Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To mar 10, 2009 8:40 am

Lisko tole pejdi kupit :P http://www.avto.net/ad.asp?id=2648697 bo letelo ko sneta sekira :idea: saj za tvojga dobiš okol 5000€ he he :D

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To mar 10, 2009 5:49 pm

Monster pa pred krono tud:D Sej veš terasa pa to :D

Ivan prosim ne mi smetit z ML v temi od Jeepa :) Če že potem tega...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2679863&show=
Moje sanje....

No danes me je čakalo tole....
Slika
Slika

No in pa končno sem lahko na svoje oči videl oz. se prepričal kaj pomeni, da je vetrnica "speskana" kot je to omenil majster....
Stara vetrnica....
Slika
In pa nova :shock:
Slika
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To mar 10, 2009 7:47 pm

tukaj je imel pa ležaj kar konkreten luft če ti je lopatice požrlo oz. so ribale ob ohišje

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To mar 10, 2009 8:34 pm

čare je napisal/-a:tukaj je imel pa ležaj kar konkreten luft če ti je lopatice požrlo oz. so ribale ob ohišje

Ležaj ima malo lufta ampak ne čoha po ohišju :shock: Turbina niti ne pušča olja. Lopatice dejansko niso obrabljene zato ker bi šobale....ampak jih je pač požrlo , ker je očitno filter puščal delce ali pa ni bil pravilno menjavan. Zanimovo da lopatice na izpušni strani pa niso niti malo deformirane. Po teoriji, da bi imel ležaj tako zračnost bi morale biti tudi te lopatice deformirane. In tudi na ohišju ni videt nikjer da bi kdajkoli kaj počohalo ali se ribalo. Turbina pač ima svojih 350 tisoč....a še vedno je šla...

Evo in še strokoven odgovor od Korenjaka:
posledica je prah ki deluje vbistvu kot brusna pena.Če bi bilo kaj trdega bi se turbina v momentu rasipala ,ko bi trdi del udaril v lopatico tukaj se pa lepo vidi da je to posledica praha...!
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr mar 11, 2009 7:31 pm

Turbina pač ima svojih 350 tisoč....a še vedno je šla...
:P he he saj tudi deda pri 98 letih še vedno GRE vleče pa ne več :D :har ja glede ML sem dal zato ,ker rad popravljaš :twisted:

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Sr mar 11, 2009 11:19 pm

lisko je napisal/-a: pa še stara mi ostane, ki pa je delala dobro ( ni mastila ni cvilila in nič ) ampak ni pa mela več tistega "druka" kot se zahteva od nje.

kaj pa če bi jo razdrl pa spucal ? se da sploh ?

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr mar 11, 2009 11:51 pm

Oglasi se kaj ja, te ko boš ti tole skup zložo bom jaz tudi mel dostavnega fertik ;) :D

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx Če mar 12, 2009 7:12 am

lisko vsaka ti čast...
kaj pa je zdj z 5ko

lisica
Novinec

Kraj: pod Jeep-om

Napisal/-a lisica Če mar 12, 2009 12:10 pm

Petka pride na vrsto za jeepom :)

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Če mar 12, 2009 1:19 pm

haha, tole bo pa zdele tko filal da ti bo menjalnik ven utrgal :lol:
dobr zrihtita...

:tomidelej:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če mar 12, 2009 4:09 pm

Ivan36 je napisal/-a:
Turbina pač ima svojih 350 tisoč....a še vedno je šla...
:P he he saj tudi deda pri 98 letih še vedno GRE vleče pa ne več :D :har ja glede ML sem dal zato ,ker rad popravljaš :twisted:

Če bi reku oma bi še razumel....ampak deda? :roll: :D

andrej86 je napisal/-a:
lisko je napisal/-a: pa še stara mi ostane, ki pa je delala dobro ( ni mastila ni cvilila in nič ) ampak ni pa mela več tistega "druka" kot se zahteva od nje.

kaj pa če bi jo razdrl pa spucal ? se da sploh ?

Se je razjemala in očistila (pri korenjaku) ampk se je sedaj pokazalo da ima ogromno lufta....čeprav lopatice še ne šobajo kje.....ampak je "hin" čeprav še polni....
No glede tega pa eno vprašanje......
Zadnjič ko me je klicala njihova tajnica, da je prišla nova turbina sem ves veseli letel po njo.....mehanik mi je dal poleg tudi staro. Danes pa me kliče njihova tajnica, če še imam staro turbino , da je mehanik "zajebal" in mi ne bi smel dat stare poleg.....in če jo še imam da bi jo poslal k njim nazaj, ker oni morjo stare turbine vrnit....tu pa se mi poraja vprašanje. Jaz ko sem se po telefonu menu z majstrom ali se bolj splača obnovit ali kupit novo, sma prišla do sklepa da je bolje nova (cenovno enako skoraj...vsaj tako mi je rekel) in tako naročla novo.....Sedaj pa bi staro radi hoteli nazaj? Ali je tu fora da daš staro oni pa ti dajo "novo" obnovljeno nazaj? Ampak o tem ni bilo govora...jaz pa v navalu veselja tud nisem vprašal....

monster_d je napisal/-a:Oglasi se kaj ja, te ko boš ti tole skup zložo bom jaz tudi mel dostavnega fertik ;) :D

Ali ali .....deli hodijo vedno počasneje.....Manjkajo še obročki, komplet spodnjih tesnil (tesnila cilindrov) in pa ojnični ležaji.

shaggx je napisal/-a:lisko vsaka ti čast...
kaj pa je zdj z 5ko

Petka je še starejša od jeepa.....še več prevozla kot jeep....in čeprav je 4x manjša od jeepa bo treba v njo vložit 16x več dela in živcev....če ti povem da iščem in blok in glavo za njen motor.....pol veš kaj vse še morem dobit.....Zavore so odslužle (mam nove doma) podvozje ni da ni da ne bi imelo kje lufta.....dejansko je odslužla ampak počasi jo bomo spravli nazaj na cesto v novem stanju....

lisica je napisal/-a:Petka pride na vrsto za jeepom :)

In za garažo :)

juhica je napisal/-a:haha, tole bo pa zdele tko filal da ti bo menjalnik ven utrgal :lol:
dobr zrihtita...

:tomidelej:

Tole se pa foter že skoz norca dela.....nova turbina....novi obročki....nova tesnila....
Sicer on pravi da bo potrgalo kardane ali pa pojedlo zadnji diferincijal :D
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če mar 12, 2009 4:48 pm

@lisko: ne nosi svoje stare turbine tja, ker jo bodo poslali v tovarno in jo tovarniško obnovili in nato nekomu prodali kot novo ( vem, ker so mene tako "nategn***")

oni so zajebali in tko je... če kupuješ obnovljeno ( od pravne osebe) potem moraš prinesti sabo še staro, ko pa kupuješ novo ni šans da moraš dati staro poleg... to staro turbino imej za zlato rezervo

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če mar 12, 2009 5:14 pm

ali pa mu je prodajalec dal obnovljeno...
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Če mar 12, 2009 6:33 pm

mislim, da gre za obnovljene zadeve in tezko ves ali je zagotovo dal novo

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če mar 12, 2009 6:47 pm

imilet1 je napisal/-a:mislim, da gre za obnovljene zadeve in tezko ves ali je zagotovo dal novo

vsaka obnovljena turbina ima oznako ( koda) na sami turbini, ki označuje, da je bila turbina že obnovljena

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če mar 12, 2009 6:51 pm

Garett ima na koncu številke črko in če je ta X potem je obnovljena!Kako ima IHI ne vem samo če so tebi prodali NOVO turbino imej staro lepo doma ,če pa so ti prodali obnovljeno (kar ni nič hudega) pa pejt mal popizdit zakaj je govoril o novi če je prodal obnovljeno in mu staro prodaj

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če mar 12, 2009 8:30 pm

adis je napisal/-a:@lisko: ne nosi svoje stare turbine tja, ker jo bodo poslali v tovarno in jo tovarniško obnovili in nato nekomu prodali kot novo ( vem, ker so mene tako "nategn***")

oni so zajebali in tko je... če kupuješ obnovljeno ( od pravne osebe) potem moraš prinesti sabo še staro, ko pa kupuješ novo ni šans da moraš dati staro poleg... to staro turbino imej za zlato rezervo

Sem zdaj račun malo bolje pregledal in piše IHI - obnovljena. Torej je točno tako kot sem sklepal oz. enak primer kot adis....tovarniško obnovljena in njim pomeni kot nova.....Ampak ne vem v čem je bila potem fora, da mi je rekel obnova 500 evrov nova pa 600.....
Sicer me tak boli falus ker je eno leto garancije ampak ni pa to kar smo se menli....šla bo pa prav tako kot nova :)
Očitno bom moral it nazaj in malo težit okol tega....če mi bo :)
Bom pa probal (spet če mi bo :D) probat še eno foro.....pri drugi trgovini dobit oz. se pozanimat o ceni nove. In če bo cena podobna tej kot sem jo plačal sedaj, jim vrnem turbino in zahtevam denar nazaj.
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če mar 12, 2009 8:36 pm

@lisko: cena nove turbine je tam nekje okrog 900€ ( "ganjc nova" )

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če mar 12, 2009 8:55 pm

adis je napisal/-a:@lisko: cena nove turbine je tam nekje okrog 900€ ( "ganjc nova" )

Možno....ampak ko sem se menu z mojim "agentom" , ki mi je do sedaj zrihtal že ostale dele (vodno pumpo, komplet zg. tesnil,teflone....in so bile cene res ugodne glede na druge) , mi je po telefonu rekel da pride turbina 600 evrov. Pozabil pa sem ga uprašat ali to čist nova ali spet ta fora z obnovo...Glede na to da ima pa trgovino....To se bom še pozanimal. Ker dobro v končni fazi mi stara turbina tko al tko nima kam bit ( mogoč res to kar je rekel nekdo kao za zlato rezervo). Ampak sedaj ko vem kaka je in koliko ima ležaj zračnosti je verjetno niti ne bi montiral na motor ker bi blo brezveze. Gre pa se za nek princip. In če jo bom nesel mazaj se bom malo razjezil....povedal par stvari in se probal zmenit za kako uslugo.
Konec koncev je verjetno šlo samo za rahel nesporazum med mano in mojstrom po telefonu. Ko je on omenil novo....je verjetno mislil tovarniško obnovljeno....pozabil pa je povedat , da v tem primeru moram staro pustit pri njih in da je enaka kot nova le da mičkeno cenejša.
Slika

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Če mar 12, 2009 9:07 pm

lisko je napisal/-a:
adis je napisal/-a:@lisko: cena nove turbine je tam nekje okrog 900€ ( "ganjc nova" )

Možno....ampak ko sem se menu z mojim "agentom" , ki mi je do sedaj zrihtal že ostale dele (vodno pumpo, komplet zg. tesnil,teflone....in so bile cene res ugodne glede na druge) , mi je po telefonu rekel da pride turbina 600 evrov. Pozabil pa sem ga uprašat ali to čist nova ali spet ta fora z obnovo...Glede na to da ima pa trgovino....To se bom še pozanimal. Ker dobro v končni fazi mi stara turbina tko al tko nima kam bit ( mogoč res to kar je rekel nekdo kao za zlato rezervo). Ampak sedaj ko vem kaka je in koliko ima ležaj zračnosti je verjetno niti ne bi montiral na motor ker bi blo brezveze. Gre pa se za nek princip. In če jo bom nesel mazaj se bom malo razjezil....povedal par stvari in se probal zmenit za kako uslugo.
Konec koncev je verjetno šlo samo za rahel nesporazum med mano in mojstrom po telefonu. Ko je on omenil novo....je verjetno mislil tovarniško obnovljeno....pozabil pa je povedat , da v tem primeru moram staro pustit pri njih in da je enaka kot nova le da mičkeno cenejša.

Pa ima turbina kake znake, da ni čisto nova ?
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost