imaš fino nizko. Če boš gor zmontiru en 60l tank, pol boš lahk delu kilometrov z enim tankom kulk boš hotu.. :D

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To sep 09, 2008 2:32 pm

lisica je napisal/-a:
Ne.

Pa vama je končno uspelo najdit težavo :)
Drugače pa sem js tut ugotovil zakaj je men cukal avto.
LP Rok

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To sep 09, 2008 3:10 pm

Sej ne vem al bi povedal al ne :)

No pa za hec bom :D
Ko je majster pred tremi leti delal generalno ( komplet) , je vzel glavo dol......in ker ima petka "cahne" za jermen na deklu jermena, si je potem , ko je že imel dekl dol zarisal na pleh, ki pride okol jermena, cahn po katerem je potem sestavil skupaj nazaj. No in ko sem jaz lani imel glavo dol in potem na novo jermen gor nazaj.....sem seveda nastavil po tistih njegovih cahnih..... nisem pa šel preverjat kako je po deklu...... Ta človek pa je mehanik u penziji, ki je celo življenje šravfal samo dizle..... in tud zarad tega nisem šel preverjat po deklu. Konc koncev če ga nekak poznaš in slišiš samo dobro o njem pol mu tud nekak verjameš.....No sedaj ko pa sem zamenjal bosch pumpo pa me je prijelo da bi mogoče lahko preveru še z deklom... in ŠOK odmična je prehitevala za en zob.....Se pravi ventili so bili hitrješi kot bi morali biti (časi ) in je kot strela z jasnega se mi porodilo mišljenje zakaj je cukal.... zakaj je moral met obrate da je imel moč.....zakaj je v obratih podivjal....
No in to je bil glavni razlog cukanja... premakjena odmična za en zob. Tudi najbolši se motijo.. moja napaka je da nisem šel nikoli tega preverjat.
No ko je avto vžgal je že v štartu imel višji štangas ( logično če je lahko lepše letel) odzivnost ima dejansk že od štandgasa naprej.... in s peto več ni problem peljat in sledit koloni pri 50.....
Poraba pa mu je iz prejšnih 5 padla na 4.4.
Slika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost