Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a ESTEMP Ne nov 08, 2009 12:07 am

Upam,da ti ta projekt uspe speljati do konca!

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Ne nov 08, 2009 12:33 am

Volvo power je napisal/-a:KLIK
Ogled priporočam tudi vsem ostalim pocarjem, ki se imate za mojstre, mogoče pa izveste kaj novega :twisted:

:shock: :shock: norija, tudi tebi vso srečo pri restavriranju

Uporabniški avatar
Jackal81
Novinec

Kraj: SLP

Napisal/-a Jackal81 Ne nov 08, 2009 4:29 pm

emmo je napisal/-a:čudno mehka pločevina da je kos gume naredil tako udrtino pa še direktni udarec ni bil.

Udarec je bil kar precej direkten, ko se je začel lupit profil... Poleg tega pa se je držal zraven še jeklen trak, ki je v gumi. Tako da profil se je olupil v ENEM kosu.

emmo je napisal/-a:pa spojler si pokazal da je guma udarila.spojler je poln kita!!!

Spojler je plastičen oz. nek poliestru podoben material debeline ca. 4mm... in ni poln kita.
Poškodbe so pa čisto na mestu za takšen dogodek. Vozil je namreč kolega in sem vozil za njim, ko se je to zgodilo. Hitrosti so bile ca 140km/h in kos profila je poletel kakšnih 5 metrov visoko v zrak in pristal robu zadnjega spojlerja.

seat je napisal/-a:Boš podvozje in karoserijo peskal...? Ker mam občutek,da bo še kr neki luknic od rje pršlo na plan.

Plan je razstavit vse do zadnje podrobnosti, vpet školjko na stojalo in jo speskat.
Za rjo pa vem... imam že pripravljen donorski pleh... ker bo namreč treba zamenjat kakšnih 50% dna...

4vale6 je napisal/-a:Zelo zanimiva stvar tole, bom tud jst tole temo spremlju z velikim zanimanjem, se pa nemorem upret da ne pokomentiram notranjosti, ki me spominja na prizorišče zločina iz priljubljene serije CSI (blood stains all over the place:D), hec pomoje sam preveč TV gledam ;)
Dobro napreduj pa veliko užitkov pri obnovi!

A nisi gledal Top Geara, ko so šli v Ameriko in si kupili avtomobile. Jeremy je rekel, da je Camaro "murderous muscle car" :lol:
Drugače pa tisto niso madeži krvi, ampak lepilo. Če celotno armaturko je bil namreč nalepljen nek čuden tepih, da se ni videlo, da je razpokana.

_BANDIT_ je napisal/-a:Za tolk denarja, cajta, volje in živcev, kot te bo stala obnova tegale avtočka, bi dobil (sploh tam, kjer živiš) VELIIIKO bolj ohranjen isti model avta, katerega bi bilo mogoče samo malo popedenati in si zmagal. Ne temle boš pa pustil preveč cajta in denarja, pa še na koncu to ne bo to. Original je le original, tisti ki so že kdaj obnavljali tako krepenino že vedo, kaj govorim. V USA je teh avtov morje in imajo nobene cene, tako da lahko izbiraš, kateri ti je všeč.

Ampak v čem je point, da kupiš avto in je to to? Nekateri imamo pač delamo to iz samega veselja. Drugače pa tudi če grem kupit enega v boljšem stanju, kdo mi garantira, da ni nekje na dnu pregnit in bo čez nekaj časa prav tako potreben dobre obnove. Drugače pa je z zbirateljskimi avtomobili, ki so že v celoti obnovljeni, ampak tisti stanejo ohoho denarja.

lisko je napisal/-a:
jay je napisal/-a:huh jaz se nebi spuščal v tak projekt. Tudi, če nebi bil denar problem. Enostavno je preveč vsega.
To bi še čip fus rekel OH :)

Eni smo pač dost nori :)

Pač veselje do avtomobilov in zadovoljstvo, ko narediš nekaj sam.

lenivec je napisal/-a:
jay je napisal/-a:huh jaz se nebi spuščal v tak projekt. Tudi, če nebi bil denar problem. Enostavno je preveč vsega.

če bi ga čip fus delal bil zaj že zadnjo potegavščino snemali :)

drugače pa jaz tut ko em notranjosti videl mi je tema padla čez oči :)
zunaj še ne zgleda tako notranjost pa kar kliče po novi armaturki no ja bolj ali manj vseh plastikah

Armaturka pride nova (ca 200€) v drugi barvi, saj bo nova celotna notranjost. Na zadnjih sedežih pride zamenjana goba in tapiserija. Če bo vse po sreči, pridejo sprednji sedeži novi od Camara 2010, električno nastavljivi 8)
Ampak do takrat je še dolgo.

Drugače pa trenutno čakam, da mi v bajto priklopijo 220V AC. Trenutno imam samo ubogih 110V AC. Potem pa pride na vrsto kompresor (min. 60 galon, 4 HP), ki bo zmogel vsa opravila, ki jih nameravam naredit na avtu.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Jackal81
Novinec

Kraj: SLP

Napisal/-a Jackal81 Ne nov 08, 2009 6:19 pm

Evo še malo updata...

Prtljažnik... in vsa krama v njem...
Slika

Slika

En kup krame...
Slika

Notranjost prtljažnika...
Slika

Slika

Slika

Še malo bolj očiščeno... niti ne zgleda preveč slabo.
Slika

Slika

Slika
Penasta tekočina je nek industrijski odstranjevalec rje.

Odstranjevanje zadnjih sedežev
Slika

Zgleda je imel avto v nekem obdobju tudi trajnega prebivalca...
Slika

Odstranjeni tudi sprednji sedeži
Slika

Slika

Na zgornjih slikah se že vidijo nekatere luknje, dejanska situacija pa se je pokazala šele po temeljitem čiščenju.
Slika
Na spodnjih dveh slikah se vidi košček pleha, ki je še dober.
Slika

Slika

Ostalo je pa že konkurenca ementalerju :roll:
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Kanal pogonske gredi znotraj zgleda precej dober. Vsa pločevina, ki zgleda dobra se bo pregledala tudi s spodnje strani in v kolikor je res dobra, bom ta del pustil. Ostalo pa je potrebno vse odrezat in privarit na novo. Za nosilne dele imam že pripravljeno pločevino 1.8mm, za vse ostalo pa 1mm.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Ne nov 08, 2009 6:29 pm

pod je kr fajn zdelan :? ..te čaka kr nekaj varjenja :)

Uporabniški avatar
stony
Novinec

Napisal/-a stony Ne nov 08, 2009 6:29 pm

Sedaj pa hitro porihtat elektriko, pa narediti en velik " flex-party " :D . Če ne zmanjka volje, bo na koncu cuker. Veliko uspeha, pri nadaljnjem delu.

Uporabniški avatar
RCdesign
Nov uporabnik

Kraj: kor

Napisal/-a RCdesign Ne nov 08, 2009 10:22 pm

veliko uspeha

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Ne nov 08, 2009 10:48 pm

Volvo power je napisal/-a:
Pri nas je nekaj časa nazaj imel en možakar podoben projekt KLIK
Ogled priporočam tudi vsem ostalim pocarjem, ki se imate za mojstre, mogoče pa izveste kaj novega :twisted:

Tale konkreten avto jaz nebi dal, kot primer odlično narejenega in restavriranega projekta. Pa ne mislim, da je zanič! Je pač čisto povprečno vredu narejen in ne nek "oh in sploh"! Naj vas ne zavede nepotreben kič, kot je barvanje podvozja, podna...
Priznam pa, da se jaz kaj tekega nebi nikoli (več) lotil. Nekoč sem imel en projekt, ki ni bil niti pol tako obsežen, kot ta, pa sem nekje na polovici obupal in prodal vse skupaj. Razlogi so bili še drugi in ne samo pomanjkanje volje, časa in denarja.

Jackal81 je napisal/-a:
_BANDIT_ je napisal/-a:Za tolk denarja, cajta, volje in živcev, kot te bo stala obnova tegale avtočka, bi dobil (sploh tam, kjer živiš) VELIIIKO bolj ohranjen isti model avta, katerega bi bilo mogoče samo malo popedenati in si zmagal. Ne temle boš pa pustil preveč cajta in denarja, pa še na koncu to ne bo to. Original je le original, tisti ki so že kdaj obnavljali tako krepenino že vedo, kaj govorim. V USA je teh avtov morje in imajo nobene cene, tako da lahko izbiraš, kateri ti je všeč.

Ampak v čem je point, da kupiš avto in je to to? Nekateri imamo pač delamo to iz samega veselja. Drugače pa tudi če grem kupit enega v boljšem stanju, kdo mi garantira, da ni nekje na dnu pregnit in bo čez nekaj časa prav tako potreben dobre obnove. Drugače pa je z zbirateljskimi avtomobili, ki so že v celoti obnovljeni, ampak tisti stanejo ohoho denarja.

lisko je napisal/-a:

Brez skrbi ,da bandit ve o čem govori. Misli pa, da je kolikor ga poznam imel v mislih predvsem to, da pač kupiš kar se da dobro ohranjen in vozen avto za ugodno ceno in ga potem kdor ima veselj še vedno lahko zrihta še bolje. Možnosti so neomejene. Pri športnem avtomobilu se bolj posvetiš motorju in performensu, da iz njega iztišneš čim več moči in to preneseš na cesto...ne pa da se moraš najprej ukvarjati s plehom in tapetami :roll: .

Drgač pa mi je avto zdaj tak kot je (razen rjastih lukenj) ful všeč. Jaz bi kar takega vozil tu po Ljubljani, da bi me šminkečki še bolj butasto gledali. :twisted: Le tehnika bi morala biti TIP TOP. Pa upam, da za to podrtijo nisi dal več, kot 300$.

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Po nov 09, 2009 12:20 am

cruiser1 je napisal/-a:

Tale konkreten avto jaz nebi dal, kot primer odlično narejenega in restavriranega projekta. Pa ne mislim, da je zanič! Je pač čisto povprečno vredu narejen in ne nek "oh in sploh"! Naj vas ne zavede nepotreben kič, kot je barvanje podvozja, podna...
Priznam pa, da se jaz kaj tekega nebi nikoli (več) lotil. Nekoč sem imel en projekt, ki ni bil niti pol tako obsežen, kot ta, pa sem nekje na polovici obupal in prodal vse skupaj. Razlogi so bili še drugi in ne samo pomanjkanje volje, časa in denarja.

Jackal81 je napisal/-a:

lisko je napisal/-a:

Brez skrbi ,da bandit ve o čem govori. Misli pa, da je kolikor ga poznam imel v mislih predvsem to, da pač kupiš kar se da dobro ohranjen in vozen avto za ugodno ceno in ga potem kdor ima veselj še vedno lahko zrihta še bolje. Možnosti so neomejene. Pri športnem avtomobilu se bolj posvetiš motorju in performensu, da iz njega iztišneš čim več moči in to preneseš na cesto...ne pa da se moraš najprej ukvarjati s plehom in tapetami :roll: .

Drgač pa mi je avto zdaj tak kot je (razen rjastih lukenj) ful všeč. Jaz bi kar takega vozil tu po Ljubljani, da bi me šminkečki še bolj butasto gledali. :twisted: Le tehnika bi morala biti TIP TOP. Pa upam, da za to podrtijo nisi dal več, kot 300$.

WORD!

cobra11
Novinec

Napisal/-a cobra11 Po nov 09, 2009 2:28 pm

Čeprav se ne spoznam na take avtomobile pa mislm da ni cena tako niska.. Pomoje je kakšnih 1000 do 2000$..
Drugače pa upam da bo avto gdaj takšen kot je bil nekoč,ker res hudo zgleda :)

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Po nov 09, 2009 2:33 pm

kapo dol če ti rata :tomidelej:

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Po nov 09, 2009 2:34 pm

respect. ko bo fertik bo spica... ne bi rad bil pameten samo vcasih se bolj splaca dat kaksnega jurja vec pa zacnes iz neke solidne osnove ker tole spravit v neko normalno stanje bo malo morje denarja in casa... pleh pa mehanko porihtat je tle se najmanjsi problem... skratka velik volje in kar zalagaj s fotkami da vidimo kako napredujes!
lp

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po nov 09, 2009 2:52 pm

Zanimiv projekt, bom spremljal. Pa čimveč fotk dajaj. Ampak notranjost je pa res katastrofalna. Pa kaj so to živino notr vozili? :lol:
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Po nov 09, 2009 3:26 pm

Jackal81 je napisal/-a:
4vale6 je napisal/-a:Zelo zanimiva stvar tole, bom tud jst tole temo spremlju z velikim zanimanjem, se pa nemorem upret da ne pokomentiram notranjosti, ki me spominja na prizorišče zločina iz priljubljene serije CSI (blood stains all over the place:D), hec pomoje sam preveč TV gledam ;)
Dobro napreduj pa veliko užitkov pri obnovi!

A nisi gledal Top Geara, ko so šli v Ameriko in si kupili avtomobile. Jeremy je rekel, da je Camaro "murderous muscle car" :lol:
Drugače pa tisto niso madeži krvi, ampak lepilo. Če celotno armaturko je bil namreč nalepljen nek čuden tepih, da se ni videlo, da je razpokana.

Hehe sam res, sm se zdej spomnu :D huda...
No sj drgač se mi je zdelo da ni kri v avtu, kr če bi blo tok "dokazov" pol bi morilc če bi meu usaj mal pameti že zakuru avto, pa bi ti druzga dobu :D
Še enkrat srečno pri obnovi! ;) :D

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Pe nov 13, 2009 3:59 pm

Eni smo pač dost nori :)[/quote]
ja samo ponavadi je tako da moraš kak nosilec pa kako"fliko pleha"to je pa treba menjat celo karoserijo oz vsaj poden ker nimaš kam varit no vsaj tko je razvidno iz slik(iz žagovine se ne da narediti deska) :D :D :D :D lp

ps.svaka čast za tak projekt :D :D kapo dol
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr nov 18, 2009 5:39 pm

cruiser1 je napisal/-a:

Kaj je narobe z Taubijevim projektom? Po moje ga je naredil čisto OK. Lahko pošlješ tudi na privat ZS (če ne misliš javno šimfat) ker me res zanima.

Drugače pa želim avtorju teme veliko potrpežljivosti in volje. Jaz bi raje vzel bolje ohranjenega.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr nov 18, 2009 6:37 pm

Pero je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:

Kaj je narobe z Taubijevim projektom? Po moje ga je naredil čisto OK. Lahko pošlješ tudi na privat ZS (če ne misliš javno šimfat) ker me res zanima.

Drugače pa želim avtorju teme veliko potrpežljivosti in volje. Jaz bi raje vzel bolje ohranjenega.

Priznam, da sem pretirano kritiziral oziroma nisem dobro povedal kaj mislim. Taubijev camaro je dobro narejen ni pa to tako zelo vrhunsko narejeno, da bi bil za nevem kakšen vzgled. Dela je bilo res veliko in vsa čast Taubiju, da je imel dovolj volje, da je končal projekt. Verjetno je problem samo v tem, da sem videl in spremljam veliko podobnih projektov, ki so prav tako obsežni in dobro narejeni in se mi zato Taubijev ne zdi nič posebnega. Volvo power je verjetno imel v mislih res tisto večino pocarjev, ki samo nahitro "šminko" naredijo. Kita na kile, namesto varjenja pacanje s kakšno plastiko ali pa kar s staro jopico :roll: -samo, da se luknje zakrije, v glavnem improvizacije na vse možne načine potem pa kakšno"jebačko" barvo gor in je to, to! Ampak take zgube pač ne moreš sploh ocenjevati, primerjati in omenjati skupaj z nekom, ki resnično rihta avto.

Uporabniški avatar
x[Rok]x
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a x[Rok]x Sr nov 18, 2009 6:41 pm

vso srečo pa trdno voljo pri projektu ;) ,ker pleh je kr dobr zdelan :D

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Sr nov 25, 2009 11:20 am

vse pohvale za projekt in veliko uspeha pri predelavi in pa seveda še več užitkov pri vožnji 8) sicer pa camaro za moj okus bi moral zgledati takole :shock: (moj okus, da me ne boš dobesedno jemal)
Priponke
BlackedoutZ.jpg
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov