Poleg vsega pred tem napisanega se je med delovnim dopustom dogajalo tudi na drugih področjih pri obnovi delte.
Na zobati letvi sem menjal eno od manšet, ker je bila že hudo dotrajana. Samo drobovje letve je brezhibno

Z galvanizacije sem dobil kompleten vijačni material za most poleg še nekaj drobnarij. Veselica, saj iz meni neznanega razloga ni bilo nič galvaniziranega, tako da je sestavljanje mostu preloženo za kakšen mesec.
Pri sestavljanju sprednjih rok sem ugotovil, da je te bedne angleže
(še najlepši izraz za njih) poroka dveh zajedalcev tako iztirila, da so mi poslali 4 silene. Vse lepo in prav, če bi le bili vsi štirje za hf turbo/integrale. Namreč nekako jim je uspelo v paket vtaknit silen za evo integralko, ki pa ima notranji premer puše 14 mm namesto 12 mm. Zadeva je poslana nazaj, od koder je prišla
Poleg tega sem povaril oba plastična pragova, ki sta bila kr dodobra preluknjana in polomljena.
Napeljal sem tudi jeklene vode za zavore, potrebno pa je bilo dokončati tudi zaščito vseh zasilikoniranih spojev na dnu karoserije.
Pred časom sem namreč komplet dno karoserije na novo prebarval, vse zvare premazal z tesnilno maso nakar sem na vse to nanesel bitumensko zaščito. Po 14 dneh sem ugotovil, da je po ne vem kakšni logiki prišlo do nekakšne reakcije med zaščito in tesnilno maso, saj se zaščita na tesnilni masi ni posušila (ostala je lepljiva), sam tesnilna masa pa je pričela ponekod odstopati. Hja, potrebno bilo še nekaj več vloženega časa in financ. Če se komu sanja zakaj bi prišlo do tega bi prosil za komentar. V izogib ponovitvi nevšečnosti sem za popravilo vsega tega zamenjal proizvajalca materialov in kot kaže zadeva sedaj špila

Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......