Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

ElGato
Poznavalec foruma

Re: PIMPED by ElGato - 2011

Napisal/-a ElGato Če maj 05, 2011 9:12 am

ColdMan87 je napisal/-a:Zato pa še zavari po celoti ne pa točkovno... tudi kit se ne posede v luknjice, res pa je da se pa pleh bol segreje, zato pa se vari bolj počasi pa po točkah...lisko me prav zanima kak bi z diht maso zalil robe ko jih menjaš...drugače gato probaj namesto te zelene barve uporabit epoxy primer.

Sedaj je zavarjeno celotno - jaz odkar znam varit in imam svojo opremo varim celotno... Takrat še nisem jaz varil, pa tudi nisem pričakoval, da se bo kaj takega zgodilo, zato sem to tudi objavil, da se lahko nekaj skozi izskušnje naučimo... ;)

Ja, pri primeru je spet problem, ker načeloma pravijo, da ni dobro, da kitaš nanj...

blindzero je napisal/-a:Pohvalen projekt in spoštovanja vreden! :) Čestitam in veliko sreče še naprej :)

Hvala... ;)
Slika

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 Če maj 05, 2011 2:18 pm

ElGato je napisal/-a:
ColdMan87 je napisal/-a:Zato pa še zavari po celoti ne pa točkovno... tudi kit se ne posede v luknjice, res pa je da se pa pleh bol segreje, zato pa se vari bolj počasi pa po točkah...lisko me prav zanima kak bi z diht maso zalil robe ko jih menjaš...drugače gato probaj namesto te zelene barve uporabit epoxy primer.

Sedaj je zavarjeno celotno - jaz odkar znam varit in imam svojo opremo varim celotno... Takrat še nisem jaz varil, pa tudi nisem pričakoval, da se bo kaj takega zgodilo, zato sem to tudi objavil, da se lahko nekaj skozi izskušnje naučimo... ;)

Ja, pri primeru je spet problem, ker načeloma pravijo, da ni dobro, da kitaš nanj...

TEHNIČNE INFORMACIJE – D2.05.01

Vsi vrhnji premazi
primerji/Fillerji
kiti

Ime izdelka:
Dynacoat 2K Epoxy Primer

Opis:
Dvo komponentni primer na osnovi epoksija za popravila avtomobilov in lažjih komercialnih vozil

Izdelek in dodatki:
Dynacoat 2K Epoxy Primer
Dynacoat Hardener Epoxy Primer
Dynacoat Razredčila

Osnovne surovine:
Epoxy Primer : Epoxy smole
Epoxy Primer Trdilec : Amino smole

Primerne površine:
Obstoječe površine
Polyesterni kiti, Polyester Spraying Filler(polysurfacer),
pločevina, pocinkana pločevina, Aluminij, Poliesterni Laminati, les, vezan les

Priprava površine:
Obstoječe površine P280
Poliesterni kiti, Polyester Spraying Filler P180-P280
pločevina, pocinkana pločevina, aluminij Scotch P180-P280
Polyesterni Laminati P1800-P2800
Les, vezan les P180

Mešalno razmerje:

100 delov po volumnu Dynacoat 2K Epoxy Primer
50 delov po volumnu Dynacoat Trdilec Epoxy Primer
40 delov po volumnu Dynacoat razredčila

Viskoznost lakiranja: 25 - 30 sek. DC4 pri 20°C.

Rok trajanja mešanice:
6 ur pri 20ºC

Nastavitev pištole in pritisk:
Lakirna pištola: Šoba: Pritisk :
Gravitacijsko: 1.8 mm 2-4 bar
Sesalno: 2.0 mm 2-4 bar

Postopek:
Nanesite 1-3enojne nanose in med njimi odzračujte 5 do 10 minut. Če je sušeno na silo.
Če nanašate s čopičem ne dodajajte razredčila.
Nanesite samo 1 nanos 2K Epoxy Primerja, če boste nanašali Polyester Body Filler ali Polyester Spraying Filler.

Debelina filma:
30-35 μm na nanos.

Teoretična pokrivnost:
12m²/ liter na nanos

Pomni: Praktična poraba materiala je odvisna od več dejavnikov kot so oblika objekta, grobost površine, načina nanašanja in razmer pri nanašanju.

če ti kaj pomaga :D res pa je da se suši malo dalje približno en dan...

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Če maj 05, 2011 3:39 pm

ColdMan87 je napisal/-a:TEHNIČNE INFORMACIJE – D2.05.01

če ti kaj pomaga :D res pa je da se suši malo dalje približno en dan...

Hvala za informacije... ;)

Bom enkrat probal... Ne dvomim v to, da je omenjen Epoxy primer, glede na to da je dvo-komponenten boljši od eno-komponentnega primera... Čeprav meni so mojstri rekli, da naj bi bil dovolj eno-komponentni primer...
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Če maj 05, 2011 3:51 pm

Nadaljevanje... Po varjenju je ponovno sledilo brušenje, kitanje...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Če maj 05, 2011 3:56 pm

"Šprickit..."

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če maj 05, 2011 4:39 pm

a smem vprašat , koliko je stalo vse to...lahko tudi na ZS. Tudi sam imam sedeže, sicer cele, oblečene v belo usnje, zaenkrat še niso montirani v avtu...me pa zanima, če se hitro umažejo oz. je kakšna posebna zaščita z proti temu?
Projekt je hud , z veliko odličnih idej, tudi izvedba je odlična, vsa kar manjka je izpuh s 4 rori na zadku, mogoče podobno postavljeni kot lexusovi ISF...drugače pa kapo dol, pa mogoče par besed o odpiranju vrat z daljincem, kakšne težave?
lp,.a
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
eFxx
Novinec

Napisal/-a eFxx Če maj 05, 2011 8:22 pm

sashs1 je napisal/-a: Mene motijo sam stvari ki hiso ble oreng narjene...

Kako se boš potem sprijaznil z belim motornim prostorom tvojga svetlomodro pobarvanega kabrioleta? Verjetno ni naneslo da bi šel motor ven in se školka razstavila do konca. To boš opazil vsakič ko boš odprl pokrov. In tudi vsi prisotni.

Poliester na Audiju pa se ne vidi.
Glavno je, da je še vedno vse pod kontrolo.

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Če maj 05, 2011 8:50 pm

TOYOTA je napisal/-a:a smem vprašat , koliko je stalo vse to...lahko tudi na ZS. Tudi sam imam sedeže, sicer cele, oblečene v belo usnje, zaenkrat še niso montirani v avtu...me pa zanima, če se hitro umažejo oz. je kakšna posebna zaščita z proti temu?
Projekt je hud , z veliko odličnih idej, tudi izvedba je odlična, vsa kar manjka je izpuh s 4 rori na zadku, mogoče podobno postavljeni kot lexusovi ISF...drugače pa kapo dol, pa mogoče par besed o odpiranju vrat z daljincem, kakšne težave?
lp,.a

Glede stroškov te predelave - lahko povem, da je oprema, ki je na in v avtu presegla takratno vrednost avta... Stroški dela so bili minimalni, saj se je šlo bolj zato, da se pokaže, kaj delam... ;)

Beli leder kot si sam napisal se dokaj hitro umaže, ni pa take sile, če vsaj malo paziš... Očistiš ga lahko s vsemi čistili za leder... Jaz uporabljam čistila Meguiar's...

Hvala... ;) Jaz sem pristaš "clean looka" in zato, ker je celoten avto clean pomeni, da tudi izpuhi morajo biti skriti... ;)

Pri odpiranju vrat na daljinec ni bilo nekih težav. Verjetno te tudi zanima kaj sem uporabil - uporabil sem navadne motorčke za centralno zaklepanje...
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Če maj 05, 2011 9:29 pm

Brušenje linij in ponovni šprickit...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če maj 05, 2011 10:23 pm

Pri odpiranju vrat na daljinec ni bilo nekih težav. Verjetno te tudi zanima kaj sem uporabil - uporabil sem navadne motorčke za centralno zaklepanje...

Ne razumem, mi pa je zanimivo. Torej ko se vrata odklenejo predvidevam da voznikova avtomatsko skočijo kar ven, kod da bi kljuko odprl ? Kako pa to dosežeš ?

Mat barva vrjetno tud ni tolk občutljiva na to, če maš kako bolj cheap pištolo a? šobe so iste kot za šprickit ?

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Če maj 05, 2011 11:21 pm

Kako je kaj vzdrževanje s takšno mat barvo? Sprotno čiščenje itd.?
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Pe maj 06, 2011 5:50 am

ElGato je napisal/-a:Slika

Polo se je rihtal? :shock:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe maj 06, 2011 6:34 am

ManIAK vrjetno je še to blo takrat, ko še ni bil stinjem skup kot pločevinka.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe maj 06, 2011 8:38 am

ElGato je napisal/-a:Brušenje linij in ponovni šprickit...

Slika

Slika

Gato, bolj kot gledam tele slikce bolj se mi zdi da bi temu avtu pasal rat look, gangsta mobil ki je prišel iz bitke. Narediš še par lukenj kot da so ga prestrelili in finiširaš. Pomoje bi bil zbujal še več pozornosti. Ker je v avtu airride pa se še malce poigraš z nastavitvami, da dosežeš bolj dramatičen učinek.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Pe maj 06, 2011 8:55 am

Tkole v šprickitu zgleda res zlobn :)

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Pe maj 06, 2011 9:03 am

Gato, bolj kot gledam tele slikce bolj se mi zdi da bi temu avtu pasal rat look, gangsta mobil ki je prišel iz bitke. Narediš še par lukenj kot da so ga prestrelili in finiširaš. Pomoje bi bil zbujal še več pozornosti. Ker je v avtu airride pa se še malce poigraš z nastavitvami, da dosežeš bolj dramatičen učinek.

Dobra ideja, pa 2x z macolo nad zadnjo desno lučjo bo pika na i :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe maj 06, 2011 9:22 am

Mene ta rat look tudi muči odkar sem ga videl tako pobrušenega, res mu zelo paše tak izgled! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a dgreso Pe maj 06, 2011 9:52 am

~toMmy~ je napisal/-a:Mene ta rat look tudi muči odkar sem ga videl tako pobrušenega, res mu zelo paše tak izgled! :D

x2!

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Pe maj 06, 2011 10:11 am

ta avto si zasluži samo 2 barve, ali mat, ki je pač cenovno najbolj dostopna, ali pa hudo barvo in nivojski airbrush z pinstripingom (kar pa stane za cel avto tud prek 5000 eur).

nekaj v stilu takega, zadeva v živo zgleda tako da so lahko 2 slike špricane in se pod enim kotom vidijo, pod drugim je pa samo barva - samo :shock: :shock: :shock:
Slika
the brand with the three stripes :)

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Pe maj 06, 2011 10:28 am

crxdelsol je napisal/-a: Ne razumem, mi pa je zanimivo. Torej ko se vrata odklenejo predvidevam da voznikova avtomatsko skočijo kar ven, kod da bi kljuko odprl ? Kako pa to dosežeš ?

Mat barva vrjetno tud ni tolk občutljiva na to, če maš kako bolj cheap pištolo a? šobe so iste kot za šprickit ?

;) Ni vezano na isti pilot, za odpiranje vrat je drugi pilot (centralno zaklepanje)... Ja, ko stisneš odklep se vrata odprejo (skočijo ven, kot da bi odprl kljuko), naredil sem pa tudi zunanjo stikalo, s katerim lahko odpreš vrata, če slučajno pozabiš pilotek... ;) Bom posnel za lažjo predstavo...

Glede pištole za mat barvo - jaz uporabljam srednji rang pištole... Zdaj z nižjim rangom še nisem probal, ampak po moje bi tudi moglo biti ok... Šobe morajo biti navadne za barvo, ne šprickit...

ven0m je napisal/-a:Avto se je saniral, ker ni bil čisto dokončan in zaradi kljuk

Kako je kaj vzdrževanje s takšno mat barvo? Sprotno čiščenje itd.?

Točno tak, v bistvu je bilo potrebno sanirati tisto kar je bilo točkovno varjeno...

Glede vzdrževanja - najbolje je wap in na koncu spiranje z destilirano vodo... Krpe in gobice niso najbolj priporočljive zaradi hrapavosti se lahko vidijo sledi... Mat črna je najbolj občutljiva (vidi se prah ipd.), druge niso tak...

ManIAK je napisal/-a:Polo se je rihtal? :shock:

Patrik_A3 je napisal/-a:ManIAK vrjetno je še to blo takrat, ko še ni bil stinjem skup kot pločevinka.

Ni se rihtal... To je bilo par dni prej, preden je šel v totalko... ;)

tristan01 je napisal/-a:Gato, bolj kot gledam tele slikce bolj se mi zdi da bi temu avtu pasal rat look, gangsta mobil ki je prišel iz bitke. Narediš še par lukenj kot da so ga prestrelili in finiširaš. Pomoje bi bil zbujal še več pozornosti. Ker je v avtu airride pa se še malce poigraš z nastavitvami, da dosežeš bolj dramatičen učinek.

LP Tristan01

gasy je napisal/-a:Tkole v šprickitu zgleda res zlobn :)

~toMmy~ je napisal/-a:Mene ta rat look tudi muči odkar sem ga videl tako pobrušenega, res mu zelo paše tak izgled! :D

Ja ne... ;) Ni tak slabo... :D

Če povem po resnici smo študirali o tem (rja - matt rjava, ki zelo dobro zgleda), ampak ravno na tej točki se je zanj začel zanimati kupec, ki je želel, da avto ostane matt črn...
Slika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 46 gostov