Na prošnjo nekaj kolegov iz foruma dajem nekaj dodatnega opisa in fotografij, kako naredim krak na volanu, ki je najtežji.
Prvo začnem z usnjem. Izbral sem perforirano usnje za na levi in desni krak.

Nato vzamem volan in si nastavim levi krak ker bom prvo levega naredil. Usnje obrnem na hrbtno stran in izmerim obseg volana.Tokrat bom volan ponovno odebelil zato bo staro usnje ostalo na volanu. ko sem izmeril obseg volana 9,6cm to meritev prenesem na usnje.Na usnju si lepo zarišem črte kjer bo usnje ravno odrezano, kjer pa se volan zvije - krivina pa pustim malo več usnja, ker bom to potem odrezal na volanu stran s kirurškim preciznim nožem.

Vmes mi RedBull daje pozitivne misli

Ko sem vse meritve zarisal usnje po začrtanih črtah izrežem in rojen je levi krak volana.

Nato vzamem volan in ga pomerim po novo izrezanem usnju, da vidim če je to to.

Levi novo izrezani kak iz usnja izgleda nekako takole gledano iz prave strani

Novi krak iz usnja nato večkrat pomerim na volanu in ga malo nategnem, da vidim kako se prilega dejanskemu volanu.

Sedaj ko je levi krak izrezan je potrebno narediti še desnega.Enostavno. To naredim tako, da levi izrezani krak iz usnja obrnem narobe in ga postavim na sprednjo stran novega usnja. Tako dobim prezrcaljeno sliko levega kraka v desnega.

V tem primeru morata biti levi in desni krak enaka.

Tako na mizi je viden nov usnjen volan. torej zgornje usnje predstavlja zgornji del obroča, na levi strani je levi krak, na desni strani je desni krak in čisto spodaj je del spodnjega obroča

Potem vzmamem levi izrezani krak usnja in ga združim s spodnjim kosom usnja za obroč

To lepo zašijem na šivalnem stroju. Šivanje nadaljujem tudi z ostalimi tremi kosi dokler ne dobim obroča iz usnja.

Višek usnja odrežem stran približno 5 mm od mesta šivanja

Zašito usnje potem na lepi vidni strani izglea takole

Ko sem zašile še preostale kose dobim obroč iz usnja, katerega nataknem na volan

Nato sledi še na gladkem usnju navrtavanje lukenj, perforirano usnje pa že ima luknje, samo pravo kombinacijo linijo je potrebno izbrati, da se lahko zašije.
Ko je vse ročno zašito izgleda volan takole

To je nakako takole v grobem, verjetno sem še kakšno malenkost pozabil ampak tako se tega lotim jaz. Na Discovery chanelu bi rekli And that how its made
lp