Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Če nov 13, 2008 11:01 pm

lisko je napisal/-a:Petka je sedaj dobila mlajšo sestrco, ki bo za nekaj časa prevzela delo :)

A je skrivnost? 8)
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe nov 14, 2008 1:07 am

AudiBoy je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Petka je sedaj dobila mlajšo sestrco, ki bo za nekaj časa prevzela delo :)

A je skrivnost? 8)

Ni skrivnost :) pač petka 1.4 bencinarka letnik 95 s pičlih 60.000 prevoženimi...prvi lastnik , servisna knjiga....slike sledijo :P
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe nov 14, 2008 10:36 pm

Od dedeja? :D

Pridem enkrat pogledat tvoj srotplatz :lol:

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ So nov 15, 2008 12:28 am

smem prasati kej si narocil diske in celusti , koliko te je prislo?

lahko tudi na pm, hvala
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So nov 15, 2008 12:36 am

So taki kot so videt na slikcah......tud sem že omenil da 75 evrov....kupil rabljeno....diski bi naj meli ( in tud po vizualnem pregledu in pregledu na stružnici...letijo ravno) okrog 5000 prevoženih potem pa je lastnik se odločil za kompleten drug sistem.

Monster...od dedka ja :) Drgač 1.1 petka pa je trenutno v drugi garaži na kanalu....prepihalo kolektorsko tesnilo :)
Sej veš kak je.....poleg renoja ti ni nikoli dolgčas :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ So nov 15, 2008 12:46 am

oprosti sem samo precekiral in sem zasledil slikce :P

hvala za odgovor ;)
Slika

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Sr mar 04, 2009 8:44 pm

lisko je napisal/-a:No če že druga ne ....mogoč bo komu koristlo :)

Takole se očisti štarter. :)

Ko je štarter dol....se odšravfa nosilec....
Slika

Potem se odvije vijaka ki držita štarter skupi...
Slika

Vijaka gresta ven....
Slika

Zadnja plošča s pušo in ščetkami gre stran in štarter gre narazen....
Slika

Ko gre stran ohišje in rotor v njem ostane tole...
Slika

Odstranijo se vstavki ki držijo planetni venec....
Slika

Odstrani se venec...
Slika

Nato se prednji del štarterja obrne in odtegne avtomat štarterja...
Slika

Med avtomat in štarter se porine izvijač in se razdre ( petka ima celo pripravljeno že kam daš izvijač in pajsneš:) )
Slika

Vse gre lepo narazen...
Slika

Nato se vse skupaj očisti v nafti....
Slika

Zamenj se ščetke in puše na štarterju....po potrebi tudi avtomat. In ko je vse na mestu....
Slika

Se po obratnem vrstnem redu začne sestavljat nazaj in lepo namaže z mešanico olja in masti....
Slika

In pa sestavljen ki čaka na montažo...
Slika

In pa kabli o katerih je blo enkrat govora....seveda vsi menjani z novimi..... bili so pa u takem stanju...
Slika

Mene pa zanima če je pri renault 4 isti štarter kot pri renault 5 ker ga mam namen tut dol vzet pa namazat itd.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr mar 04, 2009 8:55 pm

Niti približno :) Tole je štarter od dizla in ima že vgrajen planetarni reduktor. Štarter od katre tega nima. Ima samo el. motor na njem pa ima pastorek in je to to. Dejansko je 4x bolj enostaven :)
Slika

north789
Stalni uporabnik

Napisal/-a north789 Sr mar 04, 2009 8:59 pm

Ali imaš kej slik od renault 4 štarterja ? Ali ga je težko dol vzet?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr mar 04, 2009 9:15 pm

north789 je napisal/-a:Ali imaš kej slik od renault 4 štarterja ? Ali ga je težko dol vzet?

Nimam žal......za katro jaz nikol nisem bil:) Msilim pa da glede na postavitev motorja (vzdolžno) ni nek problem prit do štarterja.
Slika

north789
Stalni uporabnik

Napisal/-a north789 Sr mar 04, 2009 9:18 pm

Hah sej sta skor ista motorja kot pri renault 5 (bencin) hvala ti za odgovore.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So mar 14, 2009 11:40 pm

No nekdo je spraševal kaj je sedaj s petko....
Lepo je pridno parkirana pod domačo slivo in čaka na prazno garažo in bolj prijazno vreme. Ampak danes po kosilu mi ni dalo miru. In tako sem lepo vzel ključe in se odpravil do nje.Že sam pritisk na daljinca je vzbudil spomine.....avtek pa je lepo poblinkal z žmigavci in šklocnil z vsemi čepki za odklepanje. Ok akumulator je še poln torej nekaj bo....
Potem pa lepo sedel za volan....dal kontak počakal grelne... in motor je vžgal v prvem poskusu :shock: :shock: :shock:
Avto je stal skoraj tri mesce.....
http://www.mojvideo.com/video-r5-start/ ... 061f9246b2
Slika

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Ne mar 15, 2009 4:42 pm

Ma se ne dajo naši stari dizli !
(evo mojga cold start po dolgem času :D http://www.youtube.com/watch?v=VyyuYQt5 ... annel_page)
Kaka 2 tedna kasneje, ko smo ga začel rezat, smo ugotovil, da delujeta le 2 grelni svečki... :D

Kaj pa manjka petki, da se ne voziš z njo?
Zadnjič spremenil Matjazy, dne Ne mar 15, 2009 5:33 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Ne mar 15, 2009 4:46 pm

OFF:
Matjazy > a ti greš čez tehnični bp, ali imaš kake ''veze'' :P
Sem videl tudi tisti drugi video holy smoke :P

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Ne mar 15, 2009 5:34 pm

chevy je napisal/-a:OFF:
Matjazy > a ti greš čez tehnični bp, ali imaš kake ''veze'' :P
Sem videl tudi tisti drugi video holy smoke :P

Gre brez težav! Brez vez! :D

sorry za off

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne mar 15, 2009 9:17 pm

Matjazy je napisal/-a:Ma se ne dajo naši stari dizli !
(evo mojga cold start po dolgem času :D http://www.youtube.com/watch?v=VyyuYQt5 ... annel_page)
Kaka 2 tedna kasneje, ko smo ga začel rezat, smo ugotovil, da delujeta le 2 grelni svečki... :D

Kaj pa manjka petki, da se ne voziš z njo?

No moj niti približno ni tako kadil :) Škoda da nisem snemal od zunaj:)
Se pa na tvojem posnetku lepo vidi in sliši da deluje po dveh/treh cilindrih do 30te sekunde šele potem motor pride v normalno delovanje. Svetel moder dim pa je posledice neizgorevanja (ne delovanje vseh svečk) , črn dim pa šobe....

Heh petka počiva :) Sej bi jo zrhitu že lani decembra (takrat ji je potekla registracija), ampak takrat sem v zapuščino dobil 1.4 bencinarko petko od pokojnega dedka. Malo jo sicer tu pa tam nažira površinska rja ampak motor pa ima 70 tisoč prevoženih in razen tega , da so bili oksidirani vsi konektorji ni težav :) Porabo ima pa tudi okrog 6 tako, da se ne pritužujem preveč :D
No in zakaj je nisem registriral več dalje....pred lani sma prvo z lisico obnovila zadnji del podvozja (pošvasano podvozje od zadnjih vrat nazaj, zadaj druga prema, pobarvala odbijače...). Sprednji del podvozja sma pustila , ker še ni bilo videt tako kritično, mislila pa sma se lotit to čez nekaj časa (ko bi bilo že potrebno) no potem pa je spustilo tesnilo (ki se je pokazalo kot počena glava). Že takrat, ko sma menjavala glavo in tesnila sma ugotovila, da ima počen blok (sicer pri vijakih) in ker sma bila takrat rahlo v finančni krizi sma se odločla menjat samo glavo, zategnit skupaj in to je to. No in tako je šla do poletja 2008 (bla sma še z njo na morju). Potem pa se je začelo....začel tulit sprednji desni ležaj (ki že kr ruži ne samo tuli), motor začel metat spet vodo prek in se pregrevat (sicer ni nikoli zakuhal ampak je konstantno silil blizu 100 stopinjam.....) Podvozje je spredaj dobilo zračnost v vseh gumi blokih....
http://www.youtube.com/watch?v=yST3l_Eicls
Zavorne ploščice so že pri kraju (v škatli pa čakajo tiste iz strani 18) , Sklopka je začela delat probleme, ker spredaj nisma sanirala rje so prerjavele prednje sanke motorja, zadnjih vrat nisma menjala (čakajo na lakiranje v starih pa je pod šipo luknja), sprednje luči so se od vročine (posledica 100W žarnic) stopile (parabole) , spredaj je počla ena vzmet....
Lahk naštevam do jutri :D Ampak počasi se zbirajo deli in tako lepo čaka na toplejše dni in prazno garažo....
Vse od naštetega že imam, dobit morem še edino dober blok in dobro glavo (v mislih pa imam da jo bom dal obnovit , ker dobit rabljeno dobro glavo je loterija) . Skratka vložit bi morala ene 1000 evrov in pa kake 100 ur dela....in tako je šla na (zaslužen) počitek, sedaj pa čaka , da jo ljubitleljsko porihtama kot se to spodobi za tako dober avto.
Slika

lisica
Novinec

Kraj: pod Jeep-om

Napisal/-a lisica Ne mar 15, 2009 10:25 pm

Nisi pa povejal,da sma se pelala tudi malo z njo,pa sma ugotovla,da jo pogrešama...in,da je za nobeno ceno ne dama vstran in gre definitivno v obnovo,da nama bo služla za nedeljske izlete na stara leta. :rofl

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če apr 09, 2009 3:10 pm

Očitno je ta petka ratala zanimiva......Ker že skoraj tri tedne zapored jo hodijo gledat in me kličejo različni ljudje, če jo prodam......Po zadnjih podatkih je nekdo izjavil da jo imam na internetu.....ker pa je nimam v kakem oglasu je možno , da jo je videl, samo tu.

Torej še enkrat PETKA NI NA PRODAJ!!!!
Slika

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Če apr 09, 2009 5:04 pm

prodaš petko? :mrgreen: okej hec! :D

je pa res popularna! Sej jaz za mojega unota tut kar dobivam ponudbe :D če bi ga pa hotel prodat pa noben neb hotu slišat nič. Mater me to jezi! Ti kar poštimaj avto se ti ne splača nič prodajat! ;) če ne zdaj..bo čez 10 let vse poglede prevzela na cesti ;)
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če apr 09, 2009 7:51 pm

GT_Turbo17 je napisal/-a:prodaš petko? :mrgreen: okej hec! :D

je pa res popularna! Sej jaz za mojega unota tut kar dobivam ponudbe :D če bi ga pa hotel prodat pa noben neb hotu slišat nič. Mater me to jezi! Ti kar poštimaj avto se ti ne splača nič prodajat! ;) če ne zdaj..bo čez 10 let vse poglede prevzela na cesti ;)

Sej to je lih fora.....ko sem jo pred dvema letoma malo za šalo malo za hec prodajal je noben niti za 600 evrov povohat ni hotu (pa so še sedaj za tako ceno). Bila pa je popolnoma izpravna in na novo porihtana. Sedaj ko pa je vsa labava , neregistrirana (tehničnega tko al tko ne nardi sedaj) in motor dela pritisk v hladilnem oz. meče vodo prek....sedaj pa dobivam ponudbe za par sto evrov.....
Slika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost