Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

lisica
Novinec

Kraj: pod Jeep-om

Napisal/-a lisica Po feb 23, 2009 11:36 am

Za navadno dihtungo vem da pride 60 eur,kovinska je pa okoli 300 eur(orginal,seveda). ;)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po feb 23, 2009 5:43 pm

No zaenkrat nič novega edin informacij mam malo morje več:)
Glave so narjene tako kot so na slikah. Fora je u tem da počijo v notranjosti, kjer pa se ne vidi dokler jih ne daš testirat. Tako da na pamet niti slučajno ne moreš vedet katera glava je hin. Iz izkušenj mehanika (kolega , ki je dober mehanik) pa počijo vedno krajne glave....
Cene tesnil so res tako kot je napisala lisica.....pri mehaniku so malo cenej :)

No naročene pa so vse štiri rabljene glave , ki so testirane in imajo garancijo. Seveda za mnogo ceneje kot bi bile nove ali celo obnovljene....
Če bo koga zanimalo bom poročal tudi cene :)
Zategovanje glave pa je v 14tih korakih :) Mešanica navora in kotov.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po feb 23, 2009 6:58 pm

Počena glava v notranjosti - kako pa jih testirajo? Morda z ultrazvočno preiskavo?
Glavo si original naročil?

lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po feb 23, 2009 7:10 pm

chevy je napisal/-a:Počena glava v notranjosti - kako pa jih testirajo? Morda z ultrazvočno preiskavo?
Glavo si original naročil?

lp

Testirajo jih po kmečko :D Nardiš čepe oz. kakorkoli že oz. jo zategneš na za to posebej prirejeno pripravo in potem v glavo nabiješ pritisk (dokaj visok) še prej v glavo naliješ posebno snov......in točno vidiš kje in kaj pušča (tole je bila razlaga danes od mojstra za obnovitev in testiranje glav.....tako da je tole info s prve roke). Sem pa pri mehaniku gledal tudi glavo , ki je počena in je že prišla s testiranja.....lepo se vidijo sledovi puščanja "bele" tekočine. Razpoka je nekje v notranjost saj je teklo nekje okrog ventilov (za ventili in potem skozi sedež ventila).....ni šans da karkoli opaziš na glavi ampak glava je hin. Koliko je obnovitev in testiranje glave nimam pojma, ker kakor hitro sem slišal za opcijo za druge glave sem jo zagrabil.Enako je priporočal tudi mehanik, ker edino tako bo motor spet imel vse enake glave ( po pravic povedan tudi meni ni da bi nekaj flikal.....recimo dve stari in dve "novi" )
Glave itak da so original. Edino kaj so rabljene ampak testirane ter z enoletno garancijo....

Motor pa za informacijo nima teflonov....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po feb 23, 2009 7:16 pm

Ja mi je znano tudi to s tekočino. Sem mislil da pregledujejo z ultrazvokom kot npr. zvare :-P

Slika

@lisko
Ta mašina 2.1, ki jo ima Traffic in Cherokee je od Renoja ali od VM?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po feb 23, 2009 8:02 pm

Koliko mi je znano je 2.1 motor od renaulta.
Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To feb 24, 2009 2:31 pm

Lisko, pa kaj se s tem zajeb....š? Vrži ta mlinček ven,pa notr stlači enga 5,9L V8 Cummins diesel motor iz Dodga Ram-a da bo Jeep letel po luftu :twisted: :twisted: Sama predelava pa tebi ne bi smela predstavljat nobenega problema.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To feb 24, 2009 3:58 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Lisko, pa kaj se s tem zajeb....š? Vrži ta mlinček ven,pa notr stlači enga 5,9L V8 Cummins diesel motor iz Dodga Ram-a da bo Jeep letel po luftu :twisted: :twisted: Sama predelava pa tebi ne bi smela predstavljat nobenega problema.

LP!

Že predlani ko je na petki ftrgalo glavo sem rekel: treba je še poskusit kaj ta motor zdrži in iz njega dobit največ :) No takrat se je nardilo marsikaj na glavi.....

Po pravic pa sem tu že razmišljal da bi dobil V8 5.2 bencinarja.....ampak menjalnik paše samo na 4.0 motor:) Poleg tega ima druga razmerja v difih,reduktorju..... tak da za enkrat me še ne mika:)
Slika

Uporabniški avatar
slavcdklavc
Novinec

Napisal/-a slavcdklavc To feb 24, 2009 4:12 pm

Glede preiskušanja razpok. Glave motorja in bloke, se preiskuša s posebnimi penentranti, ali pa tudi s UV preiskavam, seveda so penentranti cenejši. Je pa čist simpl, spucaš površino bloka, glave, itd., (s pralnim bencinom-organska topila). Nato se preizkušanec potopi v penentrant (ponavad je petrolej s primesmi florescentne barve), se malce počaka, nato se obriše preiskušanec in posipa s kredo (razvijalcem), ki potegne iz morebitnih razpok florescentno barvo. Simpl ku pasul. Stvar je dejansko uporabna, sam sm probavu ko sm biu še v srednji šol na praksi na starih Fordovih glavah motorju.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To feb 24, 2009 5:17 pm

lisko je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Lisko, pa kaj se s tem zajeb....š? Vrži ta mlinček ven,pa notr stlači enga 5,9L V8 Cummins diesel motor iz Dodga Ram-a da bo Jeep letel po luftu :twisted: :twisted: Sama predelava pa tebi ne bi smela predstavljat nobenega problema.

LP!

Že predlani ko je na petki ftrgalo glavo sem rekel: treba je še poskusit kaj ta motor zdrži in iz njega dobit največ :) No takrat se je nardilo marsikaj na glavi.....

Po pravic pa sem tu že razmišljal da bi dobil V8 5.2 bencinarja.....ampak menjalnik paše samo na 4.0 motor:) Poleg tega ima druga razmerja v difih,reduktorju..... tak da za enkrat me še ne mika:)

Ja,pa se še komplet prenosi zamenjajo. Kaj pa je to za tebe....dober teden posla :)

Veš kaki stroj bi pol imel...

Zadnjič sem videl Dodga RAm-a 3500 s Cumminsovim Turbo dizlskim motorjem. Pa sem možakarja pozabu vprašat, kulk L prostornine ima. Zvok ma pa tak, da direkt gate raztrga.Uf...ka bi to mene imelo...:)

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr feb 25, 2009 5:03 pm

@lisko
rabiš original manual za 5-ko ( campus, five, diesel, turbo) ?
Vse lepo v svojem ovitku spravljeno in lepo diši po smrekci :lol:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr feb 25, 2009 7:32 pm

chevy je napisal/-a:@lisko
rabiš original manual za 5-ko ( campus, five, diesel, turbo) ?
Vse lepo v svojem ovitku spravljeno in lepo diši po smrekci :lol:

Hehe hvala, mam zaenkrat materiala.... poznam jo pa tko že skoraj u nulo :)

No počas ampak vstrajno (kot vedno :D....skoraj že kot kak pooblaščenec :D ), se premika dalje....
Danes dobil rolce (vodilna kolesa mikro jermena) obnovljene za 40 evrov/komad......nova namreč pride 90 evrov.....
Slika

Če kdo rabi....naj me kontaktira:)
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr feb 25, 2009 8:43 pm

jaz bi mel raje cajtnge :D ... samo tale jeep pa je strošek :lol:

Jeep-a si kup pa šraufli :P

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr feb 25, 2009 9:24 pm

monster_d je napisal/-a:jaz bi mel raje cajtnge :D ... samo tale jeep pa je strošek :lol:

Vsak avto je strošek.....zamisli si da je velik servis pri cliotu (1.2 mlinček - je to sploh motor? :) ) 700 evrov na poblaščencu.....300 evrov pa samo material.....koliko bi potem prišlo če bi temu mlinčku šel menjat glavo?:)
Vsak hobi je strošek:D Samo vzdrževanje pa je na ravni osebnega.
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če feb 26, 2009 6:24 am

Lisko tolikokrat si že podiral glave pa še nisi prišel do tega da daš glavo rentgensko pregledat ali dat naredit test tesnenja??Glave za ta motor rabljene dobre so pa mokre sanje,malo poglej voyagerje 2.5 na avtonetu kjer se vsak prodaja brez ali z okvaro motorja...

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Če feb 26, 2009 8:26 pm

lisko je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:jaz bi mel raje cajtnge :D ... samo tale jeep pa je strošek :lol:

Vsak avto je strošek.....zamisli si da je velik servis pri cliotu (1.2 mlinček - je to sploh motor? :) ) 700 evrov na poblaščencu.....300 evrov pa samo material.....koliko bi potem prišlo če bi temu mlinčku šel menjat glavo?:)
Vsak hobi je strošek:D Samo vzdrževanje pa je na ravni osebnega.

Vzdrževanje mojga osebnega je glede na tole temo nekje 1/10 stroškov, torej ni na ravni osebnega :D

Sicer pa keep on with good work!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če feb 26, 2009 8:29 pm

Lisko sorry za off...@Matyazy..a si ti slucajno iz okolice Bostanja, ker sm zadnic vidu ostanke od unga avta, k je bil donator za tvojega.

on..Lisko, sodelavka in njen tip razmisljata o nakupu cherokeeja, ka mas kak link ali ce ves za kakega dobrega relativno ugodno?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če feb 26, 2009 9:21 pm

čare kolikokrat pa sem podiral?:) Tule je zdej prvič.....in ja v sloveniji jih ni mogoč dobit....če pa pogledaš malo čez mejo pa jih dobiš....testirane/pregledane za ugoden denar ;)

Matjazy Ta tema vsebuje in vzdrževanje in obnovo.....btw koliko pridejo za tvojga novi ORIGINAL diski, ploščice,zadnje pakne in cilindrčki? :)

Tole je cena za jeepa....
disk 75,36€/kos
ploščice 35,90€
zadnji cilinder 23,20 €/kos
zadnje obloge 41,08€
Rugged Ridge Accessories For Jeeps....
Aja btw za R5 pride disk 72 evrov.....kok pride original renojev niti pomislit ne upam :)
Za jeepa me je vodna pumpa priša 37 evrov......komplet zg. tesnil motorja pa 32 evrov....mislim da sem predlani dal za petko za enak material ali enako ali pa celo več.

Razlika vsekakor , da je ampak je pa tudi avto večji.... 4 kolesni pogon....potegne lahko par ton.....in pač to in ono zahteva svoj davek. Kakor za koga :)

Dobri za ugoden denar.....težko. Ti avti se ne prodajajo na dnevnem redu. Katermu vredu služi in ga uporablja za svoje potrebe ga ne bo prodal.....tist , ki pa prodaja ga pa ga ponavadi z namenom....
Če gleda dizla.....naj si ogleda temo .če je to za njega :) Sicer ga lahk porihtamo dokaj ugodno....ampak vprašanje je, koliko je za kerga ugodno :)
Meni je recimo to hobi in veselje (pa čeprav me je zadnjič melo , da bi ga dal na avto.net za 1000 evrov z dopisom da so počene glave) ampak ko sem se malo pozanimal sem prišu do cene , ki je dokaj ugodna in mislim , da bo za tako ceno služill še dolgo. Jempa res , da vse nekaj stane :)
Slika

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Če feb 26, 2009 10:31 pm

speedfreak je napisal/-a:Lisko sorry za off...@Matyazy..a si ti slucajno iz okolice Bostanja, ker sm zadnic vidu ostanke od unga avta, k je bil donator za tvojega.

on..Lisko, sodelavka in njen tip razmisljata o nakupu cherokeeja, ka mas kak link ali ce ves za kakega dobrega relativno ugodno?

Da, iz Boštanja sem!! Tisti donator je malce nezgrešljiv ane? :D

lisko je napisal/-a:
Matjazy Ta tema vsebuje in vzdrževanje in obnovo.....btw koliko pridejo za tvojga novi ORIGINAL diski, ploščice,zadnje pakne in cilindrčki? :)

Tole je cena za jeepa....
disk 75,36€/kos
ploščice 35,90€
zadnji cilinder 23,20 €/kos
zadnje obloge 41,08€
Rugged Ridge Accessories For Jeeps....
Aja btw za R5 pride disk 72 evrov.....kok pride original renojev niti pomislit ne upam :)
Za jeepa me je vodna pumpa priša 37 evrov......komplet zg. tesnil motorja pa 32 evrov....mislim da sem predlani dal za petko za enak material ali enako ali pa celo več.

Za prve diske + ploščice + lajtnge sem dal z delom vred 42€. Obe strani seveda. Torej recimo da pride disk+ploščica za eno stran hmm 15€?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe feb 27, 2009 6:23 am

OK Lisko ne vem kdo je tebi prodal disk za petko za 72€,ker sem že spredaj zamenjal kar nekaj kompletov (diski, ploščice) nazadnje sem dal za Clio II (diski swag,ploščice TRW-Lucas) 50€ -disk je bil 12€ kos.Za polota classic sem dal pa 70€ za komplet pa je imel od G II GTI 256 mm tavelke diske ki so bili 22€ komad od Ferodo.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov