Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Po okt 11, 2010 1:23 pm

nejc1 je napisal/-a:Al pa kupiš en varilni aparat na elektrode za 50 EUR pa ga boš mev skos ko boš kaj rabil.
Drugače pa pleh pa prignetat ali prišravfat skozi in dat spodaj matice... :)

Majster bi te rad vido kak ti z elektrodami pleh variš sploh pri avtih,imaš takoj še več lukenj v plehu če si ne zna emperaže nastavit.
Elektrode se uporabljajo za debelejše kovine.
Pa če ni navajen in če bi preveč gledal brez zaščitne maske bi ponoči imel "pesek v očeh" vsem ki se je to že zgodlo vedo kaj govorim, to se dela z co2 aparatom ki je primernejši za varenje pleha. Ampak je dosti dražji od aparata na elektrode.

Uporabniški avatar
kliker86
Nov uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a kliker86 Po okt 11, 2010 2:30 pm

Maš prav ja.. s CO2jam..

Kako je potem z podvozjem oz s tistim kar je na podvozju (cev za bencin itd.) je treba odstraniti ali samo zaščititi?! Če samo zaščititi, s čim je najbolje?!

LP kliker

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Po okt 11, 2010 3:22 pm

kliker86 je napisal/-a:Maš prav ja.. s CO2jam..

Kako je potem z podvozjem oz s tistim kar je na podvozju (cev za bencin itd.) je treba odstraniti ali samo zaščititi?! Če samo zaščititi, s čim je najbolje?!

LP kliker

Dobi se prav se prav takšna plošča nevem iz kakšne mase, jo namestiš pred predmetom npr cevmi za benz in je toto. Lahko tut kakšen pleh ampak da se ne dotika cevi. Lahko pa farmacel plošče če poznaš, dobiš ki kakšen kos, uporablja jih marles pri hišah. So negorljive, niso prevodnih toplote in se lahko dotikajo magari cevi pa jim nič nebo naredila temperatura. Sploh pa če z co2 itak sam punktiraš, ne delaš vara po celi dolžini in ni take velike temperature, ker že sam plin CO2, ki je namenjen hlajenju malo umili zadevo, napram elektrodam ali avtogenu.

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Po okt 11, 2010 7:20 pm

xalfist je napisal/-a:
kliker86 je napisal/-a:Maš prav ja.. s CO2jam..

LP kliker

Dobi se prav se prav takšna plošča nevem iz kakšne mase, jo namestiš pred predmetom npr cevmi za benz in je toto. Lahko tut kakšen pleh ampak da se ne dotika cevi. Lahko pa farmacel plošče če poznaš, dobiš ki kakšen kos, uporablja jih marles pri hišah. So negorljive, niso prevodnih toplote in se lahko dotikajo magari cevi pa jim nič nebo naredila temperatura. Sploh pa če z co2 itak sam punktiraš, ne delaš vara po celi dolžini in ni take velike temperature, ker že sam plin CO2, ki je namenjen hlajenju malo umili zadevo, napram elektrodam ali avtogenu.

Lahko pa si sposodiš švajs deko po domače povedano. Direkten prevo "koca za varjenje". Vsaka dobro založena mehanska delavnica mora imet to. Pokriješ preko stvari, ki jih želiš zaščitit pa gasa.

Uporabniški avatar
kliker86
Nov uporabnik

Napisal/-a kliker86 Ne okt 17, 2010 8:18 am

Pozdravljeni..

Pozna kdo če obstaja kakšna stvar za čiščenje špric kita (da šprickit odstopi npr. z odbijača).. Odbijač je pobarvan in lakiran zdej barvo sem spravil z odbijača, šprickit pa ne gre glih lahko.. Ali obstaja kaj bol enostavnega da odstopi oz da jo razmehča?! Aja barvo sem spravu dol s sprejom za odstranjevanje barve in gre lepo dol..

LP kliker

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Napisal/-a GT_Turbo17 Ne okt 17, 2010 8:50 am

zakaj bi pa vse rad dol spravil?
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Ne okt 17, 2010 9:14 am

kliker86 je napisal/-a:Pozdravljeni..

Pozna kdo če obstaja kakšna stvar za čiščenje špric kita (da šprickit odstopi npr. z odbijača).. Odbijač je pobarvan in lakiran zdej barvo sem spravil z odbijača, šprickit pa ne gre glih lahko.. Ali obstaja kaj bol enostavnega da odstopi oz da jo razmehča?! Aja barvo sem spravu dol s sprejom za odstranjevanje barve in gre lepo dol..

LP kliker

Obstaja ja .. "šmirgl papir" se rece ..
Slika

Uporabniški avatar
kliker86
Nov uporabnik

Napisal/-a kliker86 Ne okt 17, 2010 11:03 am

1.POST:

- ker bo sprednji odbijač v črni barvi bi se rad tudi na zadnjem znebil barve (napokana in nekje se že lupi)..

LP kliker

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Napisal/-a GT_Turbo17 Ne okt 17, 2010 12:01 pm

kliker86 je napisal/-a:1.POST:

- ker bo sprednji odbijač v črni barvi bi se rad tudi na zadnjem znebil barve (napokana in nekje se že lupi)..

LP kliker

phah, Columbo...kaj misliš, da če boš šprickit dol spravu, da bo spodaj plastika potem kot original, nova. :) po moje so jo lepo zbrusili preden so šprickit gor špricali tko, da če spraviš šprickit dol (kar ga boš težko razen z nitrom, ki bo zjebal plastiko) bo grdo ko pes, ! Raj pobarvaj z mat črno ta odbijač...al pa potem sprednjega v barvo. al pa oba zamenjaj.

LP
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Ne okt 17, 2010 3:52 pm

Če te moti barva na zadnem odbijaču , oz ker si jo že odstranil še špric , in če ga boš odstranil boš ugotovil da je odbijaš zbrušen ker, če ga je nekdo barvo je ga mogo zbrusit , drgače se pol barva začne luščit če ni zbrušen. POmoje je boljše da kupiš drug odbijač dobiš ga za 15-20€ na netu pa je toto.

Uporabniški avatar
aljaz123
Novinec

Kraj: Prebold

Napisal/-a aljaz123 Po okt 18, 2010 6:20 pm

Zdravo danes sem bil v trblih pa sm vidu da en rihta punteka se mi je kr zdel da je to ta. Zgleda da je kr faj uničen podn. Rabu boš veliko vole pa živcu da ga boš zrihtu tak kot treba

Uporabniški avatar
kliker86
Nov uporabnik

Napisal/-a kliker86 Če okt 28, 2010 12:41 pm

Pozdravljeni..

Praviš si vidu avto ane.. če misliš tistega nasproti trgovine hofer - tisti ni moj, sm ga pa tud sam opazil - CE tablice ima :)..

Drgač pa zadeva gre narej.. Slike sm ponesreč s spominske kartice zbrisu tko da jih tud pokazat ne morm :(

LP kliker

Uporabniški avatar
kliker86
Nov uporabnik

Napisal/-a kliker86 Če okt 28, 2010 7:32 pm

Naj pa povem da sem notranjost avtomobila že pokrpal, izoliral in vrnil tepihe ter sedeže, vse plastike - vse sem očistil, tepih s puromatom in nekimi čistili, plastike v pomivalnem stroju :) (hvala srček) :) Napeljal kable za zadnje zvočnike pod tepihom, očistil vse reže za ventilacijo.. Notranjost je končana..
Zdej sem se lotil zunanjosti, najprej na levi strani kjer je biu rjav, pobrusil, pobarval s temeljno barvo, pokital, zbrusil in še nekrat pokital ter pobrusil..
V nadeljevanju: čez pride še kitšpric in potem vodno brušenje, barvanje ter lakiranje..
In leva stran bo končana.. Potem se lotim desne tam pri zadnjih vratih kjer je samo odrgnjena barva.. In nato še pragovi ter podvozje..

Zanima me samo koliko je potrebno zbrusiti podvozje da ga potem pošpricaš s bodyjem in ali lahko pošpricam po kablu ali jih je potrebno odstraniti?! Ali se bo poznalo oz se vidi prehod če npr. danes končam do nekje in jutri tam nadeljujem?! Hvala..

LP kliker

Uporabniški avatar
kliker86
Nov uporabnik

Re: PUNTO 75SX

Napisal/-a kliker86 So nov 13, 2010 8:45 am

Pozdravljeni..

Da obrišem malo prahu s teme še nekaj slik avtomobila:

Sestavljanje:
Slika
Sestavljen: