Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po sep 03, 2007 10:34 pm

ahaaa...zanimivo.hvala ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek To sep 04, 2007 7:11 am

nebivedu je napisal/-a:
im nobody je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Škoda, da nisi pustil povsod kake luknjice ali več njih. Se ne splača z ibitolom notri špricat, ampak z voskom. Vosek se na vročini topi in pride v vse pore in zalije rjo, da nima več zraka, pa tko prepreči nadaljne rjavenje. Pozimi se pa vosek strdi in naredi še boljšo zaščito.

bomo vedli za drugič?koolk pa košta tak vosek?

Isto kot dinitrol in podobno - okol 6 evrov je sprej, ki preštriha kaka dva kvadratna metra. Ima pa sprej cevko in na koncu 4 šobe(v vse smeri usmerjene), tko da daš cevko v luknjo in pošprica vse notri - samo malo jo še zavrtiš in imaš vse poštrihano.

Sej luknjice lahko še vedno zvrtaš iz spodnje strani in potem našpricaš vosek notri in luknjice nazaj zašvasaš, pa z ibitolom namažeš na debelo.

to mam itak v planu še, je še plac za špricat, lahko pa tud iz notranje strani iz prtlažnka, so tud luknje na drugi strani, bom vse zasčitu pa premazu še, kr je treba, čene smo itak brez veze delal kj! u glavnem hvala za nasvet ampak je blo v planu že to ;) predno se bo barvalo še to, zdle v roku tega tedna ko bom še desno stran skitu pride še to na vrsto ;)
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek To sep 04, 2007 9:41 pm

pišuka, škoda k je biu dans ceu dan dež in nism mogu nič naredit! pa zdj še stanovanje rihtam pa ne bo do konc tedna nč ;) hehe sj upam da bo vikend lep da jst končam še desno stran pol pa še pošpricat hitr! da bo to zgledal nekak. Plus tega da sm še odstranu napise iz havbe zadi in morm še tam poštrihat zdj, pa spredne havbe se bom še lotu zdj sm se odloču plus tega da me čakajo še odbijači ;) hehe

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Ne sep 09, 2007 2:42 pm

tko ta teden se nadaljuje kitanje desne strani in izoliranje vsega skup, plus barvanje stranskih ogledal. Upam da bo vreme kolkrtolk zdžu da lahka konc tedna zaklučm!

sproti vam bom javlu kok pa kaj!

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Ne sep 23, 2007 10:12 pm

tko učeri je biu ponesrečen poizkus barvanja ;) sj pravjo da na napakah se učimo! ko sm dau gor barvo je blo use kul, zgledal svetovn, pol sm šou pa nanašat gor lak in sem dau premalo trdilca in temu je sledilo da ko sem nanašal sloj gor, da je zateklo! mal prehitr sm šou čez pa je že blo sranje, vem za drugič ;) zdj bom vse lepo zbrusu še enkrat, kupu bom še barvo in ponovu vajo ;) mislim da bo tokrat vse lepo in prav! slike sledijo!

lep pozdrav

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Po sep 24, 2007 1:03 pm

sej bi lahko to v 1 post napisal...

drgače pa velik sreče!
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek To sep 25, 2007 12:19 pm

sj sm napisu v enem al nism? :D hehe

aja, neki me zanima ko glih pišem, ko me ni tolk velik gor ;) zanima me, če je kdo kdaj že meu izkušnje z barvanjem, pa če jih je meu, mi naj pove kok je glede prehoda! kje se dela in kako.

aja pa še če je potrebno dodat trdilec v barvo al samo v lak potem, pa kakšna naj bo količina!

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk To okt 02, 2007 2:11 pm

mene isto zanima, ker bom doma barval zimske alu felne z metalik barvo. Poleg tega me še zanima kok časa je treba čakat med nanašanjem baze in laka- je kaj narobe če preveč? recimo en dan?
EJ6

Uporabniški avatar
civic 99
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a civic 99 Sr okt 24, 2007 6:18 pm

Kako kaj napreduje projekt? Upam da boš prilepil slike končanega dela če je avto gotov!

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Sr okt 24, 2007 7:59 pm

Vidim da se še nekateri tut spravjo kaj takega doma delat :lol:
No za prvič je dobro ;)
In kako kj zaj linije laufajo med vrati in robom recimo špranja,ti je kj potegnalo?
Ko rado potegne če delaš prav...
No od znotraj se pa našprica z voskom drgače,ne z ibitolom,drgače js imam vosek,med vosek pa dodam še čist malo bitumna ( za zaščito podvozja),za podvozje pa itaq pol z bitumnom špricnem...
No kaj pa spodaj pri robih pragov kaj si nardil?
Si s temeljno premazal,kaj pa pol si zamazal kj s penzl maso?
No to se z penzl maso zamaže fajn potem pa špricne z bitumnom in je stvart profi narjena,če je pa prej kje kaj rje se pa z pormašino in drotpiršno na pormašini fajn do živga spuca ;)
No glede varjenja itaq da se to točkovno vari,najprej d se lepo po kotih prpika,fajn poravna skupaj in pol pikaš lepo skos,bog nedaj vlečit zvara itaq neb mogo ko bi ti tkoj luknjo nardil,pa še potegnal bi ti vse tak skup da bi pol imel vse linije pri vratih zjebane...
No to je to...
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Če okt 25, 2007 1:58 pm

to tud mene zanima...glede barvanja feltn...ker bom zimske-jeklene prebarval na belo....a je dost če samo špricnem čez belo barvo? :? :? al bi blo boljš da bi dal barvo za višje temperature?
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Če okt 25, 2007 8:56 pm

yugo_tuning je napisal/-a:to tud mene zanima...glede barvanja feltn...ker bom zimske-jeklene prebarval na belo....a je dost če samo špricnem čez belo barvo? :? :? al bi blo boljš da bi dal barvo za višje temperature?

Js nisem dal za višje temperature in je to že zaj 6,7 let pa se še barva ni niti mal lušla ;)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Pe nov 02, 2007 1:56 am

no tkole je, projekt je zdle neki časa stal ampak se bo zdle spet premaknal use skupi. Ta mesec pride na vrsto barvanje do konca ter zaščita od znotraj še pa je konec! Drugače pa mi linije ni nič zamaknalo je isto kot je blo prej :) (med vrati pa robom seveda)

Tako da ko bo projekt končan bom prilepu slike končnega izdelka gor, to bo v roku tega meseca ko pride na vrsto še menjava sklopke ter veliki servis!

lp, snoopek

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Napisal/-a SpunkyRacer Po mar 17, 2008 4:52 pm

pozdravljen!....so že končni rezultati? :-P

mene samo zanima kje si nabavil te zadnje blatnike?..bi rabil za mojo Felicio 8)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po mar 17, 2008 5:59 pm

Mislim, da je to to se ni splačalo ???
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1938521

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Po mar 17, 2008 6:22 pm

hehe

ja ja, se je splačal ;)

hotu sm prodat kr morem neki manšega kupit kr u maribor hodim v službo, dnevno 140km. Ampak sem se zdaj odloču da je ne bom prodau, no usaj za zdaj še ne!

sicer projekt za zdaj stoji, ker ni časa za barvanje. Upam da bo kmalu čas, če ne prej, ko bo dan malo daljši! ;)

drgač pa nč bat, se je splačal ;)

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Napisal/-a SpunkyRacer Po mar 17, 2008 9:43 pm

pa kaj je to taka skrivnost kje si jih dobil (blatnike)?

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Po mar 17, 2008 9:48 pm

kolega ti kr obdrž hondico ker se ti jo ne splača prodajat robe bomo pa spomlad zrihtal ;)takrat ko bom še jz na svojem kak lepotni popravek naredu.počas vozt pa bo tud poraba zmerna.za tak denar ne dobiš avta s tako opremo pa srcem ;) ;)

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Po mar 17, 2008 9:50 pm

yugo_tuning je napisal/-a:pozdravljen!....so že končni rezultati? :-P

mene samo zanima kje si nabavil te zadnje blatnike?..bi rabil za mojo Felicio 8)

ka si vprašal na kakem servisu?al pa u kaki trgovini za avtodele

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Po mar 17, 2008 9:54 pm

yugo_tuning je napisal/-a:pa kaj je to taka skrivnost kje si jih dobil (blatnike)?

ni skrivnost ne, niti slučajno hehe :) na honda forumu sm enkrat napisu da bi rabu, pa mi je en model že drug dan jih prpelu za 70eu, original ;)
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov