Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
Pravi_Diablo
Uporabnik

Napisal/-a Pravi_Diablo Sr nov 25, 2009 8:15 am

letvice so kovinske, sem 99%,

kako pa si jih pripravil, a si jih ti pobrusil, ali jih oni ?
pa kolk je to kaj strošek, recimo 4 letvice dolge cca 700 mm

tnx, ce bi to bilo mozno, se bova kaj slisala :)
Prvi slovenski Mercedes-Benz portal http://www.mb-slovenija.com

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Sr nov 25, 2009 8:51 am

myster je napisal/-a:takole sm mislu...al pa tvoj logo...nekaj v tem smislu

Aha... pa tisto more biti "clean" :), če sem že kromiral...

solidx je napisal/-a:elgato znova preseneča :) pohvalno lepo napreduje projekt vidim :) zdaj že lep čas nisem spremljal teme nič, tak da sem se zdaj fajn nagledal :)
se vidimo ko bo malo več časa...toti teden sem dop. tak da bo čas :)

Ja ti sam pridi pogledat :lol:.

lisko je napisal/-a:Golfi enke so mi vedn bli anti.....ampak tega pa z veseljem gledam upam da ga tudi pregledam v živo.

Lep projekt kapo dol.

Hvala za pohvalo. Možno ga bo videti vseposod (če bo vse po sreči, že čez kak mesec) saj je delan zato, da se pokaže in vozi, ne pa špara in skriva... Če ga želiš videt, ga lahko prideš pogledat že zdaj :lol:.

Pravi_Diablo je napisal/-a:letvice so kovinske, sem 99%,

kako pa si jih pripravil, a si jih ti pobrusil, ali jih oni ?
pa kolk je to kaj strošek, recimo 4 letvice dolge cca 700 mm

tnx, ce bi to bilo mozno, se bova kaj slisala :)

Sprva jih pobrusim jaz in sicer v tolikšni meri, da so že polirane (vodobrusni). Kasneje pa jih še bolj na fino spolirajo in kromirajo na tisti firmi.

Je pa tudi vse odvisno od tega, ali so bile že kromirane ali ne, saj če so bile, jih je potrebno najprej odkromirat in potem spet na novo brusit...
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Sr nov 25, 2009 9:13 am

Nadaljevanje razstavljanja motora: Odstranil sem glavo, da sem lahko pregledal bate... Nekje sem že omenil, da ko sem kupil motor, so mi rekli, da je bila nareta generalka - ugotovil sem, da je res, saj so bili bati, batni obročki in oljni ležaji zamenjani... Tako, da tega nisem rabil menjavat... Potrebno je bilo le zbrusit glavo, nabavit komplet nove dihtunge in zbrusit na novo sedla ventilov...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr nov 25, 2009 12:34 pm

Na nove šraufe za glavo ne pozabit.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Sr nov 25, 2009 12:55 pm

AgitatoR je napisal/-a:Na nove šraufe za glavo ne pozabit.

Seveda, da nebom pozabil tega... (brezskrbi jih imam že doma) :lol:
Vseeno pa hvala za opozorilo.
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Sr nov 25, 2009 7:31 pm

Ker nisem zraven motorja dobil nosilca za motor, sem sam predelal star nosilec od diesla, ter ga spasal...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Popravilo nosilca, ter brušenje, čiščenje... oziroma lepšanje menjalnika...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Sr nov 25, 2009 8:42 pm

Tale golf bo pa res boljši kot je bil nov :D kar tako naprej ;)
LP

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr nov 25, 2009 9:49 pm

PIKSNA007 je napisal/-a:Tale golf bo pa res boljši kot je bil nov :D kar tako naprej ;)
LP

no shit sherlock :lol: :lol: tole bo res hudo! mojster pravi 8)
Slika

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr nov 25, 2009 10:47 pm

men se pa zdi bedarija oziroma skoda da ulagas v tak motor in da tak golf ima tako duso. lahko bi mu bolso prvosu.

isto me je mal razocaral da si zadaj pustil bobne
Slika

Uporabniški avatar
Sandi
Novinec

Napisal/-a Sandi Sr nov 25, 2009 10:51 pm

rok46 je napisal/-a:
PIKSNA007 je napisal/-a:Tale golf bo pa res boljši kot je bil nov :D kar tako naprej ;)
LP

no shit sherlock :lol: :lol: tole bo res hudo! mojster pravi 8)

Se pa na celi črti strinjam! :D mojster 8)
Sicr bl mal pišm, sm pa skoz tuki

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr nov 25, 2009 11:34 pm

ti si res en tišlermajster :D. ful dobr se spoznaš na zadeve.
vedn bolj sm radoved, kako avto bo 8)
Priponke
cxyy.jpg
nekaj za vse mizarje
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Če nov 26, 2009 7:02 am

beybo, sej je očitno da ne dela dirkalca. Zakaj zavraga dromlni niso dobri? Čisto vredu so + ročna boljše prime med vožno :-P

Tole res supr delaš...
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Če nov 26, 2009 9:35 am

_B3yBo_ je napisal/-a:men se pa zdi bedarija oziroma skoda da ulagas v tak motor in da tak golf ima tako duso. lahko bi mu bolso prvosu.

Glede brezveznega zapravljanja denarja, se midva ravno nebi menla... :lol:

Drugače, pa kot sem že povedal, avto nebo dirkalnik, temveč predelan oldtimer... Za takšen motor sem se odločil, ravno zato, ker mi ne predstavlja velikih stroškov, hotel sem pa imeti originalen motor (od Golf 1). Edini, ki bi ga lahko dal noter, bolj močen je GTI, katerega obnova pa je dosti bolj draga (verjemi, da vem :lol:)... Sicer pa tisti, ki me poznajo vedo, da mene bolj zanima videz motoja in ne hitrost.
Avto bo narejen oziroma obnovljen v roku pol leta in financ nimam neomejeno... zato moram gledat tudi na to, kar si lahko privoščim. Kot sem že napisal obnova avta, ni poceni, sploh pa ne, če vsak del menjaš oziroma ga obnoviš, lakiraš ali kupiš novega... j*** ga, jaz dajem pač več na videz oziroma styling, kot pa na močne motore, turbine...

Glede diskov - zakaj bi pa mogo met diske? Pri tem pa se res gre za metanje denarja v koš - glede na moj primer, vsaj jaz tak mislim.

Žiiga je napisal/-a:beybo, sej je očitno da ne dela dirkalca. Zakaj zavraga dromlni niso dobri? Čisto vredu so + ročna boljše prime med vožno :-P

Tole res supr delaš...

Točno tak ;),
Hvala.
Zadnjič spremenil ElGato, dne Če nov 26, 2009 9:44 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Če nov 26, 2009 9:43 am

Razstavljanje glave:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Če nov 26, 2009 9:48 am

Ampak to je res nekaj posebnega. Potem ko boš končal avtomobil, točno boš vedel, kje kaj leži, kako je, v kakšnem stanju. Imaš popolno kontrolo nad avtomobilom ;)

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Če nov 26, 2009 11:03 am

ElGato je napisal/-a:
_B3yBo_ je napisal/-a:men se pa zdi bedarija oziroma skoda da ulagas v tak motor in da tak golf ima tako duso. lahko bi mu bolso prvosu.

Glede brezveznega zapravljanja denarja, se midva ravno nebi menla... :lol:

Drugače, pa kot sem že povedal, avto nebo dirkalnik, temveč predelan oldtimer... Za takšen motor sem se odločil, ravno zato, ker mi ne predstavlja velikih stroškov, hotel sem pa imeti originalen motor (od Golf 1). Edini, ki bi ga lahko dal noter, bolj močen je GTI, katerega obnova pa je dosti bolj draga (verjemi, da vem :lol:)... Sicer pa tisti, ki me poznajo vedo, da mene bolj zanima videz motoja in ne hitrost.
Avto bo narejen oziroma obnovljen v roku pol leta in financ nimam neomejeno... zato moram gledat tudi na to, kar si lahko privoščim. Kot sem že napisal obnova avta, ni poceni, sploh pa ne, če vsak del menjaš oziroma ga obnoviš, lakiraš ali kupiš novega... j*** ga, jaz dajem pač več na videz oziroma styling, kot pa na močne motore, turbine...

Glede diskov - zakaj bi pa mogo met diske? Pri tem pa se res gre za metanje denarja v koš - glede na moj primer, vsaj jaz tak mislim.

Žiiga je napisal/-a:beybo, sej je očitno da ne dela dirkalca. Zakaj zavraga dromlni niso dobri? Čisto vredu so + ročna boljše prime med vožno :-P

Tole res supr delaš...

Točno tak ;),
Hvala.

to da brezveze zapravlam dnar ti nemores trditi ker tukaj nobeden neve kaj delam. ve samo 5 ljudi kaj se odvija pri meni ;)

in obadva z zigatom piseta neumnosti. potem po vajino je ze polovico seriskih avtov dirkalnikov.
Ce ze delas tak projekt bi lahko mu privosil bolsi motor neglede ce je avto samo za styling. Nobeden ni pisav tuki da bi moralo biti 200+ hp. Diske pa cisto enostavno zakaj. Zato ker veliko lepse zgledajo kot bedni bobni, saj se ti gre za videz. pol pa se neumesno prebijete bols rocna prime med vozno, caki sej avto ni za rally....
Slika

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Če nov 26, 2009 11:08 am

beybo, zdj ga pa že počas ti serješ. Če je avto original naj bo original, če je mel bobne naj bodo bobni še naprej, dost "scene wagen" po tujini majo zadaj bobne, sicer kromirane, pozlačene, bla bla bla pa vseeno.

Maček, bolš da bo to šlo več kot 100 :lol: :lol: :lol:
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Kovcek Če nov 26, 2009 11:37 am

Imam eno dobro finto za čiščenje glave in podobnih...enostavno in učinkovito...več info pa lahko na PM če te zanima
Lp

kovcek

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Če nov 26, 2009 2:59 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:to da brezveze zapravlam dnar ti nemores trditi ker tukaj nobeden neve kaj delam. ve samo 5 ljudi kaj se odvija pri meni ;)

in obadva z zigatom piseta neumnosti. potem po vajino je ze polovico seriskih avtov dirkalnikov.
Ce ze delas tak projekt bi lahko mu privosil bolsi motor neglede ce je avto samo za styling. Nobeden ni pisav tuki da bi moralo biti 200+ hp. Diske pa cisto enostavno zakaj. Zato ker veliko lepse zgledajo kot bedni bobni, saj se ti gre za videz. pol pa se neumesno prebijete bols rocna prime med vozno, caki sej avto ni za rally....

Kaj sem ti jaz slučajno rekel, da za brezveze zapravljaš denar :lol:? Mislim, da si to ti očital meni... Jaz sem ti samo napisal, da se o tem jaz in ti nimama kaj za menit...!

Glede motora, sem ti povedal kako bo... iz zakaj bo tako... Midva delama tako, kot je nama všeč in tako, kot sva si midva zadala... za tvoje mnenje kaj si pa ti misliš o tem, kaj je lepše, boljše... ipd. pa nama dol visi... Naredi ti tak kot paše tebi, midva pa boma tak kot paše nama...

Aja, pa mimogrede drugega motora močnejšega, kot ta 1.6 bencinar, razen GTI-ja pa takrat ni blo, tak da to je edini močnejši motor, pod GTI-jem. Original pa za oldtimerja more bit!

croma_man je napisal/-a:beybo, zdj ga pa že počas ti serješ. Če je avto original naj bo original, če je mel bobne naj bodo bobni še naprej, dost "scene wagen" po tujini majo zadaj bobne, sicer kromirane, pozlačene, bla bla bla pa vseeno.

Maček, bolš da bo to šlo več kot 100 :lol: :lol: :lol:

Točno tak :lol:,
se bom potrudo, da bo šel vsaj 130 :lol:
Slika

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Če nov 26, 2009 4:00 pm

nevem kaj si koji falus takoj uzaljen ce ti kdo napise kako kritiko.

in nerabs mi govort kiri motorji so bli pri golfih ker zelo dobro vem kaj in kako je bilo pri 1kah...
Slika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost