cobra11 je napisal/-a:Mam kliaša in mi hudič rjavi po blatnikih zadnjih.
Pač take bunkice so se nardila(vrjetno se je rja napihnila?) in kako se naj zdaj lotim dela?
Mi lahko napišeš tvoj postopek kako si naredil vse po vrsti?
Pa glede barvanja plastik z katerim brusilnim papirjem si jih pa zbrusil?
Drugače pa vredu štrihjeno za začetnika

ja te bunkice pomenjo da je spodi rja. in ko boš enkrat zbrusil bo velik več rje kot pa zgleda na prvi pogled, sam to se splača res čim prej popravlat ker pol je pa res obup.
nej povem da sem skoraj vse informacije dobil na tem forumu sam svoj mojster, tko da zlo uporavna zadeva.
Sam sem pa delu tk: zaščitil sem pač z trakom tist del zraven rje ki ga ne bom poškodoval in kasneje barval. pol sem dal na brusilko takšen nastavek kot ga vidiš spodaj, to je pač tak šmergel, imel je granulacijo 120. in z njim sem vso rjo zdrgnil res v nulo do zdravega železa.
potem sem use skupaj nekajkrat namazal z ferosanom.
Nato sem še malo z bol finim šmerglom šel čez da ni bilo preveč hrapave površine.
Pol sem vso površino razmastil z nitro razredčilom in pokital. Kit sem nato zbrusil in ker mi ponekje še ni bilo najbolj ušeč sem kital in brusil še enkrat. potem sem kit na fino zbrusil z šmerglom granulacije 220 (na forumu sem prebral da naj bi bila max 280). potem sem z izolir trakom lepo oblepil blatnike, zaščitil z papirjem in dal čez šprickit. In tukaj sem zaenkrat ostal. Moram samo še z vodobrusnim papirjem(granulacija 800) mal podrgnit čez šprickit in pobarvat.