Sem prebral celo temo, pohvale za projekt!
So me pa zotile izjave v tem smislu:
nebivedu je napisal/-a:Lisko primerjaš jeepa in petko, jaz lahko primerjam daihatsu applause in daihatsu ferozo - eno je osebni avto, drugi je terenc. Deli za motor so enaki in so iste cene in to zelo poceni(vodna pumpa, jermen in napenjalec stanejo 80 evrov) , deli za podvozje pa so za ferozo 2x dražji zdržijo pa 10x dlje - končniki na ferozi niso bili menjani od novega avta - 18 let, pa so še vedno odlični in na tehničnem jih je možakar celo pohvalil, da so brez lufta, vozim pa offroad z avtom, ko bi vse moralo crknit že pred leti zaradi obremenitev.
Če na ta način gledaš, je vzdrževanje terenca na dolgi rok mnogo cenejše od osebnega avta.
Ne vem, kakšne osebne avtomobile imate (če je treba omenjeni petki na leto ali 2 menjat končnike, je pač slab približek os. avtomobila

), ampak moja četrt stoletja stara gajba z vsaj 370k km ni zahtevala odkar jo imam nikakršnega vzdrževanja podvozja (pa naredi 50k km na leto). Niti se ne spomnim, da bi na kateremkoli avtomobilu doma kdajkoli menjali končnike (pa so pri hiši nekateri po 10 let itd. ).
Sploh pa je smešno govorit o tem, da bi bilo vzdrževanje terenca cenejše od os. avta.
Moj poceni os. avto je po stroških neprimerljiv s poceni terenčkom (npr. feroza). Pije manj (moje relacije skos pod 5l), deli so skoraj zastonj (menjava jermena 50€!!!, filtri po 4€, najcenejše olje, zavore komplet spredaj diski + ploščice 40€), kvari se ne.