Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To okt 21, 2008 7:52 pm

Čeprav šravfam jeepa.... tudi na petko ne smem pozabit:) Pri jeepu gre res počasi , ker se dejansk sproti učim oz. si tud ključe delam poleg....se z enim vijakom jezim par dni.... jermenico dobivam dol en teden pa tako dalje:) No pa pustmo zaj jeepa....

Pred časom (mal več ko eno leto) sem ugotovil da od kar imam zadaj diske.... primejo zadnje krepko bolj od sprednjih, tko da bo potrebno na prednjih nekaj nardit.... no in danes ko sem prišel domov me je čakal tale paketek...

Slika

No ko sem odprl me je čakalo presenečenje, ki sem ga čakal kr nekaj časa.....

Slika
Zelo malo voženi (dejansko brez roba oz. sploh vidnega roba) dvojni ventilirani diski (zdaj so gor navadni enojni serijski) in pa LUCAS klešče.
Slika

Vse skupaj je videt zelo ohranjeno (gumi tesnila so vsa cela in v zelo dobrem stanju, cilindri gredo vsi kot namazani....) Je pa tole od megana.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek To okt 21, 2008 8:12 pm

lepo lepo :) se pravi da boš zdj spredaj dal bolj zmogljive čelusti gor? al večje diske? ne kapiram čist najbolj, kaj boš naredil, da bo bolj spredaj grablo kot zadaj;)
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To okt 21, 2008 8:19 pm

snoopek je napisal/-a:lepo lepo :) se pravi da boš zdj spredaj dal bolj zmogljive čelusti gor? al večje diske? ne kapiram čist najbolj, kaj boš naredil, da bo bolj spredaj grablo kot zadaj;)

Oboje.....kok ma petka original premer diska niti ne vem :oops: še nikol meru pa niti nikol rabil tak da.....tile so pa 238mm dvojno zračno hlajeni narezani :)
No zamisli si to...... proti enojnemu disku debeline 14mm ki niti narezan ni :)
So pa ti batki že na pogled večji od originala..... torej večji bat večja sila stiskanja čeljusti.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek To okt 21, 2008 8:33 pm

Lepo lepo ;) Za kolk dnara si jih pa dobu, če ni skrivnost?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To okt 21, 2008 9:15 pm

75 evrov brez ploščic :D
Slika

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek To okt 21, 2008 9:16 pm

dobr si tole nabavu :) hehe, če niso nič rabljene si itak zmagu :) 75eu ni nič za takšne diske!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To okt 21, 2008 9:20 pm

lisko je napisal/-a:
snoopek je napisal/-a:lepo lepo :) se pravi da boš zdj spredaj dal bolj zmogljive čelusti gor? al večje diske? ne kapiram čist najbolj, kaj boš naredil, da bo bolj spredaj grablo kot zadaj;)

Oboje.....kok ma petka original premer diska niti ne vem :oops: še nikol meru pa niti nikol rabil tak da.....tile so pa 238mm dvojno zračno hlajeni narezani :)
No zamisli si to...... proti enojnemu disku debeline 14mm ki niti narezan ni :)
So pa ti batki že na pogled večji od originala..... torej večji bat večja sila stiskanja čeljusti.

vecja sila nevem ce,mogoce malo vecja povrsina (sj je batek votel znotraj).
najbolsa varianta je vec batkou da je pritisk na ploscico enakomeren..
drgac pa brez dileme neki razlike bo pri zaviranju..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To okt 21, 2008 10:11 pm

Obratno sem imel v mislih.... sicer jaz tebe razumem kaj misliš ampak ti nisi razumel mene. Če imaš sedaj (na pamet za lažje razumevanje) 10cm2 velik bat (površina kjer pritiska olje) glavni cilinder ima vedno enako pritiska..... potem pa ta bat zamenjaš z enim , ki ima 20cm2 velik presek(spet tam kjer je olje) se sila na batu podvoji... osnove fizike..... edino kaj za isti hod bata porabiš več olja....... ampak glede na to, da ploščice vedno letijo tik ob disku se ne bi smelo tako veliko poznat da glavni cilinder ne bi bil zmožen več pritisnit dovolj olja.
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To okt 21, 2008 11:11 pm

Nehaj fantazirat o diskih, zatebe so se bobni prevec, nogo ven ko kremenckovi.
Povej raje kak napredujes z jedilnim oljem. Si naredo si ze filtre.
Mam nekaj olja za precejat tak da me kontaktiri :lol:

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Sr okt 22, 2008 5:05 am

Ja samo res, zdj ko si jeepa začel šraufat nič več ne poveš kako je z tem oljem :) mene tudi zanima če si že zrihtu kake filtre al nisi :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr okt 22, 2008 3:05 pm

Neki sem delal.... nekaj gruntal..... najdel filtre....le nabavil in sestavil še nisem. Ni časa...pač ne gre vse ob enem :) Sicer pa THE STROJ pije sedaj 4.2 litra tekoče vožnje tako da ne paničarim preveč.....

Drgač pa še iščem ponudnike olja... tako da če ima kdo gostilno ali restavracijo pa nima kam z oljem se priporočam :)
Slika

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 So nov 01, 2008 4:57 pm

no glih včeri sem gledo mitbasterja ko sta furala mercedeza c300 se mi zdi pa sta samo olje ki staga dobla v gostilni skozi filter spustla pa direkt v avto pa je zadeva šla kamot sam je po njunih izračunih 10%večja poraba sam to ni nič v primerjavi z tem da je olje zastonj............baje pa najboljše gre če se v njem pečejo lignji :D :D :D :D :D :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek So nov 01, 2008 5:03 pm

lisko je napisal/-a:Neki sem delal.... nekaj gruntal..... najdel filtre....le nabavil in sestavil še nisem. Ni časa...pač ne gre vse ob enem :) Sicer pa THE STROJ pije sedaj 4.2 litra tekoče vožnje tako da ne paničarim preveč.....

Drgač pa še iščem ponudnike olja... tako da če ima kdo gostilno ali restavracijo pa nima kam z oljem se priporočam :)

lisko, zakaj pa na Trojane ne pokličeš ;) Tam majo tega olja ko pečke ;) vprašaj če lahko prideš po njega!

In kako kaj napreduje zdj ta avto ;) ali ti je jeep trenutno prioriteta?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So nov 01, 2008 7:58 pm

Sej pravim , da stvar poteka počasi oz. zbiram dele... vrata prtljažnika čakajo na barvanje,čeljusti na montažo....Trenutno pa čakam konec praznikov da lahko nesem pumpo od jeepa obnovit....ta čas pa je petka glavno prevozno sredstvo tako , da ne bi rad preveč experimentiral po njej :) Sicer pa tko al tko pije 4.2-4.5 tako da ni panike....
Ko bo pa jeep porihtan pa gre stvar dalje.....
Slika

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Ne nov 02, 2008 12:20 am

Hehe, se mi je zdelo ja, da je sedaj petka glavno prevozno sredstvo, ko imaš jeepa narazen ;) No lepo, da nisi pozabil na petkico. Me že prav firbec matra, kako boš vse skupaj porihtal! A si že zbral kaj olja?

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Ne nov 02, 2008 12:30 am

no če si ga vsaj za en tank je že kr nekaj :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Ne nov 02, 2008 12:38 am

Boljše nekaj kot pa nič ;) pomoje s tem odpadnim oljem ne bo nekih problemov! Je vsepovsod dosti teh restavracij tako da...

Dr_S
Novinec

Napisal/-a Dr_S Ne nov 02, 2008 3:27 pm

Keri dobri diski :P

Razlika bo očitna, boš videl.

Če kdo rabi imam še en kompleti iz R19, na katere lahko daš do 259mm diske ...
Imam samo čeljusti pa ene slabe diske, ki jih dam zraven. 8)

gasper.suligoj
Nov uporabnik

Napisal/-a gasper.suligoj Če nov 13, 2008 5:44 pm

Hoj, so vrata prtljažnika mogoče z okolice Tolmina?
Včeraj sem šel mimo ene hiše tu v vasi pa vidim belo petko brez vrat :P

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če nov 13, 2008 10:40 pm

gasper.suligoj je napisal/-a:Hoj, so vrata prtljažnika mogoče z okolice Tolmina?
Včeraj sem šel mimo ene hiše tu v vasi pa vidim belo petko brez vrat :P

hehe ne :P
Vrate niso pobarvane z belo barvo ampak so v špric kitu. :)
Petka je sedaj dobila mlajšo sestrco, ki bo za nekaj časa prevzela delo :)
Slika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost