Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

ElGato
Poznavalec foruma

Re: ELGATO CUSTOMZ - VW Polo 86c

Napisal/-a ElGato Po jan 23, 2012 9:25 pm

minikO je napisal/-a:
mucek21 je napisal/-a:vidim da imaš veliko kroma na motorju...zanima meče se lahko da blok motorja tudi kromirati in kako ga zaščiti preden se namoči v tekočino za krom?

Blok motorja se da kromirat, vendar pri nas v slo ti to nobeden nebo to delal. iščem jaz že 3 leta pa nikjer ne najdem. Pa niti ne gre skozi, najprej more bit blok spoliran, nato pobakren da se lahko sploh kromira, bloka motorja jaz nebi kromiral, pa če že more tak prej bit spoliran nevem zakaj bi ga še dal kromirat :)

No, po mojih izkušnjah tega nima nihče tu pri nas, kot tudi ne v Evropi (bloka ne, za glavo pa menjalnik pa ni problema)... ;) - ker bloka preprosto ne delajo in ne gre naredit... Redno spremljam take zadeve in tudi imam veze kar se poliranja in kromiranja tiče... Če je "železna" stvar polirana v nulo se nato kromira zaradi tega, da ne rjavi... Razen če je aluminij - potem se lahko samo spolira...

Že sama zaščita je tako zahtevna... Namreč pred kromiranjem morajo biti zastrte vse luknje, notranjost mora biti popolnoma izolirana... Niti kapljice masnega ne sme bit...
Slika

minikO
Nov uporabnik

Napisal/-a minikO Po jan 23, 2012 9:33 pm

ElGato je napisal/-a:
minikO je napisal/-a:
mucek21 je napisal/-a:vidim da imaš veliko kroma na motorju...zanima meče se lahko da blok motorja tudi kromirati in kako ga zaščiti preden se namoči v tekočino za krom?

Blok motorja se da kromirat, vendar pri nas v slo ti to nobeden nebo to delal. iščem jaz že 3 leta pa nikjer ne najdem. Pa niti ne gre skozi, najprej more bit blok spoliran, nato pobakren da se lahko sploh kromira, bloka motorja jaz nebi kromiral, pa če že more tak prej bit spoliran nevem zakaj bi ga še dal kromirat :)

No, po mojih izkušnjah tega nima nihče tu pri nas, kot tudi ne v Evropi (bloka ne, za glavo pa menjalnik pa ni problema)... ;) - ker bloka preprosto ne delajo in ne gre naredit... Redno spremljam take zadeve in tudi imam veze kar se poliranja in kromiranja tiče... Če je "železna" stvar polirana v nulo se nato kromira zaradi tega, da ne rjavi... Razen če je aluminij - potem se lahko samo spolira...

Že sama zaščita je tako zahtevna... Namreč pred kromiranjem morajo biti zastrte vse luknje, notranjost mora biti popolnoma izolirana... Niti kapljice masnega ne sme bit...

Točno tak! Teoretično se alu kromira, vendar more bit najprej spolirano, nato pobakreno potem pa komaj krom, medtem ko se lahko spoliran kos železa potopi v krom.

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Po jan 23, 2012 9:46 pm

minikO je napisal/-a:
ElGato je napisal/-a:
minikO je napisal/-a:

Točno tak! Teoretično se alu kromira, vendar more bit najprej spolirano, nato pobakreno potem pa komaj krom, medtem ko se lahko spoliran kos železa potopi v krom.

Ja... ;) Ampak govorimo o bloku kjer je problem, da je iz neke zmesi, ki ni ne aluminij in ne železo (govorim za navaden blok od navadnega avta) in se nanj krom ne prime, tako, da ga ne gre kromirat... Če bi šlo, bi marsikateri Nemec, ki ima celi avto v kromu dal to delat (poznam jih par, ki majo celi avto v kromu, razen bloka, ker na žalost ne gre)... Če pa je blok iz aluminija pa seveda da gre (namreč nekateri avtomobili visokega razreda imajo aluminjast blok in ne iz te zmesi) ...
Slika

mucek21
Novinec

Napisal/-a mucek21 Po jan 23, 2012 11:33 pm

ja kk pa imajo pol švabi na bloku krom na teh starih motorjih? to mene zanima, kaj pol oni polirajo gus ali kakšna pač je zmes bloka?
http://img39.imageshack.us/img39/4647/pict1956s.jpg

nvem zanima me pač, kaj bi se dalo vse kromirati ali celo plirati, kako je z menjalniku, vem da je iz alu ampak kako ga spravit v krom sjaj v vseh teh luknicah in ekih??

p.s....zanima me kir motor je tole iz linka?

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Po jan 23, 2012 11:51 pm

ElGato je napisal/-a:Če pa je blok iz aluminija pa seveda da gre (namreč nekateri avtomobili visokega razreda imajo aluminjast blok in ne iz te zmesi) ...

Recimo hrošč 8)
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Po jan 23, 2012 11:56 pm

mucek21 je napisal/-a:ja kk pa imajo pol švabi na bloku krom na teh starih motorjih? to mene zanima, kaj pol oni polirajo gus ali kakšna pač je zmes bloka?
http://img39.imageshack.us/img39/4647/pict1956s.jpg

nvem zanima me pač, kaj bi se dalo vse kromirati ali celo plirati, kako je z menjalniku, vem da je iz alu ampak kako ga spravit v krom sjaj v vseh teh luknicah in ekih??

p.s....zanima me kir motor je tole iz linka?

Nimajo... Na bloku ne... ;) Mislim, da ti misliš glavo motorja in ne blok... To, kar je na vrhu je glava, ki je iz aluminija in se seveda da spolirati... Enako je z menjalnikom, ventil dekli, dekli za webere itd. ... Skorajda vse kaj je na tej sliki je iz aluminija... Kar je iz aluminija ni potrebno kromirati, saj se spolira do dovolj visokega sijaja - kot je na sliki... Lahko pa se da kromirati, vendar mora biti najprej itak v nulo spolirano...

Tudi pri poliranju glave in menjalnika je potrebno vse zapreti in dobro pripraviti na poliranje... Načeloma to dela stroj - tako imenovan polirni boben, ki spolira res vse v nulo - tako kot je na sliki... V primeru, da ni dovolj dobro zaščiteno pa pomeni, da spolira oziroma poškoduje tudi notranje dele, ki pa bi morali biti sicer nedotaknjeni... Zaradi tega je to draga zadeva in majn dostopna...

Ta motor je iz GTI mk2 z Weberi...
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Po jan 23, 2012 11:57 pm

CockroaC je napisal/-a:
ElGato je napisal/-a:Če pa je blok iz aluminija pa seveda da gre (namreč nekateri avtomobili visokega razreda imajo aluminjast blok in ne iz te zmesi) ...

Recimo hrošč 8)

Ja hrošč je itak bil za visoki razred... Golf pa pač ljudsko guralo... =P
Slika

Uporabniški avatar
xtron
Nov uporabnik

Napisal/-a xtron To jan 24, 2012 11:52 am

super lep....sam tiste "šravfe" na strut baru pa le menjaj....

Uporabniški avatar
eFxx
Novinec

Napisal/-a eFxx To jan 24, 2012 1:51 pm

CockroaC je napisal/-a:

Recimo hrošč 8)

Vbistvu mešanica magnezija in aluminija (4:1 ali 2:1 v enih izvedbah), prav aluminijasti so tip4 bloki in WBX bloki iz T3
Glavno je, da je še vedno vse pod kontrolo.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC To jan 24, 2012 3:33 pm

eFxx je napisal/-a:
CockroaC je napisal/-a:

Recimo hrošč 8)

Vbistvu mešanica magnezija in aluminija (4:1 ali 2:1 v enih izvedbah), prav aluminijasti so tip4 bloki in WBX bloki iz T3

Slika
Slika

Uporabniški avatar
eFxx
Novinec

Napisal/-a eFxx To jan 24, 2012 4:48 pm

Ja če širiš dezinformacije :mrgreen:
Glavno je, da je še vedno vse pod kontrolo.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC To jan 24, 2012 10:44 pm

eFxx je napisal/-a:Ja če širiš dezinformacije :mrgreen:

vredu je
Slika

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Napisal/-a ven0m Sr jan 25, 2012 1:00 am

CockroaC je napisal/-a:
eFxx je napisal/-a:Ja če širiš dezinformacije :mrgreen:

vredu je

Slika
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

Uporabniški avatar
aljo69
Nov uporabnik

Napisal/-a aljo69 Ne mar 11, 2012 6:22 pm

Sicer nisem pristaš VW in nekih polotov ampak vrjetno najlepši polo kar sm ga vidu :)
HONDA CIVIC 1.4i Bingo 97'

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Pe mar 01, 2013 7:17 pm

Ker se časi spreminjajo in z njimi trendi... je prišel čas, da polo doživi spet malo spremembe in gre s časom naprej...

Slika

Slika

Slika

Seveda razstavljanje...

Slika

Slika

Slika
Slika

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a ervin30 Pe mar 01, 2013 7:23 pm

=I Kaki so plani ?
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Pe mar 01, 2013 7:56 pm

O legendarni polo se vrača :D

Subscribed! :mrgreen:
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Pe mar 01, 2013 8:46 pm

ervin30 je napisal/-a:=I Kaki so plani ?

Planov je veliko... ;) Drugače pa bo dobil novi OEM german look...

alanq4 je napisal/-a:O legendarni polo se vrača :D

Subscribed! :mrgreen:

Ja, deda je nazaj... ;)
Slika

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Pe mar 01, 2013 11:37 pm

Nekaj se govori po Limbušu da bo dal VR-turbo noter .. zaj pa ne vem .. upam da nisem prevec izdal ..
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Ne mar 03, 2013 12:47 pm

CockroaC je napisal/-a:

Nekaj se govori po Limbušu da bo dal VR-turbo noter .. zaj pa ne vem .. upam da nisem prevec izdal ..

VR pride ja, sam ne v ta avto... Tu pa tam je na obisku... :)

Za moje potrebe in želje je to kar imam dovolj... ;)
Slika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost