Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Če sep 24, 2009 9:26 pm

ja pa veš da rabiš tudi za razne ojačitve po avtu ustrezne papirje? načrt ojačitve, strokovna vgradnja, pa kaj vem kaj še vse. predlagam da se točno pozanimaš kaj vse morš uredit za homologacijo. to je poseg v strukturo avtomobila in ni tko " simpl" kot se sliši.. nej me kdo popravi če se motim.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe sep 25, 2009 4:19 pm

jao, pa dej mir z homologacijo wooferja :roll:

če imaš kaj drugega predelanega tisto homologiraj potem pa to not privij, obleci v blago in to je to :!:
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe sep 25, 2009 6:48 pm

Ahahahahaa, homologacija wooferja... kakšne človek prebere.
Kmalu bo folk peljal homologirat dišeče smrekce v avtu.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po sep 28, 2009 9:29 am

nevermind je napisal/-a:Ahahahahaa, homologacija wooferja... kakšne človek prebere.
Kmalu bo folk peljal homologirat dišeče smrekce v avtu.

a se ni nikomur ''prpeljalo'' da človek dela steno wooferjev?

Če bo poskrbel za varnost je edino priporočljivo, če bo pa še naredil homo-lomo bo imel pa mir pred policaji.

Sicer pa dajte raje konstruktivne predloge, ne pa brezvezne komentarje.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Po okt 05, 2009 10:18 pm

MonoGamija
napisal si: da ne znaš dobro risati, niti pisati, kaj šele komunicirati z drugimi in arogantno zavračaš nekatere namige, da se malo potrudi s slovenščino. Ti prosiš za pomoč in se tudi poizkusi malo prilagoditi večini, ne pa, da se mora večina prilagajati tvoji trmi in počanekam. :evil:

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Sr okt 07, 2009 8:54 pm

Bom kr v tej temi vprašal oz. dal povpraševanje če mogoče kdo ima ali pa ve za koga ki bi imel kakšno jeklenko za argon manjše izvedbe ??
Clean look

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Napisal/-a Mgajvr Sr okt 07, 2009 9:08 pm

denii, pozanimaj se pri servisu gasilnih aparatov , oni ti bodo znal svetvat
xXx

Skoda driver

MonoGamija
Nov uporabnik

Napisal/-a MonoGamija Če okt 08, 2009 1:22 pm

:D

stvar je taka... auto more it na homologacijo KER:
je to poseg v original stanje automobila se pravi je treba ¨rollbar¨ privariti in privijačiti na šasijo avtomobila. pod 2 delala se bo stena in ne kr neki brezveze... materiala bo za cca 300kg... in lih ni fino če ti u primeru prometne nesreče pade vse to na hrbet... zato bom poskrbeu za svojo varnost tako kot je treba !

negdo je omenil strokovna montaža, načrt itd.... za use to je že poskrbljeno ker mam že človeka ki mi bo use podpisal glede strokovne vgradnje...

razni bedniki z dišečimi smrekcami, škatlami za woofer itd. .... če nevete kaj je bistvo usga tega vas lepo prosm da nehate dajat take ¨prizadete¨ odgovore ker mi res niste od pomoči !

sem pa že našel varilca ki je pripravljen te stvari privariti tako da samo še čakam les potem pa sestavljat škatlo itd... ;) ;)

upam da vam je moja slovenščina zdj kej bol ušeč... KER MEN NI !!!! ;)

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Če okt 08, 2009 2:49 pm

300 kil muzike :?: :shock:
litr bencina, litr olja ;)

MonoGamija
Nov uporabnik

Napisal/-a MonoGamija Če okt 08, 2009 3:13 pm

4x100Ah baterije so cca 150kg
4x subi so cca 70kg
lesa je cca 200kg
4kom ojačevalcev je cca 70kg
+ kabli izolacija pa še kšne stvari bi se najdle... pa se preračuni kok je tega, pa da se stem negre zajebavat kr tko. ampak kokr sm reku večina vs tuki tega nerazume... tko k nerazumm jz kašne vaše hobije... ampak čist subjektivna stvar posameznika .

...in ja tud vem da bo auto ZELO pre-naložen... ampak bo primerno temu tud ojačan od mašine do podvozja itd...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če okt 08, 2009 3:42 pm

Zanimivo. Tud sam še nisem slišal da bi muziko človek v avto šel homologirat. In tud sam sem imel kar precejšen zalogaj v avtu in mi nikoli ni kdo težil zaradi homologacije.

Je pa pohvalno, da se človek potrudi in porihta res kot mora.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Jackal81
Novinec

Kraj: SLP

Napisal/-a Jackal81 Če okt 08, 2009 3:46 pm

MonoGamija je napisal/-a:lesa je cca 200kg

Kaj boš avto predelal v leseno kočijo? :shock:
SlikaSlika

MonoGamija
Nov uporabnik

Napisal/-a MonoGamija Če okt 08, 2009 3:52 pm

20m2 19mm MDF

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Pe okt 09, 2009 10:17 am

MonoGamija je napisal/-a::D

stvar je taka... auto more it na homologacijo KER:
je to poseg v original stanje automobila se pravi je treba ¨rollbar¨ privariti in privijačiti na šasijo avtomobila. pod 2 delala se bo stena in ne kr neki brezveze... materiala bo za cca 300kg... in lih ni fino če ti u primeru prometne nesreče pade vse to na hrbet... zato bom poskrbeu za svojo varnost tako kot je treba !

negdo je omenil strokovna montaža, načrt itd.... za use to je že poskrbljeno ker mam že človeka ki mi bo use podpisal glede strokovne vgradnje...

razni bedniki z dišečimi smrekcami, škatlami za woofer itd. .... če nevete kaj je bistvo usga tega vas lepo prosm da nehate dajat take ¨prizadete¨ odgovore ker mi res niste od pomoči !

sem pa že našel varilca ki je pripravljen te stvari privariti tako da samo še čakam les potem pa sestavljat škatlo itd... ;) ;)

upam da vam je moja slovenščina zdj kej bol ušeč... KER MEN NI !!!! ;)

Kaj pa ko greš na morje ali kam in imaš poln kufera mprtljage ,ponev kant itd.. kaj to boš tudi homologiral? Prtljažni prostor je zato , da se v njem vozi prtljaga in ni važno če notri pelješ woofer ,ali les, ali škatle ..... Če pa že kako konstrukcijo variš pa za to rabiš prvo a-test narediti in potem TUV in komaj s tem lahko kaj homologiraš.Drugače pa zna biti kaka taka konstrukcija bolj nevarna od same škatle , škatla ti z večjo površino pride prvo v zadnje sedeže nato še je prostor do naslonjala prvih, kaka cev pa ti pri veliki sili komot prepiči vse skup...Ni vse kar tako kot se sliši.Če pa se boš že zaletel čelno ali kako podobno kam da bi ti to vse skup z sedeži odtrgalo in te naprej porinilo ,potem je vseeno kaj imaš v avtu, preživel tako ali tako neboš.Pri 100km/h čelnega trka imaš za povprečno težo človeka približno 7 ton pritiska na okostje :)
Če ti pa pač oni tam teži pa na homologacijo pelji brez wooferja, ta slovenska homolomo zadeva je samo zaradi denarja, že primer pove vse , če je enkrat v Nemčiji testirano in je tam izdan TUV in je varno zakaj še je potrebno prinas enkrat vse plačati in ponovno homologirati? A mogoče ozračje tam toliko različno in težne sile drugačne da tukaj ne velja ? BLA BLA BLA

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 Pe okt 09, 2009 12:53 pm

MonoGamija je napisal/-a:ni varjante... pod škatlo je rezervar + zarad homologacije morm met ogrodje za to narjen... podvozja bi se pa čim mn dotiku če je le varjanta... ker se mi zdi da se da tud na bokih znotri to narest pa še fiksno je... tega ogrodja se sploh nebo vidl ker itak pride okol blenda lih tko u prtlažniku kjer bojo ojačevalci... šipe so pa itak use 98% zatemnene

bi blo pa fajn če nekak skiceraš kako to zamišlaš

Pravš da se škatle ne da prišraufat na avto. Kako boš pa potem kovinsko ogrodje pritrdil?

Jaz bi na vogale dal L profil in jih prišraufau v tla. Saj nimaš čez celoten poden rezervoar. Pa še homologacije ti ne bi bilo treba delat potem.

Samo ideja.

MonoGamija
Nov uporabnik

Napisal/-a MonoGamija Pe okt 09, 2009 2:59 pm

škatla oz. njeni robovi bojo v L kotnih palcah te palce bojo pa privarjene na to konstrukcijo oz okvir bo pa pršraufan na bokih auta... oz tm kjer bi mogl bit šraufi za pas:

Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe okt 09, 2009 3:33 pm

torstorm je napisal/-a:
.....
Kaj pa ko greš na morje ali kam in imaš poln kufera mprtljage ,ponev kant itd.. kaj to boš tudi homologiral? Prtljažni prostor je zato , da se v njem vozi prtljaga in ni važno če notri pelješ woofer ,ali les, ali škatle ..... Če pa že kako konstrukcijo variš pa za to rabiš prvo a-test narediti in potem TUV in komaj s tem lahko kaj homologiraš.Drugače pa zna biti kaka taka konstrukcija bolj nevarna od same škatle , škatla ti z večjo površino pride prvo v zadnje sedeže nato še je prostor do naslonjala prvih, kaka cev pa ti pri veliki sili komot prepiči vse skup...Ni vse kar tako kot se sliši.Če pa se boš že zaletel čelno ali kako podobno kam da bi ti to vse skup z sedeži odtrgalo in te naprej porinilo ,potem je vseeno kaj imaš v avtu, preživel tako ali tako neboš.Pri 100km/h čelnega trka imaš za povprečno težo človeka približno 7 ton pritiska na okostje :)
..... BLA BLA BLA

Vidiš ti kje zadnje sedeže na tej sliki?

Slika

cobra11
Novinec

Napisal/-a cobra11 Pe okt 09, 2009 5:48 pm

Mislim res ste eni bedni z temi odgovori "kjes pa slišu da se woofer homologira" bla bla..
Če pač hoče homologirat wofer je to njegova stvar nevem zakaj se sploh vtikate v to.
Sicer pa pohvalno da se je gdo tudi takšne stvari lotil.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Napisal/-a Mgajvr Pe okt 09, 2009 6:17 pm

no ko boš že vse ojačal, potem ti priporočam da ojačaš še streho. ker če boš res imel toliko muske not, ti jo bo napihovalo. ojačaš jo pa s poliestrom :D tko kot jo je en moj kolega v golf4.
xXx

Skoda driver

MonoGamija
Nov uporabnik

Napisal/-a MonoGamija Pe okt 09, 2009 6:24 pm

streha je že ojačana z dB Blue oz (Cactus pasta) in je že trda kot beton... nasplošno ceu auto je že izoliran s standart plast pousod drugje
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost