Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

bblaz
Nov uporabnik

Napisal/-a bblaz Če okt 14, 2010 4:23 pm

Super, kako si zdaj rešil z računalnikom?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če okt 14, 2010 6:59 pm

fitipaldi22 je napisal/-a:Evo, še na hitro mal zvoka :) bypass ventil je odprt na polno, tako da se turbina vrti čim manj.

http://www.youtube.com/watch?v=vaOdS69pE9o

Croma, kdaj si pa pol bil pr men nazadnje?

Čudovit globok zvok motorja. Verjetno ga bo prava poezija slišati po optimizaciji in dokončnem utekanju.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač Če okt 14, 2010 8:11 pm

tristan01 je napisal/-a:
fitipaldi22 je napisal/-a:Evo, še na hitro mal zvoka :) bypass ventil je odprt na polno, tako da se turbina vrti čim manj.

Čudovit globok zvok motorja. Verjetno ga bo prava poezija slišati po optimizaciji in dokončnem utekanju.

LP Tristan01

motor je ze utecen :idea: to je motor iz bratecove enkice :-P to bi pa mogo poznat sosed 330 konjickov je pokazal na valjih...
Vsi so vedeli da je to nemogoče. Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je!

Uporabniški avatar
solidx
Novinec

Napisal/-a solidx Če okt 14, 2010 9:15 pm

to pa ma res čudovit zvok..ne preveč globok in ne preveč cvileč ;) me zanima kakšnega bo mel na high rpm ;)

Uporabniški avatar
robiform
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a robiform Pe okt 15, 2010 7:06 am

solidx je napisal/-a:to pa ma res čudovit zvok..ne preveč globok in ne preveč cvileč ;) me zanima kakšnega bo mel na high rpm ;)

Sicer je v živo malo bolj globok ampak mislim, da ni preglasen ... sej, šele ko bo turbina pihnila tako kot mora bo pravi sound.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe okt 15, 2010 8:59 pm

sablač je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:

LP Tristan01

motor je ze utecen :idea: to je motor iz bratecove enkice :-P to bi pa mogo poznat sosed 330 konjickov je pokazal na valjih...

Hehe tisti motor poznam ja, samo ga redko slišim/vidim. Malo sem kriv sam ker me ni nič več v naših koncih, malo pa tudi to da sta tistega golfa pridno skrivala v garaži namesto vozila.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Pe okt 15, 2010 11:58 pm

hladilnik olja imas brez termostata??

LP

PS:zvok mi je preglobok za turbaca....bolj tih bi mogu bit auspuh ;)
Slika

Uporabniški avatar
robiform
Novinec

Napisal/-a robiform So okt 16, 2010 7:19 am

Dariooo je napisal/-a:hladilnik olja imas brez termostata??

Takega sem dobil :( kje pa naj sedaj najdem termostat? A je kakšen takšen, da se da zmontirat na cev?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar So okt 16, 2010 8:42 am

fitipaldi22 je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:hladilnik olja imas brez termostata??

Takega sem dobil :( kje pa naj sedaj najdem termostat? A je kakšen takšen, da se da zmontirat na cev?

http://www.racerpartswholesale.com/category/Mocal_Remote_Oil_Thermostat

Uporabniški avatar
robiform
Novinec

Re: GOLF 4 GTI-R

Napisal/-a robiform To nov 09, 2010 3:24 pm

No, na avtu se kljub vremenu in izgnanstvu iz garaže (mi zidarji pacajo tlakovce in asfalt in streho na garaži kot NOE barko) nekaj dela.
Trenutno si belim glavo z musko in ampi in procesorjem PXA-H 100 Alpine kateri ima za SQ na glasnoti 01 kr avtomatsko Vipavsko burjo :roll:
Pol se izdelujejo kretnice za midrange in tweeterje ... pa počasi bo končana škatla za sube ... zamenjana je tudi zadnja blenda na odbijaču in sicer z odprtino za izpuh, sicer sedaj nič ne gleda ven ker bo potreben popravek ... aha, pa alarm je zmontiran ... pa dotočna cev (ZRAK) do turbine s filtrom ... no pa mogoče še kaj ... bodo slike v kratkem ... takoj ko dež neha :)

Tole pa je škatla za sube

Slika
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To nov 09, 2010 3:34 pm

jst mam isti procesor pa podobno glavno enoto k ti(mam iva 505r) pa ni nobenih "vipavskih"... tko da mal preglej mase pa cinc kable..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
robiform
Novinec

Napisal/-a robiform To nov 09, 2010 3:48 pm

ai net kabel pride do zadaj ... tam procesor in chinchi so že original dost dolgi iz procesorja do ampa ... vmes so samo moški moški adapter ... ja, baje da radi ti procesorji hecajo ... sicer sem mogoče malo pretiraval pri " vipavski burji" ampak mene vsak šum moti in ga je res malo preveč pri 01 glasnosti.
Bom probal direkt s chinchi brez procesorja ... da vidim kaj me heca.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man To nov 09, 2010 3:50 pm

a maš alternator al gain noise?
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
robiform
Novinec

Napisal/-a robiform To nov 09, 2010 3:56 pm

croma_man je napisal/-a:a maš alternator al gain noise?

gain noise mam ... sej, če je čist zaprt amp ... pol nekako gre ... čim ga pa odprem za 3mm se pa že sliši ...
Ni vse res kar napišem

cocan
Nov uporabnik

Napisal/-a cocan So nov 13, 2010 4:01 pm

Če bi jz meu tak problem bi raje kupil avtoradio kateri že vgrajene kretnice in časovne zakasnitve.Npr Alpine 9855R ali 9887R edino kar manjka tem radijem je USB.Katerega pa se tudi da dodatno dokupit.Imam sam tak radio in sm zlo zadovoljen, čeprov je star že 5 let se lahko postavi po robu najnovejšim kajti ti radio so TOP od Alpajna.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So nov 13, 2010 8:04 pm

cocan je napisal/-a:Če bi jz meu tak problem bi raje kupil avtoradio kateri že vgrajene kretnice in časovne zakasnitve.Npr Alpine 9855R ali 9887R edino kar manjka tem radijem je USB.Katerega pa se tudi da dodatno dokupit.Imam sam tak radio in sm zlo zadovoljen, čeprov je star že 5 let se lahko postavi po robu najnovejšim kajti ti radio so TOP od Alpajna.

bi se stinaj.sm mel do pred kratkim 9887r in je res top autoradio.
ampak iva s procesorjem ni nic slabsa.
Ni vse res kar napišem

cocan
Nov uporabnik

Napisal/-a cocan Ne nov 14, 2010 9:33 am

Že.Ampak če bi imel radia, ki sem jih omenil bi bili ti problemi , ki jih ama odveč. :)

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Ne nov 14, 2010 9:56 am

cocan je napisal/-a:Že.Ampak če bi imel radia, ki sem jih omenil bi bili ti problemi , ki jih ama odveč. :)

No, no ! Sam imam IVO-505 z procesorjem pxa-701 (optica), pa ni nikakršnih problemov !

Yagi-san

cocan
Nov uporabnik

Napisal/-a cocan Ne nov 14, 2010 12:00 pm

Hja fant PXA-701 je čisto druga zadeva(vrhunska).Plus to, da ni nikakršenga kabla v povezavi z radijem je pa kot si že omenil le optika kar zagotavlja skoraj nič izgub glede na dolžino.Ta model pa ima PXA-H 100 kateri pa je povezan preko AI-net kabla ki pa je žični,In lahko da mi kabl j**e oziroka konektor na ai-net kablu.
Čeprv sm že veliko ljudi slišal da iam preboleme z temi PXA-H 100 proci.Sam sem imel Alpine 9884R in sem prav tako hotel kupit ta procesor.Vendar so mi ga odsvetovali.Raje dodaš zraven proda 100€ ter imaš odličen radio že z vrajenimi kretnicami,časovnimi zakasnitvami itd.

Upam, da čim prej odpraviš "vihraje" :-D

Lp

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne nov 14, 2010 3:54 pm

sem meu priloznost kupt alpine-ja 9886+procesor(350€+150€ par let nazaj),pa sem raj se odloču za 9887,lih zard omenjenih kretnic :D ..tko da se kar strinjam s cocan-om ;)
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov